Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

sirius

Primus registratum
Re: Re: Libri që ke në duar.

Libri i fundit qe kam lexuar ne prose eshte "Stinet e Jetes" e Aurora Bushatit.Nje liber shume i realizuar dhe mjaft i bukur.

Ema

Goddes

Fillimisht postuar nga sirius:
[qb] Ne mos gabohem libri qe permban kete novele
"S'kish si te ndodhte ndryshe" titullohet "Balloja e mbremjes se matures" apo jo.Eshte nje histori dramatike dashurie qe eshte e perjetuar ne kohen e komunizmit. [/qb]
I Skender Temalit.Po ti nga e ke gjet ket liber djali?Ta ka dhene gje Ergysi?Se una per vete e kam me autograaaaaaf /pf/images/graemlins/smile.gif !

P.s:Bluja po s'me ngjan Gwyneth mua mi /pf/images/graemlins/laugh.gif !

Le Pere Goriot (Ballzak) and Rhinoceros et autre ouevres (Ionesco) ngela me fjalorin elektronik ne dore. Konfirmoj se plani arsimor i zyshes sime eshte antik /pf/images/graemlins/laugh.gif

sirius

Primus registratum

Ne fakt me kete liber kam pasur te bej nje bisede letrare,po ti nga e njeh Ergysin è?

Ema

Goddes

Ergysi ka ardh ne Bo nje vit para meje dhe kur botoi i ari librin me dha nje kopje.Shkruan edhe ketu ne Af ne nick Deev po s'e di pse s'co mo pm-sa /pf/images/graemlins/tongue.gif
you :confused:

sirius

Primus registratum

Te jatin e njoh si shkrimtar,ndersa Ergysin eshte nje i shok i nje shoku tim but i'll tell u more!

bebi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga NeLk@:<br />[qb]
Fillimisht postuar nga Blue:
[qb] Emma, Jane Austen.

Flet per nje femer fisnike qe quhet Emma. E pashme, e ndjeshme...

per me teper lexoni librin /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
Dhe ty qe te pelqen Gwyneth Paltrow shiko edhe filmin. :cool: [/qb]
flm nelka. ne mnyr absolute s'kam me e lan pa e pa.
m'terheqin shum njerzit qe kane shprehje ne fytyre dhe ne gjeste.
/pf/images/graemlins/smile.gif

Fillimisht postuar nga Mirror:
[qb] Po lexoj "Dubliners", ose tregime qe mbeten pezull dhe te lejojne ti perfundosh si te duash... :confused: [/qb]
Joyce is a genius /pf/images/graemlins/wink.gif

batoja

Primus registratum

Fernando Pessoa, nje grumbull novelash dhe librin e tij te famshem "Libri i sikletit". Ja vleni ta lexoni!

heheh une do ngelem ketu gjithe diten, Pessoa eshte i mrekullueshem, gjynaf qe u vleresua vetem vite pas vdekjes.

ana karenina

Primus registratum

Lolita / NABOKOV

'Duke pershkruar nje rast klinik, Lolita ze nje vend nderi ne fondin e veprave klasike te letersise psikiatrike. Edhe si krijim letrar, ky liber i tejkalon dukshem caqet e nje rrefimi pendese. Por me teper se rendesia shkencore dhe vlerat e larta artistike, bukuria e ketij romani qendron ne mbresat e pashlyeshme qe ai le tek lexuesi serioz, fale nje analize te dhimbshme dhe te thelle qe i ben nje ngjarjeje te paperseritshme dhe qe permban ne vetvete nje moral te pergjithshem. Nje vajze jetime, nje nene egoiste dhe nje maniak seksual - tre personazhet me me kolorit te kesaj vepre - pervec te tjerave, paralajmerojne edhe nje here prinderit, pedagoget dhe tere shoqerine se duhet t'i vene nje rendesi te jashtezakonshme edukimit te brezit te ri nese duan te rrojne ne nje bote te shendetshme dhe te qendrueshme.'

Doktori i Shkencave Filozofike
Xhon Rei

ana karenina

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Bejtexhiu:
[qb] ah po, po lexoj dhe Letrat e Seneces (filozofi apo psikologu im i preferuar) qe ja keshilloj cdonjeriu me pak mend, moral dhe gezim per jeten. [/qb]
Bejtexhio si quhet ky Senecja gjate qe te mund ta kerkoj ne internet per ndonje info me shume? Nuk e kisha degjuar ndonjehere :rolleyes:

dolce_vita

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Satine:
[qb] Po lexoj "5 dite ne Paris" nga Danielle Steel. [/qb]
ky libri eshte bere edhe film eshte fantastik fare /pf/images/graemlins/smile.gif

Status
Not open for further replies.