Fillimisht postuar nga SI TJETRI:
[qb] E ardhmja e shprehur pa pjesëzen'të'përbën shkelje të normës."Do të shkoj"e jo"do shkoj". [/qb]
Nena po iken te vendos djalin ne gjume, sepse djalit i ka ardhur koha per te fjetur.Fillimisht postuar nga SI TJETRI:
[qb] Nëna po shkon ta vërë djalin në gjumë se djalit i erdhi koha të flejë.-[jo,ta vëjë-jo,të flerë-] [/qb]
Me fal per vonesen! Te eshte pergjigjur drejt, megjithate, Lara Croft.Fillimisht postuar nga Logos:
[qb] Nje tjeter pyetje... /pf/images/graemlins/tongue.gif
Si shkruhen ne veten e dyte shumes keto fjali?
-Ki parasysh!
-Ji i kujdesshem!
Flmnd
!@! [/qb]
Ose "Kush punon, nderohet"Fillimisht postuar nga SI TJETRI:
[qb] Kush punon,e nderojnë.-Apo-.Kë punon,e nderojnë.
Me kë punon,me të shoqërohu.-Apo-.Kush me të punon,me të shoqërohu.--Urdhëri,të sqaroj, është për shoqërim me njeriun,me të cilin punon.? [/qb]
Se pari, miku im, na fyen kur thua "ju te Shqiperise". "Shqiperia londineze" do ta pranonim!Fillimisht postuar nga SI TJETRI:
[qb] Pse ju te Shqiperise thoni"do te thoja"e jo "do te thosha"siç duhet? [/qb]
Kjo eshte si vdekja! "Do shkoj" eshte dhe do te mbetet zhargon! "Do te shkoj" eshte norma.Fillimisht postuar nga SI TJETRI:
[qb] E ardhmja e shprehur pa pjesëzen'të'përbën shkelje të normës."Do të shkoj"e jo"do shkoj". [/qb]
Je gabim ti yllo /pf/images/graemlins/smile.gifFillimisht postuar nga SI TJETRI:
[qb] "E kam zemrën e mirë"duhet"e kam zemrën të mirë",ky kuptim dhe te ngjashmit me të ,shprehen me kalllëzuesor të kundrinës, e jo me përcaktor.Sa i përket"do të thosha-do të thoja",Visi, gabim e ke,mund ta përvërtetosh.Për fjalitë që fillonin me përemrin "kush",askush nuk dha ndonjë mendim të vyer,ju lus që,nëse njihni sintaksologë,t'i pyesni ata dhe t'i shënoni këtu përgjigjet e tyre. [/qb]
Do në këtë rast është një formë shurtimi që përdoret për të përmirësuar ritmin e gjuhës së folur dhe të shkruar.Fillimisht postuar nga SI TJETRI:
[qb] E ardhmja e shprehur pa pjesëzën 'të' përbën shkelje të normës. "Do të shkoj" e jo "do shkoj". [/qb]
1 * 1000 = 1 mijë
1 mijë * 1000 = 1 milion
1 milion * 1000 = 1 miliard
1 miliard * 1000 = 1 bilion
1 bilion * 1000 = 1 biliard
1 biliard * 1000 = 1 trilion
...
1 milion = 1 * 10^6
1 bilion = 1 * 10^12
1 trilion = 1 * 10^18
...
1 thousand * 1000 = 1 million = 10^6