Palestina dhe padrejtesia me e madhe historike e tere koherave!

Palestina dhe padrejtesia me e madhe historike e tere koherave!

Shume popujve e kombeve u jane bere e vazhdojne t'u behne padrejtesi dhe nder ta jemi dhe ne Ne, por me Palestinen ekziston nje sjllje qe te nervozon ne kulm dhe te ben t'i thuash "shko ne djall" cdo gjeje qe pretendon se mbron te drejten.
Padrejtesia ndaj nje kombi te tere reklamohet hapur si nje e drejte qe asgjekundi nuk qendron!

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: Palestina dhe padrejtesia me e madhe historike e tere koherave!

Për Deni83. Nuk e di në po don të tallësh bythën apo e ke megjithëmend kështu që nuk po merrem shumë me ty!
Përsa i përket Oroshit jam plotësisht dakort me pjesën e dytë të diskutimit të tij. Pjesa e parë ka shumë të meta. Problemet e Shqipërisë nuk duhet të na pengojnë të marrim pjesë në arenën (kjo është fjala më me vend) ndërkombëtare dhe të mbajmë përgjegjësitë tona (sado të vogla qofshin).
Shqipëria që të eci dhe të fitojë respektin e të tjerëve duhet të heqi qafe ata qafira që po e mbysin dalëngadalë (Fatos Nanon me shokë) megjithatë nuk jam dakort me Antares kur thotë që Shqipëria edhe ato që ka i ka shumë. Përkundrazi, Shqipëria duhet të kishte pasur shumë më tepër ndofta se të gjithë fqinjët tanë (fakti që Greqia ishte i vetmi vend Ballkanik që nuk u kthye në komunist nuk ishte rastësi)! :rockband:

OROSHI

Primus registratum

Nuk besoj qe ishte me vend permendja dhe krahasimi qe i bere ti races shqiptare me ate serbe,nuk asht koha qe vetem te rrime e te shajme serbet cdo minute,asht koha per veprime te zgjuara,serbet jane te share e te denigruar nga e gjith bota demokratike,ekzistenca e tyre asht ma shum se asnjihere ne pikepyetje.Nqs ti mendon qe aleancat jane gje koti,atehere nuk kam cfar te diskutoj ma me ty per kete ceshtje,duhet te jeshe nje tip shum i mbyllur ne vetvete /pf/images/graemlins/wink.gif

OROSHI

Primus registratum

Shkrimi im i mesiperm ishte per antares....

Kondrapedali

Kondrapedali

Përsa i përket çështjes, në kohën kur çifutët ikën që andej ku ti e quan atdheu i tyre, ishte akoma periudha e fiseve dhe atdheu nuk egzistonte si koncept. Atëhere ishte koha e sopatave, ushtave e shpatave kohë nga e cila ke dalë edhe ti. Të pretendosh pas mëse 2000 vjetësh që kjo tokë ka qenë e jotja do të thotë që të jesh idiot pasi për ato 2000 vjet në atë tokë ka jetuar, është zhvilluar dhe ka derdhur gjakun e vet tjetërkush.
Pse ti nuk e kërkon treçerekun e Ballkanit si pasardhës i Ilirëve? Pastaj kush është ai popull që nuk ka vuajtur gjatë këtyre 2000 vjetëve? Mendon ti se përëndimi ka 2000 vjet që është krijuar?
Besoj se nuk ke ndonjë çifut në familje se përndryshe është e kotë të flasim. Unë për vete nuk jam aspak rracist dhe nuk shaj çifutët por vetëm politikën e tyre si dhe mentalitetin prej dinosauri që ata kanë mbi përkatësinë e pronës apo kombit. Pastaj mos harro se palestinezët janë një përzierje Arabësh me Filistinët të cilët përzunë çifutët dhe që vetë ishin fise semite kështu që nuk mund të jem pro-palestinez dhe në të njëtjtën kohë anti-semit!
Përsa i përket Holokaustit është një ndër tragjeditë më të mëdha të shekullit të njëzetë por mos harro se Sovjetikët patën më shumë të vrarë se çifutët por ata nuk u qanë pasi luftuan. Tragjedi tjetër shumë e madhe e shekullit të 20 ishte pushtimi i territoreve të banuara nga Palestinezët prej Izraelit si dhe shpërngulja e vrasja e tyre (siç bënë Serbët në Kosovë).

E kalofsh ditën mirë dhe në paqe! /pf/images/graemlins/wink.gif

OROSHI

Primus registratum

Nuk besoj qe ja vlejne ofendimet per nje teme qe nuk i perket shqiperise te pakten,ulini gjakrat. :wave:

OROSHI

Primus registratum

S'ka gje /pf/images/graemlins/laugh.gif

lover boy

Primus registratum

Kam bisedu nje here ne Tirane me nje cun qe quhej Nils dhe me duket se iku ne Izrael me familjen. E njeh njeri ketu?

lokomotiva

Primus registratum

MIRE SE JU GJETA!
KJO TEME ME PELQENE SHUME.
DUA TE MARR PJESE SE SHOH QE PASKA SHUME INJORANT DHE DISA I KANE IDETE JO SHUME TE QARTA.
DOJA TE BEJA DISA PROPOZIME,TE CILAT JANE.
1)TE MBLIDHEN TE GJITH SIMPATIZANTET IZRAELITO-AMERIKANE DHE TE FILLOJNE TE STUDIOJNE HISTORINE.
2)MOS TE VIJ NJERI DHE TE FLASI PA ARGUMENTA(DUKUMENTA,DATA,EMRA DHE FAKTE QE KANE NDODHUR DHE PO NDODHIN).
KETO JANE 2 PIKAT QE UNE DOJA TE PROPOZOJA DHE PA TO NUK DO ARRIME TE BEJME NJE BASHKEBISEDIM KONSTRUTIV.MBASI TE MESONI TE VERTETEN DO TE BEHENI ME TE EDUKUAR NE TE FOLUR.
DO TE KTHEHEM SHPEJT PER TI DHENE FUND ENRAVE TUAJA.
HA DESH HARROVA BASHKEBISEDIMI DO TE ZHVILLOHET NE ASPEKTIN POLITIK DHE JO FETAR OK.HAJT SHNET PRA. :thumbsup:

arun

Primus registratum

Raporti trondites i OKB-se per krimet e regjimit sionist

Ne baze te raportit te fundit te OKB ne lidhje me krimet e regjimit sionist ne token e pushtuar palestineze mbi popullin palestinez vazhdon akoma dhe masakrat njerezore ne rajonet e pushtuara jane shqetesues. Ne baze te raportit me te fundit te OKB-se me shume se 7 mije palestinez midis tyre gra dhe femije ka vite qe jetojne ne burgjet sioniste ne kushte shume te veshtira. Pervec kesaj edhe bashkatdhetaret e tyre ne tokat e pushtuara nuk kane kushte me te mira se jeta e te burgosurve,dhe ne te vertete palestinezet ne tokat e tyre te pushtara jane te burgosur dhe te sunduar nga regjimi sionist. Ne baze te raportit te OKB,qindra mijera palestinez nuk kane mundesi punesimi dhe arsimimi,dhe tokat e tyre bujqesore jane te gjitha ne dore te regjimit sionist. Ne nje pjese tjeter te ketij raporti thuhet se nje nder masat e marra nga qeveria se Sharonit eshte dhe ndertimi I murit ndares duke rrethuar keshtu shtepite e palestineze dhe duke I kthyer ata ne pengje. Ne raportin e OKB ne lidhje me kete ceshtje thuhet se muri ndares eshte ne ndertim e siper dhe me gjithe denimet qe I jane bere Izraelit nga gjykata e Hages per kete mur,deri tani jane ndertuar rreth 164 km nga 728 km qe ka gjithesejt ky mur,duke rretheuar keshtu 2800 hektare toke bujqesore te palestinezve. Por megjithe qellimet ekspansioniste te regjimit sionsit I cili ka lene shume palestinez pa shtepi dhe strehim,ne nje pjese tjeter te raportit te OKB flitet per varjet dhe denimet pa gjykim te palestinezeve nga ana e regjimit sionist,si dhe largimi I palestinezeve nga tokat e pushtuara.Hetuesit e OKB ne lidhje me kete theksojne se varjet pa gjykim dhe terrori ne tokat e pushtuara vazhdon akoma dhe si shenjstra e tyre nuk jane vetem lideret palestinez por edhe femijet te cilet jane duke shkuar neper shkolla. Ne baze te kerkimit te OKB sipas deshmive te palestinezeve thuhet se nje nga krimet e regjimit sionist ne tokat e pushtuara eshte spastrimi etnik. Bllokimi I rrugeve,si dhe krijimi I postoblloqeve te shumta ne thellesi te terrirtoreve te pushtuara ne rripin e gazes dhe ne bregun perendimore te lumit Jordan per te parandaluar kercenimet e palestinezeve,tregojne sjelljen brutale te regjimit sionist ndaj palestinezeve e thene kjo ne nje pjese tjeter te raportit te OKB. Po keshtu dhe vajtje-ardhjet nga territoret autonome ne rripin e gazes jane te ndaluara. Vetem ata persona mund ta kryejne kete levizje te cielt kane pashaporte diplomatike ose kane lejekalimi nga regjimi sionist.Shtimi I varferise ne territoret e pushtuara si dhe vrasjet masive qe ndodhin neper kampet palestineze,si dhe torturat neper burgjet e regjimit sionist jane disa nga ceshtjet e reja te cilet trajtohen ne raportin e OKB. Ne kete mes sadoqe raportet e OKB zbulojne akoma me shume krime te regjimit sionist kunder kombit palestinez,perseri keto raporte nuk mund ti sherojne plaget e ketij populli.Tashme Europa perkunder pretendimeve per te drejtat e njeriut I eshte vendosur perkrah problemeve te lindjes se mesme dhe vetem Amerika dhe regjimi sionist sundojne ne kete rajon. Shtepia e bardhe me ane te nje menyre te re perpiqet te heqe anash rivalet perendimore nga ky rajon duke I lene dore te hapur regjimit sionist qe te kryeje cdo gje ne territoret e pushtuara palestineze. Ne kete mes dhe OKB per shkak te ndikimeve te Amerikes eshte vetem deshmimtare e krimeve te regjimit sionist,dhe megjithese nganjehere mblidhet keshilli i sigurimit te OKB dhe miratohen rezoluta kunder regjimit sionist,ato perseri c’vleresohen me ane te vetos nga Amerika. Sado qe reportet e OKB ti zbulojne krimet e regjimit sionist per boten lind pyetja per derisa nuk egziston garancia e zbatimit te rezolutave te OKB,zbulimi I se vertetes a mund te behet pengese per ndalimin e vrasjeve massive te popullit palestinez?

OROSHI

Primus registratum

Qenke i dashuruar ne OKB-ne ti plako.
OKB-ja eshte institucioni me kot ne bote,kete e kish nuhatur edhe Dulla yne,prandaj aty merrte pjese ai /pf/images/graemlins/wink.gif .Asnje konflikt nuk eshte zgjidhur nga OKB-ja,korrupsioni/intriga/interesat/punet e kota pa rezultate kane kohe qe e kane kapluar OKB-ne!!

Kondrapedali

Kondrapedali

Orosh, le ta lemë OKB-në për një çast! Izraelitët nxjerrin si të vetmen arsye për pushtimin e Palestinës, dhurimin e tokave nga Zoti (i tyre) para 3000 vjetësh. Kjo është si të thuash që ne shqiptarët duhet të kërkojmë të gjitha tokat ku ka patur ngulime ilire dhe se n.q.se një ditë do kishim fuqi ushtarake për diçka të tillë, të sulmonim Italinë, veri e jug, Ish-Jugosllavinë, Maqedoninë, pjesë të Bullgarisë, Greqinë dhe madje edhe Turqinë.
Tani si të duket ty kjo zgjidhje?

OROSHI

Primus registratum

Kondra,sikur te ishim superfuqi nuk do ta benim???????Si thua ti??
Nuk ma merr mendja qe jemi te pregatitur profesionalisht per te folur per ceshtjen Palestine-Izrael.Une nuk jam dakord me sjelljen e Izraelit kundrejt nje populli te tere Palestinez,ka nje fare arrogance brenda,nuk jam fort pro races Cifute plako /pf/images/graemlins/wink.gif por une e lidhi me rrezikun Arab.Kryqezatat u bene si rrjedhoje e domosdoshmerise se ruajtjes se vlerave Kristiane,besoj e di ti kete.Tani le te merren Cifutet me komshinjte e tyre.Ne Jerusalem kemi interesat tona si Kristiane,por kurre nuk kemi kerkuar spastrimin e Jerusalemit nga Islamistet Palestineze!Sikur te vihej Paqja tani,edhe ti do u habitshe se sa bukur do jetonin bashke Cifute e Palestineze.Shpresoj qe paqja te vihet sa me shpejt,populli Palestinez eshte nje popull i vogel dhe nuk i ben keq askuj,por lidhjet e tij me fundamentalizmin Islamik po e demtojne me se shumte ceshtjen Palestineze!!Shume organizata terroriste operojne ne Palestine.Te gjithe jemi te sigurte qe paqja nuk do vije nga keto organizata,pra sa me shpejt qe te heqin dore Palestinezet nga vetevrasjet,aq me shpejt do zgjidhej ceshtja e tyre.
Edhe mbas krijimit te shtetit te Palestines,keta te fundit ja kane nevojen Izraelit sepse Palestina eshte nje vend i djegur,pa asnje force prodhimi.

Kam besim tek xhaxhi Bushi,sepse ai ashtu sic eshte i rrepte ne lufte,ashtu eshte i rrepte edhe ne zbatimin e marreveshjeve per paqe!!! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Orosh, dhuna lind nga dhuna. Ti e ke parë që sa ka fillu xhaxhi i fuqishëm e sypatrembur Bush me luftu terrorrizmin ky i fundit është shtuar si "kpurdhat mbas shiut"? Edhe "islamikët" pakestinez po u lanë rehat nga Izraeli (po aq anti-krishterë sa edhe arabët) nuk kanë pse të bëjnë më "harakiri". Ideja është që "më lejo të jetoj dhe të lejoj të jetosh". Për Izraelin kjo është e papranueshme pasi vetëm ata duhet të jetojnë ndërsa të tjerët duhet t'u shërbejnë. Këtë filozofi po e përdorin edhe ca amerikanë që mbështesin fort xhaxhin heroik Bush!

ZeroCool

Primus registratum

Per ate qe kishte nje shok izraelit:

Ai shoku jot qe tha se shteti i Izraelit u krijua nga Anglia per te hequr qafe cifutet nga Anglia a e di qe familja me fuqishme ne Angli eshte familja RothSchild e cila "rastesisht" eshte cifute. Izraeli u krijua nga baballaret e zionismit nderkombetar ku futen bankieret me te fuqishem te botes. Si mednon ai shoku yt mos do ishte me mire qe populli cifut te jetonte i shperndare neper bote. Besoj se te gjithe izraelitet sot u pelqen qe "Anglia e krijoi Izraelin" pas luftes se dyte boterore.

Sa per temen ne fjale me duket se ka pasur edhe padrejtesi me te medha ne histori.

OROSHI

Primus registratum

Sipas jush shteti i Izraelit nuk duhej te krijohej??Po e teproni me duket!
Problemi kryesor ne Palestine eshte fetar!!Fundamentalistet e kane shfrytezuar dhe po e shfrytezojne problemin Palestinez per qellime fetare!!
Nje mulla Palestinez ka te drejte qe te denoje me vdekje(e lexuar sot)jane 51 Palestineze qe presin denimin me vdekje per bashkepunim me Isaelitet,a eshte e arsyeshme kjo??
E c#do diskutojme me teper ne tani qe ceshtja Palestineze ka hyre ne rruge te drejte?

une_une

Primus registratum

Ne hebraisht fjala polshtim eshte =pushtuesit
Ne Yidish fjala paleshtim eshte e njejta fjale.

Fjala Palestina eshte fonetikisht latine. Ka ardhur nga Perandori Adrian.

Nuk ka pasur asnjehere ndonje shtet i quajtur "Palestine" ndonjehere ne kete bote. Nuk ka as komb "palestinez".

Nje shembull tjeter eshte kombi kurd. Doni emra mbreterish kurde te Kurdistanit?

Me provoni se jam gabim duke thene emrin e nje mbreti apo presidenti "palestinez" para 50 vjeteve deri ne lashtesi.
Nje palestinez i lindur ne Eigjipt (gjysherit e tij kane lindur ne Egjipt) ishte palestinezi Jaser Arafat.

Ka komb jordanez, ka komb serian, ka komb arab, ka komb persian. Keta kane pasur mbreterit, presidentet apo anatollajt e tyre. Nuk ka komb palestinez.