Pse Shqipetaret nuk kane me emra shqipetare....????

Pse Shqipetaret nuk kane me emra shqipetare....????

Kam vene re se qe nga renia e komunizmit nuk ka me femije me emra shqipetare.

C'fare po ndodh???
Ne kemi pasur shume emra arab ne shqiperi sic ishte, tani eshte bere me keq dhe me qesharake

Brezi i ri po na del Rambo Hysenaj, Rembrant Kola etj....

Emrat Shqip jane te bukur pse nuk perdoren me nuk e kuptoj.

respekt

OROSHI

Primus registratum
Re: Pse Shqipetaret nuk kane me emra shqipetare....????

kurrkushi...ske cfar t'i besh...na therrasin te paret....

mostro

Putraku

po tu vem femijve shqiptar vetem emra shqiptaresh i bie qe ne pallat te kemi nja kater sokola,dhe nja tet mamica.ne kemi vetem 5 emra qe mund ti quajm shqipetar,te tjeret jane turq..
njeri cik me siper thote ti qujm kalamajat Dod.prek.Loc,pal....amon ere amon se lat nom..
une cunin do ta quj Nurejev
per juve Nuri /pf/images/graemlins/laugh.gif

OROSHI

Primus registratum

Putraku...per ne ai eshte "Jevi" ose per se gjati "Nurejevgu"

erdha-edhe-une

Primus registratum

....mendoj se problemi qendron te "komplexi i inferioritetit"..nuk di pse psh psh emri NURIJEV duhet te jete me IN se emri DIELLI,ARTI,AJRI,FRESKU jane OUT valle keta?!..apo apo qenderon te melodiciteti psh psh O NURI eshte me melodike se O DIELLI.???!!!...(me fal puturaku te huazova emrin zgjedhes-te rastit)

ju lutemi degjomani edhe nje "budallallek "timin...shpesh me shkon ne mendje studimet arkeologjike pas shum shum vitesh psh ne varrezat tona???!!!!....do mbesin pa text arkeologet e athershem ..ne baze te mbishkrimeve nuk do mund te japin mendimin se ku ndodhen RUSI jooooo....apo Amerik...jo mor jo......TURQI ...jo mo as kjo jo..alternativ do jete gjdo vend i botes vetem SHQIPERIA JO!

MLK

Primus registratum

20 shekuj te pushtuar, normal qe emra tipik shqiptar jane teper te reduktuar! Deri nga vitet 1970 pjesa dominuase e emrave shqiptar ishin me prejardhje turke, me pas filluan te lulezojne emrat perendimore. Emrat jane te lidhur ngushte me historine e vendit tone e skane te bejne me ndjenjen e inferioriteit.

burbuqe

Primus registratum

shume e drejte nuk kemi me emra shqiptar po duhet te dish se jemi te detyruar jo te dashuruar me vendet e huaj personalisht flas per veten duhet te marr nje emer te huaj se ndryshe nuk me kupton njeri kam emer tipik shqiptar une

erdha-edhe-une

Primus registratum

...ha ha me cudite teper ..pa provo behu i zoti ti ne punene tende te te kene nevojen ata rreth teje pa do te shofin si do te therrasin edhe po ta kesh tere emrin me ZH te shkruar!!!!...ha ha ajde arsye qe gjete....

MLK mos me mundo te me bindesh se ne keto kohra dhe zakone te kesh nje emer te jashtem eshte me IN!!...frymemarrim ne te njejten meridian apo jo?!

arferhjjhk

Primus registratum

Kam pershtypjen se shqiptareve,por per me teper atyre qe ndodhen jashte Shqiperise nuk ju vjen mire te njihen per shqiptar duan te jene si te huajt(te modernizuar)dhe per kete mendojne se duke perdorur emra te huaj ia arrijne qellimit,fatkeqesisht gabohen rende sepse se pari emrat shqip tingellojne shume bukur edhe ato me te vjetrit madje,dhe se dyti me kot mundohen se ne shqiptaret e kemi si te shkruar ne ball kombesine tone e duhet te jemi krenar per kete apo jo?

