Qeveria e Rilindjes: "T'iu sekuestrohet shtëpia atyre që nuk paguajnë energjinë!"

Ligji, ja si sekuestrohet shtëpia kur s’paguan dritat. Halimi: Rama është i çmendur

Qeveria i jep të drejtë OSHEE-së ti sekuestrojë shtëpitë të gjithë personave që kanë detyrime të papaguara në masën 150 mijë lekë të reja. Në ligjin e ri të ardhur tashmë në Parlament “Për sektorin e energjisë elektrike”, në nenin 90 parashikohen rastet se si sillet OSHEE-ja kur klienti ka detyrime të papaguara.

“Në rast se detyrimi i papaguar që rrjedh nga një kontratë furnizimi energjie elektrike është mbi 150 000 lekë për klientin familjar dhe mbi 2 000 000 lekë për klientin jofamiljar, furnizuesi ka të drejtë të zbatojë mjetin e sigurimit të detyrimeve të papaguara, duke vendosur barrë hipotekore mbi pasurinë e paluajtshme që furnizohet me energji elektrike në bazë të kësaj kontrate furnizimi, detyrimet e së cilës nuk janë paguar. Barra hipotekore do të vendoset për një periudhë deri në përfundimin e procedurave të ekzekutimit të detyrueshëm”, thuhet në gërmën ‘e’ të këtij neni.

Lidhur me këtë ligj ka reaguar sot edhe deputeti demokrat, Eduard Halimi, i cili shkruan në facebook se “Cmenduria e Rames nuk ka kufi. Pas burgosjes historike se mijera shqiptareve te pamundur per pagimin e energjise elektrike gjate vitit 2014, ne 14 janar te ketij viti ka firmosur nje projektligj “Per energjine elektrike” ku i kerkon Parlamantit ti jape miratimin atij dhe taksidareve te OSHE per te sekustruar pasurite e shqiptareve, shtepi, apartamente, dyqane, toka bujqesore, troje e cfare te kene”.

“Ky projektligji eshte jo vetem antikushtetues por mbi te gjitha eshte nje barbari juridike e njeriu delirant i cili duhet ndalur. Detyrimi i pagimit të faturës së energjisë elektrike është detyrim në të holla, për ekzekutimin e të cilit ndiqen rregullat e parashikuara nga Kodi i Procedurës Civile. Fatura e energjise eshte titull ekzekutiv por ekzekutimi behet nga permbaruesi vetem pasi te shprehet gjykata me pare në masën që do të jetë e nevojshme për plotësimin e detyrimit dhe jo nga kryeministri apo taksidari i tij. Te sekuestrosh banesat, toka bujqesore e troje qe kane vlera qindra here me te madhe se nje fature energjie 1 milion leke, dhe per me teper kete ta besh pa autoritetin gjyqesor por si kryeminister, eshte barbari ligjore”, shkruan Halimi.

Neni 90

Nëse klienti nuk paguan detyrimin e energjisë elektrike ndaj furnizuesit të ngarkuar me shërbimin universal si detyrim i shërbimit publik, brenda afatit të caktuar në kontratë, furnizuesi i energjisë elektrike, nëpërmjet personave të autorizuar nga ana e tij, përveç inicimit të procedurave të ndërprerjes së energjisë, ndërmerr masat e mëposhtme:

d) Inicion procedurat e ekzekutimit të detyrueshëm duke kërkuar lëshimin e urdhrit të ekzekutimit dhe inicimin e ekzekutimit të detyrueshëm, sikurse përcaktohet në Kodin e Procedurës Civile dhe ligjin nr.8662, datë 18.9.2000 “Për trajtimin si titull ekzekutiv të faturës së konsumit të energjisë elektrike”, për çdo vlerë të papaguar detyrimi.

e) Në rast se detyrimi i papaguar që rrjedh nga një kontratë furnizimi energjie elektrike është mbi 150 000 lekë për klientin familjar dhe mbi 2 000 000 lekë për klientin jofamiljar, furnizuesi ka të drejtë të zbatojë mjetin e sigurimit të detyrimeve të papaguara, duke vendosur barrë hipotekore mbi pasurinë e paluajtshme që furnizohet me energji elektrike në bazë të kësaj kontrate furnizimi, detyrimet e së cilës nuk janë paguar. Barra hipotekore do të vendoset për një periudhë deri në përfundimin e procedurave të ekzekutimit të detyrueshëm.

Panorama

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
Nuk kuptoj pse çuditerisht ty te duket vetmja femer ? une mendoj qe ti je larg shume ketij termi qe perfaqeson nje krijese e llojit te kunder me mashkullin :)
Dhe pse e paskeni te drejten ju femrat te fyeni sipas qefit dhe sduhet te merni te njejten monedhe mbrapsht ? Goce zgjohu se amazonat kan jetuar vetem ne legjenda lol

Fatkeqësia më e madhe e teknologjisë është se i ka dhënë hapësire shpalosjes pakufij të budallallëkut me brirë, nga individë si ju!

legends

Forumium praecox
Fatkeqësia më e madhe e teknologjisë është se i ka dhënë hapësire shpalosjes pakufij të budallallëkut me brirë, nga individë si ju!

Ti duhet te ndihesh e lumtur per kete fakt meqe je simboli me i prekshem i asaj qe sapo shprehe.
Menyre teper e vjeter dhe e dobet kjo jotja perpjekja te poshterosh dike me fjale te renda por ti harron qe keshtu shpalos vetem makthin qe ke brenda vetes :)
Do isha vertete budalle nese do te merrja ty seriozisht por me beso qe thjeshte po torturoj veten duke te lexuar lol

KrimiN'Aksion

Forumium maestatis
Faleminderit qe me ben te ditur qe jetojme ne vitin 2015,nuk e dija. ..e sa per gurin sa do vite te kalojne prap ska si vendi yt..por ti kte se paske kuptuar sepse paske nje urrejtje per vendin tend qe daton 60 vite me pare...dhe nuk e ke problemin me ata qe e kan rrembyeer kte vend 60 vite me pare por e ke me veten qe sbere asgje per ta ndaluar...

legends

Forumium praecox
Faleminderit qe me ben te ditur qe jetojme ne vitin 2015,nuk e dija. ..e sa per gurin sa do vite te kalojne prap ska si vendi yt..por ti kte se paske kuptuar sepse paske nje urrejtje per vendin tend qe daton 60 vite me pare...dhe nuk e ke problemin me ata qe e kan rrembyeer kte vend 60 vite me pare por e ke me veten qe sbere asgje per ta ndaluar...

Paske nje delir madheshtie dhe deshire per heroizem ti qe tjep trajta qesharake shume :)
Bej nje rifreksim mendimeve dhe mundohu ta shqyrtosh kete shprehjen QUO VADIS? ne menyre personale se mbase kthjellohesh lol
Nese do beje diçka ne kete jete do ishte per familjen tende ne radhe te pare per vendin mendohet ne rang te pergjithshem e jo me endra te tipit don kishot si ben ti.
Nese gjithe ajo popullate aty ka vendosur te rrije ne vend numero ose te ece disa hapa mbrapsht ndryshe nga gjithe bota çmendon qe do besh ti o superman? apo nje vrime ne uje ? Une sjam aq kamikaz i shof gjerat ndryshe.
Guri i rende ne vend te vet ishte fjala qe mundohej te ndalte emigrimin masiv te shqiptareve gjate pushtimeve te shumta nga te huajt por tani jane gjerat ndryshe nese arrin ti kuptosh kur ske te ardhme ske pune ske shkolle dhe mireqenie si do luftosh jetosh dhe krijosh nje shoqeri te bukur ?
Kur jeton ne nje no mans land me sa mend do e hedhesh jeten tende ne kosh plehrash per nje ideal qe nuk ndahet nga shume njerez ?

KrimiN'Aksion

Forumium maestatis
dolem fare nga tema.. E kam par filmin...nuk shoh familjen n rrall t par siç ben ti por gjith shoqerin...nese nuk esht n rregull shhoqeria nuk esh n rregull as familja(kur ndodhi problemi 1 familjen time nk e preku familja ime nejti n vend kur ndodhi prb 2 po ashtu prb 3 po ashtu KUR PRBLEMI I NDODHI FAMILJES TIME ASKUSH NUK LUJTI VENDIT SEPSE SKISHTE NDIHMUAR ASKEND dhe ata i kishte derrmuar problemi i tyre duke i luftuar vetem)) prandaj nk e shoh familjen n rrall t par por n raport me modernizimin e vendit tim e shoh t barabart me gjith familjet etjera.mbeso kshtu jam une ndoshta nga qe skam pas familje te mirfillte!!Faleminderit qe me quan supermen dhe qe vure re qe jaam tipi i idealeve.Po une jetoj per ideal jam i parimit me mir luftoj e vdes per ideal se sa jetoj e knaqem me cka t ofrojn tjeret!

Rimseb10

Valoris scriptorum
Cja ka mpiks trunin vajzes ky gjigandi. Si puna kti duhen me teper pjestar te popullates. I drejtperdrejt dhe legjendar ne debatet e tij.

Almaa'95

Papirus rex
Ceshte ky i shkrete keshtu? :eek:
Meqe me fole per fjalor, po ta tregoj une ty nje fjalor qe mund te te pershtatet..
Krahas vulgaritetit,histerizmit dhe injorances qe te karakterizon , ketu tregove dhe nje ane tjeter te shemtuar! Ngele duke thene shoqeria- shoqeria, por harron qe shoqeria nga ju behet.. ju e beni shoqerine o fare e keqe! Prandaj s'ecim para ne se mostrat si ty mbajne inatet e para 60viteve, i vene shoshe syve dhe per zbrastesine ne shpirtin e tyre bejne me faj njerzit optimista, ata me endrra se Shqiperise nuk i mungon asgje per tu bere sic aspirojme! Ne ta kemi fajin o i zi,Nee.. Une me sakte! Nese ti do kishe qene ne nje pozicion drejtues, me beso do kishe bere 3fish me keq se cpo bejne ata. Qe ne shkrojna ta ndjej shpirtin sketerr qe me ke!!
Hiqmu qafe tani, boll ma permende nickun, kur te te kalojne keto shperthimet e moshes se mesme hajde bejme nje debat demokratik.. Shendetin der atehere!

Ose do ta bejme kte vend ose sdo ta bejme kte vend , une bej pjesen time!
Lere mo c'meresh me keta aman, a ske ku me cu nervat a si? :p

Cja ka mpiks trunin vajzes ky gjigandi. Si puna kti duhen me teper pjestar te popullates. I drejtperdrejt dhe legjendar ne debatet e tij.

Kap njerin perplase per tjetrin! I dashur Perparim, trego injorance duke heshtur me mire sesa duke folur ;)

Last edited:

Balahk

Locus omnem
Ceshte ky i shkrete keshtu? :eek:
Meqe me fole per fjalor, po ta tregoj une ty nje fjalor qe mund te te pershtatet..
Krahas vulgaritetit,histerizmit dhe injorances qe te karakterizon , ketu tregove dhe nje ane tjeter te shemtuar! Ngele duke thene shoqeria- shoqeria, por harron qe shoqeria nga ju behet.. ju e beni shoqerine o fare e keqe! Prandaj s'ecim para ne se mostrat si ty mbajne inatet e para 60viteve, i vene shoshe syve dhe per zbrastesine ne shpirtin e tyre bejne me faj njerzit optimista, ata me endrra se Shqiperise nuk i mungon asgje per tu bere sic aspirojme! Ne ta kemi fajin o i zi,Nee.. Une me sakte! Nese ti do kishe qene ne nje pozicion drejtues, me beso do kishe bere 3fish me keq se cpo bejne ata. Qe ne shkrojna ta ndjej shpirtin sketerr qe me ke!!
Hiqmu qafe tani, boll ma permende nickun, kur te te kalojne keto shperthimet e moshes se mesme hajde bejme nje debat demokratik.. Shendetin der atehere!

Lere mo c'meresh me keta aman, a ske ku me cu nervat a si? :p

Kap njerin perplase per tjetrin! I dashur Perparim, trego injorance duke heshtur me mire sesa duke folur ;)
Me pelqen arsyetimi juaj goce. nje big like nga une

Rimseb10

Valoris scriptorum
Nfakt ti tani do ti perfshish qe te gjith ne nje mesele. Ka une perplasu vet iher e provoje si do te ndihesh nese don qe te nxehen gjakrat bujrum. Thjesht nje okay nga ti e vazhdojm sipas mynyres tende. Ske sens humori ske fareeeee

Rimseb10

Valoris scriptorum
O besmiR01 !! po ti ke 3 komente rresht qe nuk le vend pa e permend vajzen dhe nuk komenton asgje tjeter vec se vajzen jo gje tejter...ndoshta afeksion shkrimor me vajzen...

Shif lexo akoma se nuk ke arrit tek te gjitha komentet e mia kam dol dhe per temen por sic duket paske qene me I mbingarkuar se mua kundrejt vajzes. Pastaj vajza ska pse ndihet e sulmuar sepse askush ska nderprer te drejten e saj. Shif se e ke kodishifru gabim emrin tim

KrimiN'Aksion

Forumium maestatis
Vertete nuk i kam lexuar gjitha,por 3 te fundit ti citoj ... Sa e eger qenka per pun partie...Ka talent kjo vajze...Cju mpiks truri vajzes....pastaj i thua ti do ti perfshish gjith n ket mesele...prandaj tu pergjgjigja...se t perfshiu ty qe ishe i vetperfshir,mua qe isha parakomentues,dhe debatuesin..

Rimseb10

Valoris scriptorum
Vertete nuk i kam lexuar gjitha,por 3 te fundit ti citoj ... Sa e eger qenka per pun partie...Ka talent kjo vajze...Cju mpiks truri vajzes....pastaj i thua ti do ti perfshish gjith n ket mesele...prandaj tu pergjgjigja...se t perfshiu ty qe ishe i vetperfshir,mua qe isha parakomentues,dhe debatuesin..

Une e pranoj perfshirjen por jo me terma ofendues per ket jam duke fol mundohu ta kuptosh biseden. Dhe nese I rilexon citimet e mia do kuptosh format e tyre. Asnjeri ktu nuk I ka qendruar me delikates temes sepse ajo nuk flet per parime ideale partiake por per nje problem qe perfshihesh nje shumic popullsie. Prandaj te rikthejme prgj kundrejt biseduesit e jo te perlahet duke shfaqur kulturen e saj qe mund ta ket extra te mir ne pergjithsi per secilin fjalen e duhur

KrimiN'Aksion

Forumium maestatis
Ne gjithe kemi dal nga tema ketu..dhe kryesisht te mer vrulli nga i here dhe e kapim me njeri tjetrin,fokusi duhet te jete mbi temen,dhe te ipni idet tuaja per temen jo per njeri tjetrin..aq me teper ofendimet skan vend :))

Almaa'95

Papirus rex
Perparim, ta kam thene me siper ti je nga ata tipat qe ngelesh perhere ne ---"tentative per te bere humor"!
Nqs ti ndihesh me rehat duke folur per mua sesa per temen, bujrum mund te vazhdosh! Po kjo s'te ben me interesant ta dish :)

Vazhdoni tani..

Rimseb10

Valoris scriptorum
Ne gjithe kemi dal nga tema ketu..dhe kryesisht te mer vrulli nga i here dhe e kapim me njeri tjetrin,fokusi duhet te jete mbi temen,dhe te ipni idet tuaja per temen jo per njeri tjetrin..aq me teper ofendimet skan vend :))

Nuk kam si te ofendoj dike vetem se nuk pajtohemi persa I perket partise. Kjo tema ishte e thjesht nuk donte ndonje llogjik por ne preferojme te filozofojme me teper se sa te japim ndodhi konkrete. Gjithsesi e mbyllim me kaq e nese mund hap nje teme ti kur te japim preferencat partiake kshuqe kundershtimi te jet normal me fakte reale

Rimseb10

Valoris scriptorum
Perparim, ta kam thene me siper ti je nga ata tipat qe ngelesh perhere ne ---"tentative per te bere humor"!
Nqs ti ndihesh me rehat duke folur per mua sesa per temen, bujrum mund te vazhdosh! Po kjo s'te ben me interesant ta dish :)

Vazhdoni tani..

Se kur fole per temen ne fakt ti. Edhe ca I ke kto deformime apo tben kurioze ne vetvete thua sa ekzemplare jam. Une sdua te te kopjoj stilin tende gjithsecili ka te vetin per ty pse jo kur tme teket gjithmone. Mir qe tpaskan ra flluckat mendore