Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

b.k.

Primus registratum
Re: Re: Libri që ke në duar.

the Holocaust and the collective memory. Peter Novic

SEAWOLF

Primus registratum

Kam neper duar Burgu-n e Simenon-it.
Nje roman rrembyes qe ben sintezen e jetes se nje burri i cili ne aparence ka gjithshka por ne brendesi eshte vakant....

tarantula

Primus registratum

a ka lexuar ndonjera /ndonjeri Michel houellbecq apo frederic Beigbeder. Isha i interesuar te lexoj ndonje impresion prej jush.

Postmodern and Postconstructivism and Postuuuufff u lodha

ilva

Primus registratum

Une po lexoj "Shqiperia enigma evropiane" Nikollas Kosta e mora ne shqiperi besoj do jete i bukur sapo e kam filluar.

Rambla

Primus registratum

Il fu Mattia Pascal e Luigi Pirandello. edhe pse jetoj ne itali, libra italian kam lexuar shume pak, (por shume pak duke pas parasysh qe te lexoj me pelqen shume) sepse nuk kam shume konsideracion per letersine italiane.kurse ky liber me habiti, eshte shume interesant...

bebivogel

Forumium maestatis

Dite e bardhe e fyer - Elvira Dones

ne pjesen qe jam tani me ka shembur me lot ... :cry:

vlera

Primus registratum

Lexoj librin ''Nitten røderoser'' ( 19 trëndafilat e kuq ) krimiroman nga Torben Nielsen
Roman shumë interesant. /pf/images/graemlins/smile.gif

lil-butterfly

Primus registratum

une po lexoj "ninteen eighty-four" nga George Orwell. nje nga fiction books me te mire qe kam lexuar deri tani. Orwell me nje fjalor supreb pershkruan nje vizion te tmerrshem te te ardhmes ku shoqeria eshte nen kontrollin e big brother (c'do moment i jetes eshte i kontrolluar deri ne detajin me te vogel).
kur ta mbaroj do te shkruaj briefly historine :wave:

edda

Primus registratum

Ndonjeri prej jush ka lexuar ndonje liber te Elvira Dones te perkthyer ne italisht?
Nese po a mund te me thote titujt e librave dhe ne ia vlen ti lexosh ne italisht?

FLm

bebivogel

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga smile:
[qb] Ndonjeri prej jush ka lexuar ndonje liber te Elvira Dones te perkthyer ne italisht?
Nese po a mund te me thote titujt e librave dhe ne ia vlen ti lexosh ne italisht?

FLm [/qb]
Smile ... librat e saj ne italisht nuk i kam lexuar . I vetmi qe po lexoj eshte ai qe kam cituar me siper ne shqip e me duket goxha i mire. Shiko kete adrese www.elviradones.com edhe atje ka cdo liber te saj. Shpresoj te te kem ndihmuar ndopak. :wave:

shqipe

Primus registratum

un kam lexuar ate "Yjet nuk vishen keshtu" dhe nuk me ka pelqyer. histori prekese por.... nuk me ka pelqyer.

shqipe

Primus registratum

pergjigja siper ishte referim i librave ne italisht te Elvira Dones /pf/images/graemlins/smile.gif

sue2003

Primus registratum

sapo mbarova "Nje burre" te Oriana Fallacit dhe kam ne dore "Shpirti qe sheron" i Stefan Cvajg. te dy kryevepra, ju rekomandoj t'i lexoni per mesazhet e mrekullueshme dhe realitetin e pasqyruar. i pari eshte biografia e burrit te shkrimtares, i vrare ne greqi; i dyti perfshin tre emra te hipno-psikologjise: mesmer, meri beker edi dhe frojd.

Sara

Primus registratum

Shame i Salman Rushdie. Liber i cuditshem,por te mban vemendjen prej fillimit deri ne fund.
Kisha qejf te lexoja keto autoret e ndaluar.Next, the Satanic Verses.

Status
Not open for further replies.