Re: Meshira!
Lilly-sct, Sic tha dhe Moira, meshira (ndienjat ne pergjithsi) kane nje koncept shume te gjere .
Pastaj mund te jete dhe nje intepretim individual, si e sheh dhe ndien njeri dhe tjetri, ne nje moment te caktuar.
E njoh kte ndienj,kur e shoh thellsisht ne vehtvehte shoh se eshte dhemshuri . Jane kto nuanca te njera tjetres mendoj.
Mu kujtua nje rast,ne nje seminar (ps:s jam psikologe qe te perdori gjuhen perkatse) thjesht kurioze per kte fushe.
Njera tregoi se, sigurimi shendetsor e kishte vizituar ne shtepi, ngaqe ajo kishte qene me shume se nje muaj semure.
Ajo:vazhdoi: - po shihja nje film shume prekes dhe sapo erdhi ai i sigurimit shendetsor, nje burr rreth te 30 ve, i kisha syte e skuqur, ai me meshiroj, gati sa s qau vete (une perfitova nga rasti...)
… si rezultat analize -lotet e asaj i kishin kujtuar atij lotet e mamase se tij :shrug:
Eshte kjo e vertete apo jo :shrug: …se di,( di vetem qe ngjarjet ngjasojne psh kur vdes dikush rizgjohet dhimbja (nese na ka vdekur njeri) eshte kjo meshira per ate qe eshte aktualisht i vdekur …? por prap cdo rast eshte sic thashe individual…
eshte ne kulturen tone t`i perpunojme dhimbjet/ndienjat e ndryshme, qe te dime te mbrohemi ?
Ps: ndryshimi i keqardhjes me meshiren eshte ndoshta tek masa e saj…mase keqardhja eshte me e kufizuar se meshira.
Ose kur ke keqardhje je ma objektiv …e perkrah e ndihmon personin qe ka nje problem duke kufizuar vehten. Pra s bahesh bashkvuajtese…por perkrahse/ndihmese…
Mendoj s ka rregull 1=1 ne kte rast…
Pergjithsisht asnje s don te meshirohet, athere pse e perkrahim meshiren??? Kjo eshte pyetja ime.