Rezistenca!

a-alket

Primus registratum
Re: Rezistenca!

sa e mire do ishte bota sikur te mos kishte padrona...-tha komunistja e vogel /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

a-alket

Primus registratum

shteti mo shteti do na paguante te gjitheve. do na mbante ne pellembe te dores /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

jula

Primus registratum

Pershendetje Bsc, i kam dashur perhere fort "armiqte" qe arrijne te artikulojne mendime te verteta...ndonese edhe nje batute per te qeshur eshte nje mendim. Per kete je nder vendet e para midis "armiqve", kaq mjafton. /pf/images/graemlins/tongue.gif Ama klasifikimi forumor eshte i dhimbshem.

Shtet nuk do te kete! :rolleyes: :kiss:

a-alket

Primus registratum

jula, besoj se vendi me i mire per ti diskutuar keto probleme eshte nen nje cader plazhi me nga nje margarita /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

personazh

Valoris scriptorum

o jule, ti thu xhungel mi?....po ashu do ta kullufisnin te gjithe xingun se aq eshte ai i ziu, si cironke /pf/images/graemlins/smile.gif

ta them i citim te modh se m'kujtoi jula me ate "armiqte": "me shihni ç'armiq kam qe te me vlersoni"

a-alket

Primus registratum

jula eshte republikane me duket. nga teksas fare /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif ...sepse edhe ata nuk duan shtet hic.

jula

Primus registratum

...se investimi shteteror ne armatime nuk eshte shteteror..... :confused: /pf/images/graemlins/tongue.gif

Ne fakt une lekundem midis marksizmit me psikopat dhe neokonservatorizmit (me pelqen ti quaj new radikals ata yllat!)...goooxha lekundje ne fakt :lol:
Tani per tani kam vendosur vetem qe ajo socialdemokracia ne mes...me hap barkun. :smash:

Ahhh, nje cader plazhi, nje cadre plazhi,
gjithe mbreterine time per nje cader plazhi...gjithe gushtin do kenaqem, urra!
*Richard, me fal per "vjedhjen", mu desh nje citim ketu.

a-alket

Primus registratum

Fillimisht postuar nga jula:
[qb] Ne fakt une lekundem midis marksizmit me psikopat dhe neokonservatorizmit (me pelqen ti quaj new radikals ata yllat!)...goooxha lekundje ne fakt :lol: [/qb]
ca lekundje se, si lavjerres /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif na lajmero kur te shkoje ora 12:00....e nates /pf/images/graemlins/laugh.gif

ciao ciao, se erdhi ora e drekes..

Per te gjithe ata qe mendonin se ishte e pamundur qe kumandari te kishte nje dell te Che-se. Me poshte prova...

Vizita sekrete e Çe Guevarës në Shqipëri
(per te takuar dashurine e vetme te jetes se tij, te jemen e Blendit, emrin e te ciles une nuk e di por kjo nuk eshte e rendesishme, ne publikime si ky i me poshtmi i cili eshte shtremberuar qellimisht nga ana ime, per te hedhur nje kunje me shume)

Askush nuk e di që miti i revolucionit kubanez, Çe Guevara, ka shkelur tokën e shqiponjave (por do ta mesoni tani o te pangopur) . Për herë të parë, ish-ambasadori shqiptar në Kubë, Mihallaq Gjinikasi (nje paraardhes i albana dhelpres ), rrëfen ardhjen e mistershme të Guevarës në Tiranë dhe takimin e tij me kryeministrin shqiptar. Rrëfen itinerarin e çuditshëm, takimet super të fshehta si dhe strehimi i tij në siguri të lartë, në vilat e pushimit në bregdetin durrsak. Ish-diplomati tregon se udhëtimi i Çesë kishte qenë shumë i gjatë. Ndërkohë, për të mbërritur në Shqipëri, i ishte dashur të maskohej në mënyra të ndryshme, në mënyrë që edhe prezenca e tij të mos vihej re. Në Shqipëri ai ka pasur një takim me kryeministrin e asaj kohe, Mehmet Shehu, me të cilin kanë folur më shumë për idetë revolucionare dhe gatishmërinë për t’iu bashkuar revolucionit. Pas bisedimeve, ai është drejtuar për në vilat e Durrësit ku edhe ka kaluar natën( ne krahet e dashurise se tij te flakte ). Ditën tjetër ai është drejtuar për në Kubë, pa bujë dhe salltane të rastit, siç ndodh rëndom kur priten dhe përcillen emra të veçantë të qeverive. Në dëshminë e Gjinikasit mbetet enigmë fakti përse kreu i atëhershëm i shtetit, Hoxha, nuk e ka takuar revolucionarin e madh, të cilin ai shpesh e ka përdorur si model të idealeve të tij.

Për Ernesto Guevarën nuk dija shumë gjëra. Kisha lexuar diçka nga shtypi i huaj, nga i cili informohesha në mënyra krejt të ndryshme. Shtypi perëndimor e paraqiste si një figurë terroristi, gati-gati të çmendur, ndërsa shtypi i disa prej vendeve të Lindjes e jepte krejt ndryshe: e paraqiste si një mjeshtër të guerrileve, si një ndezës i shkëndijave revolucionare, si një revolucion shëtitës!… Kisha marrë detyrën ta prisja në Tiranë. Ashtu bëra. Vizita e tij bëhej e fshehtë, sepse kështu ishte kërkesa e tij. Aq sa dija ose, më saktë, aq sa mund të dija në atë kohë, kujtoja se Çe Guevara ishte vërtet një revolucionar, por si të thuash, revolucionar i një tipi të veçantë. Afërsisht i atij formimi ishte edhe Fidel Kastro...
Teksa e takova, në çastin që sapo mbërriti, Çe qëndronte i heshtur. Ndoshta ndihej i lodhur, ndoshta i vetmuar, në një vend krejt të panjohur për të. “Këtu, në Shqipëri, jeni si në shtëpinë tuaj”,- ndërhyra unë, kur vura re se Çea tregohej gjysmë i hutuar. Ishte fillimi i viteve ‘60. Çea nuk ishte më i madh se tridhjetë e dy vjeç, me një fytyrën plot qime e me sy të ndritshëm, (dhe pasi e kundrova lart e poshte nuk kish si te me shpetonte fakti se dukej si nje burre teper viril ). Ai mundohej të fuste në dritën e vështrimit të tij sa më shumë hapësirë nga natyra e Tiranës ( dhe em sy kerkonte se mos andej nga rruga e porcelanit do te kalonte me hapin e saj te lehte, dashuria e tij e perjetshme shqiptare ). Detyrën e kisha marrë tepër të përcaktuar: ta shpija në takim me kryeministrin shqiptar, Mehmet Shehun, ( dhe me pas ne nje shtepi te vogel Tiranase me qerpic ku te krijohej partia....ehm me fal pasardhesi revolucionar i Che-se ). Me aq sa mund të nuhasja unë në atë kohë, por edhe me gjithçka ngjau më vonë, vizita e Çesë ishte tepër konspirative. Ishte një vizitë që kryhej sa për mirësjellje, nga që nuk mund të refuzohej nga pala shqiptare( ne fakt edhe Che-ja se cante shume per palen shqiptare, atij tjeterkund i rrihte mendja dhe zemra ). Ishte një vizitë, siç mund ta gjykoj tani, për t’i dhënë mikut kuban një përvojë shqiptare, ndoshta për t’i korrigjuar ndonjë ide rreth mënyrës se si piqen e shpërthejnë natyrshëm revolucionet popullore. Vetura na zbriti drejt e përpara dyerve të Kryeministrisë. Gjithçka ishte sajuar në atë mënyrë, që mysafiri të paraqitej te kryeministri shqiptar si një mik i huaj i popullit tonë. Edhe shtypi, siç do të vihej re më vonë, do t’ia kalonte heshtjes këtë ngjarje politike. Madje, nuk do të kishte as koment zyrtar. Në ekspozenë e tij Çe Guevara paraqiti një pasqyrë të shkurtër të asaj që kishte çuar në përmbysjen e diktaturës së Batistës dhe në fitoren e revolucionit. Ndërkohë, ai shfaqi disa nga pikëpamjet lidhur me ndezjen e revolucionit dhe hedhjen e popujve në flakët e luftës për liri dhe drejtësi shoqërore.( Ne fakt edhe kete fjalim kot e mbajti i mjeri sa per te mos i lene me gisht ne goje keta te pales sone ) Çea, me sa merrej vesh, rëndësi i kushtonte rolit përcaktues të revolucionarëve të vendosur, duke parë te këta të fundit faktorin numër një të përmbysjeve të mëdha revolucionare dhe si shembull konkret jepte Kubën. Nuk ishte e vështirë të kuptohej se midis bashkëbiseduesve ekzistonte një ndryshim jo i vogël lidhur me rrugët e mënyrat e ngritjes së popujve në luftën për liri dhe drejtësi shoqërore. Gjithsesi, secili shpalosi pikëpamjet e tij, duke mos iu kundërvënë shokut, çka ndikoi për mirë në mbarëvajtjen e dialogut.
Në fund, kryeministri shqiptar kishte përgatitur një dhuratë –surprizë( Te paketuar mire e bukur ne nje qese celefoni ai kishte sjelle te dashuren e Che-se qe ne kohet e sotme njihet me pseudonimin "e Jema e Blendit" ). Çe Guevara e mori dhuraten, u ul në gjunjë, e puthi dhe qetë-qetë u ngrit në këmbë. Gjithçka u krye me një solemnitet tepër të veçantë. Edhe pse kanë kaluar plot 40 vjet nga ajo kohë, shpeshherë pyes veten: si mundet një njeri të vërë mbi supe detyra aq shumë të rënda, gjithsesi të papërballueshme në mënyrën se si ideoheshin dhe zbatoheshin! Sidoqoftë, ato që për një njeri të zakonshëm konsiderohen aventura, për idealistët janë thjesht misione që duhen përmbushur.

romeo

Forumium maestatis

Pardje ishte nje dite si gjithe te tjerat, i kisha kejuar vetes te çohesha nga krevati rreth ores 11:00 dhe pasi u lava dhe u vesha dola te beja nje xhiro te vogel ne qender. Keto dite ka pasur shume levizje sepse ka nje 3 dite qe ka ardhur TIM TOUR dhe ka nje dynja me njerez. Sot ama pashe edhe nja tre , kater helikoptere qe po fluturoni perqark, pastaj ne qytet me zune syte edhe shume polici, jashte mase shume.
Duke vazhduar xhiron time kaloj afer komunes dhe gjejeni pak ke shikoj aty afer

Madherine tij Cavalier Silvio Berlusconi, nje nder i madh per mua te shikoj nga afer faktorin B qer po katranos gjithe Italine. Me vone mora vesh se kishte ardhur per te bere “da testimone”(nuk e di si i thuhet shqio) ne nje dasem te ca indutrialeve qe jane jashte mase te pasur.
Me kete rast ishin bllokuar gjysma e rrugeve qe pershkojne zonen historike te qytetit dhe ndalohej kalimi i njerezve aty ku ishte parashikuar se do te kalonte Madheria e tij. Tere ky mobilizim trupash per nje ngjarje private te Kryeministrit.
Evviva l’Italia!!!!!!!!!

Çfare nuk mund te ndodhi ne nje dite te nxehte qershori.

olti

Neo

Te pakten ky o Issi nuk ekzekuton 600 vete me gjakftohtesine me te plote duke pire nje cigare.

Jam shume i zhgenjyer nga pergjigjet e Jules- dhe pergezoj Laren, te cilen e shoh si me te kthjellten me te paindoktrinuaren qe kam njohur.

olti

Neo

Habitem jashte mase mbi Italine. Ky vend qenka universiteti i rekrutimit te komunistoideve te rinj te planetit Toke. Kur mbushet kaq shume me komuniste te rinj, atehere pse te mos dalin dhe berluskone (ekstremi tjeter) qe bejne ca te duan?!

romeo

Forumium maestatis

neqoftese per ty te jesh komunist do te thote qe kerkon respektimin e ligjit dhe barazine e te tere qytetareve para tij atehere une jam komunist.
:thumbsup:

olti

Neo

E kisha ne kontekstin e temes qe po diskutohej ne faqet e fundit. Pastaj une e dhashe ne postimin e dyte nje mendim mbi te. Kuptoje pak.

Blendi

Primus registratum

Se si nje njeri mund te kete bindje te djathta per mua mbetet mister. E majta per mua perfaqson moral, drejtesi dhe barazi shoqerore...alternativat e tjera, perfaqsojne te kunderten.
Per mua. Pastaj gjithesecili e mendon sipas mendjes dhe zemres se tij.

!Ma que tremenda que viene la baia!

olti

Neo

E majta ka perfaqsuar, perfaqson dhe do perfaqsoje shtresat me te ulta. Qeverisja dhe drejtimi nga shtresat e ulta ka deshmuar gjithmone katastrofa. (Nje katunar, bari, punetor fabrike eshte medioker dhe si rrjedhim dhe ajo qe ai ben eshte mediokre) Historia dhe ndodhja e gjerave behet nga individet, apo elitat dhe jo nga masat. Keshtu ka qene, keshtu eshte dhe keshtu do jete. Keshtu nuk mendoj une, por keshtu eshte.