Receta Gatimi Shqiptare

arbi

Primus registratum
Re: Receta Gatimi Shqiptare

Fillimisht postuar nga BeLLa StRoNzA:
[qb] Ju lutem kush me ndihmon ne gatimin e avokadove.Kam nje jave qe i kam blere dhe nuk po marr guximin per t'i gatuar... :confused: [/qb]
te mbushur ose sallate
mbushje mund ta besh me gjize(djathe)+majdanoz(te njejten procedure si patlixhanat pa pasur nevoje ti ziesh)ose per diçka me ekzotike bej nje salce me karkaleca deti e domate te fresket
sallate si te teket ty po nje qe duket kombinim i bukur eshte radicchio(shqip :confused: )+domate+avokado+karkaleca+portokall
 
Re: Receta Gatimi Shqiptare

Te falenderoj,por te lutem desha te dija menyren e gatimit...te ziera ,ne avull,te pjekura...???
Sa per salcen e kam parasysh ,megjithese desha t'i gatuaja me mix djatherash...
:wave:
 

Diavolessa

Valoris scriptorum
Re: Receta Gatimi Shqiptare

Une avokado i bona sallate..por ene salce eshte shume e mire.

Arbi ylli me sa di una beshamela behet e barabarte rrush.

120 miel
120 gjalp
12o qumesht.

Zakonisht une e bej ..90- 90- 90.

Kurse beshamela me kungull e dhjathe:

40- 40-40.
 

true confidental

Forumium maestatis
Re: Receta Gatimi Shqiptare

Arbi, faleminderit per pergjigjen.......
Ne fakt ajo qe kam provuar une ishte ne permbajtje pak me ndryshe, kishte peta llazanje( jo me shume se 3) dhe ato brenda ishin te mbushura me perime qe me teper me kujtohen karotat,bizelet etj dhe me salce beshamele. Keshtu qe akoma sjam shume e qarte. Mgjth po ti permbahem asaj qe me ke shkruar dhe idese sime, mbase do nxjerr ndonje gje ne drite :wave:
 

arbi

Primus registratum
Re: Receta Gatimi Shqiptare

perime futi çfare te duash
papi me sa duket ty te pelqen e trashe shume beshamela /pf/images/graemlins/smile.gif web page
 

arbi

Primus registratum
Re: Receta Gatimi Shqiptare

Fillimisht postuar nga BeLLa StRoNzA:
[qb] Te falenderoj,por te lutem desha te dija menyren e gatimit...te ziera ,ne avull,te pjekura...???
Sa per salcen e kam parasysh ,megjithese desha t'i gatuaja me mix djatherash...
:wave: [/qb]
me fal per vonesen i pjek ne furre te mbushur me mix djathrash pasi i ke dhene vetem nje vale te lehte(sa me i pjekur eshte avokadoja aq me pak e zien) receta me avokado anglisht
 

moonlight

Primus registratum
Re: Receta Gatimi Shqiptare

Ashtu paskam me i be se qenka dhe e lehte! /pf/images/graemlins/smile.gif
Rrofsh Peshkatar :thumbsup:
 

TEDI

Valoris scriptorum
Re: Receta Gatimi Shqiptare

Fillimisht postuar nga PESHKATARI27:
[qb] boji tarator...
Kos hudhra cik krype edhe kungujt e skuq [/qb]
Ej nuk o Tarator ai mer . Taratori o me Tronguj ere t gjalle ...
 

moonlight

Primus registratum
Re: Receta Gatimi Shqiptare

Po cfate quhet Tedi se dhe une si me kunguj te skuqur, si me kastraveca te gjalle po tarator i them.
Nejse, Peshkatar s'te jap dot tarator; jo se ngaqe te kam larg, po thjesht ngaqe i perziva kungujt me zarzavate te jera e i bera stir-fry. Mu bone me lepi gishtat mo. /pf/images/graemlins/laugh.gif
 

TEDI

Valoris scriptorum
Re: Receta Gatimi Shqiptare

Fillimisht postuar nga hajduti hurmave:
[qb] nai recete me makarona me kunguj do? [/qb]
Shto ne ca Karkaleca ne bohet I pajate e Mrekullueshme me To ...
 

moonlight

Primus registratum
Re: Receta Gatimi Shqiptare

Po hajdotu te du, ...ashtu e du; receten medemek. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Tedo flit icik me shkoqur. Si, qysh, tek? /pf/images/graemlins/laugh.gif
 

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: Receta Gatimi Shqiptare

Receta me e mire me kunguj dhe koce (peshk) eshte ajo e tagliolinit (tip jufkash ose tagliatele te holla shume )

Me e mira qe kam ngrene ndonjehere /pf/images/graemlins/smile.gif

Te ish Muni Hikro ne keto ane na e kish tregu /pf/images/graemlins/frown.gif e una vetem ne restorant mundem ta ha /pf/images/graemlins/frown.gif e shpi s'e kam gatuar dot ende.
 

arbi

Primus registratum
Re: Receta Gatimi Shqiptare

i pret kungulleshkat ne rrathe sa me te holla te mundesh. ne nje fultere ve vaj e nje thalb huder ose qepe e grire holle ose te dyja, hidhi kungulleshkat shtoji ca uje qe te piqen por jo shume qe te mos shkrihen, kur ti shohesh qe jane pothuajse gati shtoji karkalecat ose Kocat( keto i ke hapur me pare)nje cike salce(nqs do)kripe e piper. do te te keshilloja qe kripen ta zevendesosh me dado supe keshtu qe merr me shije sugoja. makaronat(preferohen te gjata=tagliolini,spageti,linguine,tagliatelle) i heq nga uji pak para se te behen dhe i perfundon pjekjen ne fultere duke i shtuar aq uje sa nevojitet qe makaronat te perfundojne zirjen(kjo gje i jep me shije pastes)

me kungulleshkat mund te besh edhe nje makaron me proshute(bacon) e prere ne kubeta ose fije (perdor ne vend te vajit gjalpe per nje shije me delikate) ose makarona me salce kungulleshka-gjize e domate. per dicka verore kungulleshkat e bera ne fultere ne kete menyre i len te ftohen nderkohe zien makaronat dhe ben nje sallate makaronash duke i shtuar Proshute te pjekur(Cotto)- djathe (ose me mire akoma djathe filadelfia)te prera ne kubeta.
per dicka tjeter gjithmone nga kjo baza e kungulleshkave i hedh veze(sipas deshires) e perzien mire dhe e skuq mundesisht ne nje fultere qe nuk ngjit(teflon)
 

miyuki

Primus registratum
Re: Receta Gatimi Shqiptare

prap me embelsira una,

si behet shendetlia, e di njeri?
thanks para kohe
 

TEDI

Valoris scriptorum
Re: Receta Gatimi Shqiptare

Arbri do te sugjeroja . Kungujt te priten ne Kubike te vegjel 1 Cm sepse jane me praktike dhe te shuhen karkalecat dhe kungujt me pak vere dhe konjak . Dhe Brodo duhet te kesh brodo peshku ose ta kesh pergatit pak me pare pak peshk te zier nese do besh supe dhe ti ruash lengun ...
 
Top