Re: A duhet t'ia themi gjithmone ate qe mendojme?

Presidenti

Forumium maestatis
Re: A duhet t'ia themi gjithmone ate qe mendojme?

sa here qe te flasesh thuaj ate qe mendon

po jo sa here qe te te te kaloje diçjka teper koke ta thuash...dmth jo te thaush te gjitha ato qe mendon vend e pa vend /pf/images/graemlins/tongue.gif

kaq une, e mylla diskutimin tim, s'parnoj debate, flm per vemendjen! :cool:

amstel

Primus registratum
Re: Re: A duhet t'ia themi gjithmone ate qe mendojme?

- E VERTATE eshte interesante vetem nese sherben per te reflektuar, ne te kundert ajo eshte e pa nevojshme.Nje e vertete eshte e mire,atehere kur personi qe zgjedh per t'ia thene ka nje respekt shume te madh per tjetrin dhe nuk mjaftohet te flase vetem per ato qe mendon.
Te jesh i sinqerte,nuk perben argument ne vetvete.sinqeriteti mund te jete edhe ndjenje egoiste,nje alibi qe lehteson vetem personin qe thote te verteten.Keshtu,gjeja e pare qe te shkon nder mend eshte."Cili eshte realisht qellimi im,duke i thene te verteten?"

- Kur do tjetri qe ti thuash ate qe mendon gjendesh si ne gracke,mundohesh te shfaqesohesh.Sepse,si mund te jesh i sigurt qe kur tjetri te thote "Me thuaj te verteten",eshte gati ta degjoje ate? Neper mjet pyetjes se tij,ai ndoshta nuk do ti thuash te verteten,te pakten jo ne ate moment.Te pranosh te pergjigjesh pa u menduar,do te thote se ndihesh mjaft i sigurt ne vetvete,iplotpushtetshem.

- Nese tjetri nuk eshte gati per te degjuar,e vertete mund te duket shume e rrezikshme. Nese nje te vertete e thoni cope,atehere perpiquni te pakten te kufizoni demet qe qe ju mund t'i shkaktoni tjetrit,dhe kjo behet duke mos folur me,sepse po ja perseritet shume here,do te provokoni tebim psikologjik te tjetri.Pra nese tjetri nuk jep shenja reagimi,do te thote se ai psikologjikisht nuk eshte ende gati.

Kordelja

Valoris scriptorum

Pa dashur t'ju zhgenjej, u them qe nje teme e tille eshte edhe tek Filozofia me titullin E verteta, por le te jete edhe kjo :rolleyes:

Kam dhene goxha menime aty, me duket :confused: apo kane ik me forumin e vjeter :confused:

Do kontrolloj :cool:

...dhe me pas do jap mendimin tim /pf/images/graemlins/smile.gif

amstel

Primus registratum

Falemnerit per informacioni,por po ta shohim me me kujsdes analizen e mendimit kuptojme qe pas kesaj te vertete fshihen edhe zberthimet e karakteri... :confused:

Kordelja

Valoris scriptorum

ABSOLUTISHT JO

...aq me shume kur eshte e verteta jote, nuk ia vlen, e besoni /pf/images/graemlins/frown.gif

amstel

Primus registratum

Ai ka kryer xhestin dhe nxori ne pa karakterin por megjithate duhet te marim parasysh edhe kushte ne te silen ai tha kete te vertete...

Kordelja

Valoris scriptorum

Nuk ia vlen, gjithesekush ben zgjedhjet e veta...e verteta ime nuk eshte dhe jotja...detyrimisht.

amstel

Primus registratum

Une e gjykova kete teme si te drejte te hapet tek Psikolagjia pasi per te VERTETEN dhe pyetjet qe lindin nga kjo mund ti behet vetem nje analize psikologjike nuk e shoh me vend te filozofia. C'fare analize filzofike mund ti bejme kesaj teme me fjale te tjera ju thoni aj te filozofojme per te Verteten ,si mund te pranohet kjo?! :confused:

Ema

Goddes

Fillimisht postuar nga NAHARA:
[qb] karakteri fshihet pas çdo xhesti [/qb]
Ti mos hyr hic ke kjo tema se je i vetmi me u mcef :smash:

Ema

Goddes

Fillimisht postuar nga Rid&Resi:
[qb] Mar shkas nga kjo pyetje per te hapur kete teme ku ju te shprehni mendimet tuaja.
Duke analizur me kujdes pyetjen persnalisht mendoj se lindin disa nen pyrtje te cilave duhet ti japim pergjigje...

