Plazh - Topless?

MLK

Primus registratum
Re: Plazh - Topless?

Te dalesh topless ne plazh nuk ka lidhje me degjenerimin apo me prishjen e familjes. Kam nje grup miqsh qe jane te gjithe njerez serioze me familje te shendosha moralisht dhe qe i perkushtrohen si duhet nje familje, por kur vjen puna per plazh grate e tyre ne menyre mese natyrale dalin topless se qe te vogla ne kete forme jane rritur dhe e kunderta do ti shokonte. As nuk paragjykojne ndonje femer qe del topless apo jo po per veten e tyre nuk kane ndonje kompleks kur dalin topless. NeShqiperi familja nuk mund te quhet familje e shendoshe kur burri e pallote ne dru gruan sa here te donte. Ajo ka qene hipokrizi e qe te ndaheshe ne shqiperi duhej ta aprovonte keshilli i lagjes, po keto ju nuk i keni arrit keshtu qe nuk keni si ti dini.

antares

Primus registratum

Sic thote populli "Gure gur behet mur", pra sot ska gje per topless neser poligamizmi, pasneser pedofilia e me mbrapa zoofilia, nekrofilia e lloj lloj filish te tjera, dallendyshe te lirise absolute seksuale!
Ne fund te fundit keto jane thjesht "orjentime seksuale" ap jo! Pra askush nuk mund te diskriminohet apo t'i thuhet ndonje gje qe ka te veje me orjentimin seksual!
Pederaste te te gjithe botes bashkohuni me lesbiket qe te adoptoni femijet e monogameve budallenj te prapambetur dhe te vjeteruar!
Po ka dhe nje gje te vockel fare! Edhe sadizmi shikohet si manifestim (i deformuar) i seksualitetit, pra nese une dal me flakehedhese ne qytet dhe "argetohem" si sadist i mire qe jam duke djegur te gjalle nja 60-70 njerez ata qe do te guxonin te protestonin do ishin me siguri njerez te prapambetur e fanatike!

O njerez! Ku shkoni!

MLK

Primus registratum

antares, je pak larg temes me keto qe perdor si krahasime. Me duket se nje kriminel apo pedofil nuk ka lidhje me nje femer qe del ne menyre natyrale toplless ne plazh e nuk i prek lirine askujt.
Ti ndofta nuk e mban mend po kur kane filluar te breshka (ne Durres, tani nuk egziston me) femrat e para me moderne te vishnin bikini me lidhese qe vinin nga jashte kthente koken gjithe plazhi e pjesa me e madhe i quante kurva (me vjen me qesh se kam njoft disa prej tyre e ishin goca normale e kishte nga ato qe ishin akoma pa dashnor). Po te hedhesh tani, pas 20 vjetesh nje sy plazheve te Shqiperise kush eshte me rroba banje te tilla as i hedh me syte njeri pasi ato perbejne shumicen.
Pra nuk mendoj se shoqeria u degjenerua nga ekspozimi i trupit. Nje shoqeri e lire nuk do te thote qe eshte e degjeneruar.

besim231071

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Moira:
[qb] :shrug: Une nuk kam gje kundra ketij ,po t'a shoh ne nje plazh publik... /pf/images/graemlins/laugh.gif
Berne%20-%20Topless.jpg
[/qb]
Per tipat si ky, qe tani jane ne mode,femrat mbajne radhe te gjata,ndaj kuptohet qe jo vetem kaq por dhe do ju pelqente pa mase.Shprehu lirshem.
Njera njehere deshi ti rezistonte nje tipi si ky dhe i rezistoi derisa tipi nxori tuba-gomen e tij qe i varej deri ne gju,e shkundi nja dy here si per te treguar qe eshte e vertete dhe veç ta shifnit se si tjetra nderpreu aktivitetin e momentit dhe u turr drejte gjahut duke lepire buzet.REALIZEM.

MLK

Primus registratum

kanani e ke dvd te na e japesh se qeka interesante kjo histori dhe mendoj qe sherben per ngritjen e kultures :rockband:

Gysi

Primus registratum

antares, je pak larg temes me keto qe perdor si krahasime. Me duket se nje kriminel apo pedofil nuk ka lidhje me nje femer qe del ne menyre natyrale toplless ne plazh e nuk i prek lirine askujt.
..............................
Pra nuk mendoj se shoqeria u degjenerua nga ekspozimi i trupit. Nje shoqeri e lire nuk do te thote qe eshte e degjeneruar.
Perkundrazi Anetares eshte brenda temes, me duket se ai po perpiqet te beje te kuptueshme se ku mund te coje kjo liri e pa fre. Problemi ketu nuk shtrohet a duhen naluar me ligj apo jo, por a ju duket dicka e mire apo e keqe nje fenomen i tille. Ti mund ta kesh ne xhep lirine per t’ia ngrefur gjithe dynjase, por se sa dinjitoze eshte nje gje e tille, vlen per t’u pare.

Eshte e cuditshme se si perdoret liria gjithmone si arme per te mbrojtur ate qe eshte e pahijshme. Vertete nje shoqerie e lire nuk eshte domosdoshmerisht e degjeneruar, por nje shoqeri e pafre, nje shoqeri pa kufizime (normalisht te jesh “i pafre” nuk do te thote te jesh “i lire”), eshte sigurisht e degjeneruar, dhe nje shoqeri e tille nuk mund te jete kurrsesi e lire. Koncepti i lirise nuk ka te beje shume me mungesen e kufizimeve, por me mundesite per te zhvilluar personalitetin dhe individualitetin tend. Shpesh njerezit e kuptojne lirine ne aspektin me siperfaqesor te saj, dhe ndertojne me lirine e tyre varesine me roberuese. Mos valle liri na qenka vetem kur clirohesh nga kufizimet e arsyes, per t’u leshuar nen varesine e kokes se vogel qe ngre krye qe nga fundbarku?!

MLK

Primus registratum

Njeriu gjithmone trembet nga e panjohura dhe humbet sigurine ne vetvete pasi nuk e di se si mund te sillet nese nje okazion i tille prezantohet para tij. Po e perseris dhe nje here qe topless nuk ka asnje lidhje me degjenerimin pasi njof ne na shembullore ne familjen e tyre, me burrat e tyre, me femijet, ne pune e ne plazh dalin topless ne menyre natyrale. Kush del topless nuk do te thote qe eshte kurve dhe e degjeneruar. Kam njojur dhe arabe qe me fe e kane te ndaluar te martohen me dike nese nuk jane te virgjera e qe jane shkepur me 20 kollovare, vetem se kane nderruar brime 'me falni per shprehjen).
Dhe kur martohen thone jane te virgjera. Ne Shqiperi nuk ka patur asnje lloj lirije seksuale ne kohen e komunizmit dhe megjithate mund te pyesni ç'fare ndothte neper ndermarje e çfare degjenerimi ka qene, vetem se zyrtarisht figuronim popull i "rregullt".
Ai qe ka edukate te shendoshe familjare nuk ka se si te degjeneroje nese del topless ne plazh se nuk ka asnje lidhje degjenerimi me topless. Te jesh pedofil apo te besh insest nuk vjen nga fakti se je degjeneruar ne plazh por je psikopat dhe me ferexhe te te dalin femrat ne plazh prape mendja do te te rri te perdhunimi. Ketu nuk eshte faji i lireise po i trurit te ketyre rrobeve qe ka diçka qe nuk funksionon ne rregull.

mostro

Putraku

Temen e semes na tu maru nga te ftoft ju na kujtoni toples,plazh,rroba banje..
Mbeshtilluni ore se ka me ju kap nai pizge nga te ftoftit..

Gysi

Primus registratum

Edhe une njoh sa te duash kurva “natyrale” qe jane nena shembullore ne familjet e tyre, madje shkojne ne menyre te shkelqyer edhe me burrat e tyre. Po kush tha njehere se a quhen apo jo kurva ato qe dalin me topless? Ne po diskutojme fenomenin dhe jo personat qe i veshin. Ne Hollande apo edhe Austri p.sh. nuk mund t’i thuash aspak e perdale nje femre qe del ne kete menyre pasi keshtu eshte mesuar dhe nuk i ben pershtypje, ndersa ne Shqiperi eshte tjeter gje. Problemi mbi te gjitha qendron tek fenomeni, a eshte apo jo i arsyeshm, a eshte apo jo nje gje normale, e mire, etike apo e hijshme dicka e tille, a eshte apo jo i pershtatshem ne Shqiperi etj. Krahasimet qe sjell ti per raste kur ka femra qe kryejne marredhenie anale per te mbetur te virgjera eshte krejt pa vend, pasi rasti nuk mund te perfaqesoje te pregjithshmen si nga njeri apo tjetri krah. Ne rastin e pare (ate te nenave shembullore qe provokojne seksualisht gjithe te pranishmit neper ambjentet qe frekuentojne) kemi te bejme me nje individ qe nuk mund ti thuash i pamoralshem, por qe jeton ne nje shoqeri ku disa vera morale jane zbehur ndaj dhe mjaft gjera nuk i quan problem, ndersa ne rastin e dyte (rastin e virgjereshave qe kane kaluar 20 kollovare, neper rruge anale) kemi te bejme me nje shoqeri te rrepte moralisht, por me nje individ te degjeneruar qe perpiqet te ruaje nje nder fals.

Ai qe ka edukate te shendoshe familjare nuk ka se si te degjeneroje nese del topless ne plazh se nuk ka asnje lidhje degjenerimi me topless. Te jesh pedofil apo te besh insest nuk vjen nga fakti se je degjeneruar ne plazh por je psikopat dhe me ferexhe te te dalin femrat ne plazh prape mendja do te te rri te perdhunimi. Ketu nuk eshte faji i lireise po i trurit te ketyre rrobeve qe ka diçka qe nuk funksionon ne rregull.
Problemi qendron se maniaket nuk lindin te tille, ata behen dhe ne kete transformim te tyre sigurisht qe luan rol edhe mjedisi social ku ata jetojne. Eshte e pamohueshme qe rritja e numrit homoseksualeve, pedofileve, zoofileve dhe te gjitha llojeve te manirave seksuale vjen pikerisht nga liria e tepruar seksuale. Ne kushtet e nje lirie seksuale te pafre dhe sidomos ne kushtet e nje shoqerie ku ndeshesh perdite ne pothuaj cdo moment me joshjen seksuale, natyrisht qe c’rregullimet dhe corientimet seksuale do te perhapen ne mase. Une personalisht nuk i ve shume faj individit qe kalon ne perversion, pasi njeriu eshte lehtesisht i thyeshem dhe shpesh e ka te veshtire te ruaje vetkontrollin (flas pergjithesisht per njerezit e rendomte), eshte shoqeria ajo qe duhet t’i garantoje qetesi dhe te mos e perballe me presionin, i cili mund t’a devijoje nga natyrshmeria.

SkenderbegaS

Primus registratum

MAJ GYSI SA SENSUALE JE MAJ MA , MA QOVE GOJEN LANG. :tipsy:
PO QA DON TE KJO TEM TI :eek:
A SJE TYJ SHKRU TE MYSLYMANT SOT A ???????? /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif
JAZEK T KJOFT. :rockband:

MLK

Primus registratum

Ne shqiperi ne nje shoqeri te rrepte dhe ku presioni moral ishte ne maksimum u zhvillua kulmi i kurvellikut e njerezit benin si pervers sa shihnin je femer me xhinse po ti gysi qeke e vogel e se ke arrit. C'fare paska shokuese qe femra ndjell mashkullin e anasjelltas?! Une per vete jam kundra shoqerive te ashtuquajtura puritane dhe çdo gje behet fshehur e me keq akoma se ne shoqeri te çliruar nga absurditetet.

Gysi

Primus registratum

Fillimisht emri gysi eshte emer i gjinise mashkullore. Ne trajten e shquar mbaron me “i”.

Iron, ca do me thone ti qe mbasi jena pa tek teologjia, k’tu tek pabreksat ndjehesh si n’lagjen tate e?
Por, meqe e paske merak po t’shpjegoj, qe ne qofte se tek teologjia hyj per qef dhe nuk them se jam profesionist, apo se kom na’i njohuri t’modhe, ketu tek sociologjia kam dy here te drejte te hyj, pervec te drejtes qe kon t’gjithe qe te hyjne e te shkruajne ku t’i dete kokrra e qejfit: e para se sociologjine e kom per zanot, kom maru shkolle per ket pune, dhe e dyta hyj ketu me rujt rendin nga ata ** trazojne dynjone dhe dalin pri teme, si puna tate. :smash: Kesaj here po ta falim, po here tjeter fol per temen ene leni pun’t e te tjerve.

MLK, une nuk po flas aspak per shoqeri puritane, por per disa vlera dhe norma te domosdoshme per ekzistencen e cdo shoqerie. Tani, ne qoftese ti nuk e kupton se cfare problemi ka qe femra te ndjelle burrin e tjetres, apo mashkulli i huaj te ndjelle gruan tende (gje qe sjell qe ne pergjithesi zor se te ndjellurit nuk ndjehen te tunduar), atehere nuk kam se cfare te te them. Vec po verej se kjo pikepamje per shoqerine shkon drejt rrenimit.

