Qyteti ku do te doja te jetoja

renata

Forumium praecox
Re: Qyteti ku do te doja te jetoja

Paris...Nuk kam qene kurre,por kam lexuar per te.Pershtatet me menyren e te qenit tim.Pastaj adhuroj frengjishten,nje gjuhe kaq sensuale dhe e embel,finesen franceze,kulturen franceze ne pergjithesi.
Me pelqen delikatesa e spikatur e njerezve.Francezet,qe kam njohur jane harmonizuar menjehere me menyren time te komunikuarit,shume xhentile,dhe klas...

ODISEA

Primus registratum

Nuk kam asnje te preferuar, por copeza fragmentesh qe po t'i bashkoje do ishte veshtire t'i vije emer...
Tiranen per sa i perket familjes dhe shoqerise, Strasbourg persa i perket shtepise (baneses, godines) dhe ushqimit dhe New York persa i perket mundesive dhe komoditetit qe ofron...
E vetmja gje qe me mungon, eshte ciltersia dhe dashuria shoqerore, miqesore...
Qe ke mundesi te zgjedhesh shokun...
Me mungojne miqte e mij te vjeter dhe te rinjte qe bera ne Tirane...
Me mungon nje /pf/images/graemlins/angel.gif i vogel qe lashe atje...
Ju qe keni fatin t'a keni mes jush... nje MMMMUUUUAAAAAAAAHHHHHHHH (e puthur me dore e vogel te tij) do ju bente te harronit gjithshka qe ju mungon...
/pf/images/graemlins/smile.gif
/pf/images/graemlins/cool.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Te gjitha qytetet jane njesoj. Une do te doja te jetoja ne Hene. Duhet te jete persmari atje lart dhe per me teper e shef Token nga larg. Atje s'ka nevoje as per te punuar as per te gatuar as per ta vra shume menjen. Eeeeee e kuptove qe jam dembele e? Vetem muzike, cigare,vere,muhabet edhe Robbie pse jo? /pf/images/graemlins/wub.gif /pf/images/graemlins/wub.gif /pf/images/graemlins/wub.gif

MLK

Primus registratum

Me cigaret do ta kesh keq ne Hene ti se duhet pak oksigjen qe te ndizet e te thithesh tymin lol

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Po ne Hene une do te kem nje shtepi te vogel plot me lule dhe me nje kopesht plot me fruta dhe me nje lisharese vetem per mua.Eshte evidente qe do kete edhe oksigjen.Ndryshe s'shkoj fare, rri ketu ku jam.

soni2

Primus registratum

gjeneva eshte qyteti qe me ka pelqyer menjehere kur kam shkuar !!!

me terhoçi diçka qe as vete zdi çte them !!

persa i perket europes i klasifikoj keshtu

Gjeneve
Paris
Londer
Roterdam
Berlin
Milano
Tirane

Mjaftojne me duket !!!

963

Primus registratum

Napoli, Barcelona, Vlore, New York, Dubai, Stamboll etj, etj.

ujku81

Primus registratum

London - shpresoj ta vizitoj kete vere /pf/images/graemlins/confused.gif

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Aty ku ndjehem mire... /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

S'dua as te limitohem nen nje qytet,fshat,kafaz etj etj, me pelqen te leviz,s'dua rrenj! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Mirsa

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
durres

[/ QUOTE ]

edhe une /pf/images/graemlins/wub.gif

Agon

Primus registratum

aty ku jetoj tani, ne ulqin, megjithese se eshte vend si shpelle, aty u rrita skam cte bej jam i lidhut per kete vend.

cufi_bardhit

Primus registratum

Pervec qyteteve te shqiperise do doja shume te jetoja ne ndonje provine te Napolit.

ezhderha

Primus registratum

Stambolli ka nji vend te vecante e qe veshtire mund te krahasohet tjeter qytet me te. I vetmi qe perhapet ne dy kontinente, dhe pamjet nga te dyja anet e Bosforit jane marramendese. Pervec kesaj mund te gjesh nji larmi te pakrahasueshme. Arkitekture bizantine, gjenoveze, osmane, kisha, xhami, biblioteka, mure romake, tyrbe, kulla, pallate e saraje te stileve e epokave nga ma te ndryshmet, perfshi dhe modernen. E njejta gja vlen dhe per njerezit. 15 milione banoret jane me origjine nga kater cepat e botes.
Ka te bajne edhe fakti qe ka kene kryeqender perandorish per ma teper se 1700 vjet.

Qytet tjeter asht Londra. Mungojne rruget e gjana por ke rrugica qe gjarpnojne me shumice, dicka qe i jep Londres nji karakteristike qe veshtire haset tjeterkund. Cdo gja mund te ndodhin ne Londer. E keqja/e mira asht se gjithmone je i xanun. Asht pothuejse e pamujtun me ndenje brenda ne dhome. Si rrjedhoje shanset jane te medhaja qe ke me jetu ne stilin "sot per neser". Ideja e "kursimit" ne Londer asht dicka e huej, ndoshta edhe heretike.

Kaq, tash per tash;).

personazh

Valoris scriptorum

Firence! qyteti perfekt!
tirona gjithashtu, aq e vogel e me aq shume gjona mren. sa here e menoj per perspektiven qe mund te kete habitem se sa pak eshte bere per te. nqs do arrihet te zhivllohet edhe kultura ne tirane, duke hapur muzeume, parqe, biblioteka dhe zhvillim arkitektonik Tirana do ishte vend nam ne Ballkan. turistet duan nje gje, qytete te vegjel po te medhenj ne brendesine e tyre. prandaj Firence eshte nga me te frekuentuarit, mund te shohesh shume gjera duke shetitur thjesht ne kembe, pa u cfilitur nga shtrirja e qytetit.

ladouce2005

Primus registratum

Do doja te jetoja pranveren ne Tirane, veren ne jug te Frances/Sete, dimrin ne Zvicer (nje pjese duke bere ski, e ne Karaibe pjesen tjeter, ne plazh)...dhe vjeshten ne nje vend tropikal, ku t'a shijoj shiun pa patur nevoje te hap cader ose te mbrohem nga i ftohti, e mundesisht t'a shijoj balten zbathur /pf/images/graemlins/laugh.gif...

Isabelle

Valoris scriptorum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Firence! qyteti perfekt!
tirona gjithashtu, aq e vogel e me aq shume gjona mren. sa here e menoj per perspektiven qe mund te kete habitem se sa pak eshte bere per te. nqs do arrihet te zhivllohet edhe kultura ne tirane, duke hapur muzeume, parqe, biblioteka dhe zhvillim arkitektonik Tirana do ishte vend nam ne Ballkan. turistet duan nje gje, qytete te vegjel po te medhenj ne brendesine e tyre. prandaj Firence eshte nga me te frekuentuarit, mund te shohesh shume gjera duke shetitur thjesht ne kembe, pa u cfilitur nga shtrirja e qytetit.

[/ QUOTE ]

do dajak ti mo /pf/images/graemlins/cry.gif ?!

:hug:

kurkushi

Primus registratum

Kam pare dhe po shoh perdite boten...
E dij qe s`me eshte e mundur,te pakten tani per tani... por zemra m`a do ne Shkoder...dhe pse s`jam Shkodran i lindur... /pf/images/graemlins/smile.gif
Ndoshta tregohem i marre per Shkodranet qe perdite po financojne rrjetet e ndryshme kontrabandiste qe ti sjellin jashta saj...

Jona bz

Primus registratum

un do te doja te jetoja ne nje vende ku te bente gjithmon pranvere e vere se dimri sme pelqen.
P.Sh MIAMI