Menstruacionet

plakudhedeti

Primus