Re: TRAGJEDIA, 21 TE VDEKUR, MES TYRE GRA DHE FEMIJE

tushi

Valoris scriptorum
Re: Re: TRAGJEDIA, 21 TE VDEKUR, MES TYRE GRA DHE FEMIJE

Fillimisht postuar nga atman:
[qb] E para Tushi, - Po flitet per trafik klandestinesh.
E dyta Tushi, - ndoshta ti je i mireinformuar nga mafiozet italiane te cilet kane eksluzivitetin absolut te droges, te pakten ne Itali, ne kete rast je me i mireinformuar nga une qe ndjek ato qe thone politikanet e Lega Nord dhe AN te cilet kane shprehur kenaqesine e tyre per trafikun zero te klandestineve. Keshtu siç e shikon RAI del jashte loje.
- E treta, Tushi, - Ky lloj reagimi nga ana tende ndryshe quhet edhe mburrje adoleshenti. Ndoshta deshiron te terheqesh vemendjen, sepse njeh njerez te nendheshem dhe keshtu te duket vetja i rendesishem. Ka edhe kjo shpiegimin e vet, por ketu nuk eshte tema sepse do te ta beja portretin psikologjik dhe te siguroj qe me mjaftuan aq sa ke shkruajtur per te kuptuar.
- Ah, po, ka edhe nje te katert Tushi: - Mos qesh shume Tushi sepse te keputet ushkurri.
E di kujt i thone ushkurr andej nga Vlora? [/qb]

shush yo

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zog:
[qb] oj stella ata qe vdiqen s'kane nevoje per ngushellimet tona, ata sot prehen ne paqe, kane shkuar ne parajse, ate kerkonin apo jo!

çfare te mire do te kishin po te shkonin ne itali, a s'me thua, apo te rregjistroheshin ne forum pas ca kohesh dhe te qanin hallet e tyre e te shqiperise, me te vetmin ndryshim, kesaj rradhe pa me te voglen SHPRESE.

nuk di sa kupton ti goc nga ky cirk, pranej terhiqem. [/qb]
bukur e the or mik, ka mundesi forumistja eshte ne shqipri dhe enderron parajsen

tushi

Valoris scriptorum

[qb] E para Tushi, - Po flitet per trafik klandestinesh.
Pse trafiku i droges e shqetson ma pak shtetin Italian???Nuk e kuptoj se me çfare ftyre i vehet kush ne mbrojtje ksaj qeverie ose duhet t'jesh brenda deri ne fyt ose i semure mendore s'ka spjegim tjeter.
E dyta Tushi, - ndoshta ti je i mireinformuar nga mafiozet italiane te cilet kane eksluzivitetin absolut te droges, te pakten ne Itali, ne kete rast je me i mireinformuar nga une qe ndjek ato qe thone politikanet e Lega Nord dhe AN te cilet kane shprehur kenaqesine e tyre per trafikun zero te klandestineve. Keshtu siç e shikon RAI del jashte loje.
Po mos na kallxo relitetin me lajme politikanesh mor kastravec se AN dhe Lega Nord jane ne qeveri pse si mendon se tash po i ankohen opozites per trafikun e droges qe vjen nga Shqiperia.

- E treta, Tushi, - Ky lloj reagimi nga ana tende ndryshe quhet edhe mburrje adoleshenti. Ndoshta deshiron te terheqesh vemendjen, sepse njeh njerez te nendheshem dhe keshtu te duket vetja i rendesishem. Ka edhe kjo shpiegimin e vet, por ketu nuk eshte tema sepse do te ta beja portretin psikologjik dhe te siguroj qe me mjaftuan aq sa ke shkruajtur per te kuptuar.
Mor qe je psikolog ket e mora vesh po siqerisht edhe mu asht tuj me ardh pak keq se nji portret te kisha ba edhe une.Ti pa asnji dyshim ne nje prej atyne dy kategorive qe permena ma siper ban pjese ne te dyten ma shume se per te paren s'tlen pershtypje.Alergjia ndaj komunistave asht jo vetem personale po edhe bashkqytetare po per fatin tone te keq s'na u ndane per 70vjet.Vetem me pa ty ne nje tem per nji Tragjedi komtare kcen ne mbrotje te qeverise mjafton me e kuptu se sa e rande asht.Jo veç mu po te gjithe Shqiptaret i ka trondit ky lajm ti ke hallin se po rrezikohet Nano me shoke.Nuk me çudit ky shqetsim i joti se edhe Nano kishte vu ne gatishmeri nr1 te gjitha strukturat per çdo rrezik qe mund ti vine nga Shkodra.Po te jesh i sigurt se e ka hanger m.....asht vetem çeshtje kohe qe shpresoj te jete sa ma e shkurt

