Ndihmë e përgjithshme, mesazhe të papërcaktuara

aspahiual

Primus registratum
Re: Ndihmë e përgjithshme, mesazhe të papërcaktuara

Fillimisht postuar nga Hoffa Jr.:
[qb] Turqeta trima kapedane,
Para ca ditesh c'instalova Linux Mandrake nga nje Pc e vjeter.
Tani me duhet qe te instaloj ne nje PC te re qe ka edhe Windows XP te instaluar.
A mund te me jape ndonje keshille ndokush nese ka experience me mbajtjen e dy operatin systems ne te njejten machine. Nderkohe qe kam edhe Partition Magic 8. Me kuptoni se per cfare behet fjale.
Cdo keshille dhe sugjerim do te vleresohet.
Hajt pra.... lol [/qb]
4 Hoffa Jr & Siner

Une kam 3 OS te instaluar ne comp tim...
1)Windows Xp
2)Windows 2003
3)Linux (me te cilin akoma s'kam filluar:)

Nuk e kuptoj se care veshtirsie keni hasur ju ketu???
Thjesht ndajeni psh ne dy partition nga 10Gb e zeme,njerin partition lereni XP dhe ne partition tjeter instaloni Linux apo ku ta di une (dhe kete ne te fundit them se 10Gb do te jete mese e mjaftueshme:),care t'ju them tjeter...
Kur comp starton thjesht do ju shfaqen dy ose tre alternativa (varet sa OS keni te instaluar)dhe ju do zgjidhni se me cilin nga keto OS do te startoni comp...me shume nuk di care t'ju them..ndoshta nuk ju kam kuptuar :rolleyes:

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga eden:
[qb] çuna ckemi /pf/images/graemlins/smile.gif
di ndonjeri te me thote se çfar dreqin eshte UNIX??? se gjithandej e shof.
ça jane komandat UNIX

ciao [/qb]
ore ca gjona nuk pyeten kshu haptas se eshte pak turp,nejse shko tek www.google.com se ta shpjegon ai /pf/images/graemlins/smile.gif
une do te keshilloja ti rrije larg /pf/images/graemlins/smile.gif

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga nemesis:
[qb] do doja tu pyesja per nje problem qe kam hasur me kompjuterin.para ca ditesh(cuditerisht pasi u axhornua me service pack 2)filloi te me fikej vete ose kur e ndizja shkonte deri ne nje pike dhe pastaj fikej dhe rindizej nga fillimi.i bera formatim dhe kur po riinstaloja windows xp nga fillimi ne nje pike me thonte " e pamundur me kopjuar nje file".nderrova disk,mora xp ne anglisht prap del i njejti problem.iher thashe se mos e kishte disku ose nuk e lexonte mire cd-rom. e forta eshte se e hoqa hard diskun dhe e futa te kompjuteri i nje shokut tim dhe nuk e ndorri kete gje gjate instalimit por kur e rivendosa edhe nje here te kompjuteri im nuk e niste fare windows-in...e riinstalova edhe nje here duke e injoru ate mesazh po kam hall se mos me nxjerr probleme tani.kur e bej te bios-i per best performance dhe fillon te kontrolloje memorien shkon deri te 27000 dhe aty sec nxjerr nje zhurme dhe e ndal kontrollin.
(shpresoj te jem shpjeguar deri ne ate pike qe marr vesh une se nuk jam shume i dijshem per keto gjera)
a di ndonje se nga se mund ta kete mer se me hongri shpirtin.ta kete hardisku?(edhe dicka.dosja qe nuk merrte nuk eshte e njejta sa here.ndryshon.)a me jep ndokush ndonje ide se ca me i bo mer dhe mundesisht me sa me pak shpenzime.faleminderit. [/qb]
ok une mendoj se e para duhet ti besh kontroll HDD per bad blocks (kjo ka shume mundesi qe te jete)ose e dyta shiko tek properties of my comp dhe te startup and recovery te caktivizosh Automatically restart

ImagePage.php

ose ose e mira e te mirave eshte qe ti marresh noj shokut RAM dhe ta pervosh me Ram-in tjeter,ndoshta e ka Ram-i gje qe nuk besoj

nqs ashtu kthehu dhe njeher ketu dhe na luaj noj llaf....

