Sa qendron shprehja "Kosova i takon Shqiperise"

vlera

Primus registratum
Re: Sa qendron shprehja "Kosova i takon Shqiperise"

Angeldevil
Sic rezistoi Shodra, sic rezitoi Korca sic rezistoi Tropoja etj, rezitoi Prishtina, Tetova, Presheva, Ulqini, Drenica , Gjakova, Struga, Shkupi, Qameria, rezistuam, u rezistuam barebareve edhe plot 87 vjete pas pavaresise se Shqiperise (Kosova), po reziton akoma Ilirida, po reziston akoma Presheva, po reziston akoma Ulqini. Rezistuam dhe luftuam dhe jemi faqebardhe sepse sot quhemi akoma shqiptar dhe mbrojme identitein tone gjuhen tone kuturen tone, dhe se thuhet jam NJE nuk do te thote se nuk je shqiptar, por do te thote nje molle e ndare ne dysh.

tushi

Valoris scriptorum

Betin mos u merr ma me ket muhabet se s'ja vlen.Ksaj i thon me blu me mulli bosh :shrug: .
Ps per Gjermanin trungu ka ken Republika Federale(nqs nu ke noj kundershtim dihet)
:wave:

vlera

Primus registratum

tushi kam kundershtim si jo :lol:
pse mendon keshtu bjer fakte, pse ishte me e pasur apo cfare?

vlera

Primus registratum

tushi edhe pse bluaj ne mulli boshe me del dic, del miell i tipit 405 sepse ne kete menyre zbuloj cfare mendojne te tjeret,
dhe po te kete opozite mendimesh do te thote ecet para, vetem ne kete menyre do te kemi perpara vetes te gjitha gjerat qe na mundojne dhe do gjeme zgjidhje me te mire te problemeve tona

tushi

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Betina:
[qb] tushi kam kundershtim si jo :lol:
pse mendon keshtu bjer fakte, pse ishte me e pasur apo cfare? [/qb]
shpirti kundershtimit paske ken si me bejte si me fjalime.Gjermania ishte e dame n'dy pjese njena e pushtume(edhe ushtart e funit rus njashtu jan percjell) tjetra e lir e fuqishme e pasun tash.Si mun t'pretendosh se jan barabar si ajo pjese qe s'asht e zoja e vedit si ajo qe me presion e pare arrin me e marr edhe pjesen tjeter.Deri tash per Kosoven ka ken jetike me reklamu se i perket<<Shtetit Ame>> )ket shprehje e keni nxjerre ju) kurse tash e mrapa asht e arsyeshme.Tash merre me lang se mishi u maru /pf/images/graemlins/laugh.gif :wave:

vlera

Primus registratum

tushi

Sipas asaj qe thua ti del se Gjermania Lindore nuk ishte shtet :confused: , me kete thua se edhe Bullgaria, Rumania, Polonia etj nuk ishin shtete sepse ishin ne porzite te njejte sikurse edhe Gjermani Lindore pra anetare te paktit te Varshaves, mendoj se ketu gabohesh prape te kundershtoj :lol:

vlera

Primus registratum

Fillimisht postuar nga tushi:
[qb]
[qb] tushi kam kundershtim si jo :lol:
pse mendon keshtu bjer fakte, pse ishte me e pasur apo cfare? [/qb]
shpirti kundershtimit paske ken si me bejte si me fjalime.Gjermania ishte e dame n'dy pjese njena e pushtume(edhe ushtart e funit rus njashtu jan percjell) tjetra e lir e fuqishme e pasun tash.Si mun t'pretendosh se jan barabar si ajo pjese qe s'asht e zoja e vedit si ajo qe me presion e pare arrin me e marr edhe pjesen tjeter.Deri tash per Kosoven ka ken jetike me reklamu se i perket<<Shtetit Ame>> )ket shprehje e keni nxjerre ju) kurse tash e mrapa asht e arsyeshme.Tash merre me lang se mishi u maru /pf/images/graemlins/laugh.gif :wave: [/qb]
Une per kete gje pyes se a eshte e drejte kjo shprehej edhe nese jane kosovaret qe e kane nxjerr te parte kete.

pa me trego kush vendos e ema apo femija ne nje familje, dhe nese ju na quani neve vllezer dhe ne vllezer juve dmth se kjo shprehje nuk qendron

tushi

Valoris scriptorum

Tash mos ja fut edhe ti si kau pels /pf/images/graemlins/laugh.gif .Na ishim tuj fol nder dy pjese t'nji kombi kush ishte trungu e kush ishte dega.Kurse per ata tjerat ishin trungje t'thata e sakatume si edhe na,po nuk kishin dege kun te dame.
Ma mir m'bjer me çakiç kres :smash: se me m'kundershtu prap /pf/images/graemlins/laugh.gif . :wave:

vlera

Primus registratum

[qb] Tash mos ja fut edhe ti si kau pels /pf/images/graemlins/laugh.gif .Na ishim tuj fol nder dy pjese t'nji kombi kush ishte trungu e kush ishte dega.Kurse per ata tjerat ishin trungje t'thata e sakatume si edhe na,po nuk kishin dege kun te dame.
Ma mir m'bjer me çakiç kres :smash: se me m'kundershtu prap /pf/images/graemlins/laugh.gif . :wave: [/qb]
Por ne athua jemi dege te nje kombi apo nje komb i vetem, cfare jemi ne, te thuash je dege e nje kombi do te thote te kalosh ne nje gjendje tjeter apo vetem te thuash e kam origjinen nga aty, te thuash jam nje komb do te thote se Kosova eshte Shqiperi e jo Kosova i takon Shqiperise,

tushi

Valoris scriptorum

[qb] Por ne athua jemi dege te nje kombi apo nje komb i vetem, cfare jemi ne, te thuash je dege e nje kombi do te thote te kalosh ne nje gjendje tjeter apo vetem te thuash e kam origjinen nga aty, te thuash jam nje komb do te thote se Kosova eshte Shqiperi e jo Kosova i takon Shqiperise, [/qb]
O Betin a shkojm e ja fusim gjum ma mir se kena mu çu heret :idea:

vlera

Primus registratum

Fillimisht postuar nga S6T6N6:
[qb] them se qendron, deri diku qendron [/qb]
Pse qendron?

kisha pas deshire te jepni mendim me te plot nese keni mundesi

tushi

Valoris scriptorum

Betin po ti a thu edhe vet se jan nji pra vet logjika t'çon se Kosova pa status i takon Shqipnis me status e jo e kunderta .

Gerald_LSU

Primus registratum

Une kam nje ide atehere. I shtojme edhe nje koke shqiponjes tek flamuri. Tani do te kemi shqiponje me 3 koka: Gegeri, Toskeri dhe Kosove.

Pastaj, n.q.s. i vjen ndonjehere rradha Ilirides per t'u bashkuar me trungun ame, e bejme flamurin me hologram qe te duken 4 koka.

zog

Primus registratum

[qb] Pershendetje!

Shpresoj se shume nga anetaret do te japin mendimin e tyre ne lidhje me shprehjen "Kosova i takon Shqiperise" apo "Kosova eshte e Shqiperise"

Pyetjet e mija jane:

1. Cfare mendoni, eshte shprehje me vend kjo shprehje apo jo?
2. Mund ta zbertheni c'do te thote shprehja "Kosova i takon Shqiperise"?
3. Nese themi se "Kosova i takon Shqiperise" kush do te jete ajo qe do vendos?
4. Si mendoni shprehja "Kosova i takon Shqiperise" a i jep privilegj me shume qytetarit nga Shqiperia se sa atij nga Kosova?
5. A i jep shprehja "Kosova i takon Shqiperise" barazi te njejte te dy paleve?

me respekt Betina [/qb]
kosova nuk i takon shqiperise, (s'ka qene asnjehere e shqiperise perveç periudhave te pushtimit te vet shqiperise), po i takon kosovareve. ligjet nderkombetare njohin gjithashtu, te drejten e popujve per vetvendosje.

vete shqiperia ne te ardhmen mund te ndahet neqofte se jugu e veriu nuk duan te jetojne bashkarisht, kjo ka ndodh edhe ne popuj shume me te zhvilluar nga ne, ose mund te lidhin marreveshje bashkejetese te nje forme tjeter, si psh konfederata.

mendoj se neqoftese kosova kerkon te bashkohet me shqiperine, ne nje te ardhme kuptohet, ajo do te jete e varur (qeverisur) prej saj, ngaqe kosovaret e ndjejne veten inferior perkunder shqiptareve.

vlera

Primus registratum

[qb] Betin po ti a thu edhe vet se jan nji pra vet logjika t'çon se Kosova pa status i takon Shqipnis me status e jo e kunderta . [/qb]
tushi te i takoj bashkesia nje bashkesie do te thote te jete nenbashkesi e nje bashkesie kesaj here kete po e them pak matematikisht. e ajo qe them une them eshte keshtu 1/2 + 1/2 = 1

vlera

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Gerald_LSU:
[qb] Une kam nje ide atehere. I shtojme edhe nje koke shqiponjes tek flamuri. Tani do te kemi shqiponje me 3 koka: Gegeri, Toskeri dhe Kosove.

Pastaj, n.q.s. i vjen ndonjehere rradha Ilirides per t'u bashkuar me trungun ame, e bejme flamurin me hologram qe te duken 4 koka. [/qb]
ke iden ti se kush eshte toske e kush eshte gege e cka eshte Kosova

OROSHI

Primus registratum

Gerald,Kosova perfshihet me fisin Gege /pf/images/graemlins/wink.gif ,pra qe te mos harrosh,Geget jane qe nga Shkumbini e deri ne Mitrovice :wink: .Tani,qe ti kthehemi temes,Beti ka thjeshte nje problem te vogel,nuk do qe te quhet vajza qamarroke e shtepise,por vajza e mamase /pf/images/graemlins/laugh.gif !!!

vlera

Primus registratum

Tani me ke kuptuar shume mire Oroshi se cfare dua une te jem, pra sic do ti te jesh djali i mamase edhe une dua te jem vajza e mamas :smash: