Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

edda

Primus registratum
Re: Re: Libri që ke në duar.

Fillimisht postuar nga rambla:
[qb] "i promessi sposi" .....dhe jam une vete qe vendosa ta lexoj :smash: :smash: , ça i bera vetes /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
:lol: edhe une fillova ta lexoj para ca kohesh. Eshte ca i merzitshem por une e di si arrita deri tek fundi..kaloja faqet 5 e nga 5, lexoja vetem ato qe shtyheshin /pf/images/graemlins/laugh.gif .

Keto dite s'po lexoj asnje liber vetem ca revista grash :mad: :shrug: s'iki dot ne biblioteke

romeo

Forumium maestatis

sot bleva dhe mbarova librin "Piccolo Cesare" i Giorgio Bocca. Nje veper mjaft origjinale mbi mitin berluskonian. :thumbsup:

rovena

Primus registratum

Psikologjia kjo hyrje koncize...
Eshte i vetmi liber qe po me han nje kohe shume te gjate per ta lexuar...pak i ngatrrueshem po si perfundim fiton shume prej tij...

Mrika Limani

Primus registratum

Ummmmm...Libri qe jam duke e lexuar qetash eshte"Men and Women of Science"
Liber enciklopedik :book:

ladouce2005

Primus registratum

pengu i kacakeve Gjersaim Qiriazi
i shkruar ne 1884, origjinali nuk eshte gjetur, por e kane perkthyer nga anglishtja.

Diddy19

Su@mi

S'ka 5 minuta qe mbarova se lexuari "Va' dove ti porta il cuore " te Susanna Tamaro..... :cry: :cry:

Keshillohet!

alinos

Forumium maestatis

Musine Kokalari

T'isha nje lule

Me pjese letrare dhe frymezime filozofike letrare.
Eshte shkrimtarja e pare femer ne Shqiperi, vepra e saj eshte botuar ne vitet 1937-39. Por si shume gjera te tjera ne Shqiperi u fshi nga kujtesa kombetare gjate regjimit, per idete e saj perparimtare.
Ky njeri eshte themeluesi i partise Social-Demokrate ne Shqiperi pas luftes se dyte boterore.
Shume e kendshme dhe e thelle ne lexim.
Pjesen nga ku eshte marre titulli i permbledhjes e kam botuar po ne kete forum tek tema Dedikime.
:thumbsup:

eM

Paper Moon

Woman Warrior nga Maxine Kinstown (a dicka e tille pertoj te kontrolloj per emrin)

shume interesant, po e lexoj me shume interes...
Menyra si eshte shkruar eshte e vecante, disi e paregullt dhe a haperdare, por ka nje unitet gjithesesi.

eM

eM

Paper Moon

Fillimisht postuar nga Anabela03:
[qb] The Picture of Dorian Gray, by Oscar Wilde [/qb]
nje nga librat e mi te preferuar. /pf/images/graemlins/smile.gif
Si te duket?

ana karenina

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Su@mi:<br />[qb] S'ka 5 minuta qe mbarova se lexuari "Va' dove ti porta il cuore " te Susanna Tamaro..... :cry: :cry:

Keshillohet! [/qb]
Eshte nje mrekulli /pf/images/graemlins/smile.gif Ka shume emocione qe ne jeten e vertete nuk i kemi jetuar po qe mjafton te lexosh kete liber dhe te kuptosh sesi jane e cfare ndjesie ka te qenurit gjyshe, perkushtimi, pasioni, dashuria pa kushte... Eshte sa e cuditshme po aq edhe e vertete se si nje gjyshe mund te jete psikologja me e mire ne bote /pf/images/graemlins/wink.gif

atman

Forumium maestatis

Kini te drejte, por e verteta eshte se autorja Suzana Tamaro ende nuk e ka mbyllur gjyqin me nje shkrimtare amatore qe ia kishte dhene si doreshkrim per ta lexuar.

romeo

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga rambla:
[qb] jam akoma duke lexuar "i promessi sposi" :eek:
:cry: :cry: [/qb]
eshte nje nga librat me te kote qe kam lexuar. Besoj se do te ishte mire qe te lexohej vetem nje permbledhje e shkurter e atij libir me komentet perkatese. Do te lehtesonte shume lexuesin. (me tere respektin per Manzonin) /pf/images/graemlins/laugh.gif

Rambla

Primus registratum

as mos e vrit fare per respektin ndaj manzonit issi /pf/images/graemlins/laugh.gif

RecurrentDream

Forumium praecox

Jam duke lexuar te ashtuquajturin "romani i pare psikanalitik i letersise italiane".

Sipas shtepise botuese Elite:
Romani i Italo Svevos Ndergjegja e Zenos, eshte nje veper voluminoze, mbase disi e lodhshme per lexuesin e stresuar shqiptar prandaj per ta bere ate sa me te afert e komunikues, botimin e pare po e nxjerrim ne drite me disa shkurtime, qe nuk e cenojne aspak permbajtjen e saj.
/pf/images/graemlins/frown.gif :confused:
Ehhh, sa mire qe kam back-up perkthimin nga origjinali qe ka bere shoqja ime...

Status
Not open for further replies.