Mesazh drejtuar gjithe albforumistave

Mesazh drejtuar gjithe albforumistave

Ky mesazh i drejtohet te gjithe atyre qe jane te ndergjegjshem per fatet qe po kalon Shqiperia ne keto momente.
Shqiperia dhe kombi yne gjate ketyre 13 viteve ka marre plasaritjen me te madhe qe prej krijimit te saj shtet dhe te njohura nga konventat Evropiane dhe boterore.
Shqiptaret tani se fundi jane ndare ne dy grupe te medha kundershtare te flakta dhe armike te njera tjetres.
Klanet dhe lufta politike i ka ndare ata ne myslimane, katolike,bektashinj dhe orthodokse.
Ndenja shqiptare ka humbur dhe vendin e saj e kane zene pashallaret, kapedanet, bajraktaret, agallaret, prfterinjte, hoxhallaret,komunistet, klanet e ndryshme te pasura dhe klanet karrieriste.
Ne Shqiperi eshte rikthyer urrejta krahinore dhe urrejta biologjike ndermjet shqiptareve.
Krizat e ndryshme katastrofike qe po kalon vendi jane pasqyra me e mire ketyre ngjarjeve te hidhura pa krye.
Ne Shqiperi nuk behet me fjale per pozite dhe opozite, nuk behet fjale as per demokratizim dhe as per mireqenie e jo me per te folur per aspekte te tjera qe lidhen me Shqiperine dhe shqiptaret.
Tanime flitet per gjithshka qe nuk i perket Shqiperise dhe shqiptareve.
Klasa intelektuale shqiptare eshte e larguar gjate ketyre 13 viteve tranzicion dhe kaosi qe mbreteron ne Shqiperi, eshte nga me kercenuesit per historine e re te reformimit te kombit.
Ne aspektin shoqeror, shoqeria shqiptare po kalon krizat nga me te pabesueshmet te shkaterrimit te saj.
Frika e nje lufte civile te ciles i druhem(pasi edhe fqinjet tane e kane kaluar gjate shekullit te kaluar)mund te jete prane dhe te jeni te sigurte se kasaphana qe mund te krijohet nga nje lufte e tille do lere pasoja historike per kombin shqiptar.
Jini te vetedijshem dhe te ndergjegjshem se urrejtja e sotshme ka arritur kulmin e saj.
Ne Shqiperi te njerezit ka humbur llogjika dhe arsyea, paragjykimet po zene vend te madh dhe rikthimi i kohes se "anthropoideve" nuk eshte larg.
Do te ishte fatkeqesia me e madhe per tere shqiptaret neqoftese do te ndodhte nje kasaphane e ngjashme me ate te vitit 1997 pasi kjo kasaphane nuk do te perfundoje ashtu sikur perfundoi vetem me 3000 viktima por do marre gjithshka perpara sepse "bari eshte thare i teri"
Uroj te jem gabim ne kete paralajmerim dhe gabim
qofte.
Kush te keqen nuk do ti a shohe vendit te tij.
Mjaftuan revolucionet e 1990, 1992,1997,1998,1999 per te treguar pese here se Shqiperia ka rrezikuar nje lufte civile te pergjakshme me me shume viktima se 1997 megjithese 5 here te mbledhura sebashku jane baraz me nje lufte civile te pergjakshme.

TONY

Primus registratum
Re: Mesazh drejtuar gjithe albforumistave

sado tani une mendoj se ne kemi evoluar sepse une po marr shembull veten time se tani kam krejtesisht tjeter mynyre gjykimi e jo me ate egoisten si me pare pra ket une do mundohem ta ushtroj kur te kthehem ne vendin tim ,e si shembulli im jane pjesa me e madhe e emigranteve sot,pra shpresojme qe dikur te behet me mire pra ka ardhur koha qe te tregojme qe jemi pasardhesit e i qemalit te n frasherit e te figurave te tjera te ndritura

genti

Primus registratum

Nuk eshte cudi qe te perseritet edhe nje here "97"

Varferia eshte rritur aq shume sa nga nje studim i nje insituti Kanades per rritje dhe zhvillim na dilte se ne Shqiperi afro nje milione banore jane te varfer edhe pse punojne dhe gjysem milioni jane pothuajse ne mjerim te plote.

Dhe po tu shtosh ketyre njerezve padrejtesite qe ata perjetojne cdo dite,zemerimi arrin deri aty sa po te dali dikush dhe t'i nxisi ata drjet nje rrevolucioni ma merr mendja se nuk do te jete cudi te shikojme te CNN te gjithe politikanet tane gangestera duke i terhequr zvarre neper Tirane...

altinzaka

Primus registratum

O KLINTON CA KE SHKRUAJTUR ASHTU MER PLAK,TI PO I HUDHE BENZINE ZJARRIT,AHH.DUHET TE TERHEQESH MBRAPA SHUME GJERA QE KENI SHKRUAJTUR.TANI NEVE NA DUHET TE SHOHIM PERPARA,TE PUNOJME,DHE TE KEMI MORALIN E LARTE,TE KEMI NJE QEVERI TE NDERGJEGJESHME QE TE PUNOJE PER INTERESAT E KOMBIT. :wave: PUNA.DISIPLINA.MORALI LARTE..CONE NJE SHOQERI PERPARA. :thumbsup:

dirty vegas

Primus registratum

E mir, ja tashi na e vure n'dukje teorin tate t'rruges drejt degradimit t'Shqipris. Ca kerkon nga ne?

Klinton

Primus registratum

Ketu nuk di kujt ti qasesh dhe si ti qasesh.
Po neqoftese lexoni artikullin dhe vereni se eshte negativ, spekullues atehere ju mund te shtoni verejtjet tuaja me poshte.
Artikulli ne fjale nuk krijon pakenaqesi por eshte nje analize e nje realiteti te cilen vuan Shqiperia sot.
Megjithate te mocmit kane thene "kur merr flake nje shtepi diku afer fshatit te tij, fshatari lutet dhe uron qe te jete sa me larg fshatit te tij. Kur merr flake nje shtepi brenda fshatit te tij, fshatari thote, larg shtepise time dhe kur merr flakes shtepia e tij ai thote larg prapanices time". :shrug:

dirty vegas

Primus registratum

Ishte pytje shume e thjesht: ..dakort na vure n'dukje realitetin, ti ca propozon t'bojm?

gfm73

Primus registratum

Eshte nje fakt se shqiptaret kurre nuk jane te afte te shohin ne shumicen e rasteve realitetin e tyre ne sy, dhe nese jemi pak a shume 'te afte' ta njohim kete realitet TE HIDHUR, ate e kemi ne shumicen e rasteve jo nga vetja jone por te diktuar nga: 1- te tjeret qe na dojne apo jo te miren dhe na nxjerrin ne kete fakt, ose 2- nga kalimi i KOHES se duhur per ta mesuar ate realitet, me fjale te tjera, kur te kete kaluar disa kohe atehere fillojme e mesojme se c´po ndodh me ne ne te vertete. Dhe kur te jemi ne gjendje ta mesojme realitetin, atehere per NE eshte 'teper' vone per te vepruar dhe korrigjuar realitetin e hidhur. Dhe kur ne na ndodh keshtu, ne 'jemi te gatshem' te pranojme PASOJAT e realitetit te hidhur. Ne, shqiptaret ne pergjithesi, nuk jemi kurre te afte ta diktojme EFEKTIN e situates qe ne fazen fillestare te saj, dhe ne shumicen e rasteve nuk e ka fajin shqiptari si MASE, por e ka fajin shqiptari interesagji, shqiptari servil, shqiptari 'komunist' enverian, shqiptari i semure nga egoja per pushtet, shqiptari antishqiptar. Pastaj pjesen (qe mbetet) te fajit e ka vete MASA. Pse valle ndodh keshtu me NE, pse ia lejojme vetes PERCARJEN e padeshiruar dhe qe nuk duhet te kete vend aspak ne mesin tone, aq me teper ne keto situata te veshtira qe po kalojme?. Pse, kur e shohim veten sadopak mire (ne cdo drejtim ta marrim ate), jemi vete ne qe duam ta prishim, dhe duke ia treguar fytyren 'e vertete' te huajve, ato (te huajt) jane te gatshem qe edhe me tej te veprojne duke na cuar drejt gremines.

