Per ata qe jetojne ne norvegji (apo skandinavi)

tomi

Primus registratum
o shike na ktheni nje pergjigje. amundemi te vemi ne norvegji dhe te punojme me regulla

tomi

Primus registratum
o shoke na ktheni nje pergjie a mundemi ne shqiptaret te punojme me dokumenta ne norvegji

GERY

Primus registratum
CKEMI....? JAM NE NORVEGJI OSLO ME PASHAPORTE BIOMETRIKE DO TE DOJA TE DIJA CFARE RREGULLA DUHET TE NDJEK PER TE QENDRUAR DHE PER TE PUNUAR NE KETE VEND?JU LUTEM KTHENI PERGJIGJE NESE DINI DICKA RRETH KESAJ....???????????

SiL3nT

Super Moderator
Anëtar i Shtabit
GERY nuk ka shume rendesi cfare lloj pashaporte ke, ka 2 menyra per te arritur ate qe do.

1. Te gjesh ndonje vend pune dhe te qendrosh me kontrat pune (kjo gje nuk eshte e leht nga pronari sepse ai paguan me shume taksa kur mer dike nga jasht me kontrat pune)

2. Menyra dyt eshte te gjesh ndonje goc qe ka letra norvegjeze dhe te besh bashkejetes me ate ose martes, por menyra me e leht eshte bashkejetes.

Te uroj sukses dhe fat :)

GERY

Primus registratum
-Me fal SILENT nuk dua te behem i bezdisshem me pyetjet e mia por do doja ti dija edhe dicka tjeter : mundem une te punoj edhe te bej kontrate ose bashkjetese kur une jam nje minoren mosha ime eshte 16 vjec...pra cfare mundesish kam une-----> per pune ?

vani vlore

Primus registratum
kerkoj ndime:::Jemi nje cift dhe kemi nje femij ne shkolle , jetojme ne greqi 17 vjet dhe kemi dokumenta per tere boten po me krizen ekonomike jemi 3 vitet e fundit pa pune kerkoj te largohem nga greqia familjarisht dhe te shkoj ne nje vend me te mire per te punuar ndihma qe un kerkoj eshte vetem per pune dhe per shtepi me qera ,ju faleminderit,,,do tua kem borxh per ter jeten atyre qe do me ndihmojne,,nuk kerkoj ndihme financiare po vetem ndihme pune,faleminderit,pres sygjerimet tuaja, me rrespekt miklovan keka.