Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

TEDI

Valoris scriptorum
Re: Re: Libri që ke në duar.

Papirusi i Shtate . ja harrova emrin atij Shkrimtarit ...

Garo

Primus registratum

Para shume vitesh kisha lexuar Bija e Montezumes . Por ja qe me erdhi rasti ta lexoj prape ,eshte nje roman i mrekullueshem .

Ela_001

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zog:
[qb] sot sapo bleva "L' ignorance" te Milan Kundera. kuptohet hala se kam lexu, shpresoj ta lexoj e jo ta arkivoj si pothuaj ç'bej gjithnje keto kohe. shihni ç'thote Kundera tek kapaku prapem i tij:

" Mbi te ardhmen, te gjithe gabohen. Njeriu nuk mund te jete i sigurte perveç te çastit prezent. Por a eshte kjo e vertete? A mund me te vertete te njohe te sotmen? A eshte i afte ta gjykoje ate? Sigurisht qe JO. Ngaqe si mund pa ditur te ardhmen do te mund ai te kuptoje sensin e te sotmes. Ne qofte se ne s'jemi te afte te dime se ku na shpie e sotmja, si mundemi ne te themi per te qe eshte e mire apo e keqe, qe e meriton pjesemarrjen tone, dyshimin tone, urrejtjen tone?"

e bukur jo? ahh kundere, kundere. i thelle je. [/qb]
Kundera eshte i madh fare, ky eshte libri i fundit qe shkruajti, me duket ne 2000 eshte botuar. :thumbsup:

edda

Primus registratum

Scegli il tuo futuro (Gli indirizzi scolastici e professionali dopo la scuola media inferiore)

Vellaçko im i vogel kerkon nje keshille prej meje :shrug:

Florus

Forumium maestatis

Melissa P. - tip ditari i nje vajze adoleshente qe ka pasur kurajon ta publikoje

ana karenina

Primus registratum

Stefan Cvajg. Njezet e kater ore nga jeta e nje gruaje. Po citoj nje paragraf qe permbledh pak a shume thelbin e gjithe librit:

...vetem frika perpara deshirave vetiake, perpara forcave demoniake na shtyn te mohojme instiktin e dukshem, qe ne rrethana te tjera te jetes se nje gruaje e ben ate te bjere pre e atyre forcave te fshehta, dhe te humbase vullnetin dhe arsyen. Thashe, vec kesaj, se disa njerez me sa duket duan ta heqin veten me te forte, me te rregullt e me te paster nga ata qe i nenshtrohen lehte pasionit dhe se sipas meje, vepron me ndershmeri ajo grua qe i bindet deshires se saj lirisht dhe plot zjarr ne vend qe te tradhetoje burrin fshehtas, sic ndodh zakonisht...

ana karenina

Primus registratum

Fillimisht postuar nga BeBa:
[qb] 'Ora e Lige'- Gabriel Garcia Marquez ...
version ne shqip ...
Do e kerkoj ne spanjisht edhe pse do e kem te veshtire ... [/qb]
Beba te keshilloj ta gjesh sa me shpejt ate versionin spanjisht sepse perkthimi ne shqip eshte shume i dobet dhe per mendimin tim i ka ulur vlerat librit. /pf/images/graemlins/frown.gif

Kuqalashja

Primus registratum

I strongly urge everyone to read "Veronica decides to die" (Coehlo), which I just finished reading.

Ndersa tani po lexoj "The picture of Dorian Gray" (Wilde).

ana karenina

Primus registratum

Edhe une jua rekomandoj :cool: Eshte shume terheqes, dhe per me teper lexohet lehte dhe shpejt sepse ka nje gjuhe te thjeshte qe te ben per vete! Ka shume te verteta aty brenda :rolleyes: /pf/images/graemlins/wink.gif

ladouce2005

Primus registratum

une e kam lexuar ka nja nje vit, por nuk e di pse me la nje shije te hidhur :shrug:
libri eshte i bukur sidoqofte
tani po lexoj "kodin e Da Vincit" por jam akoma ne faqet e para e s'mund te jap mendim.
kam degjuar shume per te :book:

kushtrimi

Primus registratum

Tani po lexoj "Turpi" te cootzte, ne shqip, por nese eshte i tille edhe ne orgjinal, nuk do ta meritonte nobelin, perkthimi skandaloz, teper i dotebet per te mos thene qe nuk duket si liber por fjali te palidhura dhe pa kuptim, qe nuk besoj te jete stili i autorit nje mungese fjalesh totale. Me vjen keq qe nje nobel te katandiset ashtu.

Status
Not open for further replies.