- Ah, po, ka edhe nje te katert Tushi: - Mos qesh shume Tushi sepse te keputet ushkurri.
E di kujt i thone ushkurr andej nga Vlora? [/qb]
Edhe numrat deri ne kater i dike BRAVO :thumbsup:
kurse per ushkurr andej nga vlora s'e di si i thon se vetem kur i kam hyp gomones kam ken atje. Po nji kshille e mos ma merr per keq shko e gjej nji teme tjeter se gabimisht ke ngatrru tem mor kongresmen.

savage

Primus registratum

atman, thjesht per nje sqarim persa i perket pyetjes qe ti shtron kur thua perse nuk moren ne telefon skafistat portin dhe keshtu do te kishin marre ndihme. Sic mund t'a shikosh me pamje (kamera e fshehte) tek Fiks Fare i dates 12 janar telefoni i portit nuk punon pasi ia kishte prere telekomi sepse nuk kishin paguar tarifat. dhe a di se per cfare shume miserabel behet fjale? 3 mije leke te reja....., komentet e teperta jane kot ne kete pike.
ndersa eshte e veshtire te mbrosh qeverine kur gjera te tilla ndodhin. Jam dakort ne njefare pike qe nuk duhet te hedhim poshte punen e bere gjate vitit te shkuar etj, por nderkohe do pasur parasysh qe erdhen italianet dhe kontrollonin ujerat tona territoriale pa u shtrengua kalimi. dhe nuk ka asnje menyre (dhe besoj se ti e kupton kete) qe te matet sa gomone kalojne. Jam dakort qe trafiku ka rene ndjeshem, por jo ne zero. Vete fakti qe skafi ishte blere ne fillim te vitit tregon se viti i shkuar do te kete qene fitimprures per skafistat dhe keshtu qe bene nje "upgrade".
Eshte e veshtire te mendojme per imazhin e qeverise tone jashte ne nje kohe te tille ku imazhet ne format e pamjeve te trupave te ngrire flasin vete.
Dhe se fundi, nuk mund te kuptoj mungesen e kryeministrit ne diten e tragjedise. Nuk e di nese ka komentuar ai per kete ngjarje por jam kurioz te di se c;fare arsyetimi ka dhene ose do te japi. Eshte jo llogjike te mendoje se edhe kjo do harrohet per tre dite. Jam mese i sigurte qe dikush (nese jo ndergjegja e tij...yea right.) do t'a pyesi nje dite: Ku ishe zoti kryeminister kur ngrine shqiptaret ne det?

Le_Routard

Forumium maestatis

Tragjedia eshte e madhe dhe e dhimbeshme si e tille, por me duket pandershmeri te shfrytezohet per te kerkuar ndryshime politike. Ato do t'i sjellin zgjedhjet.
U vrane 18 italiane ne irak, por me duket se askush nuk e shfrytezoi kete ngjarje per te kerkuar heqjen e Berluskonit. Perkundrazi, te gjithe shprehen dhimbjen e tyre.

Atman me nder teje ja ke fut kot nasi koti, ose kodra mbas bregut sic tha populli.

Nuk flitet ketu per ceshtje terorismi por per tragjedi kombetare qe eshte rjedhoj e politikes se brendshme dhe e izolimit te jashtem te Shqiperis!

Guest

Ata Italjanet i kane ven me qellim ato rrjetat , sepse sduan me emigrante ne nje fare mnyre kan te drejte por prape jan njerez , trupa , qenie nuk ti marresh jeten per ca para te ndyra , qe mos i hengshin ishalla , kafshet e ndyra

Le_Routard

Forumium maestatis

ti duhet ta dish kaq gje, qe ambasadat nuk jane zyra te shtetit shqiptar, por perfaqesues te shteteve me te cilat ne kemi marrdhenie diplomatike dhe si te tilla, brenda tyre, zbatojne legjislacionin dhe rregullat qe kane ato e jo deshirat tona personale.

Dhe mos harro qe perparsia e ketyre shteteve Europjane eshte te ulin perqindjet e klandestineve ne vendet e tyre dhe ta mbajn numrin e tyre nen kontroll. Ateher si munden keto shtete te realizojn dikca te tille kur ato behen ne nje fare menyre investitoret e organizivateve kriminale qe meren me kontraband?

Perse lejojn keto shtete qe miljona dollare te bien ne duart e 'skafisteve', te cilet do i investojn per trafiqe ilegale e fitim prurese ne bashkpunim me mafjan italjane, ne vend qe keto miljona dollar te perdoren bileta trageti e visa legale.

Perse duhet te shtyhen shqiptaret te dalin ilegalisht, te jetojn ilegalisht dhe te veprojn ilegalisht ne Europe?

Ndryshimi i Shqiperis me vendet e tjera, qe duhet te na jepte nje status te privilegjuar, eshte se jemi vend i vogel dhe i varfer, eshte se kemi qeverin me te koruptuar ne Europe.

Ateher eshte detyra jon, eshte detyra diaspores qe jeton e punon ne Europe tja beje te qarte politikanve Europjan, ashtu sic poplli Shqiptare duhet tja beje te qart politikaneve shqiptar, qe ka ardhur koha qe te kerkojm te drejtat tona per te jetuar si njerez! Ka ardhur koha te kerkojm te drejtat tona humane. Vjen nje cak e nje limit kur jemi edhe ne aq trima sa te ngrem koken e te themi 'TANI MJAFT!!!!!'

Sa fimra ju firma u mblodhen dhe sa mesazhe proteste ju cuan FIFAs per penalltin e mos dhene? Sa mesazhe ju cuan qeverive Franceze, Gjermane, Italjane per vizat e refuzuara? A u kujtua ndonjera qeveri perendimore te dergonte ndonje mesazhe ngushellimi?

Asnje! Edhe kjo sepse ne Europe jetojn miljona shqiptar individualist dhe materialist qe kenaqen me ate qe kane dhe nuk shikojn me larg se maja hundes se tyre? Shqiptar qe ju vjen inat kur humbasin ndeshjen e futbollit por qe nuk i behet vove kur humbasin jete te bashkeatdhetareve te tyre. Deri sa nuk jan pjestar te familjes, ose te njohur ateher nuk na behet vone!

Eshte per te ardhur turp!!!!

atman

Forumium maestatis

LR demencen tende per te kuptuar gjerat, nuk kam se si e sheroj une!

Le_Routard

Forumium maestatis

Dhe sa per informacjon ja ku eshte lista e antareve te komitetit Europjan per mardheniet me jasht, te drejtat e njeriut, rendin e brendshem dhe mbrojtjen.

Committee on Foreign Affairs, Human Rights, Common Security and Defence Policy

Members

Ne qofte se qytetaret Europjan te ketyre vendeve gezojn te drejtat universale te njeriut te cilat jane:

Dignity "Dinjitet"
Freedoms "Liri"
Equality "Barazi"
Solidarity "Solodaritet"
Citizens' rights "Te drejta qytetare"
Justice "Drejtesi"

ateher nuk ka anje arsye qe shqiptareve tu mohohen keto te drejta.

Ne qofte se Europa kerkon siguri ateher nuk ka asnje arsye qe te vazhdoj te ruaj isolimin e Shqiperis duke ndikuar ne zhvillimin e kontrabandes. Ne nje kohe kur shume vende te Europes Lindore jan ne prag te perfshirjes ne CE, Shqiperia trajtohet akoma si nje vend i 'Paktit te Varshaves'.

Le_Routard

Forumium maestatis

[qb] LR demencen tende per te kuptuar gjerat, nuk kam se si e sheroj une! [/qb]
Atman, njeriu meson nga pesimet. Pra ndryshimet politike duhen kerkuar per te mos lejuar tragjedit te perseriten.

Ne rien faire ce n'est pas non plus une solution, n'est-ce pas?

Raptor

Primus registratum

Atman. Nuk je ne shina mar vlla.
Kujtan se nuk e shofim rrealitetin si asht?

Ngushellime familjeve te viktimave.

the_white_panther

Forumium praecox

Ngushellimet e mija ndaj familjeve ne rralle te pare, me ka ardhe shume keq, po edhe me inat me ka ardhur kur e kam marre vesh se ato njerez kan pase mundesine me shpetu.

keshtu asht kur nuk kena men ne kry, si spa del ndokush me vra ata muta qeveritarsh, se boll xjeren kujin me ne. Njerez te felliqun, pa shpirt.

H

harap

Guest

atman paske shpirtin e kundershtimit /pf/images/graemlins/smile.gif
ske ci ben semundje.

Guest

Une jam dakort me ato qe shkruan Atman ,

ske te drejte te ofendosh njeri

Goca

Primus registratum

KOHA JONE, E Hene, 12 Janar 2004

NJE VIZE

Nga Ylli Pango

Burri i madh i shtetit u perkul mbi te mjerin. Njeriu
i ngrire, ende me drithmat e asaj nate makabre ne trup
me veshtiresi hapi syte. "c'mund te bej per ty?",
pyeti burrri. "Nje vize", mezi mundi te shqiptonte i
shtriri, ofshajti dhe mbylli syte. Vetem kaq. "Nje
vize". Mund te kishte perfunduar ketu. Pa komente.
Askush nuk mund te me thoshte "shume shkurt".

Ne kete dialog te shkurter, te vertete te para dy
diteve, prane kokes se nje shtrati, ne spitalin e
Vlores, ne kete dialog te kryeshtetarit e viktimes
permblidhet gjithcka. Ne ate pergjigje te shkurter, sa
vete ofshama, te njerit prej te shpetuarve te paket te
gomones te se premtes se zeze, permblidhet e gjithe
drama e tragjedia shqiptare e ketyre viteve te
shpreses e te zhgenjimit te madh. Mungon vecse ofshama
e te gjithe shqiptareve, e nje populli, e cila
natyrisht nuk mund te mbyllet as brenda nje shkrimi e
as brenda mijera ton roman apo drame-leter. Ndaj
ofshama vazhdon: Nje vize o mik, o vella, nje vize. As
buke, as uje, as drite, as pune, e di s'mi jep dot,
s'je zot, s'ke kohe, a je diku ne bote. Por me jep se
paku nje vize, te shkoj vete aje, te punoj, te kem pak
buke, drite, uje, o mik, o vella. "Mjerimi s'do
meshire, as lot a sy te bukur te trishte. Lotet ka
kohe qe jane thare, nga dhimbja e pashterrur, nga ujet
e paket, nga erresira. Lotet kane mbetur vetem per
syte e bukur, per syte e lyer, per syte e ngopur.
Ashtu per gusto, per mbushje, per variacion. Per t'u
bere me te bukur. Per tu ndjere disi me njeri. Por nuk
i do me as keto lot, mjerimi. Mjerimi s'don as
meshire. As lypen krenare, sot tinzare a mekatare.
Mjerimi sot Migjen vella, do vize, do vize, ve vize, o
mik o vella, o qeveritar, te kam rixha". A e di Migjen
e ti aktor, a regjisor a cilido artist i madh i filmit
te madh per Titanikun e madh, se une, i mbyturi, une i
shpetuari, une i afermi i tyre, une qytetari shqiptar,
e jetova ate film shume me me tmerr madje edhe se ata
qe vdiqen ate nate te ftohte dimri te fillim shekullit
te kaluar, kur mbytej transoqeaniku i madh? A e di se
me vdiq i afermi ne duar i ngrire, si i vdiq Leonardo
Di Kaprio se dashures ne duar (natyrisht ai vdiq ne
film). Mua me vdiq vertet dhe s'do ta harroj gjithe
jeten. S'do t'ia harroj syte gjithe jeten. Nuk ka
aktor t'i beje ata sy. A e dini, se ne vdiqem cift,
cift i porsamartuar, e s'shpetoi anjeri nga ne, madje
gruaja vdiq e para, e une i dyti pasi me vdiq gruaja e
re ne duar. E vendosa atje ne skaj te gomones vete,
stive mbi te tjeret e prita dhe vete vdekjen. Kurse ne
film ajo shpetoi. Shpetoi e shkoi te tregoje. Une po u
tregoj se ketejmi. Ketej nga bota e pertejme. A e di o
mik e vella qe ke bere ate film se nuk drejtoja dot
kufomen e djalit te bere kuspull nga te ftohtet, per
ta shtrire ne arkivol? Nuk e shtrija dot. E laga me
lot. A e kuptoni Migjen, Titanik, njerez, se nuk ka
fantazi, artist, pene, te jetoje, t` perjetoje, te
vuaje a jo me te pershkruaje ato qe jetuam, perjetuam,
vuajtem ne? A e dini o njerez, o rruzull, o glob, se
sot nje shekull pas mbytjes se Titanikut, drama qe
zgjatet e zgjatet lengon prej 12 vjetesh e nje populli
te vogel te braktisur, u mpiks nga Zoti brenda disa
oresh ne nje nga tragjedite me te renda te perjetuara
ndonjehere nga qeniet e gjalla te qujatur njerez, ne
nje gomone te vogel, te permbytur e te tallazitur nga
dallget, nje nate te acarte dimri. I gjithe Titaniku i
madh, e gjithe dhimbja njerezore u fut, u mpak, u
kruspullos, nga te ftohtet, nga dhimbja mbi dhimbje
brenda asaj gomoneje. Ndofta per t'u kujtuar per here
te fundit dicka, dikujt. Nuk ka pasur ndonjehere art
makaber te servirur me gatshem, pa asnje nevoje per
transformim, trillim, sajim, fiction. As shkrim, as
drame, as film, as pikture. Pikture si ajo e njerezve
te stivosur ne thase. Ne thase te kruspullosur. Te
kruspullosur nga kufomat e kuspullosura nga te
ftohtet, nga vete dhimbja. Ne thase ku kishte edhe
15-16 vjecare, edhe gra te porsamartuara, edhe djem te
rinj. A e dini se aktoret e ketij filmi te tmerrshem,
vazhdojne te jetojne nen uje, ne spital, ne malesi, ne
varferi, ne lot. A e dini se regjisoret, dramaturgu,
producenti, perfituesit e filmit jane ende gjalle, te
lire, mund t'i intervistoni, mund t'i degjoni, tek
fajesojne aktoret, te mjeret, te gjoret, qe nuk duhej
ta luanin ashtu, nuk duhej, asesi nuk duhej, nuk duhej
te gabonin. ("Ah sa gabim, s'duhej kurrsesi te benin
budallallekun qe bene". A iket ne nje nate si ajo?) Po
a e dini si jetohet ne malesi, ne fshat, ne veri,
kudo, ne Vaun e Dejes, fare prane hidrocentralit,
prane drites, prane ujit? Shkoni e pyetini. Pyetini
edhe disa nga ata qe u ngrine, dhe ca nga ata qe jane
ende gjalle, shtatoret e mermerta te Migjenit, ku e ku
me Lulin e vocerr, stergjyshin e vogel qe prapseprape
me tollumat e veta mbulonte nje pjese te kembeve te
ngrira. Pyetini dhe kthehuni perseri. Nuk do t'u thone
gje. Nuk do te degjoni asnje ankese. As edhe nje. As
drita, as uje, as buke e as meshire nuk do t'iu
kerkojne. Jane mesuar pa to. Do tu kerkojne vec nje
vize.