Hoffa Jr.

Primus registratum

Mua me ka ndodhur ekzaktesisht e njejta gje para shume vitesh. Nuk jam shume i sigurte ose me sakte nuk e kujtoj me saktesi, por une, me duket se instalova nje down-version te windowsit qe kisha. Me pak fjale, kerkonte sa me pak hapesire dhe mund te te jap mundesine per te bere ndonje riparim te Hd qe mund te kete ndodhur. Nderkohe jam dakort me idene edhe te Ram te demtuar, por me aq njohuri sa kam une per PC, nese Ram eshte i demtuar, kompjuteri nuk hapet fare. Kjo sepse memory doesn't scratch anyware. Mund te e verifikosh kete duke hequr njeren nga ramet(nese ke dy ose tre slots te ketille) dhe varjanti tjeter eshte te instalosh nje windows 1998 dhe te shohesh cfare ndodh.
Me beso, kete ne kuadrin qe te mos harxhosh para. Me kete rast meson dicka dhe do te kenaqesh me vuajtjet e kesaj natyre.
Ne te kundert, ndiq keshillen e mikut tone te nderuar (Mondi)--- do drugs..... ose me mire blej nje tjeter HD.
Hajt pra na thuaj se cfare bere me tej.

Hoffa Jr.

Primus registratum

Ne lidhje me Linux:
Qe particioni duhet te jete NTFS, primary e kuptoj. Problemi eshte se une e instalova njehere Linux ne te njejten PC. Me sakte une po perdor Compaq Presario R3000 (laptop). Pasi u kulturova me ca info nga Alblinux.com ne lidhje me linux, vura re se Linux ka shume probleme ne kete lloj laptopi persa i perket sound card, digital ports, njohja e particioneve dhe e folderave te krijuar nga Windows, etj. Sidoqofte, pasi e instalova njehere...... U detyrova ta formatoj perseri kompjuterin. me sakte 2 here brenda nates. Sidoqofte eshte me e udhes, ose te mesoj dhe te kem me shume njohuri ne lidhje me kete problem, ose te ankohem ne organet perkatese (bej shaka).
Sidoqofte, ju faleminderit trima.
Hajt pra, GEZUAR festen e flamurit :rockband:

gurax

Pan ignoramus

[qb]
di ndonjeri te me thote se çfar dreqin eshte UNIX??? se gjithandej e shof.
ça jane komandat UNIX
[/qb]
Fillimi i pergjigjes se pyetjes tende. Vazhdimin dhe fundin duhet ta gjesh vete. /pf/images/graemlins/smile.gif
Unix eshte nje teresi e disa sistemeve operative, mendo dicka te ngjashme me Windows, por jo Windows. Vlen te permendet se MacOS X, Linux, FreeBSD, bejne gjithashtu pjese ne familjen Unix.

Nderkohe, kjo teresi sistemesh e permbledhur shkurt (pasqyra tregon deri ne vitin 1995) eshte ketu:
chronology_big.gif

--------------
"I'm in awe, Lennier. The way you can take a straightforward, logical proposition and turn it inside-out so that in the end it says .. what you want it to say instead of what it actually means. Does this come naturally or did you .. attend some special martial arts class for the philosophically inclined?" -- Marcus, Babylon 5

engjelli

Forumium praecox

me nje fjale kjo ska lidhje me Windows-in???
komandat nuk mund te perdoren ne Windows??

aspahiual

Primus registratum

[qb] me nje fjale kjo ska lidhje me Windows-in???
komandat nuk mund te perdoren ne Windows?? [/qb]
JO

Wii

Grupi i të moçmëve!

pyeta dhe nje shok tjeter timin dhe ai tha qe ndoshta mund ta kete qe harddisku te kete ndonje cluster te prishur dhe se nese eshte keshtu mund te provoja ti beja nje skaner fizik harddiskut dhe po te nxirrte cluster te prishur ti vendosja ne quarantene(ti vecoja fare).me tha qe i njejti problem i kishte ndodhur dikujt tjeter dhe se e kishte zgjidhur ne kete menyre.

thashe mos e kishte windows-i qe e kisha instaluar kete gje po ngaqe nuk ishte instaluar mire nje pjese te programeve te utilita del sistema nuk i kishte fare.a di ndokush ndonje program qe mund ti beje skaner fizik harddiskut qe te ma sugjeroje nga ku mund ta download-oj.ndoshta eshte ky problemi.nese nuk eshte edhe kjo mo e vetmja ide tjeter qe me vjen eshte te nderroj harddiskun...qe do te thote leke me harxhu prape /pf/images/graemlins/smile.gif

ladio

Primus registratum

Po deshe te skanosh hardiskun per ta kontrolluar nese ka problem ose jo perdor nje program qe quhet "SeaTools Desktop" nga Seagate. Mund ta marresh nga kjo faqe: http://www.seagate.com/support/seatools/
Une e kam perdor gjithmone edhe eshte fantastik.

Shpresoj se do te ndihmoje.
cheers
mySteRioUs

erkand

Primus registratum

djema kam nje problem... sa here qe ndez pc me del nje dritare ku thote pak a shume: error generic host win32 services.... si t'ja bej??

Wii

Grupi i të moçmëve!

Fillimisht postuar nga mySteRioUs:
[qb] Po deshe te skanosh hardiskun per ta kontrolluar nese ka problem ose jo perdor nje program qe quhet "SeaTools Desktop" nga Seagate. Mund ta marresh nga kjo faqe: http://www.seagate.com/support/seatools/

cheers
mySteRioUs [/qb]
me beri pune ai program.i bera full surface scan dhe doli failure.e ka hardisku problemin.ta pyes ate cunin tani se si donte tia bente qe ta ndante ate pjese qe eshte e prishur.falemnerit te gjithve per ndihmen

aspahiual

Primus registratum

[qb]
[qb] Po deshe te skanosh hardiskun per ta kontrolluar nese ka problem ose jo perdor nje program qe quhet "SeaTools Desktop" nga Seagate. Mund ta marresh nga kjo faqe: http://www.seagate.com/support/seatools/

cheers
mySteRioUs [/qb]
me beri pune ai program.i bera full surface scan dhe doli failure.e ka hardisku problemin.ta pyes ate cunin tani se si donte tia bente qe ta ndante ate pjese qe eshte e prishur.falemnerit te gjithve per ndihmen [/qb]
Po eshte e vertet qe perkohesisht mund te zgjidhet ne ate menyre qe te ka thene ai shoku po kjo gje nuk te ndihmon pasi do kaloje nje periudhe kohe e jo e larget dhe bad blocks vetem do te shtohen...(shpetim nga kjo gje nuk ke)...
Puna me e mire pervoje t'ja futesh noj njerit dmth ta heqesh fare,te shesesh :devil: dhe te marresh nje tjeter..

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga direct_connect:
[qb] djema kam nje problem... sa here qe ndez pc me del nje dritare ku thote pak a shume: error generic host win32 services.... si t'ja bej?? [/qb]
Edhe mua me ka ndodhur dikur po e njejta gje..dhe nuk i rashe ne te se care ishte dhe nga se vinte ajo gje...me kalimin e kohes nuk mu shfaq me...me duket se i pata bere nje formatim comp dhe me OS e ri nuk mu shfaq

ladio

Primus registratum

[qb]

cheers
mySteRioUs [/qb]
me beri pune ai program.i bera full surface scan dhe doli failure.e ka hardisku problemin.ta pyes ate cunin tani se si donte tia bente qe ta ndante ate pjese qe eshte e prishur.falemnerit te gjithve per ndihmen [/qb]
Me sa mbaj mend une ai programi mundohet qe ti rregulloje ato "bad sectors". Mua me ka ndodh njeher qe mu prish hardisku edhe pasi e kontrollova me kete programin (normalisht qe programi nuk i rregulloi dot 'bad sectors') e shpura HD aty ku e kisha blere dhe ata pasi e derguan ne fabrike moren nje te ri sepse ai nuk behej me. Sidoqofte ti provoje iher...

cheers

DUX

Primus registratum

A di ndonjeri si behet per ti ruajtur file-t e real player *.rm , *.ram ? Faleminderit per mirekuptimin /pf/images/graemlins/laugh.gif

gentilushi

Primus registratum

si te instaloj updatet e driverit tim te kartes grafike???
kam karte grafike Nvidia GeForce 5600 128 MB + 128 Bit

kur futem ne NFS Underground 2.Dhe kur i bej High details fillon dhe lekundet figura dhe ndalon cdo cast.

Me e cuditshmja eshte se nje shokut tim qe ka nje karte grafike shume here me te lire pavaresisht se e con High details nuk i ngadalesohet loja.

Ka te beje instalimi i ndonje driveri tjeter apo ka te beje me grafiken.??

di ndonjeri cfare Driveri me instalu

me jane zhdukur edhe OpenGL settings apo 3D settings.
me dalin rruget me kuadrate dhe maja e mausit nuk zhduket

Kush me ndihmon dot??

engjelli

Forumium praecox

çuna çkemi.
di ndonjeri Internet Caffe te shpejte ketu ne Tirane? Me duhet nje internet i shpejt se me duhete te shkarkoj disa gjera me kapacitet te madhe. Dhe me duhet ti shkarkoj shpejt (jo te rri 4 ore ne internet)

do me bente shume pune
ciao

Princi i Bardhe

Primus registratum

pershendetje bossa!!!!
qe thoni ju po hik petlla fare ....kam nje problem me dvd writerin...uroj qe te me ndihmoni se kam jna nja jave qe spo fle gjume dhe shkolle hic /pf/images/graemlins/frown.gif
kam nje laptop hp zv5000 pavilion. me cd/dvd + Rw writer dhe ehste toshiba odd-dvd sd-6252.
deri para nje jave nuk isha ansje problem per te kopjuar dvd ,mbase sepse ato dvd +r qe perdorja ishin compatibile..
per te masterizuar perdor nero versinin e fundit dhe me cd nuk kam asnje problem edhe me dvd pervec faktit qe disa marka si psh tdk dhe philips nuk mi shkruan dhe me thote : insert a recordabile dvd (edhe pse ajo qe perdor eshte )
....me sa di une duhet te bej upgrate firmwarin ate qe kam e kam ne version 1A11 po versionin e ri spo e gjej dot... apo mos duhet te gjej driver tjeter? as kete se gjej dot..nuk dua te shkoj deri te dyqani ku e bleva sa nje muaj kam qe e kam marr...dhe sia vlen..nese mund te me ndihmoni ju faleminderit shume...!!!edhe dicka edhe pse duhet te shkruaj me shpejtesi 4x te gjitha dvd i shkruan me 2.4x ...nejse pak rendesi ka kjo ...mund te me gjej ndonjeri firmwarin ose si ti bej ????
respekte!!!
princi

Princi i Bardhe

Primus registratum

persh!!!
qe thoni ju gjeta diku ne int nje firmware per ate problemein qe ksiha shkrujt me lart dhe me pelqeu sepse edhe ato dvd + r qe ksiha qe nuk me benein tani arrin ti bej shume mire ... :thumbsup: /pf/images/graemlins/laugh.gif ...dhe me ndryshoi nga 1A11 ne upgrate te 1A14 /pf/images/graemlins/wink.gif nejse faleminderit .!!! nese keni ndonje upgarte me te larte ma jepni mir do beni...tai e gjithe puna eshte se mua edhe ky upgrate qe i bera mi shkruan me 2.4x dhe me sa morra vesh per te shtuar shpejtesine e shkrimit duhet nje pgrate i vecante....flm
respekte
princi