MLK

Primus registratum

Per te ndjelle burrin apo gruan dalja topless eshte vetem nje nga formate te tilla ka me qindra. Nuk po flisnim qe nje femer e martuar te ndjelle nje burre tjeter pasi kjo ska lidhje me kete teme, e nese e ben kete eshte ose kurve ose burri i saj ia ka sjelle ne maje te hundes keshtu qe nuk ka lidhje fare me te dalurit topless. Ndjellje eshte dhe minifundi, nje fustan sexy, nje pantallon i ngushte ku duken format, nje dekolte, nje krehje flokesh apo nje makiazh sexy, nje bluze pas nje trupi te bukur mashkulli....pra siç e shef gysi ka me qindra forma per te ndjelle mashkullin apo femren dhe nuk besoj po e rithem qe ka diçka shokuese, perkundrazi.

soni2

Primus registratum

mu mka zan gripi e kta flasin per topless kurve a jo ..

o gys kush ashte kurve e ka n'gjak
nuk i ban gja as ti as feja

leni mor dynjane te jetojne si te dune
vrap me rregulla e ligje
hajde popull hajde

regele

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Gysi:
[qb] Fillimisht emri gysi eshte emer i gjinise mashkullore. Ne trajten e shquar mbaron me “i”.

Iron, ca do me thone ti qe mbasi jena pa tek teologjia, k’tu tek pabreksat ndjehesh si n’lagjen tate e?
Por, meqe e paske merak po t’shpjegoj, qe ne qofte se tek teologjia hyj per qef dhe nuk them se jam profesionist, apo se kom na’i njohuri t’modhe, ketu tek sociologjia kam dy here te drejte te hyj, pervec te drejtes qe kon t’gjithe qe te hyjne e te shkruajne ku t’i dete kokrra e qejfit: e para se sociologjine e kom per zanot, kom maru shkolle per ket pune, dhe e dyta hyj ketu me rujt rendin nga ata ** trazojne dynjone dhe dalin pri teme, si puna tate. :smash: Kesaj here po ta falim, po here tjeter fol per temen ene leni pun’t e te tjerve. [/qb]
Gysi, me behet qejfi qe je mashkull, pasi nuk do te me pelqente te ishe femer me mendime te tilla! Nuk pot te gjykoj por po te them, se pervec teje vetem pak persona kane dale nga tema ketu dhe me e bukura eshte se femrat jane ato qe kane bere diskutime me te sakta!.

Se dyti, fakti qe ke bere shkolle per sociologji nuk te jep ndonje te drejte me te madhe se te tjereve, pasi ne Albforum te gjithe jemi te barabarte dhe sic mendoj qe je dhe ti je dakord, jo shkolla te ben ekspert ne probleme te jetes! Me sa duket asnje nga ata profesoret qe paske patur ne shkolle nuk te paska pergatitur qe te diskutosh te tilla tema, por si duket as ne fe nuk mund ta gjesh shpjegimin e pergjigjeve te tuaja!

Dola nga tema, pasi shikoj qe diskutemt e tua po devijojne rrjedhen e diskutime, prandaj si hapes i temes nuk me pelqen qe tema te prishet!

Te lutem jep vetem mendimin tend, pa u marre me moralin e te tjereve apo probleme qe nuk i perkasin kesaj teme ...delikate!

Urim Nerguti

Primus registratum

Mendoj se topless apo jo-topless ka të bëjë me një problemet më të vjetra të njerëzimit : problemi i trupit dhe pranimi i tij. Le të rikthehemi tek origjina e njerëzimit, tek Eva dhe Adami ku gjithçka shkonte për mrekulli deri ditën kur të dy ata kryen "mëkatin" e parë të njerëzimit : aktin dashuror. Atë ditë, ato kryen aktin e "turpshëm" nga i cili njerëzimi do të vuante në jetë të jetëve, Zoti duke i dëbuar ato nga kopshti i Eden. Qysh nga ky moment, trupi është parë si diçka e papastër, e për pasojë që duhej të fshihej, fillimisht kuptohet me mjete rrethanore, psh me një gjethe fiku...

Në këtë histori të gjenezës e kanë burimin të gjitha diskutimet e Kishës mbi larjen e mëkateve dhe mbi luftën e vazhdueshme që i duhet bërë tundimit të trupit. Trupi është diçka e padenjë për t'u marrë në konsideratë, tani e tutje është vetëm shpirti ai i cili ka favoret e Zotit. Mirëpo, duke qenë se periudha në të cilën jetojmë është ajo e kërkimit të lumturisë nën të gjitha format dhe ajo e shekullarizimit të përshpejtuar, atëherë trupi po fiton gjithnjë e më tepër pavarësinë e vet në raport me shpirtin. Ai tani ka të drejtat e veta për t'u shfaqur, për të kërkuar kënaqësinë e vet, pa qenë nevoja për të kaluar nëpërmjet kënaqësisë shpirtërore. Trupi fillon të funksionojë si një objekt në shërbim të lumturisë së njeriut, dhe jo më si një barrë apo pengesë për shpirtin për të fluturuar në drejtim të lartësive të pashkelura ndonjëherë e prandaj të virgjëra, dmth të pastra. Çlirimi nga kompleksi i fajit apo i mëkatit fillestar ka sjellur sigurisht heqjen e të gjitha barrierave për ekzibicionin e trupit, dhe kjo është kuptuar mirë nga të gjithë.

Të marrim shembullin e Robinson Crusoe : i vetëm në ishullin e vet, ai do të mundej fare mirë për të mos u quajtur natyralist ngaqë mund të bridhte fare lakuriq në këtë ishull, kjo duke supozuar që Robinson të mos kishte turp nga trupi i vet, dmth që vetja e tij të mos dilte dy metra përpara tij dhe të mos thoshte : "Jo, jo, është turp që të dalësh kështu". Mirëpo, me t'u shfaqur Premti, ai pëson vështrimin e dikujt tjetër, dhe këtu ai hyn në kategorinë e natyralistëve. Vështrimi i tjetrit apo mos-qenia vetëm bën që të vihen në lëvizje të gjitha mekanizmat e hershme të strukura thellë në pavetëdijen e njeriut. Ekzibicioni i trupit në një vend ku është e ditur apo e nënkuptuar që ai nuk është i mirëpritur është diçka që nuk kalon lehtë. Sepse e kemi të lehtë të vringëllijmë të drejtat themelore të çdonjërit për të bërë atë çka duam, por kjo nuk do të thotë që ne kemi nevojë për revolucionarë për të ndryshuar mentalitete. Ato ndryshohen ngadalë dhe pa përplasje, dhe kështu është më mirë. Të shëtisësh lakuriq përmes një turme njerëzish të veshur minimalisht, kjo është të dënohesh për ekzibicionizëm. Kujtoni gjobat e anglezit Mark Roberts i cili nuk lë rast pa demonstruar "krenarinë" e tij nëpër fusha futbolli e tenisi. Të bësh plazh ashtu siç n'a ka falur natyra mund të jetë e mundur vetëm në kuadrin e zgjedhjes së lirë së çdo personi për të mos parë ato çka ai nuk dëshiron. Ka vende të posaçme për këtë, ku secili mund të shkojë duke e ditur qysh më parë përse bëhet fjalë. Pra, ashtu siç ekzistojnë sindikatat e punëtorëve, ashtu ekzistojnë edhe njerëz që kanë shije të njëjta dhe që bëjnë ç'është e mundur për t'i kënaqur këto shije. Të mos harrojmë që në vendet e plazhit topless është e ndaluar që të kesh diçka mbi vete, dhe menjëherë do të bësh që të të tërhiqet vëmendja. Gjithkush mund të zgjedhë vendin apo mënyrën e kalimit të kohës së lirë të vet, dhe kjo nuk ka të bëjë fare me prishjen e shoqërisë. Prishja e shoqërisë do të vinte nga ndalimet, nga kufizimi i lirisë, nga shtypja e minoritetit.

Pak gjë për Z.Antares. Më vjen çudi që megjithëse filogjerman (ndoshta dhe më tepër /pf/images/graemlins/wink.gif ), duke patur deklaruar që gjermanishten do t'a mësonte edhe po të kishte qenë i detyruar, Z.Antares është kundër natyralizmit i cili është kryesisht nordik dhe më veçanërisht gjerman. Kulti i trupit të bukur natyror është mjaft i përhapur tek gjermanët, dhe kjo ka qenë edhe në vitet e nacional-socializmit, madje atëherë në kulmin e vet. Natyralizmi nuk shihej si një defekt i njeriut siç z.Antares e rreshton me disa fenomene të tjera siç homoseksualizmi, etj.

Nejse, ndoshta gabohem por çështja e trupit është një nga çështjet më kryesore të të gjitha religjioneve.

After_dark

Primus registratum

Kukes ma jep mua adresen e internetit te gjej keto informacione se qenkan interesante, me menyren se si i radhit gjerat, duke kaluar nga eva dhe adami tek Robisoni. Analize shume perfekte se si shikohet nga ana filozofike lakuriqsia. /pf/images/graemlins/smile.gif Shaka bej mos e merr kaq seriozisht. Hallall qe je lodhur dhe i ke sjelle ne forum.

Urim Nerguti

Primus registratum

Falemnderit After_Dark, por keto jane kryekeput vetem disa shtjellime te miat dhe se nuk kam asnje adrese interneti per t'ju ofruar. Po te ishte ashtu do kisha cituar burimin menjehere. Te gjitha ato qe kam shkruar aty implikojne vetem mua dhe askend tjeter, dhe e di qe ka akoma gjera per t'u diskutuar.

antares

Primus registratum

Se pari dua te kundershtoj nje person ketu ne forum qe thote se te gjithe qenkemi te barabarte. Fakti qe Gysi eshte marre me sociologji ne menyre rigoroze ben qe fjala e tij te kete me shume peshe se sa ajo e nje kompozitori apo astronomi! Ashtu sikur dhe nese flitej per Hernien Diskale fjala e nje mjeku do vlente shume me teper se sa ajo e nje sociologu, psikanalisti apo furrxhiu!
Jemi vertet te barabarte (te gjithe mund te flasim) po ca jane pak me te barabarte.....(nuk e kam fjalen per te bere diktat ketu sigurisht)!
Per temen: Une i qendroj teresisht pozicionit tim te meparshem dhe dua te theksoj ketu se nuk eshte aq ceshtja tek topless apo te plazhet nudo se sa tek krijimi i vazhdueshem i precedenteve qe gradualisht po eliminojne te gjitha tabute dhe po e paraqisin ne menyre agresive anormalen si normale dhe anasjelltas! Sigurisht qe nuk mendoj se nje femer qe del ashtu ne publik eshte domosdoshmerisht e perdale. Por u kujtoj metoden e gjuetise se tufes se ujqve.... ata ndjekin dhe kapin viktima qe jane me te lehte (individe te semure apo pleq qe nuk vrapojne dot shpejt). Pra edhe ne shoqerine njerezore egziston gjithmone nje kontingjent individesh qe jane me te prekshem nga sinjalet seksuale (te dobet apo te semure, kjo eshte nje ceshtje tjeter) dhe ata detyrimisht do tu bien me qafe femrave qe ekspozohen me teper. Sigurisht qe nuk po ofroj ferexhene ketu si zgjidhje po thjesht mosdajen jashte nga normat e veshjes se shoqerise ne fjale ne momentin e caktuar historik.
Per Kuksin!
Eh Eh. Z. Kuksi. Fakti qe une kam ca ide te caktuara ekonomiko-politike nuk do te thote se duhet te jem 100% dakord me cdo gje te asaj levizjeje!
Shembullin me te mire e ke (Gjermanet ishin protestante e katolike) tek Waffen SS kjo force nderkombetare vullnetaresh (900 000 veta nga fundi i luftes) qe ruajten pa nderhyrje perkatesine fetare (divizionet SS-Hanzhar nga Bosnja dhe SS-Skenderbeu nga Shqiperia), a i ke pare uniformat e tyre ndonjehere?
Per Even e Adamin! me sa di une ata u perzune nga Edeni qe preken "mollen e ndaluar" qe simbolizonte jo seksin po dijen!
Simbolika ketu eshte shume e ngjeshur: Dija i ben njerzit kercenim (te barabarte me Hyjnite). Por me dijen absolute vjen dhe pergjegjesia absolute dhe vuajtja masive si pasoje.......
Po kjo eshte ceshtje tjeter.
Edhe njehere mbeshtes 100% diskutimin e Gysit!

AnaBlue

Forumium maestatis

Nese do kishim mundesi qe te ktheheshim mbrapsht ne kohe kur shqipetaret filluan te dalin ne plazh me rroba banje dhe sikur te ishe nje mundesi Albforumi, cfare do shkruhej valle? Disa do thonin se eshte turp dhe e pamoralshme dalja me rroba banje e femrave para meshkujve te tjere, dhe ca do thonin se eshte mese normale dhe e moralshme. Me duket se eshte ceshtje kohe kur topless te quhet mese normale nga ato kombe qe pranojne veshjen me rroba banje. Ka kombesi dhe individe qe nuk i pranojne daljen ne plazh te femrave, e ashtu do kete dhe per topless. Ceshtje kohe...