Qyteti me i bukur ne Shqiperi?

fabiola

Primus registratum
Re: Qyteti me i bukur ne Shqiperi?

qyteti mo i bukur n'shqipni?e keni parasysh hitin e "west side family"?padyshim qyteti me glamour,exciting,stylish,frivolous dhe swinging m'shqipni osht TIRONA(jo lapraka,ali demi,kombinati,babrruja po BLLOKU,LOKALET E REJA)

Diddy19

Su@mi

Shiko cfare del po te kerkosh me Google.fjalet Lumi Buna:

Gjeografi

BUNA DHE VEÇORITË E SAJ GJEOGRAFIKE

Lumi Buna dhe pellgu ujëmbledhës i tij

Lumi Buna ndodhet në segmentin fundor jugperëndimor të kufirit shqiptaro-malazez. Ky lum buron nga Liqeni i Shkodrës , fare pranë qytetit të Shkodrës, ndërmjet kodrës së Kalasë ''Rozafa'' dhe Malit të Taraboshit. Buna është i vetmi emisar i Liqenit të Shkodrës. Buna në fillim drejtohet nga jugu, rrëzë Taraboshit, më tej ajo gjarpëron drejt perëndimit e më pas merr përsëri drejtimin drejt jugut, derisa derdhet në Detin Adriatik. Kufiri shtetëror ndërmjet Shqipërisë dhe Malit të Zi përshkon së gjati Bunën nga fshati Samrish në Shqipëri dhe Goricë në Mal të Zi, duke vazhduar deri në grykëderdhje. Lumi ka gjatësi 44 km dhe rrjedh përgjatë fushave të Bregut të Bunës ku përfshihen Fusha e Anamalit në të djathtë të lumit dhe Fusha e Trushit bashkë me fushën e Velipojës në të majtë. Fushat e Bregut të Bunës karakterizohen nga rijë klimë mesdhetare fushore, me reshje 1600-1800 mm në vit dhe me temperaturë mesatare të ajrit 16-18 gradë C, me ekstremin minimal absolut 0 gradë C deri në -4gradë C. Buna është i vetmi lum i Shqipërisë me deltë natyrore të vërtetë . Në deltën e tij ndodhet ishulli Ada, i cili e ndan lumin në dy degë derdhëse për ne det. Ada dhe dega e djathtë i përkasin Malit të Zi. Ishulli Franc Jozef dhe ishulli pa emër të cilët ndodhen fare pranë Adës, i përkasin Shqipërisë. Lumi Buna fillimisht merr ujë nga Liqeni i Shkodrës, i cili fumizohet kryesisht nga Lumi Moraça që ndodhet në Mal të Zi, e me një degë të tij të quajtur Lumi i Cemit, në Shqipëri. Në largësi 1,3 km nga dalja prej Liqenit të Shkodrës, Buna bashkohet me Lumin Drin, i cili ka gjatësi 285 km. Degët kryesore të Drinit janë Lumi i Shalës në alpet shqiptare, Valbona në verilindje të Shqipërisë, Drini i Bardhë në Kosovë dhe Drini i Zi në Maqedoni. Ky i fundit del nga Liqeni i Ohrit, i cili siç dihet fumizohet me ujë nga Liqeni i Prespës. Në pjesën fundore të Drinit derdhet Lumi Kir i cili buron nga Dukagjini. Siç shihet, Lumi Buna merr ujë nga një rrjet hidrografik shumë kompleks, që shtrihet gati në 1/5 e Gadishullit të Ballkanit, në Shqipëri, Mal të Zi, Kosovë, Maqedoni dhe Greqi.
Ndonëse Buna është lum tipik fushor, i karakterizuar si pjesërisht i lundrueshëm , ai grumbullon ujra nga një territor i theksuar malor. Lartësia mesatare e këtij pellgu të përgjithshëm është 909 rn mbi nivelin e detit. Nga Ana e Malit derdhen në Bunë një numër i madh përrenjsh, më i gjati i të cilëve është Përroi i Millës me gjatësi 25 km dhe pas tij Përroi i Megjureçit me gjatësi 21,6 km. Në Bunë derdhen edhe ujrat e Liqenit të Shasit, në Mal të Zi, nëpërmjet Vijës së Shëngjergjit.

dd84

Primus registratum

Gjirokaster_29052003.jpg
Gjirokaster_29052003.jpg

c'a thoni ju o keni pire mo,vendi ceco topullit mo gjirokastra eshte me e bukura..ej narinari.
haha
pastaj eshte vlora qe eshte si shpirt

dd84

Primus registratum

04_gjir.jpg

shife shife qafene e pazarit...c'a historie mer merrni vesh juve,gjithmone rrush e kumlla ju shkon menja,per noj disko a noj plazh ..shifni mo se eshte e vetmja gje qe kijon lidhje me te kaluaren

alma-milano

Primus registratum

me falni eshte jashte teme!!desha te dija se kur behet miss albania 2004?ne qofte se e di ndonjeri,ju lutem me ktheni pergjigje.

Tani qe Buna eshte lume,per kete besoj se per ket jane te gjitha dakorte.
Blue kane gabuar ata tek ai side qe ke kerkuar ti,pastaj ti si nga shkodra qe nuk ke kaluar ndonjehere nga ai lumi i Bunes?
Te futemi ne teme qyteti me i bukur eshte Berati! /pf/images/graemlins/wink.gif

bebi

Primus registratum

.....

