Rezistenca!

jula

Primus registratum
Re: Rezistenca!

Fillimisht postuar nga Xingaro:
[qb] Imagjinoni ti çoj Jula te atit ndonje komunist italian nga veriu i Italise,mundesisht nga Viçenza(ata hane mish maceje),katolik,nga ata qe e tymosin,i denuar pas G-8 ne Genova vjet,qe ka lene shkollen pasi ka rrahur nje profesor.
Momenti i prezantimit:
-Ky eshte....,mendon te regjistrohet ne shkolle vitin tjeter! [/qb]
Derrkuci, ti fal te gjitha, edhe mishin e maces se me shkrive...po G8 ishte parvjet! :wave:

Ika, ciao! :kiss:

a-alket

Primus registratum

jula, po sa here qe permend deshirat e mabit, aq me shume te nguliten ne koke dhe behen si guida per perzgjedhje...

Dolores

Primus registratum

Po te jetoja ne ato kohe ky do qe mashkulli im
David Gilmour of Pink Floyd

gilmourjam.jpg

AnaBlue

Forumium maestatis

Ndihem dhe une fajtore qe nuk ta kam sjelle. Po nuk erdhe sot, do ta sjell une kete weekend /pf/images/graemlins/smile.gif

bebivogel

Forumium maestatis

kulmi ... Vesha rrobet e banjos ... morra peshqirin ... e eca gjithe ate rruge rrumbullake ( se eshte e mbuluar me bar) per tek pishina... sapo shtrihem ne karrike ... fillon nje SHI i tmerrshem ... qe me beri qull derisa u ktheva mbrapsht ... :mad: what a day ... :cry: po une nuk dorezohem do iki prape se doli dielli ... ciao
erva tju puf nje cike ... :kiss:

jula

Primus registratum

Asgje e re nga fronti...hmmm...perendimor...
Shpresoj qe e verteta te kete pasur te beje edhe me nje fare Batista (diktator i mbeshtetur fuqimisht nga mafia nderkombetare), apo me nje fare zbarkimi mercenar ne 19 prill 1961...apo tek e fundit shpresoj te jete e vertete se edhe "lufterat humanitare" perendimore korrin shume jete.
Ajo figure i perket historise, ne lidhje me diktaturen e mepasshme nuk gjykohet dot (thjesht sepse kishte vdekur)... gjithsekush mund te lexoje vete.

*Mu duk se flitej per Che-ne, po s'jam e sigurt pasi ka nje gabim thelbesor (pavaresisht sa vjet ka studiuar shoqja): NUK ishte anarkist!!! :wave:

jula

Primus registratum

Edhe une dua te precizoj dicka, ne fakt ishte e qarte qe ne fjaline e pare "asgje e re nga fronti...":
Keto fakte i di fare mire dhe po te kisha qene prezent mund ta kisha ndezur dhe une ndonje cigare. /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif
Skema eshte e qarte:
1.Diktature e eger.
2.Ngritje kunder diktatures. Sigurisht me pushke ne dore, jo me bukefiqe.
3.Eleminim i diktatures (me gjithe konseguencat e paevitueshme).
4.Afirmim i nje diktature tjeter, asaj kastriste.

Une po te them vetem kaq: NUK kam nder mend te gjykoj ata qe s'paten mundesine te shkonin deri tek pika 4. Po deshe besoje, por mendoj se s'do ta kishin bere kurre nje gje te tille, perderisa u thane "jo!" posteve dhe rehatise qeveritare.
Per Castron eshte e kote te diskutoj, kam qene perhere shume e qarte.

/pf/images/graemlins/smile.gif Ciao larushe!

jula

Primus registratum

...pasi i tha "JO!" konkretisht postit te Ministrit te Industrise...nqs te pelqen keshtu fjalia.
Nuk mund te biem dakort(dhe nuk do me pelqente) perderisa edhe une dua te nisem per te perhapur "revolucionin" ne Bote. :lol: Kjo e fundit eshte e bukur sepse jo te gjithe e mendojme njesoj.

jula

Primus registratum

Ka vetem ndryshim "stili" midis nje pushkatimi dhe mbytjes se klandestineve ne det, midis nje pushkatimi dhe vdekjes ne balaustrat e nje punetori pasi padroni "kursen" mbi sigurine ne pune, midis nje pushkatimi dhe nje egzistence te mbyllur ne geto perjete pa mundesi te barabarta, pa gjykime te barabarta (sepse jo te gjithe mund te paguajme te njejtet avokate), midis nje pushkatimi dhe 6-vjecareve qe qepin atletet e mia Nike, etj., etj.,
Gjithsesi ky eshte mendimi im, une s'i imponohem njeriu.

Do ishte nje bote e kendshme sikur gjithsekush te zbulonte Krishtin apo Gandhin ne vetvete, por po te kujtoj se para shume vjetesh edhe nje zoteri qe quhet Nelson Mandela ishte gjithandej i cilesuar si terrorist.
Dhe, me fal per fjalorin, por kur askujt si rruhet per mijera qe vdisnin nen diktatin e Batistes, s'ka pse te hedh lote krokodili vetem per ata qe ka vrare Che Guevara. :book:

personazh

Valoris scriptorum

çao rob qe nuk njisni ke karig'ja ne kto kohe!

desh me dit, ai Xingu ka maru 150 orshin eh? se m'ka mor malli.

jula

Primus registratum

Ciao Hajduti, Xingu ka mbaruar...kushedi sa do vuaje per te marre leftate thuaj! /pf/images/graemlins/laugh.gif

personazh

Valoris scriptorum

o rrace e zgjut ai, i ka ne forme kapitali ato para. puno 5 vjet rresht me 150-orsha, me perspektiven me u bo boss brekesh /pf/images/graemlins/laugh.gif

jule anej nga bolonja si vete aktiviteti rinor?

jula

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Lara Croft:
[qb] Ndryshimi qendron ne faktin qe ai punetori zgjedh te punoje ne kushte te tilla nderkohe qe ai tjetri nuk zgjedh te jete para toges se pushkatimit vetem pse diku ne dejet e tij rrjedh nje pikez gjak blu. Po flas ne pergjithsi sepse sic te thashe konkretisht per kete heroin nuk kam informacion. Besoj qe shume te rinj sot i rendin nga pas ndoshta per shpirtin revolucionar letteralmente parlando me shume se per idete dhe per vepren.

Af po dhe sepse ka kohe qe globi eshte perfshire nga latinomania [/qb]
I ke hyre nje muhabeti me fjale te degjuara nga nje shoqe, une po tregohem ca me asnjanese, duke mos te bere me asnje lloj ndikimi konkret. Gjithsekush duhet ta formoje vete mendimin e tij.

jula

Primus registratum

Fillimisht postuar nga hajduti hurmave:
[qb] o rrace e zgjut ai, i ka ne forme kapitali ato para. puno 5 vjet rresht me 150-orsha, me perspektiven me u bo boss brekesh /pf/images/graemlins/laugh.gif

jule anej nga bolonja si vete aktiviteti rinor? [/qb]
E hodhi me kunj pisi, ku e gjeta rinine une!!!
Sa e do Xingun mor, sa e do... /pf/images/graemlins/tongue.gif

personazh

Valoris scriptorum

ho mi jule mo....nuk ta hudh me kunj pa merak. jo per gjo po nuk kena shume diference bashke, e perfshij edhe veten te kunja masnej. meqe ra llafi per moshe, kom idene fikse qe robt ndryshojn me 4-5 vjeçare, si ne plan komunist me i llaf /pf/images/graemlins/laugh.gif

ps: nuk o dashni ndjenja ime per xingun, shkon me teper drejt nonizmit /pf/images/graemlins/laugh.gif

jula

Primus registratum

Jo po bullismit...mos lesho keshtu fjalesh se e di ti, fillojme bejme hamendje ne pastaj...keni bere jete kapanoni mo? /pf/images/graemlins/tongue.gif
Ti je ne rregull, Xingu e hengri, se eshte ne pesevjecarin tim jo te preferuar me duket.

*Ika, ju puth te gjitheve...edhe i dedikoj nje mendim ne mungese jevgut te vockel se eshte me provime! :wave:

personazh

Valoris scriptorum

o jule edhe me i krevat kena fjet....se fjala kapanon eshte haperdarse ne vetvete. ti pse shqetsohesh per ket gjo amon? :devil:

shnet i her, e kap koncertet anej.