Ndihmë e përgjithshme, mesazhe të papërcaktuara

Sineri

Forumium praecox
Re: Ndihmë e përgjithshme, mesazhe të papërcaktuara

Edhe unë për pak e kam pësuar kështu si ti. Vetëmm se HDD-ja ime ishte në buzë të kapitullimit dhe me shumë mundim ata të servisit m'i kanë ruajtur dokumentete në CD me CD-RW!-në e tyre.
"Back up" është pikërisht ruajtja e dokumenteve në CD ose në disketë. Çka ke dokumentacion shumë me rëndësi patjetër është mirë të ruhen në disketa. Nëse ke shumë material atëherë vërtet të duhet një CD-RW.
Unë po të këshilloj ty, kurse vetë e kam stërmbushur HDD-në time në kompjuterin e ri. Mosrezervimi (no back up!!!) është gjithmonë një rrezik. Asnjë HDD-je nuk mund t'i besosh. Unë ka kohë që po mendoj ta marr një DVD-RW me të cilën do të bëja një back up relativisht të sigurt.

Shqiptarja

Primus registratum

E cmoj larte pergjigjen tende Siner Naresi!Te faleminderit.

Por sic thote populli:"Mendte per tjeter here",pra ky ishte nje mesim i mire qe ne te ardhmen te kem pak me teper kujdes!

Pershendetje,
Shqiptarja

Sineri

Forumium praecox

Është kënaqësia ime. /pf/images/graemlins/smile.gif

Princi i Bardhe

Primus registratum

mirdita!! kishanje pyetje une ..me kane then qe mund te perdoresh aparatet diitale si web cam ne msn po problemi qendron se nuk po di si ta bej ..sepse kam edhe msn 6.2 kam edhe digital qe eshte shume i mire ben edhe filmime video kodak...nejse se kam vetem nje fiq dmth ai qe kaloj datat ne komp..mjafton ky fish apo me duhet ndonnje tjeter...
respekte
princi

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga eden:
[qb] Keto probleme dalin sepse mbas formatimit pc-ja ska me bios dhe kompjuteri nuk e njef motherboardin. Te gjitha keto dalin sepse motherboardi eshte i vjeter, dhe karta grafike karta e zerit e etj... jane te vendosura aty (domethene nuk jane pjese qe hiqen).

Tani sdi cfar ti bej :confused: :confused: :confused: .
Ka ndonjeri ndonje ide? [/qb]
Siii?S'ka me bios?loool /pf/images/graemlins/smile.gif
Dmth ti i paske te integruara si karten e videos ashtu dhe karten e zerit he?
Me shkruaj modelin e motherboardit qe te te dergoj driverat ose te jap nje link ku mund ti shkarkosh...

engjelli

Forumium praecox

me jep nje here linkun se mbase i gjej vete
neqoftese si gjej dot do te them ty

ciao
/pf/images/graemlins/smile.gif

Hoffa Jr.

Primus registratum

Hello,
A mund te me thote ndokush se si mund te hedh foto ne keto faqet e forumit. Lexova Kod UBB i gatshem, por te me ndjeni miq.... nuk munda.
Help... /pf/images/graemlins/smile.gif

Erind

Forumium maestatis

brenda ketij kodit vendos "url"!
ose tek kodi "ubb", poshte ke pulsantin "pamje" te jep mundesine te vesh direkt "url" e fotografise.

xhaxhi_eli

Primus registratum

Fotoja fillimisht duhet te jete ne nje server web, pra te kete nje adrese http://www.dicka.ext/foto.jpg

Per ta vene, mjafton te besh ate qe te tha parafolesi.

Code:
[img]http://www.dicka.ext/foto.jpg[/img]

Hoffa Jr.

Primus registratum

Une si parim e kuptoj, por s'mund te gjej nje server per te uploadur ose save foton.

Sineri

Forumium praecox

Bravo mister AMD. Ke vy njeri. Faleminderit nga ana ime. /pf/images/graemlins/smile.gif

Hoffa Jr.

Primus registratum

Turqeta trima kapedane,
Para ca ditesh c'instalova Linux Mandrake nga nje Pc e vjeter.
Tani me duhet qe te instaloj ne nje PC te re qe ka edhe Windows XP te instaluar.
A mund te me jape ndonje keshille ndokush nese ka experience me mbajtjen e dy operatin systems ne te njejten machine. Nderkohe qe kam edhe Partition Magic 8. Me kuptoni se per cfare behet fjale.
Cdo keshille dhe sugjerim do te vleresohet.
Hajt pra.... lol

Sineri

Forumium praecox

Unë kam përvojë në instalimin e dy e më shumë Windows-a. Momentalisht i kam 2 Windows-a në kompjuterin e ri dhe 3 në të vjetrin.
Kurse për sisteme të ndryshme operative jo. Por ka kohë që po më sillet nëpër mendje të provoj Linux-in a ndonjë tjetër sistem operativ sa për kurreshtje. Pra edhe unë si ti do të pres përgjigjet e të tjerëve. /pf/images/graemlins/smile.gif

Erind

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Hoffa Jr.:
[qb] Turqeta trima kapedane,
Para ca ditesh c'instalova Linux Mandrake nga nje Pc e vjeter.
Tani me duhet qe te instaloj ne nje PC te re qe ka edhe Windows XP te instaluar.
A mund te me jape ndonje keshille ndokush nese ka experience me mbajtjen e dy operatin systems ne te njejten machine. Nderkohe qe kam edhe Partition Magic 8. Me kuptoni se per cfare behet fjale.
Cdo keshille dhe sugjerim do te vleresohet.
Hajt pra.... lol [/qb]
Provo te shikosh tek alblinux se kam pare tek forumi tyre te shpjegohet i njejti problem!

Lordym

Primus registratum

nqs do te installosh linux duhet ne fillim te besh nje back up te kompjuterit sepse gjate istallimit mund te kete probleme. partition magic 8 te ndihmon. ti beje nje prove dhe nese nuk vete mire installo prape windowsin ose linuxin vec

engjelli

Forumium praecox

çuna ckemi /pf/images/graemlins/smile.gif
di ndonjeri te me thote se çfar dreqin eshte UNIX??? se gjithandej e shof.
ça jane komandat UNIX

ciao

Wii

Grupi i të moçmëve!

do doja tu pyesja per nje problem qe kam hasur me kompjuterin.para ca ditesh(cuditerisht pasi u axhornua me service pack 2)filloi te me fikej vete ose kur e ndizja shkonte deri ne nje pike dhe pastaj fikej dhe rindizej nga fillimi.i bera formatim dhe kur po riinstaloja windows xp nga fillimi ne nje pike me thonte " e pamundur me kopjuar nje file".nderrova disk,mora xp ne anglisht prap del i njejti problem.iher thashe se mos e kishte disku ose nuk e lexonte mire cd-rom. e forta eshte se e hoqa hard diskun dhe e futa te kompjuteri i nje shokut tim dhe nuk e ndorri kete gje gjate instalimit por kur e rivendosa edhe nje here te kompjuteri im nuk e niste fare windows-in...e riinstalova edhe nje here duke e injoru ate mesazh po kam hall se mos me nxjerr probleme tani.kur e bej te bios-i per best performance dhe fillon te kontrolloje memorien shkon deri te 27000 dhe aty sec nxjerr nje zhurme dhe e ndal kontrollin.
(shpresoj te jem shpjeguar deri ne ate pike qe marr vesh une se nuk jam shume i dijshem per keto gjera)
a di ndonje se nga se mund ta kete mer se me hongri shpirtin.ta kete hardisku?(edhe dicka.dosja qe nuk merrte nuk eshte e njejta sa here.ndryshon.)a me jep ndokush ndonje ide se ca me i bo mer dhe mundesisht me sa me pak shpenzime.faleminderit.

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Siner Naresi:
[qb] Bravo mister AMD. Ke vy njeri. Faleminderit nga ana ime. /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Wellcome Siner /pf/images/graemlins/smile.gif

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga eden:
[qb] me jep nje here linkun se mbase i gjej vete
neqoftese si gjej dot do te them ty

ciao
/pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Ore je ne vete apo jo?Jane 100 lloje motherboard-esh,ti kujton se do te ve 100 linqe une ketu apo si?Me trego modelin e motheroardit qe te te ndihmoj...nqs ashtu sorry s'mund te te ndihmoj