Re: Plazh - Topless?
Kurverim se del me gjoks jashte? Kurverim i perdhunuar me autoritet isalmik eshte te vesh perce
Problemi me i madh eshte kur sheh turmat e hardallosura qe kane hedhur perce mbi shpirtrat e ndrydhur dhe arsyet e sponuara. Prandaj i shikon se si perplasen me gjithcka qe u del perpara. Vetem kokfortesia, per t’u tallur i ndihmon qe te vazhdojne me tej. A nuk e sheh se sa te deformuar e ke ballin nga gungat e mbivendosura mbi njera-tjetren? Eshte vertete e dhimbshme kur perplasesh dy here me i ven.
Ketyre njerezve duhet t’u hapesh rruge se lekura u eshte bere sholle.
ti me ngjan si derr i pjekur per bajram
Simetrikisht, ngjashmeria e fytyres tende i shembellen nje prezervativi te perdorur, me shije karameleje, dhurate per Shen Valentin.
Mbulimi i pjeseve provoukese (lexo cilat jane pjese provokuese te fmres) eshte nje nga format per te ndaluar pervertet? dhe per te arritur kete ti e kerkon duke mohuar lirine e tjetres? pra ti thua mos pillni femije se ka pedofile rrugeve
Domethene “njohurine” se cilat jane pjeset provokuese te femres e paske nga literatura? Qenke vertete njeri i kenduar!
Se kush e tha qe “mbulimi i pjeseve provoukese eshte nje nga format per te ndaluar pervertet”, kete e di vetem ti. Ne qofte se nuk mban syze, te nevojiten nje pale lal, ne qofte se mban, atehere ke nevoje imediate te nderrosh numrin.
Sigurisht nuk me zhgenjen aspak, vazhdon te jesh nje krokodil i perkryer qe beson verberisht se kush ka goje te madhe degjohet me shume. Kjo eshte e vertete, por vetem per ata qe kane veshe te vegjel si ty.
realitetit shqiptar po i rreferohem dhe une. harron qe mbi 1 milion shqiptare jetojne jashte shqiperise dhe jane integruar ne jete tjeter nga cfantazon ti
Sigurisht, qe jeni integruar, eshte i njejti fenomen qe shfaqet edhe ketu ne Tirane me te ardhurit nga zonat e humbura, te cilet jane intergruar per bukuri me jeten e kryeqytetit. Kete mund t’a vesh re shume mire per Shen Valentin tek liqeni, se si festojne me fis e me fare, mbledhur se bashku, me harene qe iu rreshqet mbi faqet ende te kuqe nga dielli i dikurshem i areave. Dhe e shoh qe edhe andej qenkan bere goxha perparime. E hajde thuaj pastaj qe nuk do te mund te hyjme dot ne Evrope. Vec nuk e di se ne cilin prej realiteteve perendimore qenkeni integruar ju!
Por edhe sikur te gjithe ata nje milion shqiptare qe kane shkuar andej matane, te ishin integ’rruar aq mire ne ate te vetmin realitet perendimor qe ti njeh, ti harron se mbeten minimalisht dy milione te tjere qe ruajne ende kete realitetin mesjetar te pa emanciçpuar qe kam une kendej. Dhe mbi te gjitha ata nje milion te integruarit, jane andej dhe jo ketej lal, keshtu qe nuk mund t’a bejne me korrespondence relaitetin shqiptar. Kete e verteton fare mire edhe fakti qe ne plazhet tona nuk dilet topless.
dalja topless eshte e denueshme moralisht nga persona qe mendojne si ty. nuk denon njeri me sikur gjerat qe blihen me shumice. SELECTIVE djal SELECTIVE
Une nuk e di se c’quan ti me denim morlaisht. Nuk po thote njeri qe t’i leme per nje jave rrjesh me nje kembe perpara pallatit te kultures ato femra qe bejne nje gje te tille. Une, dhe shume te tjere si une (mesjetare sigurisht, jo mo’derr’niste), me denim moral kam para sysh denimin e fenomenit dhe jo te personit. Per personat qe e bejne kete gje, nuk me behet shume vone t’i marr ne konsiderate. Per me teper nuk i ve faj shume personave konkret, pasi aq dijne aq bejne. Nuk kemi c’ti bejme, jetojme ne epoken e sundimit te MTV (kur thote Anetares).
"vullneti" i femres qe mbulohet me perce eshte ndergjegja falco e saj, dhunimi terrori me i madh qe i behet asj nga shoqerite e prapambetura islamike, zerin e te cilave sjell ti ketu”
Kjo eshte menyra e vetme qe ti di te debatosh. Merr gjymin dhe bertit me sa ke ne koke. Sigurisht te duhet nje precedent subjektiv qe te perhapesh mire tym. E si per cudi, pikerisht ti, njohesi i madh i falsitetit te ndergjegjeve dhe firmosesi i i origjinalitetit dhe sinqeritetit qe ngrihet lart nga fundbarku, gjykon mbi nje tjeter ekstrem duke denuar teprimin e tij, nderkohe qe mbron me nervozizem lirine dhe te drejtat e femres per t’ua ngritur te gjitheve (perjshtim ben vetem ti dik, se ti cohesh ne kembe i gjithi, per respekt sigurisht, dhe ulesh perseri pasi te lengezon pak goja). Denon me zjarr kulturen e vetbunkerizimit te femres (te cilen ti mund t’ia mveshesh kujtdo, pervec meje), dhe mbron me zjarr ne emer te lirise dhe individualitetit te drejten e perdaljes. Denon kulturen e mbulimit te pa cak, per te mbrojtur kulturen e zbulimit pa cak. Dhe thua pastaj qe nuk ke te drejte te gjykosh apo te denosh askend!
Normalisht te duhet ky precedent. Eshte menyre e njohur e te mbrojturit kjo. Sajo nje ekstrem tjeter, sulmoje dhe u lave.
Se fundi, ti mund te perfaqesosh ketu zerin e atij, me emrin e te cilit identifikohesh ne kete forum, por une nuk marr persiper te perfaqesoj zerin e askujt tjeter pervec vetes. Ne qofte se qitja jote synon te godase me lart, te garantoj se tek une do te beje rikoshete.