Sa haptazi thoni qe jeni shqiptare?

Sa haptazi thoni qe jeni shqiptare?

Aresyeja pse po e hap kete teme eshte sepse kam nje shokun tim qe nuk thote per qamet qe eshte shqiptar. Une jetoj ne amerike, dhe sa here qe shkojme diku, do te thote qe eshte grek, edhe nganjehere italian po kurre shqiptar.

A ju vjen turp te pranoni qe jeni shqiptare?

Indulgence

Primus registratum
Re: Sa haptazi thoni qe jeni shqiptare?

Yllka... edhe numrin e kembes te lutem se e ka harruar boke /pf/images/graemlins/laugh.gif

Sa per temen... varet nga situata... Nuk e kam mohuar ndonjehere por as e ofroj pa i bere bashkebiseduesit te pyesin, pasi my charming conversation /pf/images/graemlins/laugh.gif i ka bere kurioze deri atu ku harrojne paksa etiketen dhe me shume delikatese pyesin: "I sense a very interesting accent. Where are you from?"

Anana

Primus registratum

Fillimisht postuar nga boke:
[qb] Yllka....

Te lutem dua te di ku jeton me cfare merresh...dhe sa vjec je?
Arsyeja qe po te bej keto pyetje eshte thjeshte per temen qe po diskutojme. [/qb]
Pergjigje.

Kam jetuar ne shtete te ndryshme ne Europen perendimore. Studioj dhe punoj. Vjec ke early twenties.

rudi123

Primus registratum

Ne Tirane per 50 vjet u stabilizuan familje servilesh te sistemit,familje spiunesh te sistemit,familje "deshmoresh",familje traktoristesh te dalluar,etj etje,ardhja e malokeve mbas '90 e barazpeshoi nji ceke Tiranen,por Tirana nuk eshte e Jugut mor vellezer(mundoheni ta konsideroni keshtu pa piken e turpit),Tironcit puro flasin puro malokce!!

Jeni ju Mallakastriotet/Vlonjatet/Skraparllinjte/Permetaret,Tepelenasit e revolucionit komunist ata qe duhet t'a ndiejne vehten te "huaj/emigrante" ne Tirane!!

Jeni ju te cilet pa merite keni "pushtu" Tironen.

Pash zotin Orosh mendo 10 here dhe pastaj shkruaj.Nuk eshte aspak e vertete qe shumica ne Tirane vinin nga toskeria.Ata vinin nga te gjitha krahinat e vendit.Problemi eshte se ne tirane perzgjidheshin njerzit ne radhe te pare nga aftesia,shkollimi dhe jo nga trimeria dhe gjatesia lum miku.Meqe jugu ishte me punetor dhe i zgjuar dhe punonte me sh per shkollim, padyshim ata perfaqesonin dhe pjesen me te madhe te intelektualeve ne tirane prandaj mos na trego ketu perralla se komunizmi na paska diskriminuar veriun dhe keta nuk qenkan perfaqesuar ne Tirane.Mos harro se numri i shkodraneve qe perfaqesonin vertet civilizim qytetar ishte sh i larte ne gjithas sferat e jetes intelektuale ne tirane keshtu qe mjaft me perralla antikomuniste se u ngopem prej teje duke i rene nje teli ciftelie.

Enver Hoxha vertet pruri edhe cobene, tepelenas e terbaciote ne Tirane por ndryshe nga Tropojanet e Sales ai i shkolloi ata, i arsimoi ne universitete dhe shkollat me te mira dhe i emancipoi e i civilizoi ne maksimum. Djemte e cobeneve u bene jo vetem profesore, doktore, inxhiniere por dhe teknike te mesem me zanate te shumta industriale etj etj. Tirana u kthye ne ajken e civilizimit shqiptar, me shkolla, akademi, universitete,Industri si kurre ndonjehere.

Qe te mos dalim nga tema ishte ky civilizim i madh ne Tirane qe e bente nje tiranes kur dilte jashte shtetit te ndihej me i perafert me i kuptuar ne kulturen perendimore ku vlerat e njeriut maten ne baze te trurit,aftesise,punes dhe jo gjatesise apo muskujve qe ngele duke na permend ketu.Njerzit provinciale qe zbriten ne tirane ishin aq te prapambetur dhe injorante saqe shkaterruan komplet civilizimin qe kishte tirana deri ne ate kohe.Cti besh kur vendin e trurit e ze forca(kafshelliku).Rezultati ishte vetem 5 km rruge dhe mijra te vdekur dhe ajo ajke kulture dhe intelektuale qe ishte ja mbathi nga syte kembet.Tmerr i vertete!!

Ndryshimi nuk eshte me i madh kur keta barinj dalin me gjoskin para dhe ne perendim sic dolen ne tirane ku dihet rezultati dhe kujtojne se gjithcka qe te tjeret e kane bere ne kete bote me mund dhe djerse mund tu takoje atyre se jane cuba.
Cuba i thenshin se e mesuan sh vone qe nuk ehste bota perendimore rrumpalle sic u be shqiperia pas 1990, por se ka shtet tunxh dhe pjesa me e madhe perfunduan e kalben burgjeve te europes.

SkenderbegaS

Primus registratum

un pervedi jam KRENAR QE JAM SHQIPTAR.
e per diisa qe ktu po e kalojn si perciptas kyt
" pytje " pom kujtohet nji THANJE T'VJETRISH...
( iriqin e marrin e e fusin nen kosh te rrumullaku i policit , e mas disa mujsh ja hjekun koshin e aj , per çudi SHKON E FUTET N' FERR ) ....besoj se e keni kuptu domethanjen... /pf/images/graemlins/laugh.gif
-SADO "AMERIKAN" T'JET BA NDOKUSH ...PRAP SE PRAP SHQIPTAR MET T' PAKTEN N , KARAKTER ....
NQS ju kujtohet JAMES BELUSHI nji artist i madh
qe ka lan emen n HOLLYWOOD me BLUES BROTHERS etj etj ,kujtohet si " karakter TIPIK SHQIPTAR......"
NEVER FORGET IT :cool:
images

Anana

Primus registratum

E cfare eshte karakteri tipik shqiptar?

John Belushi vajti nje here ne Shqiperi e s'u kthye me. Kur e thirren prape nxori nje excuse e su duk me.

MLK

Primus registratum

Orosh qe te kuptosh ate qe shkruajta me siper mendoj se do te duhej te jetoje ne Tirane ne ate kohe e do shohje qe qytetet e tjera nuk kishin asnje vlere per tu vizituar. Ndofta kjo mund te duket ofenduese per persona te ndryshem ketu po ky ka qene realiteti shqiptar, e diferenca me qyetet e tjera ka qen shume e madhe nga te gjitha drejtimet, ashtu si vazhdon te jete edhe sot. Cdo kryeqytet ne bote dhe çdo kryeqytetas quan te tjeret provinciale (kete se kam shpikur une keshtu qe mos ma kerkoni mua psene!).
Sa per faktin e te qenit shqiptar dhe a e them apo jo per kete jam shprehur qarte me siper e skam ndonje gje te re per te sjelle ne kete teme.
Sa per pjesen e ardhur ne Tirane ne kohen e komunizmit me duket injorance ndaj realitetit kur konsiderohen gjithe te ardhurit si spiune e servila! Une per vete kam tre breza ne tirane dhe pse nuk jam Tirans puro, prape femijeria dhe adoleshenca ime jane te lidhura me Tiranen e sado krenar te jeni per qytetet tuaja asnje qytet ne Shqiperi nuk i afrohet dot Tiranes e ky eshte realiteti e te mundohesh te mbrosh te kunderten eshte idiotllik.

mostro

Putraku

Fillimisht postuar nga Yllka shembullore:
[qb] Kur e thirren prape nxori nje excuse e su duk me. [/qb]
Babai i tij pa dashur kishte mor nji apartament ne nji lagje ku komuniteti albanez bote nomin e ligjin bashke..zbor banorve me tregu te verteten dmth rrenen..
jina t'gjith pri shqipnie..

kjo na paska qon eksikjuzi mi yllke /pf/images/graemlins/laugh.gif

Anana

Primus registratum

:lol: :lol: :lol: do me bjeri infarkt tu lexu kto mesazhet e tuja.

Ku i paske gjet kto informacione ti re. Sikur punoke per CIAn. Plaku tij do kete vdek, u be Xhoni plak.

mostro

Putraku

..cia.
se ke mor vesh ti nai her se cer do me thon kjoja... /pf/images/graemlins/wink.gif

Anana

Primus registratum

Epo ma thuaj mos te ngel injorante. Une gjithmone e prapambetur kam qene per kshu gjerash. Qe kur isha bebe, kalamajt e tjere dishin tere ato llafe qe une s'i disha.

mostro

Putraku

e po tashi dhe injorante nuk te dum ktu ne forum sepse kena boll...
eshte nji cik histori e gjate,sepse i bie me bo prap apelin e ores 8 am ne klasen 8a,11 janari.. /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
qe me sa maj men ka qen dita e rrepublikes,qe pasi erdh demokracia na e hoqi,dhe qe kshu historia jone i ngja asaj te amerikes,dihet qe u ka zbulu,por ama me saktesi akoma JO!!
Kena rrepublike,ama nuk dime se kur,qysh e tek u ka kriju,shpall.
p.s jo se me behet vone shume,por qe 11 janari ka qene gjithmon dite pushimi,dhe kshu flija gjume gjithe diten /pf/images/graemlins/laugh.gif

Anana

Primus registratum

:lol: :lol:
Qyqa, kjo paska qene e gjate. Hec mo na hoqen republiken po na shtun festa fetare, shyqyr o zot tere ato dite pushimi.

mostro

Putraku

Po mi po na knoqen..
Pranej nuk meso as edhe njoni ne shqipni anymore,c'do 2 dite 4 dite jane feste /pf/images/graemlins/laugh.gif
Shkollat myll,zyrat myll,kopshtet myll,do ti qe myllet dhe kopshti zologjik...
Sa here qe shkoj e gjej myll /pf/images/graemlins/laugh.gif

Anana

Primus registratum

Mos u merzit Putrako...Mire shkollat e hec kopshet se nga e di qe jane mbyll s'po pys shume une tani po edhe nga kafshet vete o burr. Andej nga zooligjiku per ibret ka qene e ka mbetur me duket mua.

Une kur vete aty klubet hap i gjej shyqyr, blloku plot me xhiro, u kenaqa tu sodis tufen veren e kaluar.

mostro

Putraku

E di e di,pranej ka dal dhe ajo reforma e re e arsimit keto kohet e fundit.
Mesuesit duhet patjeter te kene mbarue kurs per kamarier,sepse mjaft mo e hongren rrogen qyl, tu u ul ne nji karrige dhe tu pyt nji me nji nxonsit e shkret..
Kshu per vec kefeve le te sherbejne dhe pak dituri,a dukuri natyre,a llafollogji.

p.s dituri natyre me sa di una vetem brezi i rrepublikes se 11 janarit ka pas bo...
te rroje rrepublika,poshte satrapi /pf/images/graemlins/laugh.gif

blendiys

Primus registratum

Meqe jugu ishte me punetor dhe i zgjuar dhe punonte me sh per shkollim, padyshim ata perfaqesonin dhe pjesen me te madhe te intelektualeve ne tirane
Me ngadal pak mer cun.
E ke degjuar ndonjehere Lenka Cukon ne plenium?
Jugu ishte me puntor??
Mos valle ne veri luhej domino gjithe diten?
Vjen ketu dhe na flet per Enverin :eek:
Jugu ishte me i zgjuar??
Kush ishin ata intelektuale?
Paske bere shkolle,brravo te qofte.

OROSHI

Primus registratum

MLK,shkrimi im erdhi si rrjedhoje e shkrimit tend,pra ishte thjeshte nje pergjigje.
Kemi debatuar boll per Jugun dhe Veriun,nuk do diskutojme ne te gjitha temat!!

Persa i perket opinionit tend mbi krieqitetet/kokeqytetet besoj qe po i sheh edhe vete se cfar vlere kane(ne Evrope them),pra edhe Tirana nuk do beje perjashtim!
Brukseli eshte mbush me Marokene dhe Turq,Berlini gjithashtu,Parisi eshte ndyre komplet nga raca Arabe e keshtu me rradhe.
Iku ajo Tirane qe popullohej ne shumice nga kooperativiste te dalluar!

tjeter,po nuk do shum mende mor lum miku qe Tirona ishte me e qyteteruar/pasur,punonte gjithe Shqiperia per kete!

Tani,me fal,por une nuk mund te bej ndonje dallim ndermjet Tropojaneve(te tashem) dhe Cobaneve/Skraparllinjve etj etj(te atehershem).

Te mos kalojme tani ne fyerje me baza krahinore,sepse te gjithe kemi shoke/miq nga shum rrethe!

Yllka,je vertete sinonim i injorances se adoleshenteve qe jane rritur/formuar jashte!!
Si moj nuk u flet shqiptareve ti?Cfar je ti kopile??Ik mi qumeshtore,ishalla bje ne nje dore te ndonje shqiptari dhe te shtrydh fare nga bithet /pf/images/graemlins/laugh.gif .
E cfare t'i thuash kesaj mer pleqer??

notej

Primus registratum

Milet,
megjithese nuk kam arritur me i lexu te gjitha, jane shume valla, keni deviju ca nga tema keto faqet e fundit te diskutimeve. Personalisht jam kunder mcefjes se identitetit (te mos e thuash se je shqiptar demek) megjithate edhe arrij t'i kuptoje ata qe e bejne kete, ne raste specifike. Po ta mendosh pak ne baza historike, Dulla (ah sa me pelqen kur i thon Dulle Enverit, me duket si gjo e e trash qe ne emer, tamam sic ishte) jua ka shpif shqiptareve ndjenjen patriotike me pushtetin e tij te felliqur. Keshtu qe une, personalisht, edhe arrij t'i kuptoj ca shqiptar qe nuk identifikon si shqiptar. Atyre ju eshte merzit jeta e te qenit shqiptar dhe nuk kane arrit noj here me e ndje (dmth kuptu) se pse eshte mire me qene krenar.
Por, prape se prape, menoj se ka mundesi me ju sjell probleme identiteti ketyre personave, mbase jam subjektiv por se paku jam origjinal ne kete mendim, por po moret mundimin per noj argument te qendrueshem edhe ndryshoj mendje.
shendet

SkenderbegaS

Primus registratum

Fillimisht postuar nga MLK:
...asnje qytet ne Shqiperi nuk i afrohet dot Tiranes e ky eshte realiteti e te mundohesh te mbrosh te kunderten eshte idiotllik
---------
UN JAM SHKODRAN e nuk mendoj se SHKODRA asht si
TIRANA por nuk e ndrroj me TE se asht GJEOGRAFIKISHT QYTETI I VERIUT MA I MREKULLUESHEM ,E ME MA KULTUR N SHQIPNI , 99% E ARTIT n Tiran ka ardh nga SHKODRA , E SINQERISHT ( perveq BADAKQIDHEQEVE me viza fallco e RRENCAKVE "TREGTAR" tiranas )
NUK GJEJ ASGJA TJETER INTERESANTE N TIRAN.
PER FAT T KEQ "POLITIKA" "ZHVILLON" KRYEQYTETIN !!!!!!!!!!