Re: Palestina dhe padrejtesia me e madhe historike e tere koherave!
More SHADOF. Po ju qenkenit qifut e shkue qifutit.
E para,te ne kur e quan diken qifut eshte njera nder fryerjet me te keqia qe mund ti bejshe njeriut (pyet e bindu)
E dyta,zoteri qifuti,palastinezet kan jetuar shume me heret se sa qifutet (Filistina e dikurshme) ndersa qifutet nuk jane asgje tjeter se zaptues (Jan dyndur nga Egjipti mos gabohesha)
E tereta,vlen edhe per disa bashkemendimetare si ti,gjat konflikti te izraelit me shtetet arabe ,amerika pas qdo tenku te humbur te izrealiteve i ka derguar dy te tjera,pas qdo rrezimi te helikoptereve e aeroplaneve izraelit i ka zevendesuar me dy te rinje,e shpresoj se ju e dine se amerika eshte superfuqi ne bot.
E katerta,dikush e permendi me heret se arabet ja frikgacak,Po e pyes ate zoteriun te duket frigacak njeriu qe ia njet vetes 20 kg trotil a ku di une dhe te shkoj drejte e ta aktivizon eksplozivin.Tani ti do te thuashe se eshte akte terorist,pajtohem,por palistinezeve ju ka mbetur e vetmja zgjidhje kjo,sepse nuk kan nje amerik qe tu ndihmoje me armatim
E pesta,Shadov,ju shume shpesh e permendni rastin e refugjateve ne izrael.Fat i madhe kam takuar dikend qe ka qen ne Izrael gjat luftes,por per qudi ai person nuk po flet ashtu siq po flet ti.
Numri i refugjateve,sipas saje,eshte vetem 120 e jo 1200,atyre nuke ju jan ndar ndihma prej 900 dollareve,prap sipas tej por vetem kan pasur te drejte qe te punesohen.E vetmja gje e mire ka qen vetem banimi.Deshiron ta dish opinionin e saj per qifutet,ta tregoj une,njerzit qe i urren me se shumti ne bote.E din pse sepse ka par situaten nga nje kend krejtesisht tjeter me tendin,Kendin e realitetit,ndersa ti te interesit.dhe ne izrael momentalisht,gjithmon sipas tij jane vetem 4 familje shqipetare.
E fundit,me trego pse qifutet reaguan pas filmit te Mel Gibsonit,sepse e kan tradhetuar Krishtin,Martino.E si eshte pergjigjur Gibsoni:Eshte shume i perafert me realitetin.
Ndigjona