zog

Primus registratum

shoku Ylli e paska qare hartimin.

LR-je ti me sa shoh e ke kap si duhet problemin. veçse duke harruar si e kuptojne te tjeret ket gje.

e vertete, liria fillon ne rradhe te pare tek levizja e lire. problemi eshte se shqiptaret nuk levizin (si gjithe bota e qyteteruar, vendet e varfera te lindjes gjithashtu), shqiptaret ZHVENDOSEN. te pakten Ylli e kupton keshtu.

viza eshte per LEVIZJE jo per zhvendosje.

tjetra ti kerkon te protestosh, duke mos gjet dot rruge tjeter. thuaj mu cilet kane fitu nga protesta, cilet?
a kane fitu basket shtet, kurdet, etj.

a na e dha ne shtetin protesta valle. kush na e dha ate, gjejeni ai do te na e jape dhe lirine e levizjes si dhe dinjitenin e qendreses e te mos zhvendosjes.

ps, i thane nji here Shtjefnit nje humoristit prej shkodre: çfare do besh ti shtjefen sikur te hapet kufini?
do ngjitem ne peme - u pergjigj ai - mos me shkele turma.

abs

nuk e di...

ps, i thane nji here Shtjefnit nje humoristit prej shkodre: çfare do besh ti shtjefen sikur te hapet kufini?
do ngjitem ne peme - u pergjigj ai - mos me shkele turma.
..., do lyhem me gerlqere tha, e do i bashkangjitem pes herojve...

stellina

Primus registratum

Fillimisht postuar nga shush yo:
[qb]
[qb] oj stella ata qe vdiqen s'kane nevoje per ngushellimet tona, ata sot prehen ne paqe, kane shkuar ne parajse, ate kerkonin apo jo!

çfare te mire do te kishin po te shkonin ne itali, a s'me thua, apo te rregjistroheshin ne forum pas ca kohesh dhe te qanin hallet e tyre e te shqiperise, me te vetmin ndryshim, kesaj rradhe pa me te voglen SHPRESE.

nuk di sa kupton ti goc nga ky cirk, pranej terhiqem. [/qb]
bukur e the or mik, ka mundesi forumistja eshte ne shqipri dhe enderron parajsen [/qb]
sa bukur kenke fut si shtata ne trembedhjeten pa dit se ca je tu than aspak.

P.s jam ne itali e parajsa se kam enderru naj her. lexo me kujdes hert e tjera. Bye

Guest

mos u zini se do ju degjojne te vdekurit :devil: :tipsy: