Mesazh drejtuar gjithe albforumistave

Mesazh drejtuar gjithe albforumistave

Ky mesazh i drejtohet te gjithe atyre qe jane te ndergjegjshem per fatet qe po kalon Shqiperia ne keto momente.
Shqiperia dhe kombi yne gjate ketyre 13 viteve ka marre plasaritjen me te madhe qe prej krijimit te saj shtet dhe te njohura nga konventat Evropiane dhe boterore.
Shqiptaret tani se fundi jane ndare ne dy grupe te medha kundershtare te flakta dhe armike te njera tjetres.
Klanet dhe lufta politike i ka ndare ata ne myslimane, katolike,bektashinj dhe orthodokse.
Ndenja shqiptare ka humbur dhe vendin e saj e kane zene pashallaret, kapedanet, bajraktaret, agallaret, prfterinjte, hoxhallaret,komunistet, klanet e ndryshme te pasura dhe klanet karrieriste.
Ne Shqiperi eshte rikthyer urrejta krahinore dhe urrejta biologjike ndermjet shqiptareve.
Krizat e ndryshme katastrofike qe po kalon vendi jane pasqyra me e mire ketyre ngjarjeve te hidhura pa krye.
Ne Shqiperi nuk behet me fjale per pozite dhe opozite, nuk behet fjale as per demokratizim dhe as per mireqenie e jo me per te folur per aspekte te tjera qe lidhen me Shqiperine dhe shqiptaret.
Tanime flitet per gjithshka qe nuk i perket Shqiperise dhe shqiptareve.
Klasa intelektuale shqiptare eshte e larguar gjate ketyre 13 viteve tranzicion dhe kaosi qe mbreteron ne Shqiperi, eshte nga me kercenuesit per historine e re te reformimit te kombit.
Ne aspektin shoqeror, shoqeria shqiptare po kalon krizat nga me te pabesueshmet te shkaterrimit te saj.
Frika e nje lufte civile te ciles i druhem(pasi edhe fqinjet tane e kane kaluar gjate shekullit te kaluar)mund te jete prane dhe te jeni te sigurte se kasaphana qe mund te krijohet nga nje lufte e tille do lere pasoja historike per kombin shqiptar.
Jini te vetedijshem dhe te ndergjegjshem se urrejtja e sotshme ka arritur kulmin e saj.
Ne Shqiperi te njerezit ka humbur llogjika dhe arsyea, paragjykimet po zene vend te madh dhe rikthimi i kohes se "anthropoideve" nuk eshte larg.
Do te ishte fatkeqesia me e madhe per tere shqiptaret neqoftese do te ndodhte nje kasaphane e ngjashme me ate te vitit 1997 pasi kjo kasaphane nuk do te perfundoje ashtu sikur perfundoi vetem me 3000 viktima por do marre gjithshka perpara sepse "bari eshte thare i teri"
Uroj te jem gabim ne kete paralajmerim dhe gabim
qofte.
Kush te keqen nuk do ti a shohe vendit te tij.
Mjaftuan revolucionet e 1990, 1992,1997,1998,1999 per te treguar pese here se Shqiperia ka rrezikuar nje lufte civile te pergjakshme me me shume viktima se 1997 megjithese 5 here te mbledhura sebashku jane baraz me nje lufte civile te pergjakshme.

komino

Valoris scriptorum
Re: Mesazh drejtuar gjithe albforumistave

nuk me duket se kam analizuar ndonjehere problemin.
nga e pe TI se sa i afte jam une te bej nje gje te tille????!!!!!!!

deri tani jam marre me Ty e me MUNDESINE E FILLIMIT TE DISKUTIMIT

po TI nuk po lejon askend te diskutoje (se askush nuk ka qejf te damkoset si injorant apo si i prapambetur nga Ty)

a ke ndermend te diskutosh kete problem apo nuk te intereson???????????????

McByrek

Primus registratum

Gene, me duket se une isha nga te paret qe diskutuan seriozisht rreth temes se hapur dhe kete e konstatove edhe vete ti (shih faqen e pare te postimeve te kesaj teme).
Kete e bera sepse me genjeu mendja se ato qe ishin shkruar ishin fryt i ndonje tjerrjeje te gjate mendimi dhe analize te thelle. Me pas pashe reagimet qesharake ne forme belbezimi te temehapesit si dhe suportin tend te cuditshem dhe joserioz ndaj tij, dhe u binda se ketu kemi te bejme me dicka qe nuk ia vlen aspak te humbasesh kohen me te. Nuk ia vlen te shkruash me asnje rresht per te dhe diskutimi im per kete teme mbyllet ketu.
Ju uroj jete te lumtura dhe te vetekenaqura.

lir

Primus registratum

hera e pare qe po hy ne kete forum. faktikisht hera e pare qe po hy ne ndonje forum shqiptar.
Klinton me ben pershtypje se pari pse e ke zgjedhur emrin e njeriut qe diti te beje gjera te shenjta per popullin amerikan dhe per popuj te tjera ne bote, duke perfshire ketu dhe vendin tone, por nga ana tjeter nuk mundi te ndalonte oreksin e tij vetvrases e mekatar. gjithsesi, lexova shpejt e shpejt ate qe kishe postuar dhe te them te drejten ti je tipiku shqiptar:je ngopur gjer ne fyt dhe po te del nga hundet(per ca po flas besoj e dime te gjithe)....dis gjera me bene pershtyje ne ate qe shruaje ,ne vecanti qendrimi jot presidencial kundrejt emigranteve(ne greqi). ti po ben gabimin e gjeneralizimit, jo vetem ne rastin e emigranteve por dhe ne ate te polikanve shqiptare, qofshin socoaliste apo demokrate. Jo te gjithe duhen varur ne litar, dhe jo te gjithe duhen zene me shkelma nga vendi. Nje fjale ciao ne fjalorin e perditshem nuk na shkund rrenjet e gjuhes shqipe. kudo qe hedh syte ne internet shikon vetem njerez qe qahen, shajne dhe mallkojne(dhe kjo nganjehere me te drejte)politikanet, gjendjen ne shqiperi, por askush nuk ofron nje alternative sado simbolike. askush nuk mban veten pergjegjes. ketu po embyll po r do te hap nje teme ku do te kerkoj opinionin tuaj per disa ceshtje...

komino

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga McByrek:
[qb] ...suportin tend te cuditshem dhe joserioz ...[/qb]
une deri tani nuk kam mbeshtetur as hapesin e temes e as temen (qe do desheroja ta kundreshtoja po nu di se si)
me dukej se kisha mbrojtur vetem nje parim timin mbi diskutimet ne pergjithesi

"leri te tjeret te diskutojne
nqs nuk ke argumenta per te kundershtuar, mos u perpiq te zhvleresosh disktuesit.
ka gjithmone nje menyre rracionale per te trajtuar nje problem
diskutimet nuk duhen shtypur ne embrion
diskutimet e veshtira te ndihmojne dhe ia vlen te humbesh kohen"

re ke kundershim me shumicen e ktyre parimeve te miat e per kete diskutuam
fatkeqesisht nuk u binde per kete dhe besoj se do vazhdosh te besh te njejtat gjera ne diskutime te tjera

une te uroj gjithsesi te mos jetosh ne vetekenaqje (si puna ime) :thumbsup:

Albinos

Primus registratum

Po lexoj me qejf shkrimet e patrioteve shqiptare ketu dhe po arrij te kuptoj njekohesisht se jeni njerez pa themel jo se keni pasur ndonjehere por se jeni munduar te ndertoni sa here ju rrezohej.
Po me ben pershtypje Mc Byrek pa llogaritu keta te tjeret dhe ky burre zakoni na hiqet si me patrioti me atdhetari, si Skenderbeu.
Interesante me duket.
Po ti MC Byrke o komunist i viteve 40 harrove se partia jote e punes te mesonte ne vend te historise tende historine e komunizmit dhe mesimet e partise nderkohe qe per 50 vite te gjithe u bene bylmeza dhe as qe ja kishin idene kombit, patriotizmit, atdhedashurise etj.
Harrove me duket o trim.
Edhe sot paturpesisht vazhdon metodat staliniste per te dhunuar vazhdimisht kombin tend.
Ju jeni turpi i Shqiperise duke filluar qe nga sali berisha i Irakut e deri te fatos nano qe janullatosi grek e bekon ne mes te Tiranes.
Po jeni viktima te shqiptarizmit dhe fatkeqesia me e madhe jeni.
A nuk ju mjafton Pirro Dhima duke deklaruar se jam grek?
Qa jeni ju se e moret me qafe Shqiperine, njeri e shet te turqit e tjetri te greket e ndoshta ndonje qylesh ne te ardhmen do ta shese per pese para italianeve.
Po ju nuk ja keni idene se cfare do te thote komb.
Pu pu ju jeni ne krize identitetd dhe beni mu nga do te shkoni.
Te qifsha shkollat komuniste o MC Byrek se atehere kur ne mesonim metodat e perdhunimit te nje kombi, serbet, greket e italianet e benin historine e tyre me te famshme dhe ata bridhnin neper bote e ti haje buke misri.
Po ju jeni kot dhe pale na qenkeni me shkolle.
Ahh ku nuk kam nje mundesi te ju fus pak ne dore e tju shartoj.
E qelbet Shqiperine ne te gjitha anet.
Vetem para doni dhe asgje tjeter e kur doni para ju thoni te qifsha kombin shtepine motren e ke te kesh.
Bravo ju qofte dhe keshtu vazhdoni se historine e nje kombi e bejne gangsterat, enveristet e boset e mafias tipi berluskonit.
Ju jeni kaq gdhe sa kurre ne jeten tuaj deri sa te vdisni nuk keni per te mesuar se cfare do te thote komb dhe shqiptar.
Ka gjashte vjet qe Fatos Nano ka hypur ne pushtet te pameritur se krejt lalucet e labet e camet e mutit e gjirokastritet kane shitur vendin e tyre gjate gjithe historise.
Pirri Dhima u a tregoi se kush jeni dhe sa ju vlen lekur.
Motrat dhe nenat tuaj e femijet ne bark qe shitni cdo dite po u tregojne se kush jeni ne te vertete.
E paraja ju kenaq ju dhe ju e keni per ekstaze te tregoheni raciste ndaj malokeve se Greqia te njejten gje ben ndaj shqiptareve.
Po pse sipas mendimit tuaj maloket nuk behen kurre nuk zhvillohen kurre?
Po cfare jeni ju qe deskrititoni ke ju del perpara o njerez intelektuale pa tru.
Po ata jane shqiptare jane gjaku jot e ju laskaret e mutit kur i shani ata qejfin vetem xhitoneve ju beni.
Ska per tu bere Shqiperia per sa kohe do kete Ali Pasha e Mehmeta ne anen tjeter se trashegimi bilogjik ka arritur deri ne keto breza te mberthyer nga shkerdhatlliqet tuaja.
Tani shahuni e vrituni se serbet dhe greket kete duan.
Ju jeni turpi i ketij kombi .
Jane frikacake dhe te tredhur
Klinton o mik ti vazhdo rrugen tende se me keta nuk nxjerr gje ne drite.
Te pershendes per mendimin dhe uroj te qendrosh ne shoqerine tone te mire apo te keqe.

lir

Primus registratum

toka i takon atij qe e punon. nje anti-komunist qe zgjedh nje shprehje te heret komuniste, per te prezantuar vetveten.
ndonese dikush mund te kete nje fare intelekteli, nuk do te thote se ai ka te drejte ne ato qe thote..
ti albino shan ata qe shajne shqiptaret(verioret) dhe vete shan shqiptaret(jugoret) qe vete bejne nje gje te tille..kritikon vetveten me duket mua..eshte gjynah qe shqiptari te shaje shqiptarin dhe mbi te gjitha ti beje te gjithe jugoret nano, dhe te gjithe verioret sali berisha....
sa per jugoret qe sheshin motrat dhe nenat sic thua ti(sme besohet qe nje shqiptar ta thote kete per nje tjeter).. une te uroj mos ti dalesh ndonjerit perpara, te mos me dalesh mua perpara ndones vij nga tirana...
njerez pa cipe si puna jote se meritojne emrin shqiptar..

Klinton

Primus registratum

Albinos qetesohu dhe ndergjegjesohu ne ato cfare thua.
Une e kam hapur kete teme pikerisht per keto arsye te mesiperme qe MC Byrek dhe ti Albinos shkruan ketu.
Urrejtja popullore lind atehere kur ka padrejtesi ose kur populli e ndien se me te po luhet rende.
Neqoftese Mc Byrek diskriminon popullin e Shqiperise veriore patjeter qe ti do kalosh ne ekstremizem duke share e injoruar popullin e Shqiperise jugore.
Problemet qe trajtohen ketu jane shume delikate dhe se egersia dhe paragjykimi i kthejne ato ne tema kafenesh.
Ne Shqiperi sot behet politike egoiste.
Shqiperia trajtohet si prone e qeveritareve
Populli trajtohet si skllav i shtetareve te votuar nga vete ata.
Mendesia si dhe paragjykimet mesjetare kane arritur te trashegohen deri me sot.
Qeveria dhe rregjimi berishjan treguan ne 5 vitet e para te pluralizmit ate qe u ishte imponuar nga vete komunistet dhe Enver Hoxha.
Fatos Nano e tregoi veten si nje Ali Pasha Tepelena duke kryer ritualin grek te influencimit te Shqiperise se jugut nga kultura, zakonet dhe doket greke per te arritur ne nje te ardhme te afert shkaterrimin e kultures shqiptare si dhe nje percarje me te madhe te shqiptareve ndermjet tyre.
Edhe se Enver hoxha ishte nje diktator, ai e ka quajtur Greqine nje shtet shovinist pasi per mendimin tim greket jane njelloj si orientalet.
Sot nga ne kerkohet gjakftohtesi dhe maturi per te mos detyruar shqiptaret te krijojne urrejtje ndermjet tyre.
Problemet kryesore ne Shqiperi jane:
Papunesia
Investimet e huaja per te hapur ndermarrje dhe bisnese te tjera te ndryshme ne shqiperi.
Shkollimi sipas standarteve nderkombetare.
Hapja e universiteteve te tjera per shqiptaret qe kane deshire te vazhdojne shkollen e larte sipas profesioneve qe deshirojne.
Kulturimi i shqiptareve me nje plan "marshall" ku si rrjedhim brezat e ardhshem do te jene gjeneratat qe do ta trashegojne dhe perfeksionojne ne menyre me moderne kulturen e tyre.
Mendoj se keto jane disa nga pikat kryesore te dala per diskutim ketu ne kete teme.

Gene une nuk arrij te kuptoj se si tundohesh dhe ato cfare te tjeret te thone ti i merr si te mireqena nderkohe qe mendova se ne kete diskutim do kisha perkrahjen tende.
Edhe ti u largove ashtu sikur hyre domethene "aty mbi tryeze ku ha buke aty kryen nevojat personale"
Nuk kerkova advokat per mendimet e mia dhe do beje mire te shikoheshe ne pasqyre se mos valle nuk je i njejti njeri qe na paraqitesh.
By the way have a nica evening.

