Ne cilat statistika bazohet thenia : 70% e Shqiperise jane MYSLIMANE ?!!!!!!

Ne cilat statistika bazohet thenia : 70% e Shqiperise jane MYSLIMANE ?!!!!!!

Per afro 50 vjet shqiptareve ju privua
e drejta e fese nga regjimi komunist.

Nje pjese madhe e tyre u martuan pa marre
parasysh fene e kundert te partnerit/es ,
perjashtuar ketu katoliket e Shkodres.

Atehere cfare na ngelet te themi per dy brezat
e rinj shqiptare ????
A jane ata dakort te pranojne si fe te tyre
ate te atsise ???
Une dhe fisi im jemi te perzier,megjithate kur
me pyesin prononcohem i krishtere

Ka dhe nje koncept tjeter ku mendohet se shqiptareve i rrjedh nder deje gjak i krishtere.
Ata nderruan fene me dhune(500vjet nen zgjedhen
e perandorise osmane)per te mos shuar plotesisht
kombin shqipetar.
Sa perqind e shqiptareve do kthehen ne origjine ??

ATEHERE PSE ABUZOHET ME SHIFREN 70% !????

Goca

Primus registratum
Re: Ne cilat statistika bazohet thenia : 70% e Shqiperise jane MYSLIMANE ?!!!!!!

Fillimisht postuar nga Princesha_B.B:
[qb] Per mendimin tim nuk ka asgje te keqe???
Une doja te dija per vete, se cfare feje do te zgjidhnin shqipetaret kur i kane prinderit me fe te ndryshme. Une kam zgjedhur kristianen sepse ate gjak kemi. Me vjen keq me disa ketu qe nuk japin pergjigje te plote e sjellin ngaterresa ne teme. [/qb]
Ndersa ne momentin qe une bera zgjedhjen e fese time, s`kish rendesi fare se cfare feje ishin prinderit e mi, pasi ata jane rritur ne nje menyre aq ateiste saqe s`dinin ti pergjigjeshin pyetjeve te mia. Keshtu c`beri vogelushja qe kerkonte te dinte?! Mori disa informata dhe disa libra e filloi te lexonte. Ju mbush mendja dhe tha , une do behem Keshtu.

Gjak i krishtere?! Nuk arroj dot ta konceptoj...Per mua, besimi eshte dicka qe fitohet e krijohet me kalimin e viteve e jo nje gjen i ADN-se se njeriut.
Sa per statistikat, e kam thene me siper qe jam dakort qe duhen bere per se mbari.

P.S: Per Savage... "mullaqe mushke"... /pf/images/graemlins/laugh.gif

AskushiuS

Primus registratum
Re: Ne cilat statistika bazohet thenia : 70% e Shqiperise jane MYSLIMANE ?!!!!!!

xhino ke bere shume mire qe ke zgjedhur fene islame.
Se cfare kemi qene ne, ti nuk ka nevoje te na e argumentosh, se ti e ke zgjedhur tenden pa pare nga e kaluara ,prandaj nuk duhet te shqetesohesh fare per kete pike..
Meqenese feja per ty nuk eshte e trashegushme,bota do ishte aq e perzier sot
sa ti do ishe xhino budisti.
Besimin e zgjedh vete,por jo kur lind ama...
Prinderit e trshegojne,e vendosin dhe e shkrujne
per ty.

B.B

Primus registratum

Penelat e Gogut, ne lidhje me pozicionin tend te jap te drejte. /pf/images/graemlins/smile.gif

B.B

Primus registratum

Kurse ne lidhje me mendimin tend Xhino, do te thoja, qe ti ke zgjedhur ate Fe per te cilen ti je me i bidur dhe jam dakort me kete, por per ate "Jooooooooo" e ke gabim, sepse nuk e njeh ti historine e Shqiperise aq sa kujton, per vete faktin qe neper arkivat e vendeve te ndryshme te botes ka dokumenta, qe tregojne historine dhe fene e shqiperise aq, sa as ti e as une nuk e njohim , prandaj mos flit me kaq siguri.

jeta

Primus registratum

kurATEHERE PSE ABUZOHET ME SHIFREN 70% !???? [/QB][/QUOTE]

pse ty te shqeteson kjo shifra70%??!!nuk e kuptoj pse kerkon qe me ane te temes qe ke hapur te mbjellesh sherr :confused: populli yne ka arritur te bashkjetoje me se miri me 3fete e tija dhe kjo eshte mese evidente.ai kthimi ne origjine me duket shume absurd dhe pak arkaik.ti kerkon te revoltohesh pse je per vete ne minorance :devil:
megjithate te uroj fat ne luften tende me mullinjte e eres dhe mos e vrit mendjen se ke per t'ia dale mbane /pf/images/graemlins/laugh.gif

AskushiuS

Primus registratum

ajaros
Pikerisht ngaqe jam minorance me duhen
statistikat qe ta di me saktesi perqindjen !!! :confused: :angel:
(Pastaj ti nuk me duhesh se i ke pasur te dy prinderit mysliman)
Lexoje temen me kujdes...

Gjithe te mirat vella !

savage

Primus registratum

kerkoj ndjese per nje lapsus teknik ne lidhje me ngjyren. pas studimit te gjithanshem te temes ne fjale, pa dyshim marre shkas edhe nga kontributi i penelave duhet te them se ngjyra e percaktuar nga une me lart ishte e gabuar dhe se konkluzioni perfundimtar i ngjyres se gjakut eshte ky;
Ai eshte ngjyre BORIJE.
Te fala askushit!

Goca

Primus registratum

Askush , ndoshta ti temen duhet ta kishe formuluar ne nje menyre tjeter, ti kishe zgjedhur fjalet me me kujdes, sepse u beme nja 6 qe e kane kuptuar keshtu e ti vazhdon tu thuash te gjitheve me radhe " thellohu e shihe temen me me kujdes".

P.S: per Savage.... mos nderro ngjyre edhe ti... /pf/images/graemlins/laugh.gif , rri ne origjine se do plase ndonje sherr o aman... /pf/images/graemlins/laugh.gif

marko sula

Primus registratum

SAVAGE MOS JE RRITUR GJE MES LOPEVE TI?
SE i dike dhe ngjyren e bytheve, jo per gje.
Lene o goc ,o cun( cfare je), gjakun e kristianve rehat ate boj, do me fol ne teme fol , po mos na bej komente me gjakerash ketu.

marko sula

Primus registratum

Askushius nje keshille kisha per ty.
Tema eshte teper e rendesishme, sepse jemi ne ato shqipetare qe duhet ti veme ne vend gjerat ashtu sic duhet, gjithashtu dhe ne lidhje me fene, por eshte shume e veshtire.
Shipetaret nuk do e pranojne kurre realitetin sepse nuk jane mesuar ti pranojne gjerat sic jane ,por do i bien nga siperfaqja.
Ne kete teme konkretisht asnje nuk ka dhene pergjigje te plote, po anohen , jo keshtu e jo ashtu, sic e sheh dhe vete.Shnet

Goca

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Marko_2:
[qb] SAVAGE MOS JE RRITUR GJE MES LOPEVE TI?
[/qb]
Ju keni paragjykime per njerezit qe rriten ne mes lopeve e ne mes metropoleve.... cfare serioziteti ti jap temes une.
Permende edhe siperfaqesine pale, kur siperfaqesor u tregove vete tani me kete koment... :confused: .

Nejse... duke u kthyer tek tema....

Kur thoni qe gjaku i kristianeve eshte ne origjine , ndodhta ju harroni se edhe kjo fe, u shpernda neper bote nepermjet kryqezatave. Edhe ato e imponuan kristianizmin ashtu sic beri turku me pushtimet e veta. Feja pra ka periudhat e veta qe varen nga historia e nje kombi. Origjina nje eshte per mendimin tim: Qe ekziston vetem nje zot.

AskushiuS

Primus registratum

Ashtu eshte vertet,qingji i mire pi ne dy nena..

Po ka dhe nje "penel" tjeter qe shkruan shume bukur te temat e Erosit..
Nuk e kam me ty jo, po ai tjetri e.....
EDHE DHI E ZGJEBOSME EDHE BISHTIN PERPJETE.
nejse..duhet te jemi me te sakte jo kaq siperfaqsore.

savage

Primus registratum

o marko 2? (can't handle the pressure of nr 1!) po qe kur mushkat qenkan lope? te lutem kujdes se po na ngaterron statistikat. lere qe cte duhen ty keto biseda, shume komplekse.
kurse askushiu duket qe paska bere edhe vrojtimet perkatese, dmth detyrat e shtepise. sic duket i duhen te shkruajturat e penelave per te percaktuar profilin psikologjik te penelave. obobo penela, u psikologjise!

marko sula

Primus registratum

O Savage, ti mund te jesh nje mushke ose nje lope, po qe je nga kjo rrace je!!!!!!!!
Leri o njeri llafet e kunjat , se vete fillove ne fillim te temes , me ngjyrat e gjakut.
Shif o punen tende dhe jep mendim nqse do te japesh , leri komentet e mos u kap pas fjaleve.

P.S. Meqe u ofendove po e korrigjoj," mos je rritur gje mes mushkave ti?
PO aty duhet te jesh rritur derisa reagove per gabimin tim, se ndryshe do te ktheje nje pergjigje normale, po mos u irrito o njeri, mushke do te jesh ti jo lope, Mushke te them une.

marko sula

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Penelat e Gogut:
[qb]
Fillimisht postuar nga Marko_2:
[qb] SAVAGE MOS JE RRITUR GJE MES LOPEVE TI?
[/qb]
Ju keni paragjykime per njerezit qe rriten ne mes lopeve e ne mes metropoleve.... cfare serioziteti ti jap temes une.
Permende edhe siperfaqesine pale, kur siperfaqesor u tregove vete tani me kete koment... :confused: .

Nejse... duke u kthyer tek tema....

Kur thoni qe gjaku i kristianeve eshte ne origjine , ndodhta ju harroni se edhe kjo fe, u shpernda neper bote nepermjet kryqezatave. Edhe ato e imponuan kristianizmin ashtu sic beri turku me pushtimet e veta. Feja pra ka periudhat e veta qe varen nga historia e nje kombi. Origjina nje eshte per mendimin tim: Qe ekziston vetem nje zot. [/qb]
Une jam dakort me ty ne lidhje me temen, une besoj ne ZOT dhe nuk kam zgjedhur akoma ndonje fe , gjithashtu dhe po te me pyesnin ke do zgjidhja , do thoja " Fenë Kristiane" /pf/images/graemlins/smile.gif
Megjithate po ti hyme historise, mesa sa di une personalisht , mendoj qe populli yne vjen nga feja kristiane ( ortodokse dhe katolike), pastaj shqiperia dhe ne kohen e turkut ka pasur kryqezata apo principata te cilat e kane ruajtur fene e tyre.
Turku kuptohet qe beri te veten qe e ktheu popullsine ne fe myslimane, po kjo nuk do te thote qe nderroi gjakun(origjinen)e fese te shqipetareve.
Une nuk mund ta imagjinoj nje shqipetar mysliman, se si i thote vetes mysliman kur femrat e cunat rrine bashke, pine bashke, kercejne bashke....etj.
Nje mysliman nuk i lejon keto gjera, atehere c'kuptim ka shpreja " Shqipetar mysliman"? :confused:

Kurse persa i perket seriozitetit te temes , me sa pashe une, Savage dhe ti kishit filluar komentin e ngjyrave .......

Goca

Primus registratum

Fillimisht postuar nga AskushiuS:
[qb] Ashtu eshte vertet,qingji i mire pi ne dy nena..

Po ka dhe nje "penel" tjeter qe shkruan shume bukur te temat e Erosit..
Nuk e kam me ty jo, po ai tjetri e.....
EDHE DHI E ZGJEBOSME EDHE BISHTIN PERPJETE.
nejse..duhet te jemi me te sakte jo kaq siperfaqsore. [/qb]
Une e kam pak te veshtire te te kuptoj ty...( qingji, peneli, Erosi, ai tjetri, dhia , bishti...).... booooo.... :confused:
Nuk po kap dot ku don me dale?!
Po e kam vene re qe paske veshtiresi te shprehesh ne menyre korrekte, ose ndoshta jam une qe s`te kuptoj sic duhet...

Shih se Penelja shkruan edhe tek thashememet, tek letersia, tek diskutimet shoqerore...thellohu icik me shume...

Blendi

Primus registratum

Statistikat duhen rinovuar.Kaq! Jane tepr te vjetra, qepara nxjerjes se fese jashte ligjitne vitet 60.
E dyta, feja nuk rrjedh ne gjak, prandaj shprehjet "Gjak Musliman", "Gjak i Krishtre" jane bajate.
E treta, mos u erresoni shumenga keto, kemi shume te perbashketa dhe pak te ndryshme.

B.B

Primus registratum

Pa pa pa , sa i perpikte tjetri aty. ( e katerta kjo) :wink:
PO mire mo Blendi po e heqim fjalen gjak dhe po perdorim fjalen origjine.
Nje artikull qe doli ketu ne Danimarke ne gazete doli qe 85% dolen myslimane, e te tere ne shqipetaret hapem syte, jo per gje por u cuditem. Statistikat duhen te ndryshohen patjeter. :smash:

LEKE DUKAGJINI

Primus registratum

Per Gjak Të Shqipëtrit.

…………………………

Ah Shqipëtarë ! ja më dëgjoni,
Largohuni prej tradhëtisë,
Pa ja kthy shpinën stambollit,
S’dalin Lulet e Lirisë.

S’dalin Lulet s’vjen Liria,
Pa ja prishë miqësinë sulltanit,
S’lindin Nanat Ilirijan,
Pa i pastru gjakun Shqiptarit.

19….nga…

samanta

Primus registratum

Ato statistika jane qe ne kohe te Nuhit,sepse te reja s'jane bere :shrug: