Sa haptazi thoni qe jeni shqiptare?

Sa haptazi thoni qe jeni shqiptare?

Aresyeja pse po e hap kete teme eshte sepse kam nje shokun tim qe nuk thote per qamet qe eshte shqiptar. Une jetoj ne amerike, dhe sa here qe shkojme diku, do te thote qe eshte grek, edhe nganjehere italian po kurre shqiptar.

A ju vjen turp te pranoni qe jeni shqiptare?

Anana

Primus registratum
Re: Sa haptazi thoni qe jeni shqiptare?

Boke mua s'me vjen turp te them se cfare jam. Per mua nuk perben asnje ndryshim sepse njeriu e tregon veten me menyra te tjera.

Por une nuk veproj sic veproj apo flas sic flas sepse jam shqiptare. Shume pak me mesoi Shqiperia. Prandaj s'kam nevoje te jem krenare per nga jam. Njeriu duhet te jete krenar per cfare eshte dhe cfare ka arritur. Kombesia nuk te jep karakter.

MLK

Primus registratum

Oroshi, seç ben ti dhe çfare konkluzionesh nxjerr ti ne lidhje me temen mendoj se kjo te takon ty, une per vete sjell eksperiencen time dhe ato qe dij rreth saj! Sa per policine qe te mrrka makinen se ke shall a flamur shqiptar e per kete eshte gati te shkeli ligjin une per vete e kam pak veshtire ta besoj se sado qe prape polica jane ketej po ligjin sja mban ta sjkelin kaq hapur po nejse..
Sa per deshiren e francezeve te jene shqiptar se ndihen inferior kjo me duket se eshte pjelle e fantazise tende o Oroshi se francezit as qe i kercet se ku bie Shqiperia se kur na bije ne me e lene e me jetu ketej nga jetojme" imagjino keta qe si lidh asgje! E sa per gjerat madheshtore qe kemi bere ne ne histori te ftoj te lexosh e te krahasosh me objektivitet pasi te gjithe kane qef te jene te bukur e te pasur po ja qe nuk jane te gjithe.
Une per vete jam krenar per gjera te ndryshme ne te njeten forme qe me vjen zorr per gjera te tjera e kjo ska lidhje me shqiperine pasi Shqiperia eshte vendlindja ime, e jo prona ime e nese Shqiperia eshte keq nuk eshte faji im ashtu sikurse neser mund te behet e mire e kjo nuk eshte merita ime. Hajde se kam nja dhjet shqiptar ketu qe duan perkthyes ti marresh vesh, kur tja shohesh kaptinat, kur ti shohesh si zihen gjithe diten me njeri tjetrin se lujn bilardo me pare kundra njeri tjetrit, kur ti shohesh sa vemendje terheqin sa u duken njerezve si jashtetoksore, atehere do kisha qef te degjoja qe na kane zili e duan te jen si ne shqiptaret.
PS. Per info nga keta shqiptare une per vete nuk kisha pare kur jetoja ne Shqiperi.

Anana

Primus registratum

Tamam ashtu eshte. Po ky Oroshi cka qe ve flamurin shqiptar ne France? Sikur po ia merr njeri per duarsh Shqiperine.

Rregulli eshte qe ne vend te huaj respekton vendin dhe zakonet e vendit ku je. Leri flamuret per ne vendin tend.

OROSHI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Yllka shembullore:
[qb] Tamam ashtu eshte. Po ky Oroshi cka qe ve flamurin shqiptar ne France? Sikur po ia merr njeri per duarsh Shqiperine.

Rregulli eshte qe ne vend te huaj respekton vendin dhe zakonet e vendit ku je. Leri flamuret per ne vendin tend. [/qb]
Yllka,mendoj qe kur ke hyre per here te pare ne kete forum do kesh qene komplet budallaqe,ne te gjitha fushat!!Por tani,moj vajze ke bere 900 e ca postime,dhe ke lexuar edhe me shume se kaq ketu,por pozicioni yt ka mbetur atje ku ti ke qene kur je fut per here te pare,nje budallaqe.Ndrysho nje cike mi goc,se forumi ka karakter edhe informues por edhe formues :tipsy: .

MLK,e si nuk paske pa ti kur ke qene pa dal nga shqiperia nga ata shqiptare qe u zinin dhe benin shamate me ze te larte??Kjo me duket mua pak e cuditeshme,nesje.
Me ze te ulet flitet vetem ne kishe dhe xhami,ne vendet publike ska gje qe e qo pak zerin,apo jo.

Anana

Primus registratum

Si te duash ore. Une s'do dilja me flamur rruges per vete. Si s'jam hic patriote.

Budallaqen po e marr per kompliment. Ka kohe qe s'e kisha degjuar kte llaf, te pakten ne shqip. Nuk thone kot Ignorance is a blessing ose qengji i urte dhe budallai pijne ne dy nena.

MLK

Primus registratum

Oroshi,
kur them qe nuk kam pare nga ata shqiptare kjo eshte e verteta pasi kur jetonim ne Shqiperi nuk me interesonin fshatrat e vendet e humbura pasi nuk kisha çte beja po te shkoja e per mua Shqiperia (gabim apo mire) permblidhej ne Tirone, Durres, Sarande, Pogradec (pra vendet ku kaloheshin pushimet).
Me kaptine katrore, nga 1m50 e aq fytyra te shemtuta Orosh nuk kam pare pra. Deri kur kam qen une ne Shqiperi ska pas bilardo e klube lluksi keshtu qe kur shof ketu qe futen ne ambjente lluksi ku eshte qetesi e vetem ata degjohen me thene te drejten sme vjen mire se njeriu rrespekton traditen aty ku shkon e nuk ben ligjin ne shtepi te tjetrit! Nejse kjo eshte teme tjeter po me qen objektiv e ti kthehemi temes nuk mendoj se kemi bere ndonje gje te madhe ne histori qe te jemi kaq krenare sa shfaqemi, biles mendoj se e kemi te tepruar krenarine e une per vete nuk arrij ti gjej se ku i ka bazat e me çfare mund te justifikohet!

rudi123

Primus registratum

Bazat MLk i ka tek injoranca,barbarizmi dhe mesjetarizmi i shqiptarit qe arrin deri ne ate shkalle abuzimi sa kafshes i duket vetja i bukur dhe cub kur perplaset me njeriun e civilizuar se akoma si ka mesuar njeri se cdo te thote te jesh njeri.Te qenit njeri keta njerez e perceptojne per dobesi se jane aq inferiore dhe te paafte ne kete bote prandaj e vetmja gje qe mund te tregojne se marrin fryme eshte te arrije nivelin e nje majmuni.

Akoma me Oroshin merresh ti?? Ai njihet si njeri kanunor e provincial dhe si i tille nuk e ka idene se cdo te thote te jesh njeri i civilizuar se atje ku eshte rritur ai akoma duhen shekuj qe te arrij civilizimi prandaj jetojne dhe sot e kesaj dite me kanun.
Ky lloj mentaliteti barbar ka bere sot qe imazhi i shqiptareve te jete kaq i zi ne europe,imazh qe me shume e vuajne njerzit e civilizuar se sa keta hajvane me tru-majmuni qe u duket burgu si hotel.E vetmja vlere qe keta njerez perfaqesojne ne jete eshte te qenit Buuurrrrr=Buuullshit!!

OROSHI

Primus registratum

MLK dhe Bernd,mos u beni si kalamaj tani.
MLK,a me duket mua apo po provosh te vertetosh qe te gjith Tironcit kane qene me koke katrore apo trekendeshe?Qa jan keto kalamanlliqe mer,nuk ke qen noj her ti ne rralle te bukes apo te qumshtit?
Apo po mundohesh te na mbushesh mendjen qe ne kohen e Dulles ka pas qetsi/edukate/rend/kulture etj etj,ketu i pershatesh shum mire Bernd komunistit,pa frike rri.