ere

Primus registratum

po ci duan mor emrat shqiptar..behet sallat ndonjihere: psh:
besimi kishte humbur besimin..
gezimi ishte hidheruar,
fitimi humbi ne kumar..
e shume te tjera raste...

milanisti2

Primus registratum

po pra i pelqejne emrat e huaj si tomi, xheri, bekami, ronaldo e shume emra te tjer te bukur

MLK

Primus registratum

erdha-dhe-une,
Ketu dhashe mendimin tim e as me shkon ne mendje te bind dike pasi me duket absurditet te bindesh dynjane ne nje kohe qe pjesa me e madhe e njerezve nuk arrijne te bindin veten!
Gjeja me e lehte qe mund te beje njeriu eshte gjykimi dhe moralizimi i çdo gjeje, e kjo ndodh se te gjithe jemi te formatuar mbi moralin e shoqerise ku jetojme. Nese dikush jep nje mendim ndryshe kjo fillon te shqetesoje pjesen tjeter te shoqerise dhe e ve ne hall qe ta kuptoje pse e tha, pasi na duket e detyrueshme qe çdo njeriu duhet ti veme nje etikete qe ta identifikojme.
Keshtu qe mendimin tim nese deshiron merre e hidhe te plenat nese e konsideron se eshte pa interes.
Kjo ishte per sqarim e jo per bindje, meqe mu drejtove personalisht.

sweet eda

Primus registratum

kjo puna e emrave eshte paksa e mbi-diskutuar. Per mendimin tim, cdo njeri ka te drejtat e tij per venien e emrit te femijeve te tyre ne cfaredo lloj gjuhe qe duan.......kjo s'do te thote qe po ia vure emrin femijes , Xhoni apo Xhesika nuk e do shqiperine, apo nuk je krenar per kete, ermi eshte thjesht nje identifikim i personit edhe jo i personalitetit aq me teper (sic tha njeri ketu) i mohimit te prejardhjes tuaj ne kete rast shqiptar.
Mendoj edhe e besoj, qe emrat te vene femijeve ne gjuhen te huaj, i lehteson pak a shume femijet ne radhe te pare e prinderit ne rradhe te dyte kur ata te rriten flas gjithmone kur femijet jane te lindur jashte shtetit.....pse duhet une t'ia ve emrin femijes tim "shqiptar" edhe e ve ne thojza se shume shume pak emra ekzistues jane origjinal shqiptare, shumica jane turk, e ai te mundohet gjate gjithe jetes se tij/saj te germezoje ermin kudo qe te shkoje ne shkolle, apo pune!!!!! konkluzioni im eshte qe cdo gje behet per femijet, e jo per krenarine e semure te disave qe thone se emri mohon prejardhjen shqiptare. Femijet rriten me frymen e shqipatrizimit, prinderit asnjehere te pakten me te cilet kam pasur une te bej, nuk e kane mohuar shqiperine, biles, ia kane futur thelle ne shpirt edhe femijeve te tyre.

ilirjan

Primus registratum

nuk po me kujtohet tashti, ka qene nje minister i kohes se Enverit (anetar byroje) qe kishte emer femre

kujt i kujtohet?

me duket se ka pas emerin e nje kengetarje Italjane (me fame)

regele

Forumium maestatis

Ik se tallesh, Rita Marko nuk ka asnje kengetare italiane /pf/images/graemlins/smile.gif

Princesha

Primus registratum

Une atehere kam menduar se ishte femer, deri qe e pashe.

MLK

Primus registratum

Enver Hoxha, Kadri Azbiu, Mehmet Shehu, Shefqet Peçi, Hajredin Celiku.....te gjithe me emra turq

Asklipio

Primus registratum

......sepse jane te zene duke u vene femijve te tyre emra Majkell,Luciano,Xhoi,Jorgo etc... /pf/images/graemlins/smash.gif

popkin

Forumium praecox

ja sa e mra te huaj
laoura chiko bruno
ja sa e mra shqiptare
gjon mark kaster ilir
ja sa e mra arab
muhamet e tjer
cilet te pelqejn