Per ata qe jetojne ne norvegji (apo skandinavi)

jack daniels

Primus registratum
Re: Per ata qe jetojne ne norvegji (apo skandinavi)

Vikinget kane qene bashke me sa di une,nuk ka pase ''shtet'' te quajtur danimarke,suedi,dhe norvegji,ato kane qene vetem zona ku ne te cilat eshte folur gjuha norrønt e cila afron shume me islandishten e sotme.Ne ate kohe qe po thua ti dhe nuk ka pase ndonje vend kryesor ku kane banuar vikinget,ose ndonje kryeqytet!....pastaj ato pushtimet qe kane ndodhe ne angli nuk kane qene vetem nga danezet por dhe nga vikinget e norvegjise..se kam qene ne York te anglise me klasen,nje nder qytetet me kryesore te themeluar nga vikinget,dhe i kam pa une te gjitha gjerat qe kane bere vikinget atje ndertesa kshtjella e shume e e shume gjera tjera ,dhe ku nete cilin qytet ka qene nje nder mbreterit e vikingeve nese ke degjuar norvegjezi Harald Hårfarge.

nela_kristi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga sweet^boy:
[qb] Vikinget kane qene bashke me sa di une,nuk ka pase ''shtet'' te quajtur danimarke,suedi,dhe norvegji,ato kane qene vetem zona ku ne te cilat eshte folur gjuha norrønt e cila afron shume me islandishten e sotme.Ne ate kohe qe po thua ti dhe nuk ka pase ndonje vend kryesor ku kane banuar vikinget,ose ndonje kryeqytet!....pastaj ato pushtimet qe kane ndodhe ne angli nuk kane qene vetem nga danezet por dhe nga vikinget e norvegjise..se kam qene ne York te anglise me klasen,nje nder qytetet me kryesore te themeluar nga vikinget,dhe i kam pa une te gjitha gjerat qe kane bere vikinget atje ndertesa kshtjella e shume e e shume gjera tjera ,dhe ku nete cilin qytet ka qene nje nder mbreterit e vikingeve nese ke degjuar norvegjezi Harald Hårfarge. [/qb]
Per kete haraldin e kam degjuar dhe une historine /pf/images/graemlins/laugh.gif

jack daniels

Primus registratum

Nuk jam kontra nuk jam kontra /pf/images/graemlins/laugh.gif

hey kristina c'kemi ,mire? :wave:
me sa di ke qene ne shqiperi
shpresoj tja kesh kaluar mire.hilsen

nela_kristi

Primus registratum

[qb] Nuk jam kontra nuk jam kontra /pf/images/graemlins/laugh.gif

hey kristina c'kemi ,mire? :wave:
me sa di ke qene ne shqiperi
shpresoj tja kesh kaluar mire.hilsen [/qb]
o sweety e di si ia kam kaluar ..omami o mami ska me mire se shqiperia...cte te them...sdoja te vija me ketu po cti bej shkolles...
ketu sa erdha vetem bore e shi /pf/images/graemlins/frown.gif plus qe kam dhe shume per te lexuar me iku truri :book:
por nesje ne vere do shkoj perseri ne sarande.ti do vish /pf/images/graemlins/laugh.gif

Princesha

Primus registratum

Jo jo nuk do vi, se un dhe sweety do shkojm ne Ibiza per pushime /pf/images/graemlins/laugh.gif

nela_kristi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Rozalina:
[qb] Jo jo nuk do vi, se un dhe sweety do shkojm ne Ibiza per pushime /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
po mire ju shkoni ne ibiza por si ne sarande sdo tia kaloni.pastaj ver eshte 3 muaj .3 muaj do rini ju aty?
saranda qe si shpirt tani ne dimer imagjino ne vere :wub: :rockband:

jack daniels

Primus registratum

Vallahi kristina sjam i sigurte a vij ne shqiperi ne vere se i kam dhene fjalen,premtuar njones do shkoj dikund ne europe(suprise),se vitin e kaluar isha ne shqiperi dhe nuk mujta dhe e lame per kyt vere :wink: .Qefe kisha dashur boll me shku ne shqiperi po nuk di a do kem kohe se me duhet dhe te punoj ne vere ne sykehus /pf/images/graemlins/wink.gif Te shoh ihere eshte heret akoma kismet zotit deri ne vere...