- Cdo e vertete eshte mire te thuhet?

- Si reagon kur "tjetri" te kerkon t'i thuash ate qe mendon?

- T'i thuash gjerat cope, eshte gjithmone e demshme per tjetrin? :confused: [/qb]
Une jam gjithnji per te verteten Rid:Mbi te gjitha per te verteten drejt vetes dhe te qenit te qarte gjithmone.Adhuroj ata qe dine cfare duan dhe dine ta shprehin me vertetesi.
Pastaj si po thoshte diti vogel nese shprehja s'eshte thjesht verbale,no matter.

/pf/images/graemlins/tongue.gif

amstel

Primus registratum

Ema jam dakort me mendimin tend, por po themi si thuhet e verteta dhe n`ckushte psiqike thuhet ajo. Dime qe njerzit jane shume te lekundur psikologjikisht ( te lekundu ) keshtu qe dhe e verteta nuk mund te thumet gjithmone njesoj nga kushtet qe ta kerkojne ta thuash kete te vertete.

Durrsaku_King

Forumium praecox

une mendoj qe e verteta eshte nje argument teper i veshtire pasi jo te gjthe e vlersjne megjithese te gjithe e ndjene.dmth te gjithe brenda tyre e kane ndjenjen e te vertetes por e perdorin vetem kur i ben comodo ,ne rast te kundert preferojne te fshihen nga realiteti.me keq pe ta

romeo

Forumium maestatis

gjithmone te verteten /pf/images/graemlins/laugh.gif

AL_Dedja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga issi i vogel:
[qb] gjithmone te verteten /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
mirdita te gjithve se jeni njesha me sa kutova une e kishit fjalen per te verteten ....
por ketu duhet te behen edhe ca sqarime te tjera
se sa i perket te vertetes per te gjitha rastet pa perjashtim apo vetem kur e kerkon puna.
une them se e verteta duhet thene si do qe te na vije mire apo keq, sepse po te thuhet me kohe do te evitoje shume gjera te pa pelqyeshme .
ky ishte mendimi im per kete teme ju faleminderit per mirkuptimin mirupafshim te gjithve . :idea: :shrug: :thumbsup: :rockband: :wave:
:wink:

Dullaloqka

Primus registratum

atë të vërtetë që me kallzu
ato caracat që ke vjell ke baçja
ekomshijut kur ke qen klasë të par :wink:

hot

Hotgirl

jam tip spontan,shakaxhie dhe ne shume raste mos te them "gati gjithmone" e them se cfare mendoj..
jo te gjithe e presin mire,madje krijon edhe konflikte shpesh here..
disa e vlersojne sinqeritetin tim,te tjere nuk e presin mire edhe shpesh here bejne disa gjeste per te dale nga situata..
e them cfare mendoj,ndoshta sepse me pelqen te jem e sinqerte me te tjeret ose edhe ndoshta per egoizem,sepse nuk eshte se e them gjithmone..
psh: nje shoqeje te mire qe eshte pak e shendoshe /pf/images/graemlins/smile.gif edhe e thote ndonje dite "jam e shendoshe" edhe rri si e merzitur,asaj nuk ja them se cfare mendoj..jo ne kete rast..sepse ne raste te tjera ose me shpeton goja ose e them vete me dashje (nuk e di :angel: )
megjithate mua ma vlersojne shume kete ane te karakterit tim sepse ne fund te fundit tregohem e ndershme me te gjithe,(nuk me pelqen te jem hipokrite),edhe pse kjo mund te lendoje ndonje njeri (dhe qellimi im nuk ishte aspak ta lendoja ate njeri)

se u zgjata shume tashti /pf/images/graemlins/laugh.gif