Receta Gatimi Shqiptare

I love new york

Primus registratum
Re: Receta Gatimi Shqiptare

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] Helen' per cfare te ka vajtur mendja ty se e shkruaj une /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

Hape gojen /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
hmmmmmm fluturon, flututon, fluturonnnnnnnnn pispili me miell misri :rolleyes: /pf/images/graemlins/laugh.gif
dicka me perberesin e misrit po dua.
e di njeri ketej nga Amerika ose kanadaje ose Anglia sesi i thuhet trahanase dhe si behet ashtu me gjalp dhe djathe te bardhe te shkermoqur persiper???
Ika se ja bera gjemen vetes, filluan te me bejne zorret revolucion :goofy:

AnaBlue

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga ximi:
[qb] Eshte i interesu ndonje per musaka /pf/images/graemlins/tongue.gif
Me kane dhene ne recete te plote... [/qb]
pse nuk thu, kush do musaka dhe te shtoje ca ne peshe dhe kolesterol? /pf/images/graemlins/laugh.gif

moonlight

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ximi:
[qb] Po versioni "naked chief" i shton noi cik lezet asaj supes... /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
R u kidding? Sigurisht qe po.
Tani, une nuk e kam tamam parasysh pikerisht ku e ke llafin ti, por per vete jam e njohur te gatuaj gjys lakuriq. M'shif nga Mjeksia, tek 'djegjet e lekures' :lol: /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Helen' te jap receten e Pispiliqes /pf/images/graemlins/laugh.gif ose te Harapashit /pf/images/graemlins/laugh.gif zgjidh e merr /pf/images/graemlins/tongue.gif

Driteheneza, une ate temen e mbaj mend mire fare /pf/images/graemlins/laugh.gif

Per supen tende do thoja qe sikur ta beje me leng mishi te perftuar nga kockat /pf/images/graemlins/laugh.gif ose nga lengu i pules do qe edhe me mire /pf/images/graemlins/smile.gif

Me thuaj Helen /pf/images/graemlins/wink.gif

I love new york

Primus registratum

ti goc gjithmone me ven mu ne pozite te veshtira zgjedhjeje se jo per gje po e kena ditelindjen dhe me i dite (llogjike absurde ne lidhje me temen po ec mo /pf/images/graemlins/laugh.gif )
Korde du pispiline rrusho /pf/images/graemlins/laugh.gif

DEVIL-girl

Primus registratum

Meqe jemi ne prag te vitit te ri, pse nuk bo sevap nanjoni me na shkrujt naj recete gatimi per kte rast??

DEVIL-girl

Primus registratum

P.sh ndonje embelsire te veqante se bakllavaja na eshte bere /pf/images/graemlins/tongue.gif apo gjel deti te mbushur, me nje fjale ndonje gje te veqante. Po hidhem ktej te shoh nese ka ndonje gje interesante per daten nje.

nela_kristi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga moonlight:
[qb] Pardje bera supe (I’m so proud of myself /pf/images/graemlins/laugh.gif ) me veze e limon (avgo lemono qe e gjen ne restorante greke). Kshu e qava une:
Ne fillim vlon nja gjys tenxhere uje (nuk ka permasa te sakta; e bera me sy). Ujit i shton nja tre grushta oriz dhe ca gjalp; gjithashtu shtoi ca lekura limoni te kaluara ne rende, plus edhe ca kripe. Ne nje ene qelqi, hidh nja dy a tre te verdha veze. Avash avash, duke i perzier, te verdhave u shto ca leng limoni (nji kokerr limon). Kete nise kur orizi te jete bere. Pra, kur te jete i bere orizi, hiqe nga zjarri dhe leje menjane per nja pese minuta. Me pas, hidhja lengut avash avash duke e perzier, masen e te verdhave te vezeve e limonit. Siper hudhi ca piper te zi edhe gjethe te njoma majdanozi.
Eshte e lehte fare; po e bera une, e bejne te gjithe. /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
kete recete e kemi dhe ne ne shqiperi ..te pakten ne nga shqiperia jugore /pf/images/graemlins/laugh.gif

TEDI

Valoris scriptorum

Pak a shume Kjo eshte Supe Bulion me veze ne Version te vecante kur zien Ujin do sugjeroja te hidhje 2 3 kocka ose disa copa mishi te grira holle sa per te marre Lengun e tyre ...

arbi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga kristina13:
[qb]
Fillimisht postuar nga moonlight:
[qb] Pardje bera supe (I’m so proud of myself /pf/images/graemlins/laugh.gif ) me veze e limon (avgo lemono qe e gjen ne restorante greke). Kshu e qava une:
Ne fillim vlon nja gjys tenxhere uje (nuk ka permasa te sakta; e bera me sy). Ujit i shton nja tre grushta oriz dhe ca gjalp; gjithashtu shtoi ca lekura limoni te kaluara ne rende, plus edhe ca kripe. Ne nje ene qelqi, hidh nja dy a tre te verdha veze. Avash avash, duke i perzier, te verdhave u shto ca leng limoni (nji kokerr limon). Kete nise kur orizi te jete bere. Pra, kur te jete i bere orizi, hiqe nga zjarri dhe leje menjane per nja pese minuta. Me pas, hidhja lengut avash avash duke e perzier, masen e te verdhave te vezeve e limonit. Siper hudhi ca piper te zi edhe gjethe te njoma majdanozi.
Eshte e lehte fare; po e bera une, e bejne te gjithe. /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
kete recete e kemi dhe ne ne shqiperi ..te pakten ne nga shqiperia jugore /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
/pf/images/graemlins/tongue.gif
e kemi edhe ne kati lart. ne shtepine time quhet supe me veze e limon ndersa internacionalisht bulion siç thoshte tedi. nje gje duhet patur parasysh rrahet mire veza me limonin ne menyre qe limoni te hape vezen qe kjo te lidhe (trashe) supen nqs ben keshtu mund te perdoresh te gjithe vezen. themelore jane veza dhe limoni pastaj undyren mund ta marresh ku te duash(kocka,mish,gjalpe)po ashtu mund te perdoresh oriz ose makarona supe

arbi

Primus registratum

nderkombetarisht frigase eshte cfare do lloj supe me leng qe trashet me veze e limon ndersa ne shqiperi frigase me kane quajtur nje supe me pule patate majdanoz dhe e trashur me veze e limon :shrug:

Kordelja

Valoris scriptorum

Boh, ku te ka shku mendja per kabuni mi :rolleyes:

Nuk ka ndonje gje te vecante jo, vetem kur te ziesh orizin per ta bere pilaf si me lart ia kam shpjeguar FloBo-se, dhe te jete ne zierjen e tij, shtoji nje grusht me rrush te thate dhe geshtenja te pjekura te prera ne copa te bukura, ose mund t'i lesh dhe te medha sic jane.

Une e bej pak te ndryshme nga normalja, eshte recete tjeter kjo me pakez shtesa te "vjedhura" aty ketu /pf/images/graemlins/laugh.gif

Nuk e ben me sheqer karamel? Pa kanelle? :rolleyes: Andej nga anet e mia e bejne me ceremoni kabunine /pf/images/graemlins/laugh.gif , ti thuash si pilafi ti pret duart gjyshja ime

Kordelja

Valoris scriptorum

Kam harruar kanelllen /pf/images/graemlins/frown.gif e mire mire ti qe e di ndryshe pse nuk e jep receten ketu :angel:

Ju lutem kush me ndihmon ne gatimin e avokadove.Kam nje jave qe i kam blere dhe nuk po marr guximin per t'i gatuar... :confused:

true confidental

Forumium maestatis

Njihni ndonje recete per te bere llazanje me perime, cfare perimesh kombinohen dhe si behet ajo salca e bardhe qe e ben uniforme mbushjen
Faleminderit ne paranteze /pf/images/graemlins/smile.gif

arbi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Leila:
[qb] Njihni ndonje recete per te bere llazanje me perime, cfare perimesh kombinohen dhe si behet ajo salca e bardhe qe e ben uniforme mbushjen
Faleminderit ne paranteze /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
perime = kungulleshka,patlixhana,patate i zien ose i skuq i ven ne shtresa duke i kryqezuar. Nqs salce quan beshamelen 120gr gjalp 120 grame miell nje liter qumesht skuq miellin me gjalp mire gjer sa te bej flluska(pa e djegur akoma /pf/images/graemlins/tongue.gif )i shton qumeshtin ngadale duke e perzier dhe e len ne zjarr (duke e perzier) deri sa te filloje te trashet. per nje perdorim me te mire te keshilloj ta besh e ta lesh te ftohet se pastaj e kap me lehte sasine qe te duhet. Mund t'i japesh shije me djathe te grire(ose bebe) dhe per shtresen e siperme mund t'i fusesh nje veze :wave: