Palestina dhe padrejtesia me e madhe historike e tere koherave!

Palestina dhe padrejtesia me e madhe historike e tere koherave!

Shume popujve e kombeve u jane bere e vazhdojne t'u behne padrejtesi dhe nder ta jemi dhe ne Ne, por me Palestinen ekziston nje sjllje qe te nervozon ne kulm dhe te ben t'i thuash "shko ne djall" cdo gjeje qe pretendon se mbron te drejten.
Padrejtesia ndaj nje kombi te tere reklamohet hapur si nje e drejte qe asgjekundi nuk qendron!

shalom

Primus registratum
Re: Palestina dhe padrejtesia me e madhe historike e tere koherave!

Palestinezet nuk pranojne egzistencen e Izraelit. Palestinezet nuk luftojne per pavaresine e tyre por per Allahun. Ka me shume se 2000 vjet qe ne ate vend s'ka egzistuar as palestine e as Izrael (Roma, Bizanti, Kalifatet, Perandoria Turqe, Anglezet ishin ne vija te trasha sunduesit nder shekuj). Padrejtesia eshte gjithmone nga ana e te dobtetit por s'duhet te harojme meriten e fitimtarit. Israleli ka ditur te luaj lojen ne favorin e tij duke perdorur gjith menyrat per ta shpure ujin nga kopeshti i tij. Palestinezet deri tani perveç kamikazeve qe vrasin civil nuk po tregojne ndonje trimeri (psh si Hezbollah ne Liban, te cilet benin nje lufte burrerrore me ushtrine izralite dhe jo me civilet). Me revoltojne pamjet e familjeve palestineze te shperngulura me force nga pronate atyre ashtu siç me revoltojne pamjet e civileve isralit te masakruar nga bombat e kamikazeve. Fatkeqesisht urrejtja ka hyre aq thelle ne zemrat e njerezve ne ato ana sa qe nje zgjidhje ne paqe ngelet utopi. Kur mendon se fjala paqe eshte aq afer ne dy gjuhet 'shalom' dhe 'salam'.

ali

Primus registratum

Fillimisht postuar nga shalom:
[qb]Palestinezet nuk pranojne egzistencen e Izraelit. Palestinezet nuk luftojne per pavaresine e tyre por per Allahun. Ka me shume se 2000 vjet qe ne ate vend s'ka egzistuar as palestine e as Izrael (Roma, Bizanti, Kalifatet, Perandoria Turqe, Anglezet ishin ne vija te trasha sunduesit nder shekuj). Padrejtesia eshte gjithmone nga ana e te dobtetit por s'duhet te harojme meriten e fitimtarit. Israleli ka ditur te luaj lojen ne favorin e tij duke perdorur gjith menyrat per ta shpure ujin nga kopeshti i tij. Palestinezet deri tani perveç kamikazeve qe vrasin civil nuk po tregojne ndonje trimeri (psh si Hezbollah ne Liban, te cilet benin nje lufte burrerrore me ushtrine izralite dhe jo me civilet). Me revoltojne pamjet e familjeve palestineze te shperngulura me force nga pronate atyre ashtu siç me revoltojne pamjet e civileve isralit te masakruar nga bombat e kamikazeve. Fatkeqesisht urrejtja ka hyre aq thelle ne zemrat e njerezve ne ato ana sa qe nje zgjidhje ne paqe ngelet utopi. Kur mendon se fjala paqe eshte aq afer ne dy gjuhet 'shalom' dhe 'salam'.[/qb]
Lale paske shume njohuri nga historia por nuk e di se ku i ke mesuar.
Palestinezet jane te perhershem aty dhe jane me prejardhje nga fiset arabe te jemenit. dhe kane qene shume para çifuteve.
izraelitet e kane luajtur shume mire rolin e nje gjakpiresi sa here qe e kan pasur ne dore.
palestinezet po tregojne burrerine me te madhe se ata me mundesi te pakta shiko se ç'fare jane duke bere, pale tu japesh atyre arme sikurse kan çifutet e qelbet
fjala paqe e njejte eshte porse ne po shohim te kunderten.

shalom

Primus registratum

Nqs juve dini ndonje histori tjeter do t'ju lutesha te na e parashtronit.
Populli palestines eshte aq i perjetshem sa eshte i perjetshem populli i Izraelit dhe viktima e pafajshme nuk ka kombesi, rrace, ngjyre. Te gjithe jemi te ndergjegjshem se pergjegjsite kryesore ne kete konflikt i kane ekstremistet fetare qe etiketojne rracen njerezore me artifica te cilat mbjellin faren e urrejtjes. E keqja eshte se megjithse keta fanatike jane pakice ata kane drejtuar rrjedhjen e ngjarjeve deri me sot, fatkeqesisht per te dy popujt!

Blendi

Primus registratum

Te flasesh per temen me pasione fetare eshte njesoj sikur te mbyllesh syte forte per te mundur te shohesh me qarte.

Historikisht Izraelitet kane qene me te gatshem per paqe se arabetne kete konflikt dhe kjo nuk eshte e vertete pse e thote Blendi por se keshtu na meson historia moderne.

Qellimi Izraelit: Te kete shtetin e vet Hebre
Qellimi Arab: Zhdukja (eksterminimi total) e kombit Hebre nga faqja e dheut.

Dhuna eshte e pajustifikueshme, qofte per njeren qofte per tjetren pale. Mund te na serviret sikur bombat qe vrasin civilet jane te pranueshme sepse nuk ka rrugezgjidhje tjeter. Por fakti qe negociata teper favorizuese per paqe vazhdimisht rrefuzohen nga Palestinezet, flet per te kunderten. Palestinezet per mendimin tim me bindje jane nje vegel ne doren e fqinjeve arabe, qe perdoren vetem per te patur nje sherr te vazhdueshem me Izraelin. Publikisht dhe vazhdimisht ata jane perbetuar se duan te vrasin edhe "çifutin me te fundit". Dy here kete shekull kane nisur luftra te pasuksesshme pushtuese ndaj Izraleit. Dhe Izraeli i pergjigjet vrasjes me vrasje. As kjo nuk tregon per ndonje fare mencurie. Pak e veshtire ti besh keta te dy te kuptohen, nuk mendoni? Une do isha teper dyshues ndersa beja biznes me nje njeri qe perfundimisht ka per qellim te me vrase.

roberto

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ali:
[qb]
Palestinezet jane te perhershem aty dhe jane me prejardhje nga fiset arabe te jemenit. dhe kane qene shume para çifuteve.
izraelitet e kane luajtur shume mire rolin e nje gjakpiresi sa here qe e kan pasur ne dore.
palestinezet po tregojne burrerine me te madhe se ata me mundesi te pakta shiko se ç'fare jane duke bere, pale tu japesh atyre arme sikurse kan çifutet e qelbet
fjala paqe e njejte eshte porse ne po shohim te kunderten. [/QB]
Ca lesh trimash jan ato. Arabet jane rraca me frikacake ne bote.
Harrove ti qe Izraeli i ka mund gjithmone dhe vetem Egjiptin, Jordanine,Sirine,libanin e ke te dush ti.
E harrove Sharonin qe per pak sa smorri Kairon vetem se i tha USA stop?

Nejse, kamikazet jane shenje e deshperimi te nje populli te tere ndaj padrejtesive qe i jane bere dhe i behen cdo fite.

iliria e para

Primus registratum

Palestinezet jane "kurban" i te gjitheve.
Edhe arabet edhe perendimi e shfrytezon kete situate.
Seshte ne interes te kujte ta zgjedhin.
Ne si komb i vogel ne goje te armikut me shekuj
do te ishte me mire tu qajme hallin shqiptarve jashte kufijve se sa Palestines.Keta kan me veten
350miljon arab.
Po ne kush na ndihmon?

poezi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga roberto:
[qb]
Fillimisht postuar nga ali:
[qb]
fjala paqe e njejte eshte porse ne po shohim te kunderten. [/qb]
Ca lesh trimash jan ato. Arabet jane rraca me frikacake ne bote.
Harrove ti qe Izraeli i ka mund gjithmone dhe vetem Egjiptin, Jordanine,Sirine,libanin e ke te dush ti.
E harrove Sharonin qe per pak sa smorri Kairon vetem se i tha USA stop?

Nejse, kamikazet jane shenje e deshperimi te nje populli te tere ndaj padrejtesive qe i jane bere dhe i behen cdo fite. [/QB]
A SHEH SHPESH ENDRRA ME SY HAP AE TE PELQEN TE DUKESH SE DIN DICKA CILI IZRAEL KA QENE TU MARRE KAJRON NE VITIN 1973 IZRAELI KA DASHUR TE MARRE KANALIN E SUEZIT E KANE DALE TE ZHURITUR NGA EGJIPTI PALESTINA KA EKZISTUAR E CIFUTET KANE HYRE NE TE EDOJNE TA BEJNE TE PA EKZISTUESHME UNE NEK E DI SE CFARE TI JE POR DHE CIFUTET VETE E PRANOJNE KRIMIN E SHARONIT ME SHOKE PER SHTEPITE E RRENUARA PER FEMIJET NISUR NGA 2 MUAJSH ETJ VRITEN CDO DITE PER QFARE FLET O NJERI SDUA TA Z GJAS SE NUK E DI KU DO DAL POR TE THEM SE HISTORIA DO E VERTETOJE DIKUR OH DESH HARROVA DHE KOSOVARET E UCK I KAN QUAJTUR RREBELE ETJ ETJ SE PO MBRONIN NJERZIT E TYRE QE PO MASAKROHESHIN ?SI MENDON?UROJ QE TE VRASE PAK NDERGJEGJJA E TE MENDOSH PAK

renea

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Neo:
[qb] Shume popujve e kombeve u jane bere e vazhdojne t'u behne padrejtesi dhe nder ta jemi dhe ne Ne, por me Palestinen ekziston nje sjllje qe te nervozon ne kulm dhe te ben t'i thuash "shko ne djall" cdo gjeje qe pretendon se mbron te drejten.
Padrejtesia ndaj nje kombi te tere reklamohet hapur si nje e drejte qe asgjekundi nuk qendron! [/qb]
Kjo qe the Neo nuk eshte shakaja e radhes se forumit, nje prohim per nje problem boteror kerkon bythe qe ta mbeshtese me studim serioz, dhe jo thjesht opinione personale.
sinqerisht

olti

Neo

Ja re po te pergjigjem dhe une sinqerisht ty dhe Blendit: Cfare bythe dhe cfare studimi te jashtezakonshem do per te treguar se ata qe kane ngrit atje ne ate vend ate shtet, ishin me pak se 9% e popullsise. Me thuaj ti mu' tani se sa e veshtire eshte te thuhet dhe argumentohet kjo! Sigurisht qe eshte padresjtesia me e madhe historike, theksoj historike, qe te pushtohet e te merret me force nje toke e me pas edhe te pretendohet se eshte e jotja, ne nje kohe qe ke 2000 vite qe je larguar prej saj. Ketu askush nuk po flet me emocione fetare, por me ate qe duket hapur e qe te gjithe e dine. Te te marrin shtepine, te te vrasin e me pas te pretendojne se kane marre ate qe eshte e tyrja - a nuk te duket padrejtesi ekstreme ty?! Pastaj -Blendi thote qe- Izraeli eshte ai qe ka bere me shume perpjekje per paqe! Pasi e ka marre me lufte e pa te drejte -o Blendi- ky qenka e mire se benka perpjekje per paqe, pra per te diskutuar se sa toka do te le nga ato qe te mora!!(gjithmone eshte per te diskutuar ajo se sa ka bere shteti Sionist per paqen) Keto nuk ju duken padrejtesi juve? E me pas me vini e me thoni se flas me emocione fetare!!!

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga 'Neo':
[qb] Ja re po te pergjigjem dhe une sinqerisht ty dhe Blendit: Cfare bythe dhe cfare studimi te jashtezakonshem do per te treguar se ata qe kane ngrit atje ne ate vend ate shtet, ishin me pak se 9% e popullsise. Me thuaj ti mu' tani se sa e veshtire eshte te thuhet dhe argumentohet kjo! Sigurisht qe eshte padresjtesia me e madhe historike, theksoj historike, qe te pushtohet e te merret me force nje toke e me pas edhe te pretendohet se eshte e jotja, ne nje kohe qe ke 2000 vite qe je larguar prej saj. Ketu askush nuk po flet me emocione fetare, por me ate qe duket hapur e qe te gjithe e dine. Te te marrin shtepine, te te vrasin e me pas te pretendojne se kane marre ate qe eshte e tyrja - a nuk te duket padrejtesi ekstreme ty?! Pastaj -Blendi thote qe- Izraeli eshte ai qe ka bere me shume perpjekje per paqe! Pasi e ka marre me lufte e pa te drejte -o Blendi- ky qenka e mire se benka perpjekje per paqe, pra per te diskutuar se sa toka do te le nga ato qe te mora!!(gjithmone eshte per te diskutuar ajo se sa ka bere shteti Sionist per paqen) Keto nuk ju duken padrejtesi juve? E me pas me vini e me thoni se flas me emocione fetare!!! [/qb]
Sigurisht qe eshte padresjtesia me e madhe historike, theksoj historike,""""""" te pretendohet se eshte e jotja, ne nje kohe qe ke 2000 vite qe je larguar prej saj.

Ou se po u largova une malli ngelet i yti? Cfare filozofie. Nuk ke qene ne rruget e TelAvivit ti qe flet keshtu. Do perfundoje per dhjame qeni nga Shadahët dhe Shadahet. Hebrenjte nuk iken me deshire por me force. Vetem nje injorant mendohet dhe thote se si nje komb i tere para 2000 vjetesh ka ikur me deshire. Me barka iken arbereshet nen kercenimin e thikave turke. Arbereshet ti i beson ndersa hebrenjte jo. Mos na nxirr ndonje te famshme se arbereshet dhe hebrenjte u kercenuan me thika prej druri qe u larguan por u be gjaku ne gju te kalit dhe po iu mohohej ekzistenca.

I njihni hebrenjte ju te tjeret? Shikoji mire se si ata i fitojne parate. Hebrenjte kane perqindjen me te ulet te grabitesve me maska dhe pa maska.

Kam jetuar ne TelAviv nje vit ku kam punuar si intern. E rrezikshme por te marresh nje rroge 3-4 here me larte se ne Amerike dhe te punosh atje ku eshte e paarritshme ne SHBA do e marresh persiper nje rrezik te perditshem nga Shadahet(Kamikazet me bomba palestineze). Nje grimce identiteti hebre per vleresimin e njeriut. Nuk ka jetimore ne Izrael dhe nuk ka femije hebre neper jetimore ne bote per te u adoptuar. Hebrenjte nuk i brektisin femijet bottom line.

Po e merrni nje popull si ai hebre neper kembe. Eshte nje nder popujt me te raskapitur. Nje nder popujt me te zgjuar dhe kete e kane provuar dhe po e provojne por qe zgjuarsia e tyre dhe epshi i tyre per te fituar i ka nxjerre ne fatkeqesi.

AnaBlue

Forumium maestatis

Ta bej nje pyetje te shpejt ketu qe mund te jete dhe jashte temes?
Kush ta jepte rrogen 3-4 fish me te larte se ne USA ty? Kur Amerika jep miljona dollare cdo vit per Israelin, si eshte e mundur qe pagesat te jene te tilla? Ku po shkojne taksat e mija?

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb] Ta bej nje pyetje te shpejt ketu qe mund te jete dhe jashte temes?
Kush ta jepte rrogen 3-4 fish me te larte se ne USA ty? Kur Amerika jep miljona dollare cdo vit per Israelin, si eshte e mundur qe pagesat te jene te tilla? Ku po shkojne taksat e mija? [/qb]
Rrogen ma jepte puna qe beja. Aq vleresohesha atje aq mund te vleresohem ne Amerike. Ti ke hallin se 60 milliarde dollare ne vit qe Amerika i jep Izraelit jane taksat e tua? Sa jane taksat e tua ne 60 milirade? Do duheshin 60 milirde vjet qe taksat e tua te benin 60 milirde dollare. Mos te zeje meraku se kam marre parate e tua se as centin nuk te kam marre ti qe me mohon mua punen time. E njejta filozofi i atij me lart se po ike malli qe eshte i imi i takon atij. Kjo eshte dhe filozofia ku hebrenjte akoma nuk dine si te e balancojne. Shikoje une punoj dhe ti me thua se po marr parate e tua. As qe pyet fare se une harxhova energji trupore dhe mendore duke punuar.

AnaBlue

Forumium maestatis

Me ke keqkuptuar. Pyetja ime gjuante pak me larg se tek puna jote. Pyetja eshte se 60 miljarde dollaret qe jepen si ndihme Israelit nga dalin? A nuk jane taksat e mija, te prinderve te tu, te amerikaneve? Nuk besoj se eshte pasuria personale e Bushit qe shkon atje!

Si i behet me deficitet e shtetit tone? Po programet per te varferit qe po priten nga dita ne dite se nuk ka para?

une_une

Primus registratum

[qb] Me ke keqkuptuar. Pyetja ime gjuante pak me larg se tek puna jote. Pyetja eshte se 60 miljard dollaret qe jepen si ndihme Israelit nga dalin? A nuk jane taksat e mija, te prinderve te tu, te amerikaneve? Nuk besoj se eshte pasuria personale e Bushit qe shkon atje!

Si i behet me dificitet e shtetit tone? Po programet per te varferit qe po priten nga dita ne dite se nuk ka para? [/qb]
Te e fillosh nga fundi. Kush jane te varferit ne Amerike? Amerika eshte vend i mundesive te shumta. I Varfer te paguan shteti nje vocational School falas. Industry Commisions neper shtete japin deri ne 20,000 dollare per te vazhduar nje shkolle zanati(vocational school). Ky eshte ligj me gjithe kleckat dhe vidat qe hasen rruges. Kur ai i varferi nuk do veten e tij nuk do familjes e tij dhe une po e ndihmoj dhe ligjevenesit ne Amerike i kane bere ligjet perse keto llafe te teperta. Parate qe Amerika i jep Izraelit mund te jene dhe te tuat dhe nuk te i ka marre ty me force e para. Se dyti ke mundesi qe ne Amerike te besh nje jete me te mire. Kete nuk e luan as topi. Ne Amerike jane te gjitha mundesite. Po nuk pate shpatulla ose koke do ndodhi e kunderta.

Topin e kam une penalltine do ta gjuaj une. Hebrenjte nuk i vodhen ato para qe sot po behen shume te pasur. Diten si te i grumbullojne. Ke inat pse u bene te pasur? Nuk i vodhen ato para dhe po e quajte vjedhje ate qe ata bejne sot prape ndershmerisht dhe konform ligjeve nuk eshte tjeter por nje urrejtje dhe cmire ndaj hebrejve pse u treguan e tregohen me te zgjuar se ty. Ata e kontrollojne nje pjese te qeverise amerikane dhe nuk e kane marre me grusht shteti dhe me shadah por me pune dhe djerse. Natyrisht ata po aprovojne kredi te shumta per Izraelin. Ky eshte topi qe qendron mbrapa miliardave qe Amerika i jep Izraelit. Nuk jane para te vjedhura por para me djerse dhe me pune ne disa raste duke marre parasysh ne sy kercenimin e jetes njerezore. Te tille gje bera dhe une qe u nisa ne Izrael. Te mendoj nje shqiptar si nje hebre sot Shqiperia do ishte Amerika e Europes. Por Shqiptarit i vjen me shume keq per nje palestinez sesa per veten e tij.

AnaBlue

Forumium maestatis

Per mua eshte mire te jete dhe shteti Palestinez dhe ai Izraelit. Palestinezet nuk mund ti hedhesh ne plehra se kane mijra vjet qe jetojne ne ate toke, por dhe Israelitet duan te kene nje shtet te tyre. Kush eshte tafmaqari qe pengon krijimin e shtetit Palestinez ne kete rast por shperndan popullsine cifute sipas teorise se lekures se leopardit per te zaptuar sa me shume territor?

Nejse... kam pershtypjen se kjo teme eshte bere bajate tashme! Asgje e re...

p.s. sa me vjen te qesh me mbrojetesit e zjarrte te Enver Hoxhes po na behen mbrojtesit me te flakte te imperializmit amerikan tani! Eshte hipokrizi apo injorance? /pf/images/graemlins/laugh.gif

iliria e para

Primus registratum

Izraeli eshte i forte.
Izraeli i mundi te gjithe fqinjet ne lufte.
Arabet jane frigacake, 350 000 000 e rrethojne nje grupe 7 milj.
E cka bejne?Po, i gjejne te rinjet fukarenj dhe ju japin familjeve te tyre ka 5000 $ dhe keta behen kamikaze. Ju thone qe i pret Allahu me duare hapet.Kjo eshte diplomacia dhe mençuria
arabe.Per kete edhe kurrkushi ska simpati per arabet.Pasuri kan arabet shume me shume se cifutet
por ketee ruajne Shahet e Emiret, populli vuan.
Mendimi im eshte qe Palestina ka te drejte te pareserve per pavarsi.
Jo vec bota por edhe arabet vete manipulojne me ta.A e pate konferencen e Bejrutit?

une_une

Primus registratum

[qb] Per mua eshte mire te jete dhe shteti Palestinez dhe ai Izraelit. Palestinezet nuk mund ti hedhesh ne plehra se kane mijra vjet qe jetojne ne ate toke, por dhe Israelitet duan te kene nje shtet te tyre. Kush eshte tafmaqari qe pengon krijimin e shtetit Palestinez ne kete rast por shperndan popullsine cifute sipas teorise se lekures se leopardit per te zaptuar sa me shume territor?

Nejse... kam pershtypjen se kjo teme eshte bere bajate tashme! Asgje e re...

p.s. sa me vjen te qesh me mbrojetesit e zjarrte te Enver Hoxhes po na behen mbrojtesit me te flakte te imperializmit amerikan tani! Eshte hipokrizi apo injorance? /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Nuk jam mbrojtes i asnjerit por vleresues i te dyve. Jepu hakun! Ti nuk po u ja jep. Po deshe vlereso te tjeret qe skane arritur asgje. Per cfare aresye do i vleresosh? Vlereso per proven dhe paaftesine e jokomunisteve ne 1997 dhe zhvlereso kovacanat ku njerezit futeshin ne pune. Me duket ne mos gaboj se shume(nuk perjashtoj dhe veten) nuk dime te vleresojme. Ne rradhe te pare Shqiptari pastaj te huajt. Interesi dhe Mireqenia e tij. Ne fillim si shtet(njeriu vete nje numer statistikor) pastaj individualisht. Nga ana logjike Shqiptari nuk ka ndonje perfitim nga perkrahja e te "drejtes" se palestinezve. Ne rast se mendoni se "mireqenia" e palestinezve dhe "siguria dhe stabiliteti" i tyre do te thote me vone te njejten gje per Shqiptarin do jem dakort.

Kur Izraeli dhe Amerika duan te lajne hesapet me palestinezet a del ndonje gje fitim per Shqiptarin(te mendosh si hebre) nga ndonje perkrahje qofte morale per palestinezet? Kur nuk nuk ka atehere mos te e harxhojme frymen kot. Dora te nuk kafshohet puthet.

renea

Primus registratum

Izraeli nuk eshte shteti i vetem qe Amerika qendron.

Por c'lidhje ka ndihma e Amerikes, me padrejtesine e madhe mega gjigande qe Neo e paraqiti dobet, kjo per shkak se perton te lexoje ndoshta.
Djema, te japesh nje mendim personal nuk eshte keq, por te ngulesh kembe me siguri me autoritet kalon kufirin e "thjesht debatit".
Per zonjushen time te preferuar qe u ankua per leket e taksave, po i pergjigjem se kur i mungoi uji, drita, rruga e asfaltuar, sherbimi komunal, policia, spitali, zjarrfikesi, e mijera mijera nen institucione qe bejne jeten amerikane te rethatshme /pf/images/graemlins/wink.gif ?

AnaBlue

Forumium maestatis

/pf/images/graemlins/smile.gif Nuk mund te mohoj buzeqeshjen qe me shkaktoi fraza: "per zonjushen time te preferuar... " /pf/images/graemlins/smile.gif

Vertet qe nuk me mungon uji, dritat, etj. etj. por une punoj shume per to dhe nuk jetoj ne regjimin ku maskaralliku fiton! Dua te them se ja di vlerat vendit te ri qe kam zgjedhur per te jetuar dhe si pjese e ketij vendi shqetesohem per taxat, per te varferit, per programet e shkollave te femijeve, per health insurance per te varferit dhe pleqte!
Dua pak me teper drejtesi ne ceshtjen Palestine-Israel. Nuk dua te mbaj anen e askujt dhe mos te influencohem nga lobi i ster-fuqishem hebre qe eshte ne Amerike, do desha qe secili te kete shtetin e tij ashtu sic dua per Kosoven te kete shtetin e vet.

Eshte kaq deshperuese te mendosh se si israelitet dhe palestinezet kane te njejten gjenetike ne gjakun e tyre... /pf/images/graemlins/frown.gif