Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

ala

Forumium praecox
Re: Re: Libri që ke në duar.

Kam ne dore "Perballe pasqyres senje gruaje" te I.Kadarese E ka lexuar njeri??

Herkuli

Primus registratum

lexova ose me mire perpiva "Mali i shpirtit" te Gao Xingjian-nobelist kinez. LIbri ja vlen te rilexohet. Megjithese jo per mua qe lexoj vetem njeher. Tani kam ne dore nje liber mbi Talmud-in shkruajtur nga nje profesor ne uni-jeruzalem, interesant! Me pas do lexoj me siguri nje biografi tjeter, i vetem zhanr qe i lejoj vetes te lexoj dhe Talmud-in.

Herkuli

Primus registratum

ah po, po lexoj dhe Letrat e Seneces (filozofi apo psikologu im i preferuar) qe ja keshilloj cdonjeriu me pak mend, moral dhe gezim per jeten.

Olta

Forumium praecox

perpara pasqyres se nje gruaje me eshte dukur i stergjatur dmth shume llafe per pak thelb, kurse kronike ne gure me ka lene me goje hapur.

tani po lexoj "kujtime" te Eqerem Bej Vlores
habitem sesa shume zakone shqiptare nuk i kam njohur.

Ela_001

Primus registratum

Tek Perballe Pasqyres se nje gruaje, me pelqeu shume tregimi i Lidhjes se shkrimtareve, adhurova menyren si pershkruante Margariten kaq femerore.

The power of myth, Joseph Cambell, pashe mini-serine e intervistave te tij ne Tv dhe u hodha te merrja e ta lexoja librin per te kushedi te saten here. Liber qe te perpin dhe s'gjen te ngopur, ne te cilin gjen mirekuptim edhe per ide me te cilat je ne kundershtim.

edda

Primus registratum

Fillimisht postuar nga edda:
[qb] "il mio paese inventato" Isabel Allende
jam akoma tek faqet e para, kur ta mbaroj do ju them ne ia vlen a jo. [/qb]
Jua keshilloj .. (per mua) eshte libri me i bukur i Allendes pas "Shtepia e shpirtrave".

romeo

Forumium maestatis

tani po lexoj "Shtepi e shpirtrave" dhe deri tani po me pelqen /pf/images/graemlins/smile.gif

Ela_001

Primus registratum

Hm, Shpia Shpirtrave eshte magjepes, e dashuroj.

Aktualisht po lexoj Dragoi i Fildishte i Fatos Kongolit, libri i dyte nga ky shkrimtar. Eshte i thjeshte ne shkrim ndoshta me pelqen per kete. Ose ndoshta se me lidh me kohen e adoleshences sime, vitet 1994-1997. So far so good duket.

Guest

mjeshtri dhe margherita i bulgakovit.... si fillim monoton...por do e lexoj se ma kane lene porosi /pf/images/graemlins/smile.gif :wave:

alinos

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga issi:
[qb] tani po lexoj "Shtepi e shpirtrave" dhe deri tani po me pelqen /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Edhe une kete po lexoj dhe me terheq goxha.
Allenden po e zbuloj tani dhe nuk me ka zhgenjyer!
Libri qe kam ne duar eshte perkthyer gjate viteve te diktatures, nderkohe qe ne librari sot pashe se ishte perkthyer dhe nga Viktor Kalemi dhe thoshte se ishte version i plote i vepres.
Te mbaroj kete njehere, e me pas do te doja te shihja cfare mungon ne kete te censuruarin :shrug:

Blendi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga *alinos*:
Libri qe kam ne duar eshte perkthyer gjate viteve te diktatures, nderkohe qe ne librari sot pashe se ishte perkthyer dhe nga Viktor Kalemi dhe thoshte se ishte version i plote i vepres.
Te mbaroj kete njehere, e me pas do te doja te shihja cfare mungon ne kete te censuruarin :shrug: [/QB]
Asgje nuk ndryshon, mos harxho paret kot. Botimi i pare shqip nuk ka asnje ndryshim ne substance me botimin amerikan. I vetmi ndryshim eshte qe jane zbutur pakez ngjyrimet seksuale, (psh. I preku vithet = E preku), per mendimin tim me ato leke blej nje liber tjeter.

A ka ndonje menyre qe ndonjeri nga ju ne Tirane te marre vesh nese ndokush ka nisur perkthimin e volumit 1 te "Vivir para contarla"?

Darien

Primus registratum

Darwin's Radio nga Greg Bear

po ju pëlqeu biologjia dhe gjenetika, lexojeni; mua më pëlqeu

alinos

Forumium maestatis

Blend
nuk e kam blere te parin, vetem po e lexoj dhe me thene te drejten nuk me pelqen perkthimi i tij dhe aq. E di qe po humbas shume nga menyra latine e te shprehurit, sidomos kur kjo eshte nen censuren e kohes.
Per ate tjetren do pyes une njehere, pa te premtuar...

edda

Primus registratum

Arvanitasit dhe prejardhja e grekeve - Aristidh Kola

Status
Not open for further replies.