Bernd,ndasite krahinore qe ben ti eshte tamam nje veti tipike e proletariatit te diktatures.
Malsoret(njerezit qe jetonin ne male)jane njoft per pashi dhe shtatlarte,nuk je aq analfabet sa te mos te kesh lexuar per keto veti Malsore /pf/images/graemlins/wink.gif ,besoj i ke pa edhe vete,e njejta gje vlen edhe per MLK i cili nuk besoj qe eshte rritur ne moqalet e Mallakastres.
,Tani,ne jemi me vite ne Evrope dhe nuk besoj qe shqiptaret mund te ndahen ne Tironca dhe Tropojane,persa i perket karagjozlliqeve.
Tironcit/Fieraket/Vlonjatet u mbyten duke vra njeri-tjetrin ne Belgjiken e deri viteve 2000.Si tja veme emrin kesaj?
Nje Durrsak"i civilizum" u vra nga shoku i tij i ngushte po nga Durresi ne mes te dites ne syte e babait ne diten e datelindjes se tij ne Antwerpen te Belgjikes ne vitin '99.Apo jane civilizuar mbas '99 Durrsaket?
Cfar jane keto postime "prej inotit" qe beni mer pleqer?

Ne Tirane per 50 vjet u stabilizuan familje servilesh te sistemit,familje spiunesh te sistemit,familje "deshmoresh",familje traktoristesh te dalluar,etj etje,ardhja e malokeve mbas '90 e barazpeshoi nji ceke Tiranen,por Tirana nuk eshte e Jugut mor vellezer(mundoheni ta konsideroni keshtu pa piken e turpit),Tironcit puro flasin puro malokce!!

Jeni ju Mallakastriotet/Vlonjatet/Skraparllinjte/Permetaret,Tepelenasit e revolucionit komunist ata qe duhet t'a ndiejne vehten te "huaj/emigrante" ne Tirane!!

Jeni ju te cilet pa merite keni "pushtu" Tironen.

Kjo ishte sa per balance,asgje personale me asnjeri.

blendiys

Primus registratum

MLK!
Aty ku jeton ti,vetem Shqiptare me koke me cepa qe kalojne kohen duke luajtur bilardo dhe duke pire,njeh?
Pastaj,me duket se eshte distkutuar dhe ne nje teme tjeter per punen e intonacionit dhe nuk ka fare lidhje me te qenit Shqiptar.
Nese flet per ambiente lluksi,aty ka njerez apostafat qe paguhen per te mbajt rregull ne keto ambjente,ndaj nese ty te vret veshin nuk do te thote qe tjetrit po i cenohet kultura.

Rambla

Primus registratum

Fillimisht postuar nga MLK:
[qb] Oroshi,
kur them qe nuk kam pare nga ata shqiptare kjo eshte e verteta pasi kur jetonim ne Shqiperi nuk me interesonin fshatrat e vendet e humbura pasi nuk kisha çte beja po te shkoja e per mua Shqiperia (gabim apo mire) permblidhej ne Tirone, Durres, Sarande, Pogradec (pra vendet ku kaloheshin pushimet).
Me kaptine katrore, nga 1m50 e aq fytyra te shemtuta Orosh nuk kam pare pra. Deri kur kam qen une ne Shqiperi ska pas bilardo e klube lluksi keshtu qe kur shof ketu qe futen ne ambjente lluksi ku eshte qetesi e vetem ata degjohen me thene te drejten sme vjen mire se njeriu rrespekton traditen aty ku shkon e nuk ben ligjin ne shtepi te tjetrit! Nejse kjo eshte teme tjeter po me qen objektiv e ti kthehemi temes nuk mendoj se kemi bere ndonje gje te madhe ne histori qe te jemi kaq krenare sa shfaqemi, biles mendoj se e kemi te tepruar krenarine e une per vete nuk arrij ti gjej se ku i ka bazat e me çfare mund te justifikohet! [/qb]
Diçka kam vene re une tek postimet e tua: ti ndan perhere Tiranen nga Shqiperia, thua se Tirana me pjesen tjeter te Shqiperise eshte si Parisi me ndonje kryeqytet te botes te 'katert', dhe kjo s'eshte as objektive as realiste, nejse.

Dhe sa per te mos folur me ze te larte, kjo duhet bere sepse tregon edukate, qe di ti pershtatesh ambientit ku je, jo sepse eshte tradite e Frances, sepse besoj si ne Shqiperi apo ne Amerike ne keto situata personi duhet te sillet njesoj.

Anana

Primus registratum

Besoj se e kuptoj se cdo te thote Mlk me ato qe thote. Une per vete kam udhetuar pak fare ne Shqiperi, edhe tere kohes ne Tirane. per mua Shqiperia qe rruga nga shpia gjer te Skenderbeu. Edhe kur veja me pushime, me miq nga Tirana isha. Padyshim familje me foton e Enverit e budalliqe dhe me biblioteke te zgjeruar ne shpi. Normalisht edhe rrethi i njerzve me te cilet isha ne kontakt qene njerez pa shume variacione. Kta lloj njerezish mund te jene te merzitshem por kane normat e edukates te ngulitura.

Kur vjen nga i tille ambjent dhe shikon plehrat qe shef nga jam une ketej eshte skandaloze. Une s'i flas asnji shqiptari ketej. Ne shume raste jane shkurt kriminela por edhe kur s'jane kane nje kulture te bezdishme per ti fut hundet ne punet e tjetrit sikur jau ke per borxh. Edhe sikur mos ta kene per keq, njofin plehra te tjera te bezdisshme dhe dtyrimisht meqe shqipot jane rreth i ngushte do perfundosh me qenie te bezdisshme. Dhe mire e ka Mlk, flasin me ze te larte, jo se s'duhet folur me ze te larte, por ne meyre qe bie ne sy per keq. Une kur jam ne nje bar ku degjohet vetem nje zezake qe bertet ne telefon apo kalamajve apo shoqes, nuk e shof me sy te mire. Me bezdis.

blendiys

Primus registratum

Yllka,nese ke levizje te kufizuar,detyrimisht ke dhe paragjykime te kufizuara (ne lidhje me temen).
Ne qytetin ku jetoj une ka rreth 11 familje Shqiptare,te gjithe punojne dhe rrespektohen nga vendasit.
Flasin me ze te larte dhe askush nuk bezdiset.
Mundohemi te integrojme ne jeten e perditshme, dhe pse me kulture dhe fe te ndryshme i kemi bere vend vetes ku shume na rrespektojne dhe pse pa e ditur se nga vijme.
Si ty nuk ka vetem ne AF por gjithandej ku jetojme dhe punojme.
Miqte dhe shoket e mij e njohin Shqiperine vetem nepermjet gazetave dhe televizionit,ku si gjithmone informacioni vjen per kroniken e zeze .

pfff

ados

Primus registratum

Une e kam te shkruar ne ball. Ich bin eine albanier!!

Albert Zylyftari

Primus registratum

Cdo shtetas merr fizionomine e vendit qe jeton.Nje italian e ka te shkrwar ne balle qe eshte italian, nje amerikan po ashtw.E c'fare te keqe ka qe te dwkesh qe je shqiptar?Po doni qe mos te kwptoheni qe jeni shqiptar, e c'fare jeni atehere? bwllgar? jwgosllav? harixhinj?
Mendoj se s'ka gje me te poshter te mohosh identitetin tend, aq me teper qe ne shqiptaret jemi njerzit me te paraqitshem ne bote.

Anana

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blendi@:<br />[qb] Yllka,nese ke levizje te kufizuar,detyrimisht ke dhe paragjykime te kufizuara (ne lidhje me temen).
Ne qytetin ku jetoj une ka rreth 11 familje Shqiptare,te gjithe punojne dhe rrespektohen nga vendasit.
Flasin me ze te larte dhe askush nuk bezdiset.
Mundohemi te integrojme ne jeten e perditshme, dhe pse me kulture dhe fe te ndryshme i kemi bere vend vetes ku shume na rrespektojne dhe pse pa e ditur se nga vijme.
Si ty nuk ka vetem ne AF por gjithandej ku jetojme dhe punojme.
Miqte dhe shoket e mij e njohin Shqiperine vetem nepermjet gazetave dhe televizionit,ku si gjithmone informacioni vjen per kroniken e zeze .

pfff [/qb]
Nuk kam piken e dyshimit qe ka shqipo qe jane si shpirt, ndryshe nuk do hyja ne forum po fatkeqesisht ne shkollat ku kam qene kam qene e vetmja shqipo dhe shqipot rreth e rrotull per ibret.

baboku

Primus registratum

Yllka....

Te lutem dua te di ku jeton me cfare merresh...dhe sa vjec je?
Arsyeja qe po te bej keto pyetje eshte thjeshte per temen qe po diskutojme.