PSE PO E BRAKTISIN SHKODREN???

Tarasi

Primus registratum
Re: PSE PO E BRAKTISIN SHKODREN???

Orosh me pelqen te ti frymezimi per me shkru ne forum dhe per kete te pergezoj. Je shume i rregullt.Por qe te t'xajne fjala vend duhet te jesh edhe me i sakte.Ke ba disa pyetje qe vec pyetje nuk jane.Se sikur te ishin pyetje ose gjana me mend e me vend do kishin dal njerez edhe do kishin fol per to.Me idene me te dhane nje mendim ndryshe nga ai qe ke lexoi keto rreshta qe i ka shkru nje njeri me mend:
Ah!Nikolle te vraft Zoti
Pse ketij i thone Oso Baroti
Se s'ke pa shqiptar me sy
Se djeg vedin edhe ty
O, ata te lumt qe dhane jeten
** per mbret e vend te parve
** per erz e dhe te shqiptareve
Derdhen gjakun tuj luftue
Porsi te paret u patne punue

Te ajo lufte bashke me Oso Kuken jane vra edhe Sale Behri, Kel Kraja, Met Golemi,Met Begoja, Pjeter Berisha, Ibrahim Kopliku , Filip Kurti e disa te tjere qe nuk njifen. Te tan per nje qellim me mbrajt vendin e vet prej shkjave. Emrat e tyre (disa katolik e disa musliman) me sjellin ne mendje "pyetjet" e tuja "kuptimplote" per ndarjet ne raca te pastra e me mend qe cojne perpara vendin, kurse qellimi i tyre i perbashket dhe ajo ca kan ba ata jane si pergjigje per mendimet e tuja qe blun ne koke (jo pyetjet se ato nuk ishin pyetje)
Nuk e di a je ma i qarte tashi edhe a shef ma larg apo ke qejf edhe nevoje me te fol ne ma detaje

tushi

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Buna:
[qb] Problemin une per vedi nuk e shof me tifozllek sic e shef Z. Tush po me vepra. Shkodra ia dha Sales tash sa kohe dhe u gezu diten qe fitoi. Po kaq se mandej 4 vjet vazhdoi e fjeti gjume. Asnje ndryshim per te. E askush nuk u tund edhe prej te djathtes me punu gja te ai vend qe i kishte dhane voten. Vetem se xenen mire edhe fort karriget e parlamentit edhe te bashkise. [/qb]
O Buna pash nerin ku ma pe tifozllekun mor burr apo ke dasht me than per komtaren :idea: .Nejse e persris per mu asht krenari te mos votosh per Fatos Nanon edhe pse Shkodra e ka pagu me sanksione te rana ashtu si ka pagu edhe urrejtjen ndaj eterve shpirtnor e biologjik te Nanos per 50 vjet.Nuk e di a je dakort per ket :confused: Masanej edhe aty posht ja ke kput per menimin tem pak si kau bashkshortes s'kalit :shrug: .Nuk kan pas te gjith vendet e Ballkanit te njejtin qendrim as trajtim po deshe e trajtojme edhe ma gjat mgjth s'me duket tema e pershtatshme per ket pun.

Tarasi

Primus registratum

Tushi qe ta kuptosh ma mire punen e tifozllekut po te them qe tifozllek une i them asaj "krenaris" tande. Se kur shkon robi me votu nuk duhet ti dalin perpara "krenaria" qe "per inat te ketij e atij po votoj keta te tjeret" po ti dalin logjika e te thojne qe "po vlla ky person me duket ma i hajrit, ktij do ja jap voten". Duke mendu edhe votu keshtu edhe gjanat ecin ma mire edhe deshira e madhe me ik prej Shkodres vjen e bie.
Per sa i perket asaj punes qe thoshe per vendet e Ballkanit jo mendim ndryshe jo te njejte nuk te mora vesh ca e kishe. Ndoshta ke ken ne autobuz. Ska problem here tjeter e porosis une shoferin me te ndal n'stacion se mund te te xajne gjumi prap e kushedi se ku shkon. /pf/images/graemlins/wink.gif

tushi

Valoris scriptorum

buna ti paske probleme me t'lexumin ma vlla a thu kishe pritu mu kthy mrapsht e me pa se ça kam shkru nks nuk t'ulet autoriteti /pf/images/graemlins/laugh.gif ather fillo e m'sqaro se e paske pik t'dobt /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kurse per at moment qe kam ken n'autobuz tash u ula e deshta me t'than po pate qef me diskutu se si edhe pse jan kthy shqiptart ne musliman ne ndryshim me kombet e tjera hap nji tem e po diskutojm se ja ke fut kot plako ja ke fut kot(a e ke ni ket kangen /pf/images/graemlins/laugh.gif )shnet e pare :wave:

Tarasi

Primus registratum

Tushi a e merr vesh se ca t'kam shkru pash zotin apo don me ta zberthy. Po ti vraje trunin he burr se nuk po te lodhet kryt.
Sa per punen e Balkanit nuk ia kam fut as nuk kam thane gja kot. Po shif se mos lexon 2 rreshta liber e histori edhe vjen e na thu ndonje gja interesante e me kuptim.Hajde tung tashi

abs

nuk e di...

Me vjen keq qe e zhvilloni biseden me kandveshtrimin e gjyqtarit/paragjykuesit..."ti je kshtu ti ashtu"...

Mendoj se per te gjithe do ishte me mire te diskutohet tuj fillu biseden ne VETEN E PARE( PRA ME OPINIONIN + MENDIMIN PERSONAL).

Mua me kan mesu, qe kur te jem kundra mendimit te dikujt te pergjigjem prap nga vetja jeme, `Sipas mendimit e njohorive te mia s jam dakort me ty (psh: Oroshi, Harapi apo Buna...ne kto pika: 1,2,3 sepse une ato i shoh kshtu: 1, 2,3...)

kte msim e jap me knaqsi ma pertej, ndoshta dikujt i hyn n pune. e pranoj se dhe une vete i kam deviju kajhere kti msimi, edhe pse e vlersoj

Lexuesi e ban seleksionimin vete /pf/images/graemlins/wink.gif disktutuesi perfiton me shume...apo jo?

Cfare kam vu re ne kte teme eshte se, vecanarisht flitet gjithmone vetem PER GJENDJEN E JETUAR, dhe asnjehere Idee apo Propozime se si, nga kjo gjendje e jetuar te bahen Ndryshime e permirsime.

Ja deshiroj vetes te frymzohem nga idete e juaja, pasi mendohet shume dhe harxhohet energji ne tema te tilla nga shume vete.

Diskutim te mbare, dhe te frytshem /pf/images/graemlins/smile.gif

:wave:

---------------------

furfullac...

H

harap

Guest

Lexoni titullin e temes e permbaniu asaj e mos dilni ne diskutime pa lidhje prandaj cdo diskutim pa lidhje me temen do editohet qe sot e mrapa.

tushi

Valoris scriptorum

Abs bashkohem kam e kry me mendimin tan /pf/images/graemlins/laugh.gif .Po un pershemull ça kam pas ne lidhje me ket tem apo tema te ngjashme i kam sqaru ne fillim e ti e din qe persritja asht baba i merzis.Ma siper u shpreha se te mos votosh per Fatos Nanon asht krenari per mu e kam qef me trajtu pak ma gjan se njerzit njerzit nxjerrin kuptimet simas qejfit.Per mu ai asht njeriu ma antikomtar qe ka pas ndojher Shqipnia pra te votosh per te ka dy arsy ose te kesh interesa personale ne grupimin e tij ose te jesh i paafte te kuptosh se çfare rreziku paraqet ky person(incapacita di intendere e di volere)qe me raste kap shumicen e shqiptarve.Pra qe qyteti ku kam lind e jam rrit nuk asht prek prej ksaj marrzie kolektive per mu asht krenari.Ma siper edhe pse pak ne mnyre banale (per shkak se shum lexus e kuptojne pa ekuivoke) u shpreha se nuk kam asnji simpati per Berishen te cilin nuk e kam votu kurr e nuk da ta votoj.Por dhash mendimin tem pse shumica e shkodranve e kan votu te nisun edhe prej mungeses se theksume te alternativave serioze qe perben problemin kryesor ne gjithe vendin.Por z.Buna nuk asht i ktij mendimit ai thote se kur shkon me votu shikon se kush asht njeri per s'marit.Pra arrin me i identifiku kta njerez.Me ato munsit e mija modeste do t'kisha nimu por besoj se edhe shum te tjere qe ky zotni te shkojne ne Shqipni e ti tregojne atij popullit se kush jane kto alternativa persmarit se me sa kam pa e ni edhe akademik shprehen teper pesimist se kta njerez do ta çojne Shqipnin as deri ne wc jo ma n'Europe.Se si e tek krijohen alternativat asht çeshtje tjeter e kena trajtu pak edhe n'fillim te temes e kush ka menime mbi te besoj se do t'jen me shum interes.
Tash deshta me fol pak per at qe tha Beau Gosse se nga cila ane e malit ishte ul dikush.Prindt e mi psh jan ul prej malit po mund te me kishte taku mu ul mu ne vend te tyne thjesht çeshtje kohe qe beson vlen per shumicen derrmuse te shkodranve.Po nuk arrij me pa ndoj diference n'kultur apo edukat ose edhe nks se ka nuk asht n'at krah qe duhet te jet po te ecim me ket logjike.Po t'shikosh me vemendje ne fillim tema kishte marr ket drejtim edhe ma qesharakja vijon ma posht /pf/images/graemlins/laugh.gif ,te gjith kishin gjet nji far konsensusit per shkakun e braktisjes se Shkodres.Ndonji nga kto persona qe ushqenin me zell kto diskriminime krahinore ma von harron se ça kishte shkru e bahet vet pre e tyne ne nje teme tjeter :lol: .U munova me i dal krah jo personit ne fjale po ideve qe me duken te drejta.Ky person normalisht nuk i menote ato qe shkrute po i ndikum edhe nga menimi i mases merrte flamurin per gjana me te cilat i bite ndesh vedit n'rradh t'par.Si ky shembull jam i bindun se ka me qindra e mija e menoj se kjo asht mnyra se si formohet mentaliteti te na.Njerzit kan frike te mendojne diça qe mund ti bin ndesh mases (apo turmes) e dhe nks ju shkon neper mendje ndoj gja e till e ndrudhin mrena vedit.N'ket mnyre ata harrojne se kjo mase (apo kope) bahet prej bashkimit te shum individeve dhe po ta mendonin secili ne ket mnyre do t'kishim larmi mendimesh ne vend te paragjykimeve.Kjo asht esenciale besoj per zhvillimin e nje vendi pra pluralizem.Kjo ne nje far menyret lidhet edhe me ato qe do te trajtoj ma poshte tuj ken se z.Buna me ka kerku me lexu nja dy faqe histori. Opsss.....isha nis me dal pak jasht temet po po shoh se Harapi i ka ba gati gershant me krasit postimet kshtu qe po ta nisi ne pm.Tung
:wave:
Harap sqarimi(shkencor e pa emocione) nuk i bjen ndesh unitetit te shkodranve kurse e kunderta po. :wave:

tushi

Valoris scriptorum

O zotni Buna po si me ti çu un kur nuk e ke munsin per mesazhe.Nejse po shohim nks Harapi e sheh t'arsyshme po i qes ktu :wave:

OROSHI

Primus registratum

Arap,do mundohem mos me dal prej teme,por desha me i kthy edhe nji her pergjigje Bunes,thjesht diskutime po bajm /pf/images/graemlins/laugh.gif
Buna,mos merr 9 rreshta te Lahutes per me m'xan mu,se un flej me Lahuten nen kry,vlla!!!I madhi Pater Gjergj Fishta ka shkru me mijra vargje(nuk po du me ti pru ktu)ku iu drejtohet muslimanve pa iu dridh qerpiku e ua thote ne sy tradhtine,ne shum vargje perdor edhe nenkuptimet,duke iu rujt perqarjes.Kurse un nuk e kam zgjuarsin e Patres e nuk i shkoj as te gishti i kams,prandaj ua tham ne sy ato qe mendoj,duke mos pas as ma te voglen dashakeqsi.Ti Buna perdor shum dredha(ti kuptoj por nuk me interesojn /pf/images/graemlins/wink.gif ),une nuk mund ti perdori(di por sdu),me ja fut rroma per toma e mos me than asigja,asht kollaj!!!!
Persa i perket temes:shum shkodran ikun nga shkodra sepse qetsia/siguria jane zero,biznesi asht gjithmone i kercenum prej ma te fortve,fukaralleku asht shum i madh ne krahasim me Tiranen apo Durrsin,shum malsor kan ra ne shkoder dhe ne bashkpunim me shkodrant puro po terrorizojne familjet e pambrojtuna!!!
Qysh ne fillimet e kesaj teme kam vu re nje perpjekje per te nxjerre fajtor malsort e dukagjinsit,ky asht gabim,per mendimin tem!!!
Shkodren mundem me e krahasu me Siciline e viteve 60-80,ku mafia bante qe biznesi te zhvillohej ne veri te Italis,dhe lente Siciline dhe jugun e Italise te varfer!!!!E kunderta ndodh ne Tirane,Durres,Vlore,mafia vendore e ban biznesin ne po keto qytete!!!

Tarasi

Primus registratum

Orosh duke te analizu shkrimet tuja ne temen "Pse po e braktisin Shkodren???" lexoj pergjigjen tande :" Sepse atje jetojne muslimanet". Ky asht absurditeti ma i madh ne bote edhe nuk ka logjike.Biles me vjen keq ta cuaj "absurditet" vetem se per hir te edukates te forumit edhe te bashkebisedimit po e laj ashtu.
Mendoj ,besoj dhe e kam pa me syte e mi (po deshe emer ta jap po nuk ia vlen) se mendimet e tuja edhe te disa njerezve te tjere qe mendojne si ti biles edhe tentojne te veprojne nen logjiken e ketyre mendimeve(qofshin keta te gjithsecilit krah) na kane lane mbrapa dhe e kane sjelle situaten aty ku asht sot. Per mendimin tem ban mire mos te shkrush ma ne kete teme nqs vazhdon te kesh keto mendime.Mundoju si person te respektosh njeriun ne rradhe te pare pastaj gjanat e tjera.
HAJT SHNET E JETE

Tarasi

Primus registratum

Tushi sa per sqarim ,se po e shof qe po bahesh lamsh me ate qe kam thane ma nalt, po te them se une tifozlek cuj ate qe ti flet vetem per Nano ose per Berishe. A e ke pa ndonjehere se kush e kane perfaqesu Nanon apo Berishen ne Shkoder apo jo? Me fal se po te pys. Ajo qe te thashe une asht se shumica e atyne individeve qe jane votu ne Shkoder jane votu nen kete mendimin tand te famshem qe jo ky asht i Nanos ose ky asht i Berishes. Edhe nuk asht mendu asnjeher qe "po vlla ky i Nanos (ose i Berishes,Pollos,Palles, Kasemit) asht po asht njeri sic duhet edhe besoj se ja vjen me na perfaqesu".Mendimi ka ken: "Po legen asht nji fije po hajt ma se nuk jam tu votu Nanon (ose x,y,z)". E une jam i atij mendimit te pare edhe kete desha me te tregu. Nuk tham se ne vende te tjera asht votu pa tifozllek por mendoj se po hoqem sa ma shume prej tifozllekut qe kena permrena i kena ba nje te mire vedit edhe vendin tone.

OROSHI

Primus registratum

Buna,flm per keshillen qe me dhe per mos me shkrujt ma ne kete tem,por nuk i jap as ma te voglen vler keshilles tande,mos merr poza alla Muho Asllan!!Analizen e shkrimeve te mija e ke ba me nji mungese deshire per me nxjerr ate realen/te verteten,edhe ksaj nuk ja jap as ma te voglen vlere!!!!ne postimet e para te mijat ishte prezente e kaluara e popullit te shkodres dhe historia e tij,dhe jo e tashmja,per te tashmen nuk mundem me fol sepse ka 15 vjet qe nuk jam prezent!!Nuk jam aspak kunder popullimit te muslimaneve ne shkoder(fundja une nuk jam Mbret,apo ti),por une u mundova me ju dhan pergjigje disa postimeve te maparshme te kesaj teme,lidhun me braktisjen e shkodres apo me keqesimin e gjendjes se jeteses ne kete qytet!!!
Edhe nji here,leni ironite dhe "keshillat",perdor debatin e lire dhe pa ofendime!!!!

vlera

Primus registratum

Pershendetje!

Sa i perkete temes ne fjale mendoj se nuk me perkete mua qe te flas, ngase nuk e di poziten e Shkodres dhe te shkodraneve sot, pse ata i bene qe ta braktisin Shkodren.
Dhe para se te shkruaj se pari ju kerkoj falje qe do te shkruaj dic qe eshte jashte kesaj teme

Oroshi

E kam vene re qe ke nje meri te madhe ndaj arabeve dhe kete e shpreh hapurazi, dhe sipas teje cdo kush qe nuk mendon njejte si ti eshte arab, eshte turk dhe ska te beje me shqiptaret.
Shume here po flas vetem brenda kesaj teme i drejtohesh Harapi me arab (qe per ty jane tradhetar dhe antishqiptar), dhe te bene pershtypje se ky qe mban nje emer te tille qe mund te jete edhe mbiemri i tij eshte arab (pra nje person antishqiptar) :eek:
S'dua te komentoj me tutje, pra s'dua qe te replikoj mendimet e tua por dua te qe te me pergjigjesh ne nje pyetje qe kam per ty:
A eshte arab Ate Anton Harapi, nje misionar i denje i fese se krishtere dhe i idealeve kombetare?

Dua qe kete shkrim perfundoj me nje thenje te Ate Anton Harapit:
Njeriun e ban shpirti dhe ndergjegja, e paraqet sjellja, e vlefteson puna! /pf/images/graemlins/smile.gif

OROSHI

Primus registratum

Betina,nqs une,duke sha arabet,apo duke i urry,te kam preke ty apo je ndjere e ofenduar ti,atehere te kerkoj falje :tipsy: per sharje qe ju kam ba vllezerve tuaj!!!!!Mos luaj rolin e avokatit per te tjeret se nuk te shkon,nuk ke formimin e duhur!!Une e kam shkruar arapi pa e pas shume mendjen tek nicku komplet i Harapit!!!Kjo asht nje analize dashakeqe e jotja,por mu s'ma ndin :wink: ,nuk besoj qe HARAPI do bie pre e trillimeve tuaja te paskrupullta!!!

vlera

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Betina,nqs une,duke sha arabet,apo duke i urry,te kam preke ty apo je ndjere e ofenduar ti,atehere te kerkoj falje :tipsy: per sharje qe ju kam ba vllezerve tuaj!!!!!Mos luaj rolin e avokatit per te tjeret se nuk te shkon,nuk ke formimin e duhur!!Une e kam shkruar arapi pa e pas shume mendjen tek nicku komplet i Harapit!!!Kjo asht nje analize dashakeqe e jotja,por mu s'ma ndin :wink: ,nuk besoj qe HARAPI do bie pre e trillimeve tuaja te paskrupullta!!! [/qb]
hihihiihihiihi Oroshi ti per mua shaj "vllezerit e mij arab" :eek: sa te duash sme prish qefin fare se skane te bjen me mua edhe pse jam kunder cdo nencmimi dhe nese kam gabuar ne kete rast jam shume e gezuar per kete gje /pf/images/graemlins/wink.gif , por mos ja deformo emrin, shkruaj H+arap=Harap se te replikoj prape ( hihihiihi je ne liste te replikave te mija) /pf/images/graemlins/laugh.gif

OROSHI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Betina:
[QB] Pershendetje!

Sa i perkete temes ne fjale mendoj se nuk me perkete mua qe te flas, ngase nuk e di poziten e Shkodres dhe te shkodraneve sot, pse ata i bene qe ta braktisin Shkodre-----
------------------------------
Per mu,Arab jane ata qe mendojn si Arab,e jo sipas perkatsis fetare,ka edhe katolik qe mendojn si Arabt.Keshtuqe Beti,permbaju ketyne rreshtave qe ke shkru ma siper /pf/images/graemlins/laugh.gif

Tarasi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI me 01.09.2004:
[qb] Mbrapambetja e Shkodres i ka rranjet ma thelle!!!Qytetarizmi Shkodran nuk ka fillu me pushtimin Osman,perkundrazi,ai u shkaterrua nga Turqit duke u zevendesuar me injorancen e njohur Turkoshake,....Familjet Turkoshake Shkodrane nuk mund ta kthejne shkelqimin Shkodran te viteve te parapushtimit Turk,sepse keto familje jane pikerisht dallkauket e mbetur nga ky pushtim!!!!Pikerisht keto familje dallkaukesh ishin te paret qe dolen ne Shkoder me fytyren aziatike te Sadamit neper bluza ne vitin'90,jane po keto familje qe kane udheheq Shkodren me shekuj,duke ia venit lavdine dhe nderimin qe ka pas Evropa Kristiane per kete qytet. [/qb]
Fillimisht postuar nga OROSHI 09.09.2004:
[qb]Nuk jam aspak kunder popullimit te muslimaneve ne shkoder(fundja une nuk jam Mbret,apo ti),por une u mundova me ju dhan pergjigje disa postimeve te maparshme te kesaj teme,lidhun me braktisjen e shkodres apo me keqesimin e gjendjes se jeteses ne kete qytet!!!
Edhe nji here,leni ironite dhe "keshillat",perdor debatin e lire dhe pa ofendime!!!! [/qb]
1.Tek citimi i pare i shan edhe ofendon njerezit. 2.Thu qe ata njerez qe xajne nje vend te madh ne Shkoder nuk mund ta ndertojne Shkodren.
3.Pastaj thu qe nuk jam kunder popullimit me keta njerez.
4.Ne citimin e dyte jep permbledhjen se sa eshte thene ne pikat me lart eshte pergjigja qe i jep ti gjendjes qe eshte dhe qe do pasojne.
5.Sygjeron qe te tjeret mos te te ofendojne (megjithese nuk te ta ofendu kush)
Perfundimi yt:Eshte ajo qe te thashe une te postimi i meperpashem "Po braktiset se atje jetojne muslimanet"
Mendimi im:MESO TE RESPEKTOSH NJEREZIT PASTAJ HAJDE EDHE JEP MENDIM NE MENYRE QE TE TJERET TE RESPEKTOJNE MENDIMIN TAND perndryshe dalin njerez qe i thojne bukes BUKE e trapit TRAP

OROSHI

Primus registratum

Buna,me sa po shof qenke prej atyne qe:bukes qe han perdite i thu trap :tipsy: .
Analizen e shkrimeve te mija ti e ban me nji dashakeqsi qe bjen shpejt ne sy(se kush je/ke ken,nuk e di,mbasi kohet e fundit paske kalu ne Zaire).
Braktisja e Shkodres nga qytetaret e vet ka fillesen qe me vdekjen e Skenderbeut dhe mbaron rreth shekullit te XVIII-XIX,kjo u ba per pune feje/pushtimi,quaje si te dush ti.Pra nuk kam than qe shkodra po braktiset ngaqe atje jetojne musliman,as nuk e kam mendu kete.Une deri tash kam fol vetem per historine e ketij qyteti,ma siper kam dhan edhe une mendimin tem persa i perket braktisjes se Shkodres ne kohen e tashme.Per kohen e tashme mund te na flasesh edhe ti zotni/zoj!!
E kam than edhe ma siper:me ra ne sy drejtimi qe po i bahej temes,duke akuzu/ofendu malsort dhe dukagjinsit per braktisjen e Shkodres nga qyttetart e vet,prandaj mora me kthy disa pergjigje,te cilat Buna po don me iu dhan drejtimin e gabum!!
Kush ta hajn,ta hajn,nuk mund tia mbushi mendjen askujt per qellimet e mija te sincerta!!!
Shifena ma vone shoku/shoqja Buna!! :wave: :wave:

H

harap

Guest

o ti keke me u lidh mor njeri, ca flitet ketu e dan me na dhane mend per histori prej cile fshatna je ul ne shkoder e don me na tregu historine.
hera e fundit qe te them me pas kujdes se do te te editoj se slejohet askush me i prish rregullin temave.
hap teme te re po deshe.