Romet njihen si njerez pa shtet dhe pa atdhe. Dhe ato sado qe t´i ndihmosh ato perseri do te njohin shkallen e shkaterrimit dhe aspak te riparimit. A mos edhe ne 'preferojme' te jemi te tille??? A mos valle ekzistencen e SHTETIT tone nuk e duam por duam qe edhe ate pak pavaresi qe ne kemi ta hedhim ne flaken e DJALLIT duke bere keshtu te realizohet endrra djallezore e njerezve antishqiptare (te brendshem apo te jashtem qofshin ato). Ku eshte NDERGJEGJA shqiptare, a ekziston valle ajo dhe ne c´shkalle eshte ajo? Nese doni te perdorni NDERGJEGJEN tuaj ajo nuk behet me PERCARJE, ajo nuk behet me URREJTJE te tipit enverian, ajo nuk behet me DALLIME n´mes njeri tjetrit; "pse ti e pse jo une". Sa te kemi "neper kembe" keto njerez me keto mendime monstruoze, pjesa tjeter qe don SHQIPERINE nuk do te jete kurre e afte te veproje pasi nuk ka ne vetvete FORCEN, PUSHTETIN dhe MJETET e duhura. Dhe nese Jeta vazhdon ne kete rruge te padeshiruar qe ka marre, azehere heret apo vone VENDI yne do te gjindet ne nje SITUATE shume te veshtire dhe pa shteg. Po njerezit? Sa jane te afte e te pergatitur ato ta perballojne kete SITUATE???

Kemi frike t´i bejme mire vetes sone, por nuk kemi frike qe t´ia bejme gjemen njeri-tjetrit ( :confused: ), kemi frike qe ta njohim apo t´i afrohemi REALITETIT tone me nga afer por bejme sikur nuk e shohim dhe nuk e kuptojme. 'Preferojme' qe te bejme nje sy dhe nje vesh mbyllur por ama EFEKTIN e ketij REALITETI mos ta cenojme, duke e bere keshtu te lejuar (dashte e padashte) 'pranimin' e PASOJES se ketij REALITETI qe po e perjetojme nga dita ne dite keq e me keq. Kush na e ka FAJIN me te madh valle per kete REALITET TE HIDHUR???

A mos valle e ka TOKA jone shqiptare, apo GENI (RODI) yne???

Nje paaftesi e shqiptareve ne pergjithesi eshte se ne nuk jemi ne gjendje te kuptojme apo te dallojme TE MIREN nga E KEQJA? Nuk jemi te afte te kuptojme se cfare eshte MIRE per ne dhe cfare jo. Dhe ne shumicen e rasteve, fatkeqesisht, TE MIREN ne e kuptojme ose e marrim mbrapsht duke bere keshtu qe te ndihmojme me shume TE KEQEN qe ne na rrethon.

Nje E KEQE nder ne eshte edhe kjo: Derisa te mos jemi ne gjendje te denojme TE HIDHUREN e kaluar enveriane, atehere, ne, kurren e kurres nuk do te jemi ne gjendje te ndertojme TE ARDHMEN tone ne rrugen e drejte dhe pa PERCARJE; ne rrugen e drejte dhe te BASHKUAR.

Klinton

Primus registratum

GFM 73 nxore gje ne drite me postimin tend?
Mendoj se gjerat duhet thene drejt dhe shkurt
Nuk i merr soba ndryshe.

blendiys

Primus registratum

hi Klinton!!
Po ti a i ke bere ndonje here rezyme vetes per temat dhe pyetjet qe na ke parashtruar!!
Mos valle ti pretendon se mund ti japesh zgjidhje nje historie shume te shkurter por me pasoja teper te gjata!
Mos valle pretendon se pjesemarresit ne kete forum e njohin historine e kombit me pak se ty!
Apo ndoshta mendon qe duke bere copy paste nga mediat mund te arrish avatarin!!!
Habitem pse duhet te tregohesh gjithmone e me shume ekstremist,mbase natyra jote,mbase as une nuk e kam gjetur temen e posacme per pergjigje,por sa para ben!

Klinton

Primus registratum

Blendo e shoh se je djale i mencur, i zgjuar, intelektual, na qenke edhe ne Belgium, na shkruan edhe fjale te urta popullore sipas tradites tende ama ketu ti vjen e tredh koqet dhe merresh me Klintonin kur vendit tend mund ti besh disa sherbime pa te drejte kompensimi, ne fakt ju maloket i doni me para ne dore sherbimet.
Po si ti ne albforum ka sa te duash dhe me te tille njerez eshte ndertuar Shqiperia, model qe na e kane zili tere bota.
Nuk jam ekstremist se ekstremistat nuk rrine duke shtypur tastierat e kompjuterit dhe une nuk jam militant gjithashtu ose ndonje kryetar partie.
Jam i teri ai qe lexon shkrimet e tia
Pershendetje dhe mos te vije per te vjelle kur te tjeret shkruajne.
Ne nuk te pelqen mbikaloje ket teme.

abs

nuk e di...

Mua me duket teper serioze kjo çeshtje...!

ne kte moment ndjehem e pafuqishme per te dhene nje mendim...pervecse them, ne qe jetojme jashte shqiperise...ndoshta jemi shume larg ktij realiteti shume te hidhur...!

sikur te behemi ma te vetedijshem...

shpresoj qe asnjeri mos te kete ne shpirt e mendje asimilimin...kudo qe te jete...!

personazh

Valoris scriptorum

me then te verteten nuk jam aq i informuar sa te arrij te shtroj kshu lloj çeshtjesh ku futet llafi "lufte civile". dihet se si jemi e si na shkojn punet ne pergjithsi. problematike (shume biles) me duket fakti qe edhe ne Shqiperi, ashtu si edhe ne shume vende te tjera, diferenca ndermjet te pasurve dhe te varferve po behet gjithnje me e thelle.

zgjidhja e ktij lloj problemi per mendimin tim eshte nxitja e investimeve ne menyre qe te krijohen vende pune. te krijohen grupe ose organizata sociale ne menyre qe edhe ata qe nuk kane mundesi per "tu shprehur", te kene nje pike mbeshtetje. kjo gje do sillte uljen e tensionit te krijuar nga varferia, dhe pak nga pak identifikim e vetes ne vlera sociale te caktuara.....ne rruge zhvillimi pak a shume.

gfm73

Primus registratum

Eshte me se e drejte qe vendi yne sot per sot ndodhet ne nje QORRSOKAK

gfm73

Primus registratum

Eshte mese e drejte qe vendi yne ndodhet sot per sot ne nje QORRSOKAK. Nga cdo drejtim ta shohesh PROBLEMIN shqiptar, do te mesosh se shtigjet nuk te cojne askund per me mire por se ky PROBLEM sa vjen e zmadhohet. PROBLEMI shqiptar i vendosur ne nje "kazan uji te mbuluar me kapak" mbi zjarrin e kuq te Mafjes shqiptare, vazhdon te nxehet deri nje dite qe do te arrije temperaturen e vlimit dhe ky VLIM do beje qe "kazani" te shpertheje, por demi do te jete me pasoja shume te medha. Kemi kaluar nje diktature shume te eger dhe me pasoja te paparashikuara dhe e kemi ende pas shpine dhe do ta kemi pas shpine deri sa PROBLEMI shqiptar te mos kete marre rrugezgjidhjen e duhur. Por kur ne nuk shohim as edhe preokupimin me te vogel ne lidhje me zgjidhjen e ketij PROBLEMI atehere do te thot qe heret apo vone MASA (e shprendare diku neper bote, diku neper viset e shkeputura nga trungu i Shqiperise dhe pjesa tjeter e ndodhur ne Shqiperi) do te tregoje ne maksimum ZEMERIMIN e krijuar. Por, dashte Zoti i madh, qe KOMBI te mos shuhet i teri.

Te ben pershtypje me te vertete nje gje. Kur ne perkrahem NDRYSHIMIN, si myslimane e si katolike e si ortodokse dolem dhe ndihmuam e mbrojtem njeri tjetrin duke treguar keshtu qe edhe pse Enveri na e mohoj FENE, ne jemi ato njerez qe e ruajtem te fshehur dhe ate DASHURI FETARE, me teper te rinjte shqiptare, e treguan ne periudhen e rihapjes se kulteve fetare. Kush guxoj te kundervihej kunder ketij vullneti te mire qe te pakten u vu ne dukje? Kush guxon sot qe ate pune te mire te asaj kohe ta hedhin ne gremine dhe vendin e se mires ta zeje e keqja duke krijuar PERCARJE ne mes shqiptareve?

Sa per periudhen enveriane e dime se pati vetem nje klase politike duke pranuar keshtu mbajtjen e pushtetit me DHUNEN e xhahilave, e vrastareve, e injorantave te pashpirte e te pafe. Dhe per kete monster te se keqes qe e mbuloj politiken shqiptare per shume vjet diktature te eger, nuk kishte aspak rendesi se cfare ngjyre apo ideologjije po perfaqesonin, por e rendesishme per kete monster ishte te kishin pushtet te dhunshem sepse ndryshe nuk dinin. Dhe bene c´bene edhe ideologjine e vertete komuniste e shkaterruan duke e shnderruar ne nje ideologji pa ideologji, ne nje MENTALITET prej "huri e litari", ne nje MENTALITET "perca e sundo", ne nje MENTALITET "lufte klasash" qe sic e kam shprehur edhe nje here tjeter kjo ishte nje lufte e heshtur civile. Dhe, o Klinton, nqs ndihet ere "lufte civile" tek ne, jane pikerisht trashegimtaret e ndyte dhe monstruoz (gjakatare, te pashpirte, pa din e iman, "pa logjike e pa arsye") qe duan ta perserisin por vetem kur ta ndjejne se po iu rreshqet pushteti nga duart. Sepse kjo monster e se keqes din vetem nje gje: Te kene me domosdo pushtetin dhe vetem me dhune. Me mjete demokratike ato nuk dijne dhe nuk e pranojne, pasi e dijne se e kane te humbur. E pra kete e quaj FATKEQSI per KOMBIN shqiptar.

Ofelia

Forumium praecox

Asgje personale Klinton, por, sic e kam vene ne dukje edhe ne nje teme tjeter, nuk e kuptoj cili eshte qellimi i hapjes se temes. Nese eshte nje reflektim (i tille me duket), te gjithe e kemi bere dhe kemi vene re ne ç'gjendje eshte sot Shqiperia. Nese eshte ftese per te gjetur nje rrugezgjidhje (duke qene te vetedijshem qe askush nuk na e kerkoi dhe askush nuk do ta marre parasysh) jepi tastieres dhe fillo i pari.
Nese eshte ndonjegje tjeter qe nuk kam arritur ta kuptoj, me ilumino te lutem.
Pershendetje

McByrek

Primus registratum

Nje pyetje kisha une: Ti Klinton jeton ne Shqiperi apo diku tjeter? Thjesht kuriozitet per te kuptuar origjinen e asaj menyre aq origjinale te te parit te gjerave qe kishe parashtruar.

komino

Valoris scriptorum

E di se cfare me shqeteson tani

Shume kane kundershtuar hapjen e temes

Askush nuk ka kundershtuar vertetesine e shkrimit (gje qe do me kenaqte pa mase mua, te tjeret e, besoj, edhe vete hapesin e temes)

Ajo qe me duket me shqetesuse eshte qendrimi i disa disktuesve (po shqetesimi eshte thjesht imi personal )

- me duket dominues mendimi se keto gjera nuk duhen disktuar e kritikohet hapesi i temes per kete

- dikush i kalon te gjithe fajet diktatures e keshtu nuk le rrugezgjidhje po thjesht duhet te presim

- dikush mendon qe, per te shkuar me tej se reflektimi mbi problemin, ka nevoje per nje ftese personale apo ta lusin si perendi per te vrare pak mendjen e per te gjetur nje zgjidhje– ja po ta bej une ftesen (po sa para ben ftesa ime)

- dikush pret qe hapesi i temes te propozoje edhe zgjidhjen, e te tjeret thjesht ta gjykojne nese ka menduar mire apo jo – po ndonje mendim tonin a e kemi? Se per kete hapen temat, per medime te reja e originale jo per te vleresuar apo zhvleresuar mendimin e dikujt tjeter (keshtu e konceptoj une rolin e nje forumi)

edhe une ketu nuk po jap ndonje mendin e po verdallisem kot, por me duket e veshtire nje gje e tille pasi ne mendjen time dua te refuzoj pranimim e egzistences se kesaj gjendje ne vendin tim

problemi eshte se nuk jam as ne gjendje te kundershtoj analizen
akoma me kujtohen shprehjet malok i mutit apo lab i poshter apo bir comunisti apo pdist

vertet qe edhe ketu degjoj terrone polentone etj por keta kane para e nuk trajne capin fare per keto gjera

une DUA ta identifikoj problemin tone tek politika agresive e dy partive ‘’te medha’’ (them ‘’dua’’ se me duket gjeja me e thjeshte po mbase nuk eshte e vertete)

nga kjo pikenisje do te kerkoja nje zgjidhje

une mendoj gjithomne se perfituam (shkolla, spitale, infrastrukturat etj) nga shoqeria shqipetare derisa u rritem dhe, kur erdhi rradha jone te jepnim kontributin, i beme m-tin e u larguam.
Tani teknologjia na jep mundesine te kthejme kete borxh sadopak duke propozuar zgjidhje nga larg per problemet e vendit
le te shfrytezojme kete mundesi qe na jepet

Ps. mos mendoni se duke qene jashte shqiperise keto probleme nuk na prekin
pervec faktit se kemi familjet atje, do ulej dhe imazhi i vendit e do na trajtonin me keq se sot ne rast te nje rremuje (nuk them lufte civile se refuzoj ta besoj) te re.

:wave:

Ofelia

Forumium praecox

Asnje nuk e vuri ne dyshim vertetesine e fjalimit te Klintonit... Por per mendimin tim Shqiperia po kalon nje krize identiteti me shume se nje praglufte civile. Nuk pret njeri ftesen e askujt per te folur e per te dhene nje mendim, por keto lloj qendrimesh si te hapesit te temes te llojit "le so tutte" me duken sa si te fryra. Kemi nje mani ne Shqiptaret; o i thjeshtojme o i bejme tragjike gjerat deri ne dhembje.
Une jam dakord qe Shqiperia kalon nje periudhe te veshtire, qe do te zgjase goxha, sepse na duhet te KRIJOJME vlera dhe jo ti rigjejme. Lab i poshter dhe malok m*ti jane shprehje te "lashta" gje qe tregon se perçarje e tille ka ekzistuar gjithmone dhe do te jetoje edhe ca akoma. Per sa i perket politikes, fatkeqesisht Shqiperia eshte peng e injorances, asaj te pergjithshmes se mases, se nje pjese te madhe te rinise (nuk dua te pergjithesoj) qe del nga bankat e shkolles.
Alternativa ime? Kultura.

komino

Valoris scriptorum

hmm kultura

nje hap perpara

per cfare kulture e ke fjalen, kush dhe si do ta ndryshoje???????????

mos e ke fjalen per nje fushate te tipit mjaft??