Ne cilat statistika bazohet thenia : 70% e Shqiperise jane MYSLIMANE ?!!!!!!

Ne cilat statistika bazohet thenia : 70% e Shqiperise jane MYSLIMANE ?!!!!!!

Per afro 50 vjet shqiptareve ju privua
e drejta e fese nga regjimi komunist.

Nje pjese madhe e tyre u martuan pa marre
parasysh fene e kundert te partnerit/es ,
perjashtuar ketu katoliket e Shkodres.

Atehere cfare na ngelet te themi per dy brezat
e rinj shqiptare ????
A jane ata dakort te pranojne si fe te tyre
ate te atsise ???
Une dhe fisi im jemi te perzier,megjithate kur
me pyesin prononcohem i krishtere

Ka dhe nje koncept tjeter ku mendohet se shqiptareve i rrjedh nder deje gjak i krishtere.
Ata nderruan fene me dhune(500vjet nen zgjedhen
e perandorise osmane)per te mos shuar plotesisht
kombin shqipetar.
Sa perqind e shqiptareve do kthehen ne origjine ??

ATEHERE PSE ABUZOHET ME SHIFREN 70% !????

savage

Primus registratum
Re: Ne cilat statistika bazohet thenia : 70% e Shqiperise jane MYSLIMANE ?!!!!!!

Gjak i krishtere? Cfare ngjyre eshte ky mo?

Goca

Primus registratum
Re: Ne cilat statistika bazohet thenia : 70% e Shqiperise jane MYSLIMANE ?!!!!!!

Lejla... /pf/images/graemlins/laugh.gif

AskushiuS

Primus registratum

Ti SAVAGE duhet te jesh i/e ""VERBER"",
prandaj dhe nuk mund te shkruash me gjate lidhje me temen !!!! :cool:

AskushiuS

Primus registratum

Me vjen keq dhe ti "Peneli..." je larg temes !!!!
Skuqu dhe ca..

Goca

Primus registratum

Fillimisht postuar nga AskushiuS:
[qb] Me vjen keq dhe ti UFO je larg temes !!!! [/qb]
Shoh qe ju tokesoret keni nje perceptim ndryshe te koncepteve nga ne jashtetokesoret.

Nga njera ane , nuk e kuptoj ne cilin aspekt kerkon ta besh diskutimin e temes. Nga na historike? Atehere duhej ta hepje tek historia. Nga na fetare? Atehere hape tek feja. Meqe e ke hapur tek Shqiperia , do te thote qe mbi te gjitha ke ven ne dukje faktin qe " FEJA E SHQIPTARIT ESHTE SHQIPTARIA"... por kur e lexon me vemendje permbajtjen, veren se bie ne kundershtim me kete.
Nese problemi eshte statistika e gabuar, jam dakort me ty, duhen bere statistika te reja. Po s`e mos eshte vetem ky problem qe kerkon statistike. Ja merr per shembull numrin e rezidenteve ne Shqiperi dhe numrin e emigranteve jashte. Deri tani s`ka ndonje rezultat te sakte per kete.
Ne nje fjali ti kishe shkruar : Kur do kthehen ne origjine shqiptaret?
M`fal po jemi ne 2003 , s`kemi me turq e romake qe na detyrojne fene. Njerezit sot jane te lire madje edhe ne rrethin familjar nuk ekziston ndonje imponim i madh. Shume familje myslimane me niper e mbesa katolike e shume katolike me myslimane. Varet gjithcka nga periudha ne te cilen jetohet dhe ne shumicen e rasteve nga vendi. S`mund te kerkosh origjine per fene, nese beson se Zoti eshte nje per te gjithe, prandaj ...mirupafshim.

mistrec-sarande

Primus registratum

filloj lufta universale 2.
Hajd es ekam una nej pistolet me lazer ma berei babi dhurate kur mbusha 7 vjeç. :devil:

B.B

Primus registratum

Eshte e vertete qe njerezit jane te lire, por une mendoj qe kjo nuk ka te beje fare me ato statistika qe ka nxjere Askushius, keto statistika nqse jane te gabuara duhet te korrigjohen.
Pastaj ne baze kujt kane dale keto statistika, se gazetat ne shqiperi nxjerrin keto statistika, nderkohe qe neper enciklopedite boterore historike te origjines apo fese, shqipetaret jane kristane.
Kjo eshte nga ana e vertete historike. Ne me baza historike jemi gjak i krishtere dhe duhet te jemi te ndergjegjshem per kete, ( ana historike). Pastaj qe njerezit jane te lire , kjo eshte pune tjeter, njerezit mund te zgjedhin ke te duan.

/pf/images/graemlins/smile.gif

AskushiuS

Primus registratum

Bojaxheshe thellohu me shume te lutem !!

Kur them:( ka dhe nje koncept tjeter)kjo nuk duhet marre si baze absolute.
Aq me teper ke ndryshuar dhe kuptimin e pyetjes time: Sa perqind e shqiptareve do te kthehen ne
origjine??- i referohet konceptit te mesiperm.

Do ishte më me interes te tregoje nese ti ben
pjese ne grupin e shqiptareve qe i kane prinderit
me fe te ndrysme dhe ti vete ne cilen je.

Goca

Primus registratum

[qb]
Do ishte më me interes te tregoje nese ti ben
pjese ne grupin e shqiptareve qe i kane prinderit
me fe te ndrysme dhe ti vete ne cilen je. [/qb]
E sheh sa shume ke gabuar ketu per shembull! Cfare rendesie ka per temen , te dish se ne cilen fe besoj une?! :confused: Nuk mund te bejme dot nje diskutim asnjanes , objektiv, te pavarur nga besimi personal?! :confused:

AskushiuS

Primus registratum

Ti bojaxheshe dike te lyesh shume mire!
Duhet te jesh njeri i dobet dhe i paformuar mire
meqenese i anashkalon temes.
Mua nuk me itereson fare feja jote po vetem perqindja ne te cilen ben pjese nese i ke prinderit me fe te ndryshme.

(p.s Le te mos me keqkuptoje asnje shqiptar i krishter ose mysliman lidhje me temen )

AskushiuS

Primus registratum

Ti LOGO ke shume te drejte kur pyet cfare
nekuptojme me pohimin "une jam mysliman"
(mysliman shqiptar ama)
Une mendoj qe cfare nenkuptojme ne shqiptaret
eshte ndryshe nga ajo cfare nenkupton bota e zhvilluar per ne.
Teorikisht ka vetem dy mundesi ,o pershtatemi ne ose ose ata.
Lind pyetja po praktikisht??
Kush eshte i mvaruri dhe nevojari ne kete mes???

Goca

Primus registratum

[qb] Mua nuk me itereson fare feja jote po vetem perqindja ne te cilen ben pjese nese i ke prinderit me fe te ndryshme.

[/qb]
jo ush po gomar... mos me thuaj nese je muslumane apo e krishtere po me thuaj a ben pjese tek 30 apo 70?! N`rregull ne rregull...

P.S: Vazhdoje dhe pak pershkrimin psikologjik te lutem se po me pelqeka jashte mase.

Goca

Primus registratum

[qb] dhe ti vete ne cilen je. [/qb]
Urno edhe faktin ...

AskushiuS

Primus registratum

OOO PENEL pershrimi psikologjik eshte:
VAZHDO SHIT ZHAVORR TE LUMI!!
Pune te mbare dhe jete te lumtur.....

Goca

Primus registratum

Flm e dija qe s`do pertoje.

Hajt diskutim te mbare...

savage

Primus registratum

heu, si u paska nxehur askushi more! per nje sqarim tekniko-shkencor me penelat. Jam dakort qe ai gjaku mund te jete lejla ose ne gjuhen popullore ngjyre "mullaqe mushke".
Nderkohe une nuk kuptoj pse askushi eshte kaq i indinjuar kur ai nuk di se c'fare kerkon me kete teme. A jemi ne te krishtere, muslimane, shqiptare, greke etj? Statistiskat pastaj jane dokumentat me te manipuluara dhe te gjitha palet e dine kete.
me vjen mire qe askushi ka marre persiper identifikimin e karaktereve ketu ne forum dhe pres me padurim te di tipin tim.

B.B

Primus registratum

Per mendimin tim nuk ka asgje te keqe???
Une doja te dija per vete, se cfare feje do te zgjidhnin shqipetaret kur i kane prinderit me fe te ndryshme. Une kam zgjedhur kristianen sepse ate gjak kemi. Me vjen keq me disa ketu qe nuk japin pergjigje te plote e sjellin ngaterresa ne teme.

genti

Primus registratum

O njerez te dobet qe jetoni per inerci, nese eshte nje gje qe nuk mund te detyrosh njeriun te beje, eshte pikerisht besimi ,qofte ky fear apo i cfardoshem,

Shumica juaj ketu e shikoni fene si kulture dhe keni gjithmone tendence perendimore apo te atyre ndjenjave qe na ushqehen nepermjet televizjonit dhe mjeteve te tjera (informativo-propagandistike), dhe ja rrezultati...

del ku pafillua ketu lart dhe shkruan se ne kemi prejardhje kristjane,,,Joooooooo

Iliret dhe Boshnjaket kane qene dy popuj ku kane besuar ne zotera (ne statuja apo forma te ndryshme qe simbolizojne nje perendi te caktuar)
Prove per keto jane shume statuja te gjetura neper kohera,por kjo s'do te thote qe ne tani te shkojme drejt origjines,si thote ky lart.

Une per vete besimin e zgjodha vete dhe nuk me intereson se ku ka besuar gjyshi apo stergjyshi,une zgjodha ate qe eshte e vertete,dhe qe eshte me bindese fene islame,dhe kete e bera se mu duk e drejte dhe kjo s'ka te beje fare me ate qe thote ky,se na esht imponuar nepr kohera.

Dhe sa per djeni kane qene dy perandori te cilat asimiluan besmin vendeve qe pushtuan,ato jane perandoria Mongole dhe ajo Osmne.

Tani ketu shihet qarte se Osmanet te ne erdhen si pushtues te rradhes e jo si misjonare per te na nderruarr ne besin,
pastaj ne te njejten perjudhe kohe kane qene te pushtuar edhe Serbet dhe Greket dhe te dy ketto vende perkatesisht Serbia 4 shekuj dhe Greqia 3 shekuj,dhe dihet mire se sa eshte perqindja e myslymaneve etnik ne keto vende.
Te vetmit qe kane qene myslymane kane qene Boshnjaket dhe shqiptaret si ne greqi po ashtu ne ish jugosllavine.

Prandaj lexoni pak me shume o njerez,dhe zgjidhni ate qe ndjeni si te vertete dhe te drejte dhe kjo per zgjedhjen tende, sepse kjo as nuk trashegohet e as nuk imponohet vetem adhurohet...