Sa gjuhe te huaja flisni.

hot

Hotgirl
Re: Sa gjuhe te huaja flisni.

u po kuptoj edhe pak spanjisht e portugalisht..shume te ngjashme me njera tjetren keto /pf/images/graemlins/smile.gif

Erison700

Forumium maestatis

Mir moj mir, e kuptova....
Po "nek umak" dhe "zebi" kapish noi i cik ti apo jo?? :lol: :lol: :lol: :goofy:

miyuki

Primus registratum

shqip
turqisht
italisht
anglisht
frengjisht
dhe japonisht (tallem, por do te doja) :wink:

Gigo

Primus registratum

Shqyp
jangllesh
gjuhen e nemces
taljonçe
Pak:
gjuhen frenge
español
Ca llafe:
portugues
elinika
Po mesoj:
japonisht
Do desha te mesoj
rusisht dhe arabisht

A ka ndonje qe eshte i interesuar te bejme ndonje shkembim online, dmth une ti mesoj ndonje qe di une dhe ai/ajo te me mesoje ate qe di ai/ajo. Une jam shume i interesuar.

ezy

Primus registratum

1.greqisht(shkolle 4 vjet ne greqi)
2.italisht(e flas rrjedhshem po kam harruar ta shkruaj dhe aq mire)
3.anglisht(ne usa 7 vjet,shkolle)
4.spanjisht(ma ka mesuar burri me zor,meqe eshte nga spanja vete,tani me pelqen jashte mase kur e flas)
5.rusisht(nuk ngel ne rruge)
6.portugalisht(kam shume shoqe braziljane,dhe eshte shume e ngjashme me spanjishten)
well,s'e di a quhet shqipja apo jo!? :rolleyes:
/pf/images/graemlins/wink.gif

hot

Hotgirl

Fillimisht postuar nga MOHICAN:
[qb] Mir moj mir, e kuptova....
Po "nek umak" dhe "zebi" kapish noi i cik ti apo jo?? :lol: :lol: :lol: :goofy: [/qb]
nek umaket e tuja si di..una di ''shu sea'' psh??

bela70

Primus registratum

Prap po ngatroheni,pik se pari kur ky qe hapi temen pyet per gjuh te huaja,shqipja nuk esht gjuh e huaj qe po tregoni se e dini(shyqyr qe po e dini e se keni haruar) dhe se dyti behuni real dhe tregoni se sa gjuh dini dhe lerini llafet se p[er llafosje jan qatat e jo ketu.

Gjuh te huaja qe di jan;

Serbisht-Perfekt.

Boshnjakqe-Mir.

Anglisht-Mir

Dhe mar vesh nga pak nga Italishtja dhe Gjermanishtja,(siq thon sa mos me mbet ne ruge).

Genta

Primus registratum

di suedisht shume mire, italisht shume mire, anglisht mire, spanjisht mire, latinisht pak dhe shume pak turqisht (kam pas ditur mire por nuk kam folur dhe e kam harruar pak)

buci

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga bambolina:
[qb] di suedisht shume mire, italisht shume mire, anglisht mire, spanjisht mire, latinisht pak dhe shume pak turqisht (kam pas ditur mire por nuk kam folur dhe e kam harruar pak) [/qb]
Po ti qeke microsoft word pse nuk thua ti.

hot

Hotgirl

Fillimisht postuar nga bambolina:
[qb] di suedisht shume mire, italisht shume mire, anglisht mire, spanjisht mire, latinisht pak dhe shume pak turqisht (kam pas ditur mire por nuk kam folur dhe e kam harruar pak) [/qb]
läget??
har du bott i sverige eller bor du fortfarande här??
skriv tillbaka om du kan /pf/images/graemlins/smile.gif
ha det så bra

glamdring

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga HOTGIRL:
[qb]läget??
har du bott i sverige eller bor du fortfarande här??
skriv tillbaka om du kan /pf/images/graemlins/smile.gif
ha det så bra [/qb]
Shih, te degjosh shqiptaret te flasin suedisht!!! Gallate! Une nuk e flas shume apo shkruaj, por e kuptoj disi. Motra ime e njeh mire. Ketu ne Finlande, suedishtja eshte gjuha e dyte zyrtare dhe njerezit jane te detyruar me ligj te kene njohuri ne te dyja. Eshte disi çudi, sepse suedisht folesit ne Finlande perbejne vetem 6% te popullates, megjithate gezojne te gjithe te drejtat si finlandisht folesit. Hehe, keq apo mire, ato 6% zoterojne rreth 50% te pasurise...

Nejse, nejse, dola jashte temes fare, por me terhoqi ideja e suedishtes. Une isha faktikisht ne Stockholm per Pashke dhe u kenaqa shume me qytetin. Shpresoj ta vizitoj serish...

Ne lidhje me temen:

1. Anglisht, ohhh, eshte bere si gjuhe e nenes tani! Dhe ketu nuk po flas per anglishten bastarde te USA, por anglishten e pasur, e bukur dhe e shqiptuar mire te Anglise (merret vesh qe edhe tek kjo e fundit ka bastardimet e veta).

2. Frengjisht, e kam studiuar per 8 vjet ne shkolle dhe e kuptoj, lexoj dhe shkruaj relativisht mire. Vitet e fundit kam pasur shume pak raste ta perdor, megjithate disa muaj praktike dhe me kthejne ne binar. Dhe, frengjishtja eshte nje gjuhe kaq e perkryer. E adhuroj!

3. Italisht, kete e dine te gjithe mo!

4. Finlandisht, po permisohem gjithmone e me shume ne te. Them se nga viti tjeter do filloj ta flas me rrjedhshem dhe me shpesh. Nuk eshte gjuhe e lehte, per nga veshtiresia rradhitet e treta ne bote.

Gjithe te mirat.

hot

Hotgirl

bravo ty qe i je vene finlandishtes se vallai alla na rujt ajo gjuh nuk msohet..
cthote finlanda?!
ketej nga neve spara i kane qejf finlandezet se jane rrace arrxhijsh thone..
ti shofesh si vishen grate me ca fustane te mdhaja te fryme te zeza..
pupupu /pf/images/graemlins/laugh.gif

olti

Neo

Minchiá!! Po un' qe s'di as i gjuh'! /pf/images/graemlins/laugh.gif

glamdring

Forumium praecox

[qb] bravo ty qe i je vene finlandishtes se vallai alla na rujt ajo gjuh nuk msohet..
cthote finlanda?![/qb]
Tani, e kane mesuar plot njerez te tjere, keshtu qe heret a vone do filloj ta flas edhe une. Finlanda eshte mire, koha ka qene kryeveper kesaj javes se fundit, keshtu qe njerezit e kane mbajtur frymen ne plazh. Perndryshe, jeta ketu vazhdon si zakonisht, 5 dite qumesht, 2 dite alkohol!

ketej nga neve spara i kane qejf finlandezet se jane rrace arrxhijsh thone..
ti shofesh si vishen grate me ca fustane te mdhaja te fryme te zeza..
pupupu /pf/images/graemlins/laugh.gif [/QB]
Tani, po me habit disi. Mund ta kuptoj qe nuk i kane qejf finlandezet sepse ne teknologji e kane lene Suedine prapa, por t'i akuzojne per race arrixhinjsh eshte injorance. Arrixhinjte ne Finlande nuk perbejne as 1% te popullates, aq sa eshte qejf kur shikon ndonje prej atyre femrave qe pershkruan ti. Te them te drejten mua me duken shume te lezetshme ato fustane, plus qe si race arrixhinjte une i respektoj, sepse i kane perballuar qindra vite perbuzje dhe akuza (shume here te pabazuara) nga te gjitha vendet. Nejse, vari teneqene.

Finlandezet nuk kane qejf suedezet per shkak te sundimit qe Suedia i beri Finlandes. Dhe per te njejten arsye nuk kane qejf Ruset. Finlanda ka qene e shtypur midis ketyre dy superfuqive, dhe pavarsisht qe finlandezet kane te metat e tyre, une i them Bravo per nivelin qe kane arritur.

Ohh dreq, si gjithmone dale jashte temes fare...

hot

Hotgirl

ne pergjithesi ketu me shume nga ata arrixhinjt shef,por ka edhe nga ata njerzit tamam..
oops prap dolem nga tema /pf/images/graemlins/laugh.gif

Belinea

Primus registratum

Shqip
Anglisht
Gjermanisht
Italisht
Edhe fjerakce /pf/images/graemlins/wink.gif