Pse femrat bejne sikur nuk duan?

pinkparadise

Forumium maestatis
Re: Pse femrat bejne sikur nuk duan?

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Pinkparadise,
E para kjo shprehje eshte bere e famshme per ne shqiptaret nga filmi artistik Kapedani, se ne ate kohe nuk merrej njeri me shprehjet e Napoleonit!
Se dyti ne frengjisht ndoshta nuk ka idioma si ne anglisht po ka nuance ne fjale apo ne grupfjale e ne rastin kokret ti ke perkthyer 2 fjale e jo interpretuar nje shprehje.
Cherchez rrjedh nga fjala cherche qe do te thote kerkon, pour ne rastin konkret eshte thene ne nje kontekst ku u identifikua nje konflikt apo sherr dhe po kerkohej shkaku. Atehere Napoleon, perdori kete shprehje te famshme qe te kerkohej se cila ishte femra ne kete histori....

[/ QUOTE ]

uuuuaaaaaaaaaa rrofsh qe na ndriçove per historin e kapedanit...me siguri nuk e njoh ngaqe skisha lindura akoma ne ate kohe...

per sa i perket mesimeve ne frengjisht nuk ma ha mendja se kam nevoj te rikthehem ne shkolle per ta mesuar gjuhen akoma me shume...

dhe se fundemin...nuk eshte faji jon qe ti i nxjerr shprehjet nga konteksti pa e shpjeguar.....sepse ne i dashur nuk hedhim falle..

gjithesesi /pf/images/graemlins/wave.gif

MLK

Primus registratum

Tani, po te ti them te gjitha kesaj i bie qe te te shkolloj une ty! E meqe ti thua se nuk ke nevoje te shkollohesh me shume, u mjaftova me pak "llafe".

pinkparadise

Forumium maestatis

hahahahhaaha...
spo them te mi mesosh te gjitha...
vetem nese thua ndonjegje ( plus dhe ne nje gjuhe te huaj)...do te ishte mire te mos i nxirrje gjerat nga konteksti.....
ose tregoje historin nga fillimi ...ose mos thuj vetem fundin...se ska kuptim pastaj....ti po flet qe te te kuptojne te gjith edhe te ndash mendimet e tua me neve te tjeret nuk je tuj fol vetem per veten tende.

nejse, m'varja.
PEACE /pf/images/graemlins/wave.gif

MLK

Primus registratum

pretty,
ti kur me pyet e ke fjalen nese jam i dipllomuar mesues apo thjesht mesues, se mesa di une te gjithe jemi nga pak mesues ne jete...
Kur ti psh i meson nones tate se si mund te flasi me shoqet e punes me msn pa pare, merr rolin e mesueses apo jo! lol

Ps. pink une me ekipin e Peace kam qen gjithmone keshtu qe diskutim te mbare.

ere

Primus registratum

po me diplom or cun? pastaj chyn mamaja ime ketu? ajo as qe ia ka haberin kompjuterit

MLK

Primus registratum

Hyn qe çke me te, nuk e di ate shprehjen ti ma e mire e oma se e bija!
e kam nje dipllome per mesimedhenie po jo ne fushen e peshkimit lol

ere

Primus registratum

aty me dil..po me e mire po ca mamaja ime eshte si shpirt,sic do thuash dhe ti per tet eme

MLK

Primus registratum

Jo jo nona ime nuk eshte seksi si jotja lol

renata

Forumium praecox

Me meshkujt nuk di si te sillesh.Po u solle mire,dhe u tregove interes,thone:"ja kjo...me erdhi vete".Prandaj me meshkujt shqiptar gocat e shkreta bejne si indiferente per mos t'i humbur,duke folur ne pergjithesi.
Po u solle si interesante me nje mashkull te huaj ai te le rehat e largohet.
Meshkujt i kane komplesuar vete femrat,vecanerisht keto tonet,o u japin shume o i trajtojne keq.
Ky eshte nje problem i forte karakterial,ndrydhja e ndjenjave,dhe ne fund te fundit nuk ka fajtore.
Nje vajze me eksperienca e kupton,qe nuk ka nevoje te shtriret apo te beje interesanten,sepse:humb kohe dhe nese sillet ne nje menyre te shtirur ne fillim,nje dite do t'i dale ne pah karakteri i vertete.Ne fillim indiferentet terheqin,por me vone me njohjet qe ben kupton qe nuk ke nevoje te komplikosh jeten.Me nje njeri duhet te rrish per t'u ndjere mire.C'kuptim ka pastaj?
Prandaj them,qe te jemi vetvetja.Nje njeri duhet te na pranoje ashtu sic jemi,ose atehere nuk ka qene per ne.
Njeriun qe do lere te lire,po u kthye eshte i joti,s'ta merr njeri,po nuk u kthye s'ka qene kurre i joti.Nuk eshte e thene qe patjeter duhet te "arrijme".Njeriu edhe terhiqet,edhe refuzohet,edhe refuzon,e gjithcka behet me kulture...e jo me strategjira njerezish qe s'kane kuraje e besim ne vetvete...e pastaj thone si dhelpra"Nuk jane te pjekur rrushte,s'jane per mua..."
Hahaha...

tushi

Valoris scriptorum

Vajze e pjekun bravo!
p.s. ku rrin ti mi xhan /pf/images/graemlins/laugh.gif

ersidi

Primus registratum

sepse duan po ne te njejten kohe nuk duan, vetem duan te terhiqen nga meshkujt, dhe te bejne si interesante ku te kuptojne e e gjith bota sillet rreth tyre.

pinkparadise

Forumium maestatis

ka femra qe nuk bejne sikur s'duan...por sduan me te vertet..
po hajt e mushi menjen ca çunave berryl qe ju duket vetja te pa rezistushem edhe qe nuk arrijne ta kuptojne kete gje

Ubaldo

Primus registratum

bashkohem me pinkun. Problemi eshte tek intuitimi i nje jo-je qe nenkupton po dhe i jo-se qe eshte tamam jo(me pak fjale kur thone ik'e'çun na le rehat)

true confidental

Forumium maestatis

Gabimi tradicional I meshkujve ne lidhje me ato qe cfare femrat thone apo veprojne eshte se lidhin cdo gje me seksin , duke mare vetem dy ekstremet “fucking or not fucking* ……ceshtje perceptimi /pf/images/graemlins/laugh.gif ……p.sh nese nje femer pelqen te verdalloset ne shtepi lakuriq , sdo te thote
detyrimisht se ka deshira extra pervec te qenit naked ……sic mund te jete e vertete edhe e kunderta /pf/images/graemlins/laugh.gif ……me fjale te tjera per te thene po ose jo,even for being good or bad girl we don’t need the foolish consent of males world /pf/images/graemlins/devil.gif

milanisti2

Primus registratum

Gabimi tradicional i femrave eshte se ato mendojn se per meshkujt gjithshka lidhet me seksin. Mund te afrohesh apo te nisesh nje kontakt dhe thjesht per muahabet, per te shtyre kohen ose thjesht se te behet muhabet. Se nuk jane te gjitha femrat imagjinata seksuale e meshkujve. Femrat qe e kuptojne se cfare eshte realiteti nuk bejne kesi lloj gabimesh.

MLK

Primus registratum

Nese mashkulli ka terheqje fizike per nje femer relacioni kthehet automatikisht ne gjujtje e me thene te kunderten kthehet ne hipokrizi.

milanisti2

Primus registratum

Po pra gjithmone nese ka terheqje fizike, por nuk ndodh keshtu gjithmone.

Sirena

Primus registratum

Gjithcka eshte subjektive,varet si nga femra si nga mashkulli.Nqs femres i pelqen nje mashkull atehere ka 3 raste 1) femra e turpshme qe nuk do bente kurre te ditur(filimisht) qe ai mashkull i pelqen, 2) femra pa komplekse qe qellon shpesh edhe tia thote vete djaloshit qe ndjehet e terhequr nga ai, 3)femra "tiq e mos e keput" sepse dihet qe gjerat qe arrihen me me veshtiresi shijojne me shume.
Pastaj nqs femres nuk i pelqen ai mashkull atehere eshte normale qe mos te doje...(duke mos marre parasysh rastet kur femra pranon duke pasur te tjere interesa dhe duke i lene ndjenjat ne vend te fundit)
PS.Ortak ku ke humbur ti?Te ngordh une per leksionet e tua!Une do isha e nderuar te te kisha ty per mesues /pf/images/graemlins/smile.gif

renata

Forumium praecox

Pastaj femrat i gjerat me sy krejt tjeter nga nje mashkull,biles jane te zonjat ta romantizojne situaten ashtu sic duan ato,sepse arsyetojne me koke e me zemer,kurse meshkujt perpara me...e nganjehere me koke,por kur arsyetojne me koke nuk arsyetojne edhe me...
Nje femer po nuk deshi nje mashkull eshte e veshtire,kurse nje mashkull se ka problem edhe po nuk e deshi me zemer...:)))Gjithmone duke folur ne pergjithesi...E femrat duan te kuptojne a kane te bejne me nje rast kur arsyetohet me ... apo me nje rast kur hyn sadopak zemra...prandaj bejne terhiqe e mos e keput...ose nuk flasin fare...
Kur e thone troc 90%te rasteve e kane lojen e humbur se mashkulli frikesohet para nje femra aq kurajoze...Pastaj edhe pse thone qe femra e ka situaten ne dore dhe "komandon"mashkulli e thote fjalen e fundit,nese ka koke....:))))))))))