Nuk jam shqiptar por jam italiano di merda...

true confidental

Forumium maestatis
Re: Nuk jam shqiptar por jam italiano di merda...

Zog per te dale nga kapja pas fjaleve te dyta e komenteve gjykuese…...asnje nuk e zgjedh vendin ku lind a asnje sbehet patriot kur nuk e ndien. Per dike eshte e natyrshme te ndihet krenar qe eshte shqiptar por per disa te tjere patriotizmi eshte vetem nje fije tek e cila mbahesh per te mos shkeputur rrenjet me origjinen por qe nuk sjell ate ndjenjen to be proud of.
Nuk e di si do kishe reaguar ti por shpesh te besh nje reagim te gabuar per nje arsye te drejte nuk eshte gjithmone nje alternative terheqese ..........

iliriano

Primus registratum

Albanezi d'Italia bashkohuni ne lufte per liri:D

"Kur ishim shqiptare ne"shisnim femije,100 lira per koke,flinim 16 vete ne nje biruce 7 metra me 4 dhe rreth nesh vertiteshin minjte,stervitur me se miri.
Kush e ka lexuar librin e Xhan Antonio Steles "Hordhia,kur shqiptare ishim ne"Libri ngre zerin per te kaluaren e nje populli emigrantesh,si italianet ne fund te shekullit te 19-te dhe ne fillim te mijevjecarit.

Kur italia ndeshet me fenomenin e hordhise se emigranteve,autori shtrone faktet duke sjelle ne analize te kaluaren e gjysherve kur jane urryer dhe percmuar.Ishim klandestine,sepse kapercenim kufijte vjedhurazi si zezaket,njelloj te percmuar,dhe ishim te ndyre,ne pike te hallit dhe shpeshe te keqinje,sepse atje ku ka uri,krimi vjen nga pas ose per faktin e thjeshte se nje perqind e kriminelit fshihet brenda nesh.

Keshtu ndersa islami na terrorizonte,me 1922 Mario Buda,hodhi ne ere Uoll Stritin,duke shkaktuar 33 te vdekur,200 te plagosur dhe miliona deme,njelloj sikur te thuash qe Bin Ladeni ka pasur nje paraardhes italian.

Nuk eshte aspak e vertete se kemi qene me te mire se shqiptaret.-shpjegon Stela.

Pandaj Albanezi lart kokat perpara talioneve, se sjane me te mire nga ne.

p.sh:vajzat italiane jane te mira, :wink:

Rambla

Primus registratum

Italianet nuk na perçmojne ne /pf/images/graemlins/wink.gif (jo te gjithe te pakten)!
na kane marr inat sepse nuk ishin mesuar akoma me emigrim te kesaj peshe (i trembem /pf/images/graemlins/laugh.gif ), nese e dini ne fillim madje i kane ndihmuar shume shqiptaret...pastaj ne treguam dhe pjesen tone "te mire" dhe aty filluan te na merrnin inat.
diçka qe do theksoja, dhe si pervoje personale...italianet dmth njerezit normal (por ne fakt edhe te tjeret) jane mesuar ti shohin shqiptaret si te vuajtur qe kane nevoj per ndihmen e tyre, dhe kur shohin qe nje pjese jane te mire (i kane te gjitha te mirat, jane dhe simpatik) i marrin inat shume. behen xheloz (...sa ma ben qejfin kjo gje /pf/images/graemlins/laugh.gif ) sepse e kuptojne qe nuk jemi me poshte se ato, ose qe te pakten nuk jemi aq poshte sa ato do te donin.
mgjth ne pergjithsi italianet nuk jane njerez te keqinj..jane pak frikacak dhe ndonjehere nuk e mbajne shume fjalen qe japin, dhe i japin shume rendesi aparences (mediterran mo, ne itali merren shume me thashetheme, mos u çudisni). une vete skam ndjere asnjehere perçmim nga ato, si ne shkolle dhe ne pune. perkundrazi profesoret me respektonin, ne pune gjithashtu me kishin qejf (akoma me çojne e-maile qe te shkoj ti takoj edhe pse aty kam punuar para nje viti dhe vetem 2 muaj) kurse moshataret e mi ose provonin xhelozi ndaj meje ose u benim shoqe/shok.

kjo jo per tu lavdruar une, por per t'jua treguar italianet nga nje tjeter kend veshtrimi.

lumbardh

Primus registratum

vllezer dhe motra dasha qe se pari tju pershendes
dhe te vazhdoj me temen qe e keni hapur ne ket forum dhe me sa po shoh un ketu disa ende se kan kuptuar se srbet jan popull qe nuk meritojn te jen ne shoqrin ton si munde dikush te thot se
pse ne shqiptaret i urrejme esht shum e kjart ne nuk i urrejm aq shum sa serbet na urrejn neve por me duket se paskeni njouhri pak per serbet dhe
nuk mund ta marr me mend si mund te flisni keshtu kur ne e dim se po keta serb jan ata qe na kan nda trojet tona kan masakru kan ber qka kan dasht me popullin ton me nje fjal kan luaj me ne si maca dhe miun e tash un duhet te behem i mir per ta jo or zoteri skemi qen kurre te mir per ta dhe as qe do te jem ndonjeher por do tna urrejn gjethnje por dhe ne do ti urrejm gjethnje ata pisa
po te hysh ne forumet serbe dhe te shohesh se qka shkruajn per ne do te mbeteni pa mend dhe kur esht pytja per shqiptaret un kurr nuk kam par as ndegjuar se ndonje srb perkrah shqiptaret jo pse e keme me te drjet por te flitet realiteti por te gjith jan te nje mendimi kur esht fjala per shqipetaret pa marr parasysh se ku jetojn ne shqiperi kosov apo diku tjeter ketu disa mundohen te na shesin mend pa i njohur mir serbet pa pas kurr kontakte me ta si kan mundesi pra te din se qfar jan pse nuk pyetni popullin e kosoves apo te malit te zi apo te kosoves lindore se qfar tortura barbare kan perdor ndaj shqiptarve qe disa ketu as ne film smund ta shohin e as te imagjinojn nje gje te till te gjitha keto si ka ber shqiptari por i ka ber serbet
qe dikujt sot i duken te mir e ne ket rast ne mbetemi ata qe nuk bejn me askend. ne jemi popull qe meriton te fshihet nga faqja e dheut vetem pse jem shqiptare. urreje armikun aq sa te urren
dhe armiku mbetet armik pergjithmon tjesht
un personalisht nuk mundem ta paramendoj
te ulem dhe te bisedoj me nje serb si shok por sa her qe shoh fytyrat e prishta srbe shoh armikun tim me te madh dhe menjeher me kujtohen te gjitha qe ka perjetu populli im nga keta pisa qe nuk meritojn te quhen popull por te quhen bisha te egra qe kurr nuk do te zbuten por gjethmon do te mundohen gejn menyren si tja marr nje cop tok fqiut te vet apo si ta vras
pershendetje
nga gjilanasi

S6T6N6

Forumium maestatis

Qellimi justifikon mjetin do thoja une... Nuk mendoj se eshte nje mohim identiteti se sa nje menyre e planifikuar per te patur dicka ne nje moment te caktuar. Eshte e pamunduar te shtiresh pafundesisht duke interpretuar grekun apo italianin por mundet qe kushdo ta luaj nje karte te tille ne vendet dhe me personat qe emri yne i tingellon keq. Perfundimisht nuk mendoj se nuk eshte dicka e keqe perkundrazi nese obiektivi realizohet mund te jesh krenar qe je shqiptar i zgjuar :thumbsup:

Rambla

Primus registratum

nuk vlen perhere thenia e makiavelit. per mua ai shqiptari eshte i zgjuar nese e ben veten ta duan te tjeret duke treguar qe ne fillim qe eshte shqipetar.

them se gjermani sot, ne, do te na kishte zhduk me flak hedhese te gjitheve bashke
kjo eshte per tu tmerruar :shrug: !

komino

Valoris scriptorum

veini men librave, shpatullat punes, koken gjithmone lart dhe nuk do te kete me rendesi nese vjen nga hena apo nga marsi apo nga dielli

ilva

Primus registratum

O Rambla jam dakort me ty per italianet. E ke pershkruar mire tipikun e tyre, dhe ne te vertete keshtu eshte sepse mbi te gjitha jane injorant dhe shume te ngushte. Mjafton tu flasesh per spageti ose mobilje je ne rregull materialista te qelbet.
Ne fakt ai Stella e shkruan shume bukur ate hordhine edhe une e kam lexuar dhe ka gjera qe dhe italiant nuk i dine ose bejne sikur nuk i dine.
M.gj.th besoj se shumica e shqiptareve jane krenar qe kane lindur te tille, te tjeret qe nuk ndihen keshtu keq per veten e tyre. :wave:

Kenti

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ilva:
[qb] O Rambla jam dakort me ty per italianet. E ke pershkruar mire tipikun e tyre, dhe ne te vertete keshtu eshte sepse mbi te gjitha jane injorant dhe shume te ngushte. Mjafton tu flasesh per spageti ose mobilje je ne rregull materialista te qelbet.
Ne fakt ai Stella e shkruan shume bukur ate hordhine edhe une e kam lexuar dhe ka gjera qe dhe italiant nuk i dine ose bejne sikur nuk i dine.
M.gj.th besoj se shumica e shqiptareve jane krenar qe kane lindur te tille, te tjeret qe nuk ndihen keshtu keq per veten e tyre. :wave: [/qb]
-----------------------------------------------
O ilva nqs ti shan Italianin atehere cfare pretendon qe do bej ai me ty??
Koj eshte si me ftu njeri ne shpine time dhe mbi te gjitha te flasi dhe keq per mua..

ilva

Primus registratum

Atehere ti i permbahesh temes or burre o gru ça je, ah sido qe te jesh qeke italiano di....

Pse çfare kujton ti se kur te lavderojne ata dhe bejne sikur te duan jane shume te sinqerte.Kjo nuk do te thote qe une nuk mund te bashkjetoj me ta dhe te respektojme njeri tjetrin. :rockband:

Kenti

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ilva:
[qb] Atehere ti i permbahesh temes or burre o gru ça je, ah sido qe te jesh qeke italiano di....

Pse çfare kujton ti se kur te lavderojne ata dhe bejne sikur te duan jane shume te sinqerte.Kjo nuk do te thote qe une nuk mund te bashkjetoj me ta dhe te respektojme njeri tjetrin. :rockband: [/qb]
------------------------------------------------
Pse ty kur te lavderon ose ben sikur te do nje shqiptar qenke e sigurt qe te donka me te vertet??
Pastaj une nuk jam Italian di .... sic thua ti,jam Shqiptar dhe jam shume krenar ne ndryshim me disa persona.
Po vazhdove me kete llogjike do e kesh te veshtire te bashkjetosh me ato njerizit di "merda"..

Ps..Jam Mashkull nqs nuk e ke kuptuar

tola77

Primus registratum

Epo mos na shani dhe italianet per kulture dhe injorance tani se po te jene dhe ata injorante ne duhet te gjejme se cfare jemi,(se te kulturuar nuk jemi,hyme nder popujt me pak te emancipuar te evropes me saktesi te tretet nga fundi ne baze te statistikave,perndryshe do ishim ftu ne komunitetin europian me kohe) /pf/images/graemlins/laugh.gif

Tironsi_NY

Primus registratum

edhe un genjej nga i her ktu n amerik, u them robve qe jam zezak dhe e kam amrin rasheed /pf/images/graemlins/laugh.gif

Anana

Primus registratum

Fillimisht postuar nga tola:
[qb] Epo mos na shani dhe italianet per kulture dhe injorance tani se po te jene dhe ata injorante ne duhet te gjejme se cfare jemi,(se te kulturuar nuk jemi,hyme nder popujt me pak te emancipuar te evropes me saktesi te tretet nga fundi ne baze te statistikave,perndryshe do ishim ftu ne komunitetin europian me kohe) /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Epo as mos na i mbro se na cane koken si teper me ate racizmin e vet. S'guxojme te themi qe jemi shqipo. Poshte Italia.

Le_Routard

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga lara croft:
[qb] Ajo qe thote xingaro eshte shume praktike ne fakt. Se e keni parasysh si u thone kalamaqve greket apo italianet???
-Haje buken shpejt se erdhi shqiptari....

Kjo eshte per te qare..... [/qb]
pse osht per te qa mi? Rendsi ka te lejn mishin n'pjat po buken le ta han se s'na bohet vone shume /pf/images/graemlins/laugh.gif

Une per vete them gjithmon jom 'Çam', sidomos kur shkoj ne greqi per pushime /pf/images/graemlins/laugh.gif

Tironsi_NY

Primus registratum

italianet sishin racista te medhenj me sa pash un. 2 jav qe ndejta un si beri asnji italiani pershtypje qe un isha shqiptar.

Kam mendimin se ata italian qe jan racista kunder shqiptarve ose kan pasur ndonje eksperince te keqe me shqiptaret ose njohin ndonji qe ka pas ndonje eksperience te keqe me shqiptaret.

ladouce2005

Primus registratum

ka raste kur nuk ke zgjidhje tjeter, vecse tu flasesh femijeve ne gjuhen qe kuptojne...
motra ime u flet nganjehere shqip te veteve, por ata vetem kuptojne, nuk flasin, sepse nuk kane me ke te flasin...
motra punon, ata shkojne ne shkolle 8 me 5 pasdite, kur vijne ne shtepi rrine me nje baby-sitter qe s'flet shqip...
kur ime moter kthehet s'ka shume nerva te perserise nje fjali 5 here deri sa ata t'a kuptojne e t'i perjgigjen...
e vetmja gje qe me tmerron eshte qe femija im s'do mund te merret vesh me femijet e motres /pf/images/graemlins/frown.gif
le te shpresojme qe do te mesojne shqip ne pushimet e veres me gjyshin dhe gjyshen :shrug:

Le_Routard

Forumium maestatis

Thuji motres ti regjistroj kalamojt n'AF se e msojn pri her shqipen /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ika ne une se iku gjermoni! /pf/images/graemlins/laugh.gif

ladouce2005

Primus registratum

t'ja fusin me te shkrujtme ne frengjisht ata ketu e ti editojne e? :tipsy:
LR ik o vlla bej qejf ti, se per ty paska qene Europa /pf/images/graemlins/tongue.gif

thAci

Primus registratum

SHQIPETAR ESHTE AI QE KA GJAK E ZEMER SHQIPETARI!
......SHQIPERINE E MORRI TURKU/I VU ZJARR/SHQIPETAR MOS RRI/PO DUKU SHQIPETAR....
SE BESOJ KURRE SE MUND TE SHPREHEM ME MIRE SE RILINDASIT TANE PER KETE QESHTJE :shrug: :wave: