Rezistenca!

olti

Neo
Re: Rezistenca!

Edhe ata qe perfaqsojne keto masa jane individe apo grupe individesh dhe ajo qe bejne nuk eshte gje tjeter vec nje menyre per te pasur pushtet. Pushteti i popullit eshte mashtrim i madh. Gjithmone ka nje elite drejtuese; cfare do emri te kete ajo, apo cfare do vlere te pretendoje se mbron. Gjithmone kemi te bejme me individe dhe elita dhe kurre me masa. Masat jane vetem mjeti.

Kordelja

Valoris scriptorum

Te ky rasti i pergjithshem i mases dhe elites, kush i perket kujt kahu, ne sigurisht qe bejme perjashtim (ne shqiptaret), elita eshte e majte, te djathtet nuk dihet c'jane, aty as popull s 'ka mbet as elite (le qe te tille s'ka patur ndonjehere, se nuk me kujtohet ndonje borgjez apo intelektual shume i shquar me prejardhje te bujshme te kete marre pjese).

Si ne rastin jug veri (per nga mireqenia. ose perqendrimi i mireqenies etj etj) dhe ne rastin e majte e djathte ne (shqiptaret) perbejme perjashtim.

olti

Neo

Gjithmone ka nje elite Korde e s'ka rendesi se cfare emri mbajne. Pikerisht ajo shqiptare eshte nje tregues i mire. Eshte e parendesishme se nga kane ardhur dhe se cfare emri mbajne. Ata jane elita drejtuese. Po ashtu ka qene gjate komunizmit. Ishte nje elite me kasta, qe fillonte qe nga buroja politike dhe mbaronte tek brigadieri dhe sekretari i partise.

alinos

Forumium maestatis

s'e ke kuptuar fare politiken shqiptare Kordele!!!

Elita shqiptare nuk eshte e majte, eshte e djathte dhe pikerisht per kete arsye mbeshtet Nanon dhe partine e tij, sepse pavaresisht nga emri qe mban partia ne pushtet, dhe pavaresisht nga programi i saj (qe ma merr mendja s'e kane lexuar as kreret e partise, perndryshe nuk di ta shpjegoj sjelljen e tyre), politikat zbatuese mbeten shpesh te djathta.
Shume nga "elita" shqiptare (e ve ne thonjeza sepse per mua nuk eshte e denje, ende!!!) vijne nga shtresa relativisht te mireqena dhe u interesojne politika te tilla, qe per nga karakteri mbeten te djathta dhe partia ne pushtet i ploteson kushtet per momentin.
Ndersa e djathta, edhe pse thote se eshte e djathte flet ne emer te fshatareve dhe te te varferve dhe "klith" pse qeveria nuk ua ploteson kushtet (pra sillet si e majte!).
Pa e zgjatur, nese do te zhvishnim fjalet nga kuptimi i tyre arbitrar, ne Shqiperi si kudo tjeter elita eshte kryesisht me parime te djathta!

Lara I miss u babe /pf/images/graemlins/frown.gif :kiss:

Kordelja

Valoris scriptorum

alinos ne ketu po flasim per definicion apo per sjellje :shrug: po flisnim per definicion dhe ne pergjithesi si eshte, une bera dallimin, ti i shkove me thelle ne programe, sjellje e shtresa mbeshtetese, pra the te njejten gje qe thashe une ne nje forme me te gjere; Cdo gje ne Shqiperi eshte anapolla.Kaq thashe une....e me duket se kete po thua dhe ti.

Personalisht nuk jam marre me programe partie e ku di une as atehere kur ka qene me detyrim madje te dije permendesh Byrone Politike, e jo me sot qe ka mbi 2-300 parti a ku di une si quhen dhe qe perfaqesojne cdo gje pervec interesave te mebshtetesve te tyre (me raste kjo).Ja keshtu...

olti

Neo

Ne realitet nuk ka elita te djathta, apo te majta; ka vetem elita. Ato c'ka deklarojne dhe pretendojne se mbrojne jane vetem demadogji dhe menyre per te qendruar ne pushtet, apo per ta marre pushtetin.

alinos

Forumium maestatis

Me vjen keq e dashur, por nese duke u nisur nga definicioni ti thua se s'ka elite politike ne Shqiperi jam e detyruar te te kundershtoj.
Un s'e kam lexuar programin e partise Punes dhe as ate te Byros politike, isha vetem 11 vjec kur nderroi sistemi!
Megjithate kjo s'me ndalon te di per politiken e sotme shqiptare dhe jo thjesht per hobi /pf/images/graemlins/wink.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Do vdes e keqkuptuar /pf/images/graemlins/laugh.gif se me politike s'du me u marr, s'ma ka enda.

Keni kuptuar gabim, une nuk mohoj ekzistencen e Elites, por cuditerisht ketu ata me sqimtaret (Neo /pf/images/graemlins/wink.gif i perkasin te majtes (keshtu vetquhen apo i quajme neve ata ndaj s'kemi nga ia mbajme panvaresisht sjelljeve apo teorive qe aplikojne).Elita e djathte nuk ekziston, s'ka.

olti

Neo

Ne mes te shkrimit te Kordeles me presje e pika pa kufij dhe fjale te mbytura pata veshtiresi ne kuptim, por mgjth e kuptova. Korde e ke idene c'eshte nje Elite? Nuk do te thote qe te kete pushtet qeverises dhe politik medoemos, por qe te kete dhe pushtet ndikues dhe perfaqsues- dhe me sa me rezulton mua ka nje te tille. Hape pak horizontin e te parit. E di qe je e majte, por rastesisht ka dhe nje bote tjeter jashte te majtes. Sidoqofte ajo qe quhet elita e majte eshte ne shumicen e raste pasardhese e fshatareve e barinjve te "Kurveleshit" Nje elite thellesisht mediokre dmth. Pra ka elita dhe Elita. Dhe varet nga niveli i ketyre elitave dhe ecja e puneve.

Lara flmnd per informacionin e gjate. Ne fakt keto detaje nuk i dija, por kur te pyeta ate dite e dija cfare ishte nje Geisha; thjeshte doja te shihja se cfare dije ti /pf/images/graemlins/tongue.gif

Mark

Primus registratum

Cfare quajme Elite?
Klasa drejtuese nuk perben medoemos elite. Elita ka nje perkufizim intelektual dhe jo financiar, aristrokratik.
Ne anglisht perkufizimi i Elite eshte: Nje grup i perzgjedhur, me te miret.

Atehere kush jane me te miret ne Shqiperi? Mos e dhente Zoti te jene politikanet, apo financuesit mafioze qe u japin drejtime.
Per mua Elita perzgjithet nga mendimtaret, historianet, perkthyesit, shkrimtaret, matematicienet, novatoret, psikologet, arsimtaret.

Ajo qe niset te quani "Elite" disa postime me larte mund te perkufizohet me sakte si "Bande Horrash". Fshateret, punetoret do benin per udheheqes me te mire se horrat e pasjellshem qe votohen ne Shqiperi.

Kordelja

Valoris scriptorum

E di qe je e majte, por rastesisht ka dhe nje bote tjeter jashte te majtes

:eek: :eek: :eek: :eek:

Kjo eshte gjeja me e ndyre dhe e pavertete qe kam lexuar per veten, po te kishe lexuar pakez me shume nga radhet e zhurmshme te Kordeles, do kishe kuptuar qe Kordleja as ne ate kohe nuk e perfillte politiken jo me tani qe eshte nje gjol i peshtire me larva e shushunja.Ndaj MOS IA MYT KOT ME KOT.Te "akuzosh" dike duhet te kesh baza.

Kordelja (sic ta tha edhe ty njehere sy me sy) nuk ka pas komunista e jo me socilaista as ahere kur ky ishte privilegj e jo me sot.Me vjen shume keq qe ke krijuar kete opinin dhe c'eshte me e keqja PA BAZA.

Ty e kuptoj une nga se te vjen kjo, ngaqe thashe qe s'ka Elite te djathte, vari kandarin Neo, s'ke c'ben.S'KA!

olti

Neo

Nuk mund te bejme si kalamajte e te ngulim kembe jo ka, jo s'ka, por duhen pergjigje te argumentuara. Yoda e dha nje pergjigje te mire se ceshte nje Elite. POR perseri nuk duhet te kufizohemi vetem ne perkufizimin e tij, sepse do i largoheshim realitetit. Pjese e elites eshte dhe ajo qe drejton dhe qe ben te ndodhin gjerat dhe une mund te them se ajo eshte elita e vertete, ndersa ajo e kultures dhe dijes ne shumicen e rasteve, eshte ne sherbim, apo nen mbikqyrjen e asaj politike. Ne bote nuk jane me te miret ne elite, por me te zotet; e zotesia eshte kaq e gjere.

Pasi te kesh kuptuar se c'eshte elita, atehere mund te japesh gjykimin dhe jo duke bere -njenjenjenje keshtu si them unaaaaaaaaa!!!!!!

Kordelja

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga 'Neo':
......Pasi te kesh kuptuar se c'eshte elita, atehere mund te japesh gjykimin dhe jo duke bere -njenjenjenje keshtu si them unaaaaaaaaa!!!!!!
Ore je mire ti apo s'mbush sot se edhe vape edhe proivime...mos me nxef te lutem shume, jo po si di ti.Mos me nxef te thashe...

alinos

Forumium maestatis

:lol:

Para se te perfundoje ne gjakderdhje:

perkufizimi me i sakte per eliten e dha Yoda, por ai eshte dhe me i pergjithshmi. Ketu po flitnim (mesa kuptova une, para se Neo te merrte flamurin e te parit te klases) per eliten politike dhe koncepti here pas here kaloi ne eliten ne pergjithesi, si edhe ke mbeshtet elita nga kahet politike sot ne Shqiperi...

Nejse, Korde lal s'ja vlen per t'u nxef per nje gje te tille, se nuk eshte konkurs, po Neo e harron here pas here /pf/images/graemlins/wink.gif

p.s. Po iki para se te behet leksion 90 minutsh, preferoj freskun e ballkonit. T'ju puth i cik ere?! :kiss:
edhe per Pehashin /pf/images/graemlins/wink.gif :kiss:

Kordelja

Valoris scriptorum

Nejse, Korde lal s'ja vlen per t'u nxef per nje gje te tille, se nuk eshte konkurs, po Neo e harron here pas here

Ky kur ka lexu Kantin e ka lexu me ***** per s'mrapshti dhe vjen me trego mu (guxon me sakte) Imperativin Kategorik, harron ky qe une nuku ashtu shume per Imperativ Kategorik, eshte qorru tjetri shef vetem blu edhe rri me nxef mu e me thote majtas apo djathtas, tjetra as qe e di ca jane ngjyrat pervecse kur zgjedh rrobat.Me ler rehat te lutem shume, po iu referove Kantit lexo cik ma shume, nepermjet njohjes behet kritika, jo me ia myt kodra mas bregut.Me nxefi..

Mos ec te me citosh nga mrapa se s'du me ia dit per politike, as per buke nuk e aplikoj (njoftjen) as per hobi, po qe per keto arsye, une pranoj qe jam popull i thjeshte.Kam pa boll nga politika sa me vjen me vjell.Po shof edhe lajmet e sotme dhe cirkun e tyre...

P.s.Puc alinos puc...

olti

Neo

Kordele, mos u nxe ti xhan. Nuk ka arsye. Pastaj thjesht po flasim dhe kur flasin ropt shume rralle jane dakord. Une per vete nuk u nxeva, madje u zbavita. :devil: Taksirat e keni, eshte vape jashte dhe s'kam ca te bej tjeter tani qe provimet dhe punet i kam mbaruar. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordele ti e di qe TVB /pf/images/graemlins/smile.gif