Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

RecurrentDream

Forumium praecox
Re: Re: Libri që ke në duar.

Fillimisht postuar nga ilva:
[qb] "Dimri i madh " Ismail Kadare [/qb]
Ilva, nese do te kishe mundesi ta gjeje, do te keshilloja te lexoje versinonin e pare "Dimri i vetmise se madhe" ne vend te "Dimri i madh"...

Versionit te dyte - qe e kishim ne listen e librave per te lexuar ne gjimnaz - i kam pare vetem kapakun, refuzova ta lexoj, meqenese kisha pershtypjen se Kadarese, ju desh te hiqte nga origjinali pjeset me te bukura si dhe te lartonte me shume figuren e Hoxhes per te dale tek versioni i dyte i pertypshem nga censura e kohes.

Shume libra me dimra ka bere ky Ismaili... /pf/images/graemlins/smile.gif

BJONDINKA

Primus registratum

pardje mbarova per te 2 here "david koperfild "..sado qe koha te ece perpare dhe teknologjia te behte me interesante liber si ky , si konte monte kristo apo si librat e remarkut nuk mund te shkruhen dot me ..e adhuroj personazhin e anjezes te koperfildi ...

fabiola

Primus registratum

The ground beneath her feet Salman Rushdie dhe L'experiénce de la liberté Jeán-Luc Chartránd.

romeo

Forumium maestatis

tani po lexoj librin me barceletat e Tottit /pf/images/graemlins/laugh.gif

b.k.

Primus registratum

Trauma and recovery. J. Herman /pf/images/graemlins/frown.gif

brick top

Primus registratum

Faktikisht kam 3 libra ne duar per momentin.S'di ke te zgjedh,sepse me duken te tre shume stimulues:"Diplomacy"- Henry Kissinger, "Catcher in the rye"-Jerome Salinger dhe "On the road"-Jack Kerouac.Tani kam hapur faqen e pare te te parit.Ndoshta do t'i lexoj njekohesisht,besoj!

Rambla

Primus registratum

la fattoria degli animali e george orwell...ka pas te forta kur e kam blere kete librin ne itali :lol:

...liber me ideologji te kundert nga e imja :shrug:

Darien

Primus registratum

Schild Space
by Greg Egan

The Great Gatsby
by F. Scott Fitzgerald

Darkness At Sethanon
by Raymond Feist
ky libër mbyll trilogjinë The Riftwar Saga

Krondor - The Betrayal
dhe Krondor - The Assassins
by Raymond Feist
libri i parë dhe libri i dytë i trilogjisë The Riftwar Legacy; këta i mbarova këtë javë

Krondor - Tear of the Gods
by Raymond Feist
libri i tretë (dhe i fundit) i trilogjisë The Riftwar Legacy; do e lexoj nesër

RecurrentDream

Forumium praecox

Mora shishen dhe shkova ne dhomen time. U zhvesha dhe rashe ne shtrat. Ishte nje katrahure e vertete, gjithandej. Njerezit kapeshin me thonj e dhembe dhe i besonin verberisht gjithckaje qe iu dilte perpara: komunizmit, makrobiotikes, zenit, dances, hipnozes, terapise ne grup, orgjive, ciklizmit, barerave aromatike, katolicizmit, peshengritjes, udhetimeve, vetmise, dietes vegjetariane, Indise, piktures, shkrimeve, skulptures, kompozicionit, dirigjimit te orkestres, kampingut, joges, nderzimit, bixhozit, alkoolit, limontise, kosit te ngrire, Bethovenit, Bahut, Budes, Krishtit, meditimit transhendental, lengut te karotes, vetevrasjes, teshave te qepura me dore, udhetimeve ajrore, Nju Jorkut dhe nje zot e di se cfare tjeter, gjersa vinte nje dite qe te gjitha keto vagulloheshin dhe treteshin e humbisnin pergjithmone. Ishte e natyrshme, duhej te merrej me dicka nderkohe qe priste vdekjen.

E mira e te mirave ishte te kishe nje rrugezgjidhje.
Une kisha kohe qe e kisha gjetur per veten time. Ngrita shishen e vodkes dhe e rrekelleva, ashtu sic ishte, lisho. Ruset i dinim mire keto pune.
"Femrat".

Odea

Primus registratum

The Understanding of Jenner Ransfield - Imogen de la Bere

Interesante menyra se si shkruan. Historia tani per tani nuk me duket kushedi se cfare por gjeja qe te terheq eshte menyra se si autorja pershkruan ngjarjet dhe karakterin e personazheve. Shume realiste dhe ironike ne ton.
Deri tani me pelqen dhe shpresoj te vazhdoje keshtu.

Odea

Odea

Primus registratum

[qb]
Fillimisht postuar nga Darien:
[qb] Schild Space
by Greg Egan

The Great Gatsby
by F. Scott Fitzgerald

Darkness At Sethanon
by Raymond Feist
ky libër mbyll trilogjinë The Riftwar Saga

Krondor - The Betrayal
dhe Krondor - The Assassins
by Raymond Feist
libri i parë dhe libri i dytë i trilogjisë The Riftwar Legacy; këta i mbarova këtë javë

Krondor - Tear of the Gods
by Raymond Feist
libri i tretë (dhe i fundit) i trilogjisë The Riftwar Legacy; do e lexoj nesër [/qb]
Darieno, qe te gjithe keto po i lexon? Me keq se une ti. Une gjithmone lexoj dy libra per cdo dite. Gjate dites lexoj ata te mizershmit/tmerrshmit (ekziston kjo fjale ne shqip? :confused: ) kurse para se te fle lexoj ndonje liber te bukur me konflikte jo shume dramatike. Kurse ti me duket po iu beke nga nje vizite te vogel te gjitheve. Si duket merzitesh shpejt me nje...lol

Si po te duket The Great Gatsby? Kam dashur ta blej por nuk me eshte mbushur mendja akoma.
Cfare mendimi ke per te deri tani, se gjykimin tend e vleresoj /pf/images/graemlins/smile.gif

Odea :wave: :book:

alinos

Forumium maestatis

Strangers to ourselves
Julia Kristeva origjinali me sa duket eshte ne frengjisht!
Interesante! Shume!

Status
Not open for further replies.