Nuk jam shqiptar por jam italiano di merda...

Anana

Primus registratum
Re: Nuk jam shqiptar por jam italiano di merda...

e si eshte gjaku shqiptar? Shqiperia ka plot kriminela etj etj qe s'po na lejne rehat as jashte shqiperie. Une jam per individin me mend ne koke.

Tironsi_NY

Primus registratum

kemi fillu nga pak me mar emer dhe ne New York, po shyqyr qe esht i madh New Yorku thuj /pf/images/graemlins/laugh.gif

Juventini.

Primus registratum

Fillimisht postuar nga lir:
[qb] Juventin, cfaredo te ben te flesh rehat lal...por mos u perpiq te justifikosh vetveten para pasqyres duke u perpjekur te na bindesh e te na besh moral. Shqiperine nuk e lendojne ato kafshe nga te cilat ti perpiqesh te largohesh, qe gjithsesi do ngelin ne siten e kohes, por ata "njerez" si puna jote qe fatkeqsisht une i shoh kudo, njerez te cilet po kthehen ne nje pesh te vdekur e qe sdo bejne asgje ne nje kohe kur ne si shqiptar duhet te bejme kaq shume.
Juventin,kudo dhe kurdo emri shqiptar nuk me ka formuar dhe perkufizuar mua, por perkundrazi, une ate. [/qb]
Pershendetje Lir!
Une fle rehat, edhe kur te vdes do vdes i qete, pa mekate dmth. Eshte nje ''thenje'', ''kur te jesh 'njeri', zgjerohu sa me shume'' dhe jam munduar qe te ster-zgjerohem por fatkeqesisht asnje rezultat nuk kam arritur, perkundrazi me eshte thene dhe ndonje fjale e pahijeshme dhe si pasoje veprimi im ka qene pothuaj i tille...!
Zoteri i nderuar, une spo te bej moral, thjesht shkruaj/postoj mendimin tim ne lidhje me temen por ''rastesisht'' ndonjeri si puna jote duhet te mendohet pak dhe mos ta beje qimen tra!
Ti qe pretendon se je ''i larte'' nuk e pyet veten ''pse i shkrova aq ''dobet''?'', dhe pastaj te ndergjegjesohesh dhe te thuash ''me fal/me vjen keq'', te pakten per opinionin edhe nese nuk ta lejon kultura e tepert kete?!!!
Nuk me behet vone nese te bind ty, sepse nuk eshte objektivi te bindi ate qe eshte i bindur, si psh ty.
Shqiperine sipas teje kush e lendon?, mos valle mendon se vetem nje grusht kriminele e lendojne?!
Njerez si puna ime edhe mund te kesh pare (dukesh edhe i shetitur me kohen por me cilen kohe vetem ti e di!) por nuk arrij ta kuptoj se cke kerkuar nga ata?, ose konkretisht c'kerkon nga une?! Mos valle mendon se do me shkoje jeta duke ''keshilluar'' te tjeret? Harrove ti se kam problemet e mia private per te zgjidhur dhe per kombin mund te bej shume pak (per te mos thene asgje), e rendesishme per mua eshte qe te luaj nje rol teper ''modest, pozitiv'' per vendin tim, dhe nje rol madhor per te ardhmen time personale sepse jam i sigurte qe ''mallkimit shekull mbas shekulli'' nuk i devijohemi ne si komb, ne jemi viktimat e ''mentalitetit'' qe sundon boten e vrare tonen, sepse lindin dhe vdesim pa ''lavdi''!
Nese me ka dashur njeri te ''gjalle'' mua, gjalle kam qene, nese me kane dashur ''te vdekur'', i vdekur isha dhe do te jem!
Ne ate ''Siten e kohes tende'' (qe permend me siper) asgje sdo te ngele sepse ''babai i kombit'' eshte shume i vjeter dhe ''sita do e ''meshiroje'', sigurisht edhe te ''birin'' sepse eshte shume i ri...!

Kisha nje pyetje i nderuari Lir:
Pse je krenar qe je Shqiptar? (perqendrohu vetem te realiteti i plote nese do pergjigjesh sepse Shqiptaria eshte e madhe dhe sigurisht qe ka histori te ''madhe'')

Kjo puna e perkufizimit me pelqeu (seriozisht) si ''ide'' por mbetet te ta perseris nje gje: ''Mos ja shto peshen vetes'', dmth ''mos kendo kengen qe nuk eshte e bukur''!!!

Te gjitha te mirat.

OROSHI

Primus registratum

Shqiptaret qe kane ecur me shume perpara(ne kulture them)jane ata qe jetojne ne Itali,pra kjo tregon qe Italianet nuk jane edhe aq rracista,ndersa te thuash qe Italianet jane "injorante",kjo me duket mua nje lajthitje e personit qe e ka thene kete(me sakte ajo Yllka shembullore-ne nevojtore),ata njerez qe jane per te rrahur murin me to,nuk e bejne ti qosh edhe ne Ndroq te Tiranes!!!

ladouce2005

Primus registratum

Orosh, te lutem, mos perdor "q" ne vend te "ç" sepse me ngaterron gjithmone...
faleminderit :wave:

ilva

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Creed:
[qb]
Fillimisht postuar nga ilva:
[qb] Atehere ti i permbahesh temes or burre o gru ça je, ah sido qe te jesh qeke italiano di....

Pse çfare kujton ti se kur te lavderojne ata dhe bejne sikur te duan jane shume te sinqerte.Kjo nuk do te thote qe une nuk mund te bashkjetoj me ta dhe te respektojme njeri tjetrin. :rockband: [/qb]
------------------------------------------------
Pse ty kur te lavderon ose ben sikur te do nje shqiptar qenke e sigurt qe te donka me te vertet??
Pastaj une nuk jam Italian di .... sic thua ti,jam Shqiptar dhe jam shume krenar ne ndryshim me disa persona.
Po vazhdove me kete llogjike do e kesh te veshtire te bashkjetosh me ato njerizit di "merda"..

Ps..Jam Mashkull nqs nuk e ke kuptuar [/qb]
Une nuk e kuptoj sepse menyra se si u shprehe ti duket qe ti po justifikon italianet qe po sillen keshtu, per kete te ktheve ate pergjigje.

Kenti

Primus registratum

[qb]
Fillimisht postuar nga Creed:
[qb]
[qb] Atehere ti i permbahesh temes or burre o gru ça je, ah sido qe te jesh qeke italiano di....

Pse çfare kujton ti se kur te lavderojne ata dhe bejne sikur te duan jane shume te sinqerte.Kjo nuk do te thote qe une nuk mund te bashkjetoj me ta dhe te respektojme njeri tjetrin. :rockband: [/qb]
------------------------------------------------
Pse ty kur te lavderon ose ben sikur te do nje shqiptar qenke e sigurt qe te donka me te vertet??
Pastaj une nuk jam Italian di .... sic thua ti,jam Shqiptar dhe jam shume krenar ne ndryshim me disa persona.
Po vazhdove me kete llogjike do e kesh te veshtire te bashkjetosh me ato njerizit di "merda"..

Ps..Jam Mashkull nqs nuk e ke kuptuar [/qb]
Une nuk e kuptoj sepse menyra se si u shprehe ti duket qe ti po justifikon italianet qe po sillen keshtu, per kete te ktheve ate pergjigje. [/qb]
-------------------------------------------------
O ilva po une nuk eshte se po justifikoja italianet,se nuk kane ngele ata per ti justifiku une apo tjetri e tjetri.
Une thjesht shpreha mendimin tim pa ofendu asnjeri.Dhe po e perseris dhe nje here qe per mendimin tim shqiptari eshte me rracist se Italiani.Nqs Italiani mund te jete rracist me ne,shume shqiptare jane rracista me shqiptaret.
Dhe pastaj ti ja nxive jeten i fute te gjithe me nje grope..Mos i gjeneralizo gjerat se e dime shume mire qe ka italiane trapa po ka dhe njerez te mire..
Pacim Ilva

Anana

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Shqiptaret qe kane ecur me shume perpara(ne kulture them)jane ata qe jetojne ne Itali,pra kjo tregon qe Italianet nuk jane edhe aq rracista,ndersa te thuash qe Italianet jane "injorante",kjo me duket mua nje lajthitje e personit qe e ka thene kete(me sakte ajo Yllka shembullore-ne nevojtore),ata njerez qe jane per te rrahur murin me to,nuk e bejne ti qosh edhe ne Ndroq te Tiranes!!! [/qb]
Hej Orosh mos merr flake kot.

1. Nuk ka statistika qe tregojne qe shqiptaret e Italise kane perparuar me shume. Car u beka italia, stazh kulture e? Perparimi varet shume nga individi vete.

2. Nuk thashe qe Italianet jane injorante. Perqendrohu kur lexon. Ka injorance dhe njerez te mencur ne cdo shtet.

3. Jane racista. Jo vetem Italianet, por edhe shqiptaret edhe ne cdo shtet ka racista. Gjithandej ne Unionin Europian duhet te kesh kujdes kur thua qe je nga nje vend i botes se trete se mund te influencoje biznesin, lejen e punes ose edhe reputacionin. Nje shoqja ime qe studion ne Itali me tregon si trajtohen shqiptaret.

Nja dy vjet me pare takova nje Italian jashte Italie dhe kur iu pergjigja qe isha shqiptare filloi te me shifte si ufo trapi dhe me tha si ka mundesi qe dukesh normale? Ky eshte vetem nje rast...

4. Mos na e shpif me rima nevojtoreje. Keshtu i kulturon Italia shqiptaret? Ndoshta ngaqe i trajton ashtu prandaj.

zog

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Yllka shembullore:
[qb]
1. Nuk ka statistika qe tregojne qe shqiptaret e Italise kane perparuar me shume. Car u beka italia, stazh kulture e? Perparimi varet shume nga individi vete.
[/qb]
shqiptaret ne itali kane "pushtuar" televizionin, çfare kerkon ti te bejne me shume, te shtijne me top.

dhe s'do mend qe gjithçka varet nga individi, po fjete gjume ne ije te fikut asgje s'vjen vete.
por eshte dhe fakt qe aty ku shtypja (nga ambienti) eshte me e madhe, aty dhe perpjekjet per rezistence, behen me te medhaja, e per shumicen qe se kane perpjekjen qellim te jetes, shoqeri te tilla diskriminuese te ndihmojne me teper te shtyhesh perpjete, ndryshe te shkelin poshte pa meshire.
atje ku te duket "bukur" ngaqe te trajtojne me mosperfillje ose ngaqe bota eshte e madhe e s'ka nge te merret me ty, si ne USA, atje dhe s'ke nevoja pse ti tejkalosh te tjeret, te jesh me i miri nga ata, por thjesht mjaftohesh me te njejtat ambicje si te shumicesh, nje shtepi, nje rroge e bollshme, e nje veture.

kjo shpjegon pse ne USA, s'ka shqiptare te degjuar, as te shquar, megjithese komuniteti shqiptar po kap milioneshin.
eshte e madhe usa, ka vend per te gjithe, edhe per shqiptaret, e ata rrine kembkryq kollaj ne vendin e rezervuar per ta.

ne europe eshte krejt kunder, per nje byth vend duhet me boksu.

ndersa sa i perket atyre qe hiqen si italian, po tu eci keshtu, ç'te keqe ka pse te mos BEHEN e jo vetem te quhen.

Anana

Primus registratum

Argumenta interesante.

Por nuk jam dakort me agresivitet te tepruar per te perparuar.

Kaq.

picasso

Forumium maestatis

shqiptaret,italianet,kosovaret,belget,francezet,somalezet.hahahahahahahaha ca flitni.kush mendon se nje itanian eshte me i mire se nje shqipetare?
e verteta eshte se si gjithkund.thone se fjala e keqe hapet kollaj.e mira jo.prandaj edhe shqipetareve u ka dal nami per keq(meqenese ishin te fundit qe filluan emigracionin ,mbeten edhe problemi i fundit,dhe i dites.
ja psh.tani jane terrorristet,ngjarja e fundit.dhe shqiptaret shikohen si partner (edhe pse i vogel)nga amerika apo shtetet e tjera.
e verteta eshte se cdo shtet,ashtu si cdo njeri,ka vlerat ,kulturen traditat,vyrtytet,antivyrtytet ,etj...
puna eshte te mos e shohim jeritjetrin me racizem.eshte ceshtje racizmi kjo lufte qe po behet tani ne irak.dikush i shikon ata shtrember.dhe ata behem edhe me agresiv.
me thoni pak ju lutem!nese nje personi,qofte ai me i ndershmi dhe me i miri.nese perjashtohet nga shoqeria,me epitetet hajdut,vagabond manjak,etj...sado i forte te jete.me thoni,ca do beje ai.kur asnje nuk e pranon,kur te gjithe e percmojne.kur ja bejne jeten ferr.a nuk i gatuhet ne zemer nje uurejtje,dhe behet gati per hakmarrje.po flas per njerez eeee.e jo per shejtor.
shipetare ,kinez,maroken,braziljan.kane te gjithe nje vlere dhe nje antivlere.dhe cilado ofte vlera e tyre,ajo bie poshte,nese nuk mesojne te bashjetojne.

Erison700

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga zog:
[qb] ndersa sa i perket atyre qe hiqen si italian, po tu eci keshtu, ç'te keqe ka pse te mos BEHEN e jo vetem te quhen. [/qb]
Osht akoma nji klecke qe ju hyn ne rrota per ju qe doni te ndryshoni dicka edhe hidhni posht dicka akoma me te rendesishme se ajo qe e beni te re o zogo.

Edhe zyrtarisht ne karten e identitetit te re ngelesh nazionalita: Albanese
eshte me mir ta pranosh ate qe vet je edhe mos e bej nji me te mir se vetja jote.

Meqe ju e paskeni kaq te veshtire ta pranoni qe jeni shqiptar sec me vjen ne mendje i madhi Mirush Kabashi: Bishtin e qenit thot ai...
Megjithate kjo nuk eshte per te gjith por per ata qe e konsiderojne veten jo shqiptar. Ne fund te fundit nese ti do ti thoje nji italiani qe nuk je nje shqiptar ai do te permendte bishtin e qenit...

picasso

Forumium maestatis

te jesh rracist,do te thote te jesh nje "hitler impotent"pra nje "kriminel"por impotent.te mohosh veten,ben nje krim tjeter(ndoshta me te madh se ai i pari)te jesh vetvetja,te krenohesh per ate qe je,edhe kur nuk je ne lartesine e duhur.ji vetvetja,dhe ji krenar(jo mendiemadh,dhe racist)por krenar,per ate qe je.duke u munduar te e permiresosh veten,pra ate qe je.

Florus

Forumium maestatis

Per fat te keq eshte e vertete qe ka shume nga ata qe prezantohen si jo-shqiptare, por kjo gje ndodh jashte Italise... eshte me te vertete nje vetmohim qe i behet vetes dhe kombit, turp :smash:

Persona te tille kam pershtypjen qe jane vetem ata qe me kulturen e tyre te limituar nuk u demonstrojne dot te huajve se edhe shqiptaret jane njerez me vlera jo inferiore ndaj te tjereve.
Keshtu, kta tipa zgjedhin rrugen me te shkurter dhe hiqen si te huaj. ne njefare menyre na bejne nder se del italiani dhe greku i trashe /pf/images/graemlins/wink.gif

sweetheart

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Juventini.:
[qb]
Une jam krenar qe jam ''une'', por dhe qe jam Shqiptar dhe mos e beni ''tragjedi'' sepse per nje nate super-erotike ja vlen te jesh ''Italian'' /pf/images/graemlins/smile.gif
[/qb]
Ehhhhhhhhhhhh lum si ti mor JUVENTINI qe thua jam "Italian" dhe kalon nete "SUPER - EROTIKE" me femra. Shpresoj mos kesh te dashur, se po pate, MJERE AJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.

P.S:Meqe ra fjala. ke te dashur?

Juventini.

Primus registratum

Fillimisht postuar nga sweetheart:
[qb] [/qb]
Ehhhhhhhhhhhh lum si ti mor JUVENTINI qe thua jam "Italian" dhe kalon nete "SUPER - EROTIKE" me femra. Shpresoj mos kesh te dashur, se po pate, MJERE AJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.

P.S:Meqe ra fjala. ke te dashur?
[/QUOTE]

Sikur te takoja nje ''sweetheart'' si ti per ta bere per vete do me duhej te thosha jam nga Turqia ose Meksika!

Kur kam thene se ''sono italiano'' kisha arsyen time dhe nuk ja vlen te perseris fjalet e meparshme!

Mjere ajo thote kjo :lol: , ndersa une me serioz se kurre do te te thoja LUM AJO QE ME KA MUA dhe MJERE AJO QE ME HUMB MUA!

Shpresa jote sikur mbetet te jete e kote, me vjen keq per ty qe ''tingullon mjerim''! Edhe ti qenke e ''nderhyrjes se shpejte'', ehh c'grup i gatshem qe ne vend te Shqiponjes mban Sorren si link per te thyer ''anti-shqiptaret'' te cilet jane shqptaret e vertete, te cilet fare thjesht i bejne njerezit per vete, ndoshta edhe ti ke ndonje fakt, kushedi!

Hapni syte o njerez, e kuptoni qe kjo eshte dicka fare normale dhe mos me beni si superpatriote, duke marre thas me rere ne shkretetirat e Saharase dhe duke i shperndare neper lulishtet famekeqe shqiptare, ne te cilat vetem disa lule numerohen!

Tung bre qike, muahhhhhhhhhhhh /pf/images/graemlins/wink.gif

Erison700

Forumium maestatis

Qe qeke juventin si un e morem vesh /pf/images/graemlins/laugh.gif , po a ben pjes ke ky kopshti me pak lule apo jo???
Ose me sakt ate pelqen te jesh pjese e ketij kopshti?

P.s
Ska milan dhe inter qe te na frenoj sivjet, jemi blinduar nga te katra anet........ :rockband:

Joy

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Artemis:
[qb] Smile... ato lirat qe i fiton atje- I han e i Dhien... por Emri nuk Blihet me Asgje oj goce... [/qb]
Qetesohu mi goc, pi ndonje kamomil se e kuptojme qe vdes per tu bere pak shqipetare....s'ka nevoje per koment e per fjalor "te pasur"!
Faleminderit per mirekuptimin :mad: