PSE PO E BRAKTISIN SHKODREN???

Oliver/Andi

Forumium praecox
Re: PSE PO E BRAKTISIN SHKODREN???

Sa thelle i keni hy edhe ju ksaj temer mor aman, e dini disa nga komentet tuaja mund ti krahasoj me ndonje fjalim te "Hitlerit" qe thoshte se Hebrejte ishin e keqja e Gjermanise.

Prandaj se pse eshte katandisur Shkodra keshtu dihet, dhe kjo ska pune as me Moslimanizem as me Katolicizem.

Besoj se te gjitha Komunitetet e kane vendin dhe meriten e vet!

Oliver/Andi

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga HaRaP:
[qb] e nji gja po e la me te thanun ketu qe te me kujtoni.per nje kohe te shkurte Nano sdo jete ma kryeminister. [/qb]
Prejmend :goofy: e dini do me mungoje se ka vetine ma te mire qe sa here ka shqipnia dite zie ky ose zihet neper Disco, Lokale ose eshte ne Pushime.
:thumbsup:

Oliver/Andi

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga HaRaP:
[qb] pak a shume ca shof une qe rri perdite ne kete qytet : rruget me aq mundesi sa ka bashkia pa ndihmen ma te vogel jane mbyll tane gropat e po perfundohen trotuare unik ne te gjithe qytetin.
ndertesa te nalta po bahen cdo dite.
kam marr aparat edhe do ju kaloj shume foto te reja te qytetit tone po sa te lidhem me internetin se kam problemi me pc e ri.

Tushi gjanat po ecin mire e sidomos me rritjen e infrastruktures qe eshte parimore. [/qb]
Harap a asht rregullu rruga ne rus te ish Dega ushtarake ma se aja me intereson mu ??

bebi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Oliver:
[qb] Sa thelle i keni hy edhe ju ksaj temer mor aman, e dini disa nga komentet tuaja mund ti krahasoj me ndonje fjalim te "Hitlerit" qe thoshte se Hebrejte ishin e keqja e Gjermanise.

Prandaj se pse eshte katandisur Shkodra keshtu dihet, dhe kjo ska pune as me Moslimanizem as me Katolicizem.

Besoj se te gjitha Komunitetet e kane vendin dhe meriten e vet! [/qb]
duhet me dite se neper af kur jepen mendime nuk shkruhet thjesht per inerci me shkru, se jan disa biseda q* m'bajne me mendu se jena tuj fol per egjiptin e lashte ka me shfaqen vazo e qypa para syve, po gjithsesi, po shtoj edhe dicka:
nuk e kuptova se ku e pe ti qe un apo ndokush tjeter ka thane qe myslimanizmi asht e keqja e shkodres?
Mos u ban qesharak, pash besen!!! thjesht me bani pershtypje se si ishte konsideru nji postim si ai i masipermi, mos doni edhe me e hedh posht q* turku na ka lan shum mrapa???
po ai qe i ka vu kapak historis tone si komb ka kene enveri, ai na ka cungu n'gjithcka.
Jane shume gjana per mbi te cilat kishe ba mire me shfletu libra ne vend q* me ardh e me shkru gjana qesharake.
Nuk du me e kthy ne bisede fetare ktu, sepse nuk asht ajo arsyja qe po braktiset shkodra, perkundrazi, sot duket se njerzit jan integru bajagi me ket gja, por thjesht me i dhan cezarit ca asht e cezarit.
shndet

shkodrani80

Primus registratum

Postuar nga Oroshi:

Familjet Turkoshake Shkodrane nuk mund ta kthejne shkelqimin Shkodran te viteve te parapushtimit Turk,sepse keto familje jane pikerisht dallkauket e mbetur nga ky pushtim!!!!!

Me duket Orosh se tesh duhet te quhen familje shkodrane myslimane. Megjithate kete duhet ta dish.
Une per vedi nga familja jam mysliman por nuk ka perqafu deri tesh asnji besim fetar. Ndoshta do te mundem te besoj edhe une nje dite por me perpara:
du me dit prej tejet dhe ndoshta prej ndaj tjetrit a duhet me e vu ne llogaritje historin qe na solle per pushtiminte turko-islamik dhe shkelqimin e perjudhes kristjane apo ta shikoj islamin dhe kristianizmin te ndame nga lufta e cila mund t'i jete njit ne histori.

Te falenderoj po ashtu dhe per kujtesen te ciles i ban qytetrimit te shkodres si dhe per pergjigjen qe i jep temes duke e i gjete rranjet braktijes se shkodranve megjithse tema asht per te sotmen e dhimbshme ne nje kohe ku Shkodra braktiset nga mylsiman e katolik.

Oliver/Andi

Forumium praecox

Hmmmm zemer kot me te pyt e ke provu ndonjehere me Yoga se me dukesh shum e stresume kohet e fundit... :wave:

bebi

Primus registratum

mos ta kthejme ne bisede personale, se mandej shkon shum g'jate. :wink:
mos u shqetso per yoga-n teme, por mundoju me kuptu se me lind "i paditun" asht normale, po me vdek i till s'durohet. /pf/images/graemlins/smile.gif

bebi

Primus registratum

nuk ishte per ty mesazhi vllaznia /pf/images/graemlins/smile.gif

Oliver/Andi

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga the doors:
[qb] mos ta kthejme ne bisede personale, se mandej shkon shum g'jate. :wink:
mos u shqetso per yoga-n teme, por mundoju me kuptu se me lind "i paditun" asht normale, po me vdek i till s'durohet. /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
me kuptu ate qe don ti qe une me kuptu... hmmm jo flm, dhe kujdes pak me fjalorin ti sinjorushe se une dhash mendimin tim dhe nese ty ste pelqen mos e lexo fare...

bebi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Oliver:
[qb]
[qb] mos ta kthejme ne bisede personale, se mandej shkon shum g'jate. :wink:
mos u shqetso per yoga-n teme, por mundoju me kuptu se me lind "i paditun" asht normale, po me vdek i till s'durohet. /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
me kuptu ate qe don ti qe une me kuptu... hmmm jo flm, dhe kujdes pak me fjalorin ti sinjorushe se une dhash mendimin tim dhe nese ty ste pelqen mos e lexo fare... [/qb]
kujdes fjalorin? :rolleyes:
mu s'me duket se kam than kund ndoj fjal n'nyyyt :lol:
gjithsesi, ke t'drejte, ti s'je me u lexu "FARE" :lol:
m'kishte marr malli me lexu shkodran me "fare".
/pf/images/graemlins/laugh.gif

shkodrani80

Primus registratum

Orosh, me duket se me kta rreshta qe shkembyme bashke, myllet dhe keqkuptimi qe i kriju edhe ndaj disa pjesmarrsve te tjere.

Keqkuptimi ka lind kur ne postimin tand u lexu qe familjet turkoshake shkodrane nuk mund t'ja kthejn shkelqimin Shkodres duke nenkuptu gjihtmone qe po flitet per ditet e sotme pasi n' Shkoder perqindja e ktyne familjeve (sic e the dhe vete) nuk vehet re. Atehere kur kja perqindje pothujse nuk egziston kush i perfaqsoka kta familje????.......
Dhe doli dilli prep :rolleyes:

Jam dakort me te tana qe ke shkrujt nalt e me nalt /pf/images/graemlins/wink.gif duke e fillu me nji historik qe kerkuj s'i ban dam.
Vetem Orosh mos rri tan kohen aq lerg se na duhesh edhe ne te tashmen!!! :wave:

Shnetja grup!

tushi

Valoris scriptorum

mendoj se asht ma mir t'merrena me permajtjen sesa me formen e te shprehunit te secilit.Arsy gjen njeri me mija te verteta e t'paverteta edhe mund te argumentohen si t'parat edhe te dytat po qellimi i ksaj teme asht qe njerzit t'kuptojn prej ka ju vjen e keqja edhe t'din si t'mbrohen.Te tan ata qe i largohen Shkodres e bajne se kan veç nji jet :shrug: edhe kan t'drejt ta jetojn si njerez.Pa frigen e grabitjeve,pa mungese dritash,ujit,sherbimesh elementare qe duhet me ofru nji <<shtet>>.Me i fjal largohen ata njerz qe don t'jetojn dhe munohen me gjet mnyrat ma t'mira per ket.Kurse ata qe kan met n'Shkoder jetojn per inerci /pf/images/graemlins/frown.gif .Flas kshtu se i shoh gjanat n'nji kanveshtrim tjeter pak larg prej çoroditjes kolektive qe ka kap shqiptart.E si i thone anej nga jugu "Peshku qelbet nga koka" edhe na jena qelb n'kry n'fillim qe i takon me ken inteligjenca shkodrane(edhe shqiptare) :lol: manej n'krah dmth rinia.Me pa rinin shkodrane qe i ven si detyr vedit xhiron shatrivan-dugajt e reja e me ju ba xhiro lokaleve pargjat ksaj trajektoret t'kap nji gaz i idht /pf/images/graemlins/tongue.gif .Dikush mund t'thon /pf/images/graemlins/laugh.gif po pse s'vin kta shkenctar,intelektual kjo rini n'mergim e me e pshtu at ven iher e pergjithmon :confused: .Ket se di :tipsy: po di se pa kja fmia nana si jep me pi.Edhe qe fmit jan atje e di po se a kan nan a jo tuj pa e tuj ba filloni me kja iher e mos na çani b... /pf/images/graemlins/wink.gif

shkodrani80

Primus registratum

Harap!

Kam ken ne ver ne Shkoder dhe asht e vertet qe kishin fillu me arrnu rrugt e me shtru trotuare.
Per ndertesat shumkateshe nuk me xuni syni naj ndertes te ktyne permasave.
Edhe ato ndertesa qe bahen jan tu u ba ne rrug kaluse e neper lulishta dhe gjithmon me inicjativen personale te shkodranve.

Gja tjeter e re nga Shkodra ishte qe neper kta trotuare e shtrume e te pa shtrume kishin fillu me shit dhe karabusha te pjekun (misra). /pf/images/graemlins/tongue.gif

bebi

Primus registratum

sa keq qe s'ka ma shum persona qe diskutojne si shkodrani80.

tush, per at shprehjen "peshku qelbet prej krejet" se kuptova mir ku e ke pas fjalen. meqe permende jugu-veriu, kuptohet se asht krejt e lehte se qelbjet s'kan pozita gjeografike, e nks e ke pase per "krenat" na e ban te kjarte ma mire se tesh po m'pelqen muhabeti e mezi c'po pres me na ndricu me filozofite tuja :wink:

ps: se kjesh tuj harru, mos harro me na kalxu se ca nenkupton me te 'qelbun' ti. /pf/images/graemlins/smile.gif

tushi

Valoris scriptorum

[qb] sa keq qe s'ka ma shum persona qe diskutojne si shkodrani80.

tush, per at shprehjen "peshku qelbet prej krejet" se kuptova mir ku e ke pas fjalen. meqe permende jugu-veriu, kuptohet se asht krejt e lehte se qelbjet s'kan pozita gjeografike, e nks e ke pase per "krenat" na e ban te kjarte ma mire se tesh po m'pelqen muhabeti e mezi c'po pres me na ndricu me filozofite tuja :wink:

ps: se kjesh tuj harru, mos harro me na kalxu se ca nenkupton me te 'qelbun' ti. /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
O Bluje sa her t'kam than mos u muno me i kompliku gjanat pa arsy. /pf/images/graemlins/frown.gif Edhe sqarimin e kishe sa gazepi aty po nejse.Me ta sqaru edhe iher nuk kishte t'bajne me pozicion gjeografik se po t'ishte ashtu kisha mujt me than "njeri qelbet prej kamve" si na ka nodh ne.
Nejse... pra nks nji ven ka nji kriz identiteti si e kena na shqiptaret kjo vjen se shtresa e intelektualve t'ktij veni nuk nihet mir :tipsy: .Edhe ala s'asht kriju nji shtrese e re e forte me marr n'dor fatet e venit.
Psh n'disa vene ish komuniste intelektualet lane krijmtarin e tyne artistike qe i ka ba t'famshem n'bote per t'dhan nji kontribut n'jeten politike t'venit edhe ju kallxon puna sot jan n'Evrop /pf/images/graemlins/wink.gif (je tuj ma lujt shpesh synin) /pf/images/graemlins/laugh.gif

bebi

Primus registratum

pse kry i thu ti qeverise aaa?
po ktu ishte pakjartsia pra!
o tushi, jo gjithcka q* udh'heq asht kry :idea:

:wink:
synin e lot kjo figura per mu, ishtu jam un kur gjej t'tjer me ba gjana per mu, i shfrytzoj n'maksimum /pf/images/graemlins/laugh.gif

tushi

Valoris scriptorum

Po mir po a mujshe mos me m'lujt synin e majte pls /pf/images/graemlins/laugh.gif
Ma teper e kisha per ata qe i thon vedit intelektual qe jan si nji rezervuar prej ku edhe dalin politikant ton qe rriten si shtogu ....