Sa e njeh veten?

papucja

Primus registratum
Re: Sa e njeh veten?

Gnotis ergotum ! - njih vetveten.

Shprehje latine qe do te thote qe qe atehere njerezit e kane perceptuar se nuk eshte e lehte te njohesh veten. Une e njoh per aq sa kam jetuar deri tani, nuk di c'te them per ato qe do te jetoj me vone.

epiphany

Primus registratum

ideja eshte qe cdo person e njeh veten vetem per sa i perket rrethanave qe realisht ka jetuar.vetem ne lidhje me to e di si do reagonte e si do ndihej.per cdo situate te re me te cilen perballet, zbulon dicka te re nga vetja.

yasmine

Primus registratum

Fillimisht postuar nga iren':
[qb]
Fillimisht postuar nga yasmine:
[qb] E njoh aq mire vetveten sa me tmerron ndonjehere, megjithate kemi edhe momente te lumtura me njera-tjetren. [/qb]
atehere ... ???

shume a pak ??? /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Atehere mund te kuptosh se shkalla e njohjes se vetvetes ndryshon cdo dite.

Ki durim se shpejti do jap perkufizim te ri per kete ceshtje.

Hera

Primus registratum

Le te themi se e njohim, e njohim shume ... kjo per cfare vlen? Arrijme te shprehemi gjithmone ashtu si jemi?
Perceptohemi, kuptohemi, njihemi ndonjehere nga te tjeret ashtu si ne njohim veten??

( :confused: varja)

@d@

Primus registratum

Tani ne cilin drejtim shtrohet pyetja?
Nga ana fisike, piqike, shpirterore, bilogjike , mjeksore, ekonomike etc ?
Nga ana fizike : elegante :cool:
Psiqike :skam shku tek ndonje psikolog po normal mduket mu /pf/images/graemlins/laugh.gif
Shpirterore: e varjushme /pf/images/graemlins/tongue.gif
Biologjike: femer :thumbsup:
Mjeksore :sdi cfare grup gjaku kam :shrug:
Ekonomike : :wave: lol

arun

Primus registratum

Fillimisht postuar nga denna:
[qb] ideja eshte qe cdo person e njeh veten vetem per sa i perket rrethanave qe realisht ka jetuar.vetem ne lidhje me to e di si do reagonte e si do ndihej.per cdo situate te re me te cilen perballet, zbulon dicka te re nga vetja. [/qb]
kush ka njohur vetveten(bere i plotesuar) , ka gjetur dhe ka njuhur perendine

arun

Primus registratum

[qb] perendia nuk hyn fare ne njohjen e vetes.ajo eshte te dalesh nga vetja. [/qb]
e ke shume gabim DENA

ZOTI FSHIHET BRENDA NESH , dhe te njohesh vetveten eshte edhe qellimi kryesor i jetes ne forme njeriu , nje jete ne forme ose me sakte ne strukture njerzore eshte edhe privilegji me i madh qe te jepet ,sepse vetem nje jete ne strukture njeriu te lejon te besh praktike shpirterore dhe vetem praktika shpirterore te jep mundesine te njohesh vetveten , dhe ai person qe njeh vetveten dhe behet i plote kupton pa ekuivok se eshte vete ZOT ............

POR PER TE BERE PRAKTIKE SHPIRTERORE DHE PER TE NJOHUR VETVETEN TE DUHEN DISA KRITERE OSE DISA KUSHTE DISA NGA TE CILAT PO TI RENDIS KETU POSHTE:

1-deshira intensive per realizim (njohje te vetvetes)

2-udheheqesi shpirteror (guru tantrik,mistik)

3-literatura spirituale e duhur

4-agjerimi me intervale(sipas kalendarit lunar)

5-sherbimi social pa interes(altruizemi)

6-te tjerat ti them here tjeter DENA

epiphany

Primus registratum

mund t'i degjoja me shume kenaqesi ato qe d kishe per te thene por secili ka menyrat e veta per te njohur vetveten.per mua zoti nuk eshte nje nga keto.per nje gje te tille, une te pakten, dua gjera konkrete reale dhe ne te cilat te besoj.zoti per mua nuk eshte nje nga keto.

Vis Elbasani

Forumium praecox

Njeriu e njeh veten me qarte nepermjet pervojave te perditshme. Pervoja eshte mesuesi yne me i afte!!!

arun

Primus registratum

[qb] mund t'i degjoja me shume kenaqesi ato qe d kishe per te thene por secili ka menyrat e veta per te njohur vetveten.per mua zoti nuk eshte nje nga keto.per nje gje te tille, une te pakten, dua gjera konkrete reale dhe ne te cilat te besoj.zoti per mua nuk eshte nje nga keto. [/qb]
eh sa kam pare aruni femra si puna jote , sa shume , sa shume........

problemi i vertete sot ne bote eshte se njerzit(si ty)kan vertete frike te njohin vetveten , sepse duke njohur vetveten ata nuk bejne gje tjeter por vetem kerkojne te marin pergjegjesi ne jeten e tyre .....dhe duke mare pergjegjesi ata kuptojne se perse jetojne

te njohesh vetveten do te thote te behesh altruist...................

epiphany

Primus registratum

ti mund te kesh njohur shume femra ne jeten tende (pvr se kete e ve pak ne dyshim), por mund te them vetem qe nuk ke kuptuar asgje.
si mund te mos mbaj pergjegjesi nje femer qe jeton vetem dhe i perballon te gjitha vete cdo dite, duke u perpjekur ne radhe te pare mos te zhgenjeje veten e me pas ata qe do me shume?

Indulgence

Primus registratum

[qb] ideja eshte qe cdo person e njeh veten vetem per sa i perket rrethanave qe realisht ka jetuar.vetem ne lidhje me to e di si do reagonte e si do ndihej.per cdo situate te re me te cilen perballet, zbulon dicka te re nga vetja. [/qb]
Dakord me Denen... Une veten time si fukara e kam mesuar permendesh, tani vdes qe ta njoh si filthy rich /pf/images/graemlins/laugh.gif

P.S. Mos u merr shume me Arunin se do perfundosh ose te "flesh" me S6-en ose te zshohesh me Bibel apo Kuran nen Jastek /pf/images/graemlins/laugh.gif

MLK

Primus registratum

Si thoshte gjyshi im ndjes paste, ato qe kane rendesi ne jete jane experiencat, asnjehere nuk duhet te trembesh prej tyre, mundohu te kesh sa me teper...
Kur isha i vogel se kuptoja tamam sencin tani e kuptoj se çfare do te thote. Njeriu vetem nepermjet eksperiencave qe kalon ne jete njeh vetveten e zbulon shume te "fshehta" te personalitetit apo karakterit te tij.

epiphany

Primus registratum

Fillimisht postuar nga INDULGENCE:
[qb]
Dakord me Denen... Une veten time si fukara e kam mesuar permendesh, tani vdes qe ta njoh si filthy rich /pf/images/graemlins/laugh.gif

P.S. Mos u merr shume me Arunin se do perfundosh ose te "flesh" me S6-en ose te zshohesh me Bibel apo Kuran nen Jastek /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
preferoj ate te paren (nqs do me duhej te zgjidhja). /pf/images/graemlins/wink.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Duke u bazuar edhe tek ajo që ka thënë Denna, mendoj që njeriu asnjëherë nuk e njeh vetveten dhe gjithmonë, përditë, mëson diçka të re në lidhje me veten. Ky quhet ndryshimi i vazhdueshëm i njeriut me të cilin duhet të përshtatemi vazhdimisht /pf/images/graemlins/wink.gif .

ladouce2005

Primus registratum

dhe gjithashtu (shtese asaj qe thote parafolesi /pf/images/graemlins/laugh.gif ) zbulojme dhe me shume nga vetja ne situata qe nuk e kemi menduar kurre se do t'i jetonim, e aq me pak te parashikonim ose te njihnim reagimin tone ne rastin ne fjale...

(lemshin tim dine t'a zgjidhin vete shumica ketu :book: )