nela_kristi

Primus registratum

[qb] Vallahi kristina sjam i sigurte a vij ne shqiperi ne vere se i kam dhene fjalen,premtuar njones do shkoj dikund ne europe(suprise),se vitin e kaluar isha ne shqiperi dhe nuk mujta dhe e lame per kyt vere :wink: .Qefe kisha dashur boll me shku ne shqiperi po nuk di a do kem kohe se me duhet dhe te punoj ne vere ne sykehus /pf/images/graemlins/wink.gif Te shoh ihere eshte heret akoma kismet zotit deri ne vere... [/qb]
OK OK SWEET BOY SE ME ZORRE STE DERGOJME NE ATY :tipsy:
ME MESIME NJEHERE SI VETE.PO PORTOFOLIN QE TE KISHTE HUMBUR E GJETE? /pf/images/graemlins/smile.gif

dolce_vita

Primus registratum

PS:Ne danimarke ka dale nje ligje i ri sdi a e keni degjuar,gjith banuesit ne danimarke jane te detyruar me u martu me nje qe banon ne danimarke dhe jo nga jashte-shtetit sic eshte bere deri vone qe shkojne psh ne vendlindje martohen dhe vijne pastaj atje prap.Kshu ska me,ka dale ligji! :shrug:

..``te detyruar``...
ku e ke degjuar kete ligjin e danimarkes ti me? :confused:
Ne danimarke nuk ka ekzistuar dhe nuk eksiston asnje ligj i tille!

jack daniels

Primus registratum

kristina pse moj a bej me shku me ZORRE une atje a? /pf/images/graemlins/laugh.gif Mesimet mir deri tani po behemi gati per Blinderen me duket,neste år :devil: .Isha ne Oslo te shtunden qe kaloi se me ka ardhe nje kusho e bame gjiro andejne.Po moj e gjeta portofolin te neseremen pasi ike ti me moren ne mobil se e kisha harruar te makina e nji shokut tim dhe u kry ajo pune shyqyr /pf/images/graemlins/wink.gif ...tane halli i kartave,kush rrin e porositete te reja pastaj.

dolce, ai ligji ka dale ka here por nese interesohesh dikund ne polici ose dikund atje mund te tregojne me teper.
Une ne vere kam pare nje program qe ka trasmetuar ketu ne norvegji ku tregonte per nje burre pakistanez qe banonte ne Copenhagen me pasaporte daneze i cili ka marre te shoqen nga pakistani,por shteti nuk ja lejonte per shkak te ketij ligjit,prandaj u detyruan te shkonin te dy ne suedi dhe te martoheshin atje deri sa ajo e shoqja te merrte pasaporte suedeze ne menyre qe ta lejonin te hynte ne danimarke. :shrug:

dolce_vita

Primus registratum

dolce, ai ligji ka dale ka here por nese interesohesh dikund ne polici ose dikund atje mund te tregojne me teper.
Une ne vere kam pare nje program qe ka trasmetuar ketu ne norvegji ku tregonte per nje burre pakistanez qe banonte ne Copenhagen me pasaporte daneze i cili ka marre te shoqen nga pakistani,por shteti nuk ja lejonte per shkak te ketij ligjit,prandaj u detyruan te shkonin te dy ne suedi dhe te martoheshin atje deri sa ajo e shoqja te merrte pasaporte suedeze ne menyre qe ta lejonin te hynte ne danimarke. :shrug: [/QB][/QUOTE]

Cudi.....une po plakem ketu e kete nuk e kam degjuar.Kam edhe disa shoqe qe studiojne Jura por edhe ato nuk kishin degjuar nje ligj te tille!
Danezet jane pak rracista, eshte e vertete megjithate nje ligj te tille martese nuk kam degjuar....
Jeg er også lige glad med det /pf/images/graemlins/smile.gif

nela_kristi

Primus registratum

mire mo sweet boy te presim ne blindern pastaj :wave: ...po nuk me thua cfrae lende do studjosh? /pf/images/graemlins/laugh.gif

jack daniels

Primus registratum

qyre kjo don me dite edhe lenden. /pf/images/graemlins/laugh.gif ....ta kam thene moj po skam faj une se se ke mendjen ne msim ti :tipsy:

vlera

Primus registratum

Fillimisht postuar nga dolce_vita:
[qb] dolce, ai ligji ka dale ka here por nese interesohesh dikund ne polici ose dikund atje mund te tregojne me teper.
Une ne vere kam pare nje program qe ka trasmetuar ketu ne norvegji ku tregonte per nje burre pakistanez qe banonte ne Copenhagen me pasaporte daneze i cili ka marre te shoqen nga pakistani,por shteti nuk ja lejonte per shkak te ketij ligjit,prandaj u detyruan te shkonin te dy ne suedi dhe te martoheshin atje deri sa ajo e shoqja te merrte pasaporte suedeze ne menyre qe ta lejonin te hynte ne danimarke. :shrug: [/qb]
Cudi.....une po plakem ketu e kete nuk e kam degjuar.Kam edhe disa shoqe qe studiojne Jura por edhe ato nuk kishin degjuar nje ligj te tille!
Danezet jane pak rracista, eshte e vertete megjithate nje ligj te tille martese nuk kam degjuar....
Jeg er også lige glad med det /pf/images/graemlins/smile.gif [/QB][/QUOTE]

dolce, danezet kohet e fundit jane bere racista bile shume racista, dhe jane te verteta keto qe thuhen ketu sepse Dk me ligjet per bashkimin familjar shprehet haptas kunder te huajve dhe drejtave te tyre te cilat duhet ti zbatoj patjeter si nenshkruese e kartes se Gjeneves, por nejse mire e the vec une po i shtoj edhe dic:
jeg er også lige glad med det, ve kan godt går i sverige eller norge lige som dansker og de andre gør når ve beslutter at gifte sig.

jack daniels

Primus registratum

Qyre kto,po ju a keni frige se po rrini pa u martu a? /pf/images/graemlins/laugh.gif ,hajt moj mos u shqetesoni se shqiptaret e gjejne njeni tjetrin ne fund gjithmone /pf/images/graemlins/wink.gif .

O kristina a ishe te Studentmessen ne Lilleström ti moj? se me duket se te pashe nga larg tek po ikja,nuk jam i sigurte. :confused:

vlera

Primus registratum

o "sweety_boy" kush tha ore qe kemi kete hall, ne llafe po benim

jack daniels

Primus registratum

kot moj thashe,gjana qe ndodhin jane ,i ka jeta kto pune. /pf/images/graemlins/laugh.gif

vlera

Primus registratum

po mar po i ka, pse a duhet me ju ik a

nela_kristi

Primus registratum

[qb] Qyre kto,po ju a keni frige se po rrini pa u martu a? /pf/images/graemlins/laugh.gif ,hajt moj mos u shqetesoni se shqiptaret e gjejne njeni tjetrin ne fund gjithmone /pf/images/graemlins/wink.gif .

O kristina a ishe te Studentmessen ne Lilleström ti moj? se me duket se te pashe nga larg tek po ikja,nuk jam i sigurte. :confused: [/qb]
PO MO UNE ISHA .DITEN E PREMTE.PO TI KUR ISHE?
DO VIJ NE SARPSBORG NJE XHIRRO.PPO ASHTU DO TE DERG NJE SMS OK? /pf/images/graemlins/wink.gif

jack daniels

Primus registratum

Athere moj isha dhe une te premten ishim me shkollen deri ka ora 13:30,
por mu mu desht me ike se kisha ardhe me disa shoke me makine tonen,se e kishim planifiku
me shku ne oslo me ndejte deri ka darka vone.Po ty te pash nga larg tamam ne moment tek po ikja.
Ne koke te dallova rastesisht se ishte gjith ai njiri aty.
Po te tregoj te forten moj...beme dhe nje gjiro aty tek ''idrettstudiet''edhe kishin lene gjith ato topa aty futbolli, ja nisem me ba do trikse me top futbollit neve i lujtem mendesh ato qe erdhen aty /pf/images/graemlins/laugh.gif
Kete te shtunde do vij ne Oslo prap me shoqeri te kaloj gjith diten.
Degjo me co sms por nuk te premtoj se mund te jem ketu,se 2 javet qe vijne pas vinterferies i kam mbushe ne provime /pf/images/graemlins/frown.gif ...plus tani as ferie persmarit spo bej gjith diten duke punu... /pf/images/graemlins/frown.gif ku