X-Ray, gjithashtu flm per veretjen fisnike. Do ta kem parasysh kur te shkoj ne Shkoder me shetit andej, se faktikisht m'ka marr malli,(kam shume e shume vite pa e pa shkodren, e kam lane ne moshe te hershme, e ksaj radhe po baj nji rruge e dy pune.
Persa i perket atyne qe e kane ba artikullin, besoj se asht website serioz e njerez serioz qe punojne e merren me mir'mbajtjen e tij, keshtu qe asht ma se e denje qe ti drejtohesh atyne per gabimin e tyne.

gjeografine nuk e kam shqu si ndoj pike te forte temen, (mundem me kene gabim, ashtu si shume), por edukaten e kulturen familjare e kena trashegu me breza.
Kjo ishte per ata qe i shofin kalit dhamt, e nuk shofin ciflat e injorances qe kane neper damare ku i kalon gjaku!

Fillimisht postuar nga Blue:
[qb] X-Ray, gjithashtu flm per veretjen fisnike. Do ta kem parasysh kur te shkoj ne Shkoder me shetit andej, se faktikisht m'ka marr malli,(kam shume e shume vite pa e pa shkodren, e kam lane ne moshe te hershme, e ksaj radhe po baj nji rruge e dy pune.
Persa i perket atyne qe e kane ba artikullin, besoj se asht website serioz e njerez serioz qe punojne e merren me mir'mbajtjen e tij, keshtu qe asht ma se e denje qe ti drejtohesh atyne per gabimin e tyne.
[/qb]
E nuk desha ta vazhdoja gjate diskutimin nese Buna eshte Lume apo Liqen,sepse edhe vete tema nuk eshte per kete gje,por thjesht sa per sqarim une te pakten qe kam mbaruar gjimnazin ne shqiperi ne librin e Gjeografis Emrin Buna ne harte e mbante te shenuar nje Lume qe eshte i gjate 44 km dhe eshte i vetmi lume i lundrueshem ne shqiperi,keto citate me kujtohen per momentin,nqs ka gabuar shkrues i librit dhe ai person qe ka bere harten atehere jam une ne gabim,dhe ke ti te derjte bashke me side ku e ke lexuar.
Per fat te keqe(per kete raste) nuk jam nga shkodra qe te di,se si e quajne dhe vete banuesit e shkodres ate liqen(duke lene menjane se cfare shkruhet ne gjeografi),se mund te eksistoje dhe mundesia qe banuesit e shkodres dhe te rrethinave ta quajne Liqenin Buna!
Ciao Blue!

abs

nuk e di...

kshtu asht kur ke tan kyt pasuni, o te bllokohen syte (si mu qe si kam shkoqit gjanat,dmth lumejt liqejt e jo trashigimine jooo) /pf/images/graemlins/laugh.gif
plus lumejve drini, buna, liqeni i shkodres, ura mesit, cukali, kirin dmth zalli i kirit...se si me tingellokan n vesh, sikur jam tuj nurmru do emra t jashtem /pf/images/graemlins/tongue.gif , kshtuqe tan kto thesare qe kena, s kane si me i rendit mire disa, qe kan ik qysh sa grima prej shkodret, edhe pse i kane rrajt e thella n te /pf/images/graemlins/wink.gif
nigjoni ktu pipell, gjanat ma te mdhaja egzistojne n shkoder;
1. arra e madhe
2. kafja e madhe
3. kisha e madhe
4. malsia e madhe

kurse 1 asht jashtshtetit, britania e madhe :goofy:

se mos kam harru ndonje ma kujtoni eee, jam pergjumshem itash e s maj mend ma...

ika se e bana grop...rradhen e kane vlonjatet tesh... /pf/images/graemlins/laugh.gif

ps: heren tjeter kur t me bijn rruga knej, do t ju shkruj cilat qytete te tjera te shqiperise me pelqejne... :rockband:

:kiss: shkoderloce, inati `armikut`n dashni t kthehet ty :rockband:

disku

UNI

se mos kam harru ndonje ma kujtoni eee, jam pergjumshem itash e s maj mend ma...
Ke harru t'madhen ma t'madhe ..
Mollen e madhe (The big apple ose New Yorkun) /pf/images/graemlins/tongue.gif

1.jpg

Ky kaubojsi lakuriq rrin aty edhe ne te ftohte.... :eek:
E qujn "naked cowboy" edhe vijn turistat me ba foto edhe ja fusin bakshishet tek cizmet me majuca...Po ju ra rruga ne NY mbani nji za se ja u tregoj un ku osht.

Ps : Abs :kiss:

Ksaj temes spo ja kap qellimin un....A e keni hap me provoku diferenca ndermjet qyteteve a? :shrug:

Diddy19

Su@mi

Asht edhe Prespa e Madhe,pa dashte me dale jashte Shqiperise. /pf/images/graemlins/tongue.gif

bebi

Primus registratum

Jashtë teme

sa mos me dal prej teme, Saranda asht :kiss:

MICHELLE

Primus registratum

Fillimisht postuar nga PLATIUM:
[qb] Me ne ai pogradeci qe krahasohet se saranden e komandon bashkia jone pastaj tjerat mere e hidh, si psh TR qe i vdekshin gocat. "VLORA THE BEST" /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
tu thaft ajo goje ishalla........ se ska si tironcet

roberto

Primus registratum

aaaaa na merzitet

dhermiu, dhermiu, dhembiu

une vet gjysem dhermiot jam po atje eshte interrnim

Hajdeni ne Durres te shikoni Evropen