Ndihmë e përgjithshme, mesazhe të papërcaktuara

regele

Forumium maestatis
Re: Ndihmë e përgjithshme, mesazhe të papërcaktuara

Djema me ndihmoni: Si behet enable protection i nje dokumenti ne wordpad? falemnderit!

Klavier

Primus registratum

Pershendetje cuna!

Kam nje problem. HD e kompjuterit tim e kam 60GB dhe e kam ndare ne 3 pjese. Tek i pari C, win 2000 pro, tek D winXp pro, dhe E thjsht per dokumneta.
Vendosa te mbaja vetem Xp( qe eshte tek D) dhe i bera format C. Ceshtja eshte qe nuk boot dot me XP ....
Tani, cila eshte zgjidhja me e shkurter ne kete rast? C'fare me sygjeroni te bej se kush i futet dhe nje here nga fillimi instalimeve?

Menjefjale, ka ndonje menyre qe te arrij te bej boot XP?
Tjeter qe mendoj eshte qe te ri-instaloj 2000 tek C-ja, por tashme duhet te jete fshire Boot i XP ne regjister?!

Gjithe te mirat te gjitheve
Klavier

blendiys

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Siner Naresi:
[qb] Të pyeta më herët se a e ke këtë problem vetëm me jpg apo me çdo lloj skedari? Nejse.
Nëse e ke kompjuterin anglisht atëherë provoje këtë:
Hape My Computer. Në meny shko Tools - Folder Options - View - dhe pastaj e heq atë shenjën përpara Hide extension for known type files.
Në këtë mënyrë kur ia ndërron emrin një skedari nuk bëhet asgjë përveçse e ndërron emrin. [/qb]
/pf/images/graemlins/wink.gif

xhaxhi_eli

Primus registratum

Ke fshire boot.ini file.

E imja ka kte tekst

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /fastdetect /NoExecute=OptIn
multi(0)disk(0)rdisk(2)partition(1)WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional" /fastdetect

Ty te intereson ajo pjesa e Win XP (nga imja)
Beje copy paste ne notepad dhe ruaje si boot.ini. Duhet ta kalosh ne C:
Se si e hudh ... ate e di ti /pf/images/graemlins/tongue.gif

Duhet te te kryeje pune. Kuptohet nqs punon gjithmone me XP. Pastaj nga windows te tregoj ca te besh qe te zhdukesh opsionin zgjedhes ne boot kur ndizet.

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Klavier:
[qb] Pershendetje cuna!

Kam nje problem. HD e kompjuterit tim e kam 60GB dhe e kam ndare ne 3 pjese. Tek i pari C, win 2000 pro, tek D winXp pro, dhe E thjsht per dokumneta.
Vendosa te mbaja vetem Xp( qe eshte tek D) dhe i bera format C. Ceshtja eshte qe nuk boot dot me XP ....
Tani, cila eshte zgjidhja me e shkurter ne kete rast? C'fare me sygjeroni te bej se kush i futet dhe nje here nga fillimi instalimeve?

Menjefjale, ka ndonje menyre qe te arrij te bej boot XP?
Tjeter qe mendoj eshte qe te ri-instaloj 2000 tek C-ja, por tashme duhet te jete fshire Boot i XP ne regjister?!

Gjithe te mirat te gjitheve
Klavier [/qb]
Pershendetje!

Rruga me e shkurter eshte qe te futesh me ndonje boot disket e 98 ne dos dhe te vendosesh "set active" diskun (D:).
Nga qe me pare ke pasur active (C:)dhe tani qe i ke bere format perseri kur ben boot PC ai kerkon distrubutorin ne (C:)dhe nga qe aty eshte bosh ai nuk te ben boot.Kaloje active (D:) dhe nuk do kesh probleme me.

Ma merr mendja ke bere partition npm DOS aty ku behen ndarjet e HDD ne DOS aty mund te vendosesh "set active"
Gjithe te mirat

Hoffa Jr.

Primus registratum

Turqeta trima.

Vura re se nuk mund te hap Help and Support nga START button ne XP. Kjo sepse ka mundesi te jete bere disable ne configurim ky opsion. U perpoqa te e bej enable duke perdorur MSCONFIG, por edhe ky nuk lodohet.
Nderkohe qe nuk ka asnje helpctr.exe ne pc time.

Varjanti i vetem mendoj qe eshte te e bej windows repair. Por fatkeqesisht, me kerkoi qe te shkruaj admin password. Me thene te drejten une nuk kam vene ndonje password. Me ktheni pergjigje sa me shpejt.
Hajt pra.

Klavier

Primus registratum

Falemnderit cuna, ia gjeta dhe u rregullua!
Gjithe te mirat.

Klavier.

regele

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Hoffa Jr.:
[qb] Turqeta trima.

Vura re se nuk mund te hap Help and Support nga START button ne XP. Kjo sepse ka mundesi te jete bere disable ne configurim ky opsion. U perpoqa te e bej enable duke perdorur MSCONFIG, por edhe ky nuk lodohet.
Nderkohe qe nuk ka asnje helpctr.exe ne pc time.

Varjanti i vetem mendoj qe eshte te e bej windows repair. Por fatkeqesisht, me kerkoi qe te shkruaj admin password. Me thene te drejten une nuk kam vene ndonje password. Me ktheni pergjigje sa me shpejt.
Hajt pra. [/qb]
Hoffa, me duket se me nje ctrl+alt+del, kur te del dritarja e passwordit, ia hodhe kesaj rradhe /pf/images/graemlins/smile.gif

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Klavier:
[qb] Falemnderit cuna, ia gjeta dhe u rregullua!
Gjithe te mirat.

Klavier. [/qb]
Ashtu ishte npm DOS apo perdore noj rruge tjeter?

Hoffa Jr.

Primus registratum

Regele,
Kur shtyp ctrl+alt+del ne windows XP te del Windows Task Manager. Me tej mund te edhe te shtosh task te tjera per windows qe ai ti lodoje per ju. Problemi eshte se une nuk po e gjej se ku eshte help.exe
A ka ndonjeri ndonje ide tjeter?
Bye

erkand

Primus registratum

A din ndokush ndonje adrese Ftp mga ku mund te shkarikohen media, programe e materiale te tjera?

regele

Forumium maestatis

[qb] Regele,
Kur shtyp ctrl+alt+del ne windows XP te del Windows Task Manager. Me tej mund te edhe te shtosh task te tjera per windows qe ai ti lodoje per ju. Problemi eshte se une nuk po e gjej se ku eshte help.exe
Bye [/qb]
Hoffa si te duash! Nese kujton se e di qe te del task manageri, ok! /pf/images/graemlins/smile.gif Une per vete keshtu e kam zgjidhur problemin, prandaj lexo me me vemndje cfare te kam shkruar me siper! Pa hyre ende te Windows si user: adminstrator, te del faqja qe te kerkon password! Shtyp ctrl+alt+del dhe shiko cfare te del: task manageri apo nje dritare qe te ndihmon te heqesh ose te vesh nje password te ri per administratorin ekzistues? Pa hyre ne windows nuk e di cfare task manageri te del ty /pf/images/graemlins/smile.gif

Anyway, mbase te ndihmojne keta shoket e tjere!

zog

Primus registratum

ke te drejt pa e hapur sistemin kur shtyp Ctrl + Alt + Delete te del nje dritare e vogel me emer e pass. problemi eshte qe ti prej aty s'mund ta ndryshosh as administratorin as fjalekalimin e tij.

dhe normal, ndryshe do te qe shume e thjesht per ta çare nje sistem te mbyllur te siguruar me fjalekalim.

tjeter, ai nuk ka vendosur fjalekalim keshtu kompjuteri hapet direkt pa te kerkuar asgje.

ps; une vete perdor MacOS por kam dhe PC me WinXP Pro ne te. çfare me ben pershtypje eshte qe kur instalon diçka ne Mac gjithmnone te kerkon nje fjalekalim administratori, ndryshe ti nuk mundesh, kurse Win s'te kerkon asgje, ti instalon çfare te duash.

dhe tek te dy kam vetem nga nje kompte.

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga regele:
[qb]
[qb] Regele,
Bye [/qb]
Hoffa si te duash! Nese kujton se e di qe te del task manageri, ok! /pf/images/graemlins/smile.gif Une per vete keshtu e kam zgjidhur problemin, prandaj lexo me me vemndje cfare te kam shkruar me siper! Pa hyre ende te Windows si user: adminstrator, te del faqja qe te kerkon password! Shtyp ctrl+alt+del dhe shiko cfare te del: task manageri apo nje dritare qe te ndihmon te heqesh ose te vesh nje password te ri per administratorin ekzistues? Pa hyre ne windows nuk e di cfare task manageri te del ty /pf/images/graemlins/smile.gif

Anyway, mbase te ndihmojne keta shoket e tjere! [/qb]
Regele siq tha dhe Zog ai nuk ka vendosur fjalekalim keshtu kompjuteri hapet direkt pa te kerkuar asgje kshu qe Hoffa nuk ka faj qe thote ashtu.

Hoffa degjo lale shko tek user account tek control panel dhe nga aty create new account (xxx psh)me password pastaj futi nje te rindezur PC dhe ne fillim pa u futur ne Windows do te kerkohet qe te futesh parolin e (xxx) ti mos vendos parolin por shtyp ctrl+alt+del dhe nga aty do te dal nje dritare e vogel dhe shkruaj administrator dhe kaq,duhet te te punoj.

regele

Forumium maestatis

AMD, jam dakord me ty! Kete desh t'i thosha dhe une, por une e kuptova ndryshe problemin e tij! Hoffa ka nje problem ne kompjuter, per kete zbaton Windows repair, duke instaluar dhe nje here windows-in mbi ate qe kishte! Ne raste te tilla, te ndodh qe kur hap kompjuterin, ne Windows (pa hyre ende) te dle dritarja qe kerkon password! Ne kushtet qe ti nuk ke vene asnje password, mbetesh keq dhe s'di c'te besh! Aehere aplokohet ctrl+alt+del! Task manageri del nese je ne Windows! Pastaj nuk e kuptoj, nese Hoffa hyn ne Windows, kush eshte problemi? Anyway, shpresoj qe problemi te jete zgjidhur!

Hoffa Jr.

Primus registratum

Miredita miq,

Ndoshta nuk u shprehem qarte. Une ne rregull e kam Windows, por gabimisht une ose vete Windows ka bere disable disa service te tij qe ne startup. Fatkeqsisht Help service i windows eshte i pjese e integruar me help qe ofron marka e laptopit. Me sakte Compaq-HP Center help eshte e integruar me help qe ka Windows. (keshtu eshte ky lloj laptopi) Pra windows lodohet ne rregull. Me tej une nuk mund te e hap opsionin Help, madje as start/run/msconfig nuk hapet. Gjithashtu edhe disa modules te windows nuk hapen gjithashtu. Kjo me ben te mendoj se windows eshte me problem, ndonese ai lodohet pa problem.
Nese une dua te ruaj te njejten strukture te PC, duke bere Windows repair me kerkohet admin password. Por une nuk kam admin password sepse jam logged on si admin account.

Nese ndjek varjantin e hapjes se new account dhe nderrimin e passwordit, ne kete rast mos kemi te bejme me password te account per log on apo jo?

HELP otherwise format...
Mirenjohje

Erind

Forumium maestatis

E ke provuar ta aktivizosh nga barra (ose kolona) e dritareve, Me ane te propieta/menu di avvio/personalizza/(italisht) dhe nga ketu te jepet mundesia te aktivizosh nje ser opcionesh.

aspahiual

Primus registratum

Hoffa

Nqs ke XP proffesional dhe jo home edition ne home edition nuk punon...mundesh nga run-->mmc--pasaj FILE-->add/remove snap in-->ADD aty zgjedh Local users and groups dhe pastj finish pastaj ndiq rrugen.... me ane te kasj rruge thyen parolin e administratorit.

engjelli

Forumium praecox

me cfar behen dokumentat pdf???
Acrobat dhe Pagemaker??

aspahiual

Primus registratum

Hoffa shiko se ndoshta te kryen pune:
E pata bezdi qe ta perkthej por them eshte e kuptueshme

If you are running Windows XP Home Edition, restart the computer and then use a power user account to log on to the
computer in Safe mode.

- If you are running Windows XP Professional, reset the password in the Local Users and Groups snap-in in Microsoft
Management Console (MMC):

1. Click Start, and then click Run.
2. In the Open box, type "mmc" (without the quotation marks), and then click OK to start MMC.
3. Start the Local Users and Groups snap-in.
4. Under Console Root, expand "Local Users and Groups", and then click Users.
5. In the right pane, right-click Administrator, and then click Set Password.
6. Click Proceed in the message box that appears.
7. Type and confirm the new password in the appropriate boxes, and then click OK.