komino

Valoris scriptorum

albinos
leri keto se nuk na the gje biles e teprove ca me teper se byreky

klinton
une nuk mbeshtes askend
kam mendimet e mia dhe mbroj ato

thashe qe akoma nuk kam filluar te diskutoj mbi temen se jam marre me menyren e diskutimit te temes
pra, deri tani, as nuk kam ngrene e as nuk kam menderosur askund

do me pelqente qe ato qe thua mbi luften civile ne shqiperi te mos ishin te verteta
po c'rendesi ka

ne mund te bejme nje diskutim te tille edhe nese egziton vetem 1% mundesi qe kjo te ndodhe

tani mungojne vetem mendimet se si evitohet kjo lufte civile e mundshme nga 1 deri 99 %

PS. nuk kam nevoje per pasqyra po do ndjek keshillen tende

Archi

Forumium praecox

Perse e kam pershtypjen e forte se Klinton dhe Albinos eshte i njejti person, alias Leonardi, alias pe.ili.sh?

Jo per gje, por po te ishte e vertete, atehere do te perjetonim live nje krize identiteti.
Wow, s´kisha pare deri me sot nje gje te tille.

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

fjorent

Primus registratum

Dikush nga ju antare te nderuar permendi injorancen e ballkanit por ketu ben nje gabim fatal dhe zbulon mungesat qe ka ne fushat histori, letersi, matematike,drame,
mjeksi,filozofi etj ose i ka harruar keto sepse ju kujtoj se themelet e ketyre fushave jane hedhur ketu ne BALLKAN.

Me vjen per te qeshur se te njejta gjera thone edhe arabet edhe kinezet e dhe mesopotamet. Te gjithe thone se kane shpikur ata gjithcka.
Nejse problemi nuk eshte per te nxjerre popullin shqiptar te paafte (nuk duhet shume per te pare se ne 100 vjetet e fundit nuk ka arritur ende te krijoje nje shtet ne kuptimin modern te fjales).
Ceshtja qendron ne faktin se edhe sot nuk ka gjasa qe ne nje te ardhme te afert te ndryshoje dicka.

GAZMENT

Primus registratum

Me te vetet me vjen shume keq qe lexoj te tilla gjera sepse nese FIDIAS,KALIKRATI,OMERI,ESKILI, PITAGORA,SOFOKLIU,ARISTOTELI, ARKIMIDI,ESKILI, SOKRATI, IPOKRATI,TUKIDHIDHI ETJ jane kineze, arabe, e ku di une ateher ballkani nuk ndodhet ne europe por ne kine,arabi sepse keta njerez te medhenj qe na kane lene nje pasuri te madhe kulture kane lindur ne ballkan.
Sa per aftesite e Shqiperise per te krijuar nje shtet,, kaq shpejt harroni qe nje popull me kaq popullsi te vogel dhe i rrethuar nga te gjitha anet me bisha dhe pa pasur asnje perkrahje nga ndonje shtet i fuqishem , beri shume perpjekje dhe derdhi shume gjak. Per nje gje mund te kritikohet dhe jo te shahet Shqipetari ajo gje eshte lejimi i ardjes ne krye dhe besimi i verber ndaj Enver Hoxhes. Por edhe ketu te mos harrojme rolin kryesor e luajten fuqite e medha te nxitura prape nga fqinjet tane "te mrekullueshem".
Shqiperia eshte fatkeqe sepse ndodhet ne mes te fqinjeve qe nuk na kane dashur asnjehere dhe jane munduar ta demtojne me te gjitha menyrat.

jack owar II

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Vincent:
Sa per aftesite e Shqiperise per te krijuar nje shtet,, kaq shpejt harroni qe nje popull me kaq popullsi te vogel ...
Shqiperia eshte fatkeqe sepse ndodhet ne mes te fqinjeve qe nuk na kane dashur asnjehere dhe jane munduar ta demtojne me te gjitha menyrat...
qetash ti i ke zgjidhe krejt problemet e shiptarve, sepse qysh thuhet identifikimi i problemit asht gjysma e zgjidhjes...

mirepo, une po e kam ni hall n'ket diagnoze tande: e para, thu qe popullsia asht e vogel...mire, e cili popell n'ballkan ka ma shume njerz se shiptari? mali i zi me 600000 vet asht shtet. slloveni s'i ka ma teper se 2 milion. maqedoni, kuku none, maqedoni, qe s'asht as popell bile, maqedoni u bo shtet...djale, proplemi s'asht te numri i njerzve. perndryshe, sa ma pak aq ma mire, se aq ma pak tarabuqella ke me pase...
e dyta: miqasite me kojshite. i dashten, krejt popujt e botes kane probleme me kujshite; gjermoni me francuzin, anglezi me irlandezin, serbi me shiptarin, greki me turkin, zulu me tutsin, kina me japanin, india me pakistanin, amerika me afganistanin, etj etj...asht marifet qe ni popell me i qendru historise, e jo me u qu si shiptart, popell pakurrizor, here me baben e turqise, e her me vatikanin, e her me papen, e her me janullatosin, e her me fatosin, her me stalinin e her me carli ca plinin, her popull ateist e her talibanist...kaja nonen, kallxom cili asht synimi historik i shiptarve? bile t'serbit e t'grekit e di: serbi me dal n'det e greki me grabite e mu kone zot shpije ktu...po i shypes, cili asht synimi i shypes?

nipash, zakoni qe me ja lone fajin tjeterkuj per fatkeqsin tone asht problem madhor i shiptarit - ky asht mentalitet arabi, mentalitet me t'cilin kurr s'ki me ja qite n'kry...

hajt tung tash

Klinton

Primus registratum

Archi jo pak here jam akuzuar ose eshte krjiuar nje iluzion i cuditshem sikur Klintoni eshte Albinosi etj.
Neqoftese je i dhene pas iluzioneve me mire do ishte te shkruaje te forumi "shkenca"pasi atje iluzionet behen realitet.
Tema e hapur nga une kishte si synim sensibilizimin e anetareve te forumit per problemet imediate ne Shqiperi.
Ketu kerkova nga shume anetare te nderuar mendimin e tyre pasi me te vertete populli shqiptar akoma eshte ne fazat e para te tranzicionit dhe sot kur e gjithe bota po kalon nje krize te dukshme ekonomike, pasojat ne Shqiperi ndihen me shume dhe me thelle.
Ky eshte me te vertete nje problem shqetesues pasi ekonomia shqiptare eshte e shkaterruar plotesisht, politika shqiptare riperserit fazat e saja te zhvillimit te nje politike moderne duke i qendruar besnike e alternativave konservatore.
Neqoftese do mendoni pak seriozisht per temen ne fjale, kjo do ishte ne te miren time, ne te miren tuaj dhe ne te miren e te gjithe shqiptareve.
Le ti leme menjane per momentin zenkat e perditshme,politizimet dhe percarjet krahinore pasi mundesite qe na jep albforumi nuk jane te perjetshme.
Ne doni te diskutoni le te diskutojme ne te kundert me mire e leme te qete temen dhe nuk e trazojme pasi sic u shpreh me lart MC Byrek Keto shqetesime te panevojshme, i shnderrojne shqiptaret ne njerez me permasa vetjake te paidentifikuara, me deformime ne karakter dhe kesi tipash hasen me shumice lart e poshte neper AF kur marrin persiper te trajtojne koncepte mjaft te nderlikuara per trute e tyre te pamesuar me volume te tilla. :shrug:

GAZMENT

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Klinton:
[qb] Ne doni te diskutoni le te diskutojme ne te kundert me mire e leme te qete temen dhe nuk e trazojme pasi sic u shpreh me lart MC Byrek Keto shqetesime te panevojshme, i shnderrojne shqiptaret ne njerez me permasa vetjake te paidentifikuara, me deformime ne karakter dhe kesi tipash hasen me shumice lart e poshte neper AF kur marrin persiper te trajtojne koncepte mjaft te nderlikuara per trute e tyre te pamesuar me volume te tilla. :shrug: [/qb]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ne radhe te pare do te lutesha " KLINTON" te mos flasesh indirekt e me sponde sepse shqipetari e ka zakon ta thote drejt ate qe mendon. Me duket se jemi tek ky forum per te nderruar mendime dhe jo per t'u matur kush eshte me i zgjuar prandaj qe te merremi vesh duhet te mos flasim si kodra mdas bregut. Te diskutojme ? Le te diskutojme por me pergjegjesi , me fakte dhe me mendime qe bazohen diku jo tia fusim si kau peles (kur thote dhe populli shqipetar) sepse kjo eshte nje teme me rendesi dhe rendesi te madhe biles.

Une jam i mendimit qe te jete interesante dhe frytdhenese keto diskutime duhet te dime shume mire historine e shqiperise. Vetem atehere do te nxjerrim ne pa gabimet apo arritjet dhe sukseset e ketij kombi. Vizitoni pra ne internet faqen
WWW.HISTORIA.SHQIPERIA.COM

Ofelia

Forumium praecox

Per te lene menjane debate e rradhes me karakter individual, dua te them qe Shqiperia eshte nje vend me rrenje te lashta ne histori. Mbase nuk kemi bere "namin" siç mund te kene bere popuj te tjere te "lavdishem", por kjo nuk do te thote qe nuk kemi rrenjet dhe historine tone.
Per mendimin tim problemi me thelbesor ne Shqiperi eshte injoranca, ne kuptimin me te gjere te fjales. Jemi njerez te zgjuar, te mprehte, por na mungon bagazhi i pervojes ne te gjitha lemet. Persa i perket karakterit, kemi te mirat e te keqiat tona si cdo popull e si cdo njeri.
e ka dhe s'e ka fajin politika per kete4, sepse jam dakord me nje nga diskutuesit qe qeverine ne krye e sjell populli. Problemi eshte se nje pjese derrmuese e votuesve nuk e kane laxuar ndonjehere programin e partive qe votojne dhe ma ha mendja se nuk e kane idene se ku ndryshojne (ne Shqiperi flas) partia demokratike nga ajo socialiste apo republikane apo ku e di une se cfare. Nuk me duket situate tragjike sic e pershkruan Klinton (praglufte), madje me duket se qeveria aktuale po vepron (ne krahasim me paraardheset) ne disa fusha ne menyre efektive. Natyrisht nuk mungoje korrupsiaoni dhe paaftesia, por te pakten dicka leviz.

Klinton

Primus registratum

Te gjithe ne ketu ne albforum kemi deshire te distancohemi nga tema te tilla pasi nuk e ndiejme veten mire kur shkruajme dicka te sinqerte per te cilen ne shqiptaret kemi vuajtur historikisht.
Mesazhi im ishte dhe eshte i qarte per te gjithe ne dhe shume nga autoret e shkrimeve ne kete teme diskutuan termat dhe menyren e te shkruarit me te cilat une kam hapur temen.
Pra akoma jemi ne fazen ose etapen e pare te kthimit te "majmunit ne njeri"
Ata albforumista qe jetojne ne Tirane dhe qe shkruajne ketu, pasqyrojne rendin qe vihet re atje dhe ndihen te kenaqur por duke perdorur edhe shprehje se perse "nuk vidhni edhe ju" pra shume e thjeshte domethenia e ketyre forumulive te fjalive.
Dhe konkretisht keta forumista kur lexojne temen te cilen kam hapur une, ndihen komplet nervoze dhe thone se ku e shoh une rrezikun evident.
Nuk eshte nevoja te tregojme rreziqe evidente sepse koha e revolucioneve u ndodh vetem atyre qe kane per shpirt parane dhe qe nuk njohin gje tjeter ne kete bote.
Rrezik evident eshte se ne keto 13 vite jemi percare kaq rende dhe kemi bere kaq revolucione saqe tani nuk na ben pershtypje se kush jemi dhe ku shkojme.
Te gjithe politikanet shqiptare te spektrit te majte jane te korruptuar deri ne fyt dhe mire u befte por a mendojne pakez se tani ka ardhur koha te largohen nga postet qe kane sepse ashtu te korruptuar dhe te perlyer nuk behet sikur thone ata dhe gjate ketyre 6 viteve u lumte PS-istave se treguan me te vertete shkallen e larte te korruptimit ne mase.
Populli vuan dhe intelektualet e thjeshte dhe te perkushtuar marrin rrugen e mergimit.
Ne Shqiperi jetojne pleq, nje brez i ri i mesuar me kurvelliqet e rruges dhe politikes dhe ata qe jane te pasur e te korruptuar.
Pershembull Ofelia e qan persegjalli repliken e saj dhe kesaj rradhe nuk harroi se kombi yne eshte i lashte, nuk harroi gjithashtu te thote se populli yne eshte injorant, nu harroi te thote se fajin e ka dhe nuk e ka politika, nuk harroi te permende fjalet e disa leninisteve te cilet thone se qeverine e ve turma popullore, nuk harroi gjithashtu te thote se turma popullore nuk kane lexuar e partive qe votojne, dhe nuk harroi te na thote se nuk na duket tragjike ajo cfare thote Klintoni sepse ajo e justifikon me qendrimin dhe veprimin e qeverise se sotshme per te korruptuar te gjithe popullin ne disa fusha ne menyre efektive dhe natyrisht ne Shqiperi nuk ka korrupsion, vetem buzet njomin te korruptuarit por ata behen edhe zemergjere dhe diku diku hedhin ndonje 1000 lekeshe per ndonje fukara qe nuk ka te haje.
Ja pra se cfare brezi i ndergjegjshem po rritet ne Shqiperi.
Gazetat shkruajne per mpleksje te gjithe politikaneve dhe te faktuara ndersa militantet dhe idhtaret e Leninit vazhdojne te bejne rolin e budallait pasi ata e kane siguruar jeten e tyre ne mos ne VorioEpir, e pakta ne Greqi.
Ja keshtu ju e keni shitur kombin pergjate tere historise dhe natyrisht kjo fjale e imja nuk eshe dicka e re e zbuluar ne fillim shekullin e XXI.

Dhame Pite akuzohet se ka vjedhur 600000(gjashteqindmije) dollare Ofelise i duket si te njomesh pak buzet pasi duke qe Ofelia eshte mesuar me shuma te tilla.
600.000.000(milione) leke eshte shuma qe bashkia e Tiranes i ka vjedhur popullit dhe vendit dhe kjo gjithashtu eshte nje tip njomje buzesh.
Kryeministri ka dashur te shperlaje pak para te pista me duket rreth 1.000.000.000(nje miliard)dollare dhe nuk besoj se kjo perben ndonje shume te madhe per tu cuditur.
Ky klan po te vazhdoje te mbaje pushtetin, doemos qe per disa vite mua me duhet te mesoj greqisht dhe sa do gezohesha.
Shqiptare te tille jane atdhetare dhe te ndershem.

Ofelia

Forumium praecox

Klinton, ku e ke hallin mer ti? Bjeri shkurt ene na e thuj se jemi tuj shkrujt kot. Me ngjan se e ke hap temen vetem per tu grric, jo per te diskutuar.
Na thuj si e ke hallin e po i veme nje gur zemres. Hajt shnet.

Le_Routard

Forumium maestatis

Do dru me duket, ka fillu i ftofti /pf/images/graemlins/laugh.gif

Archi

Forumium praecox

Jo, jo, me duket se do pilaf me miza

:lol: :goofy: :lol: :goofy: :lol: :goofy: :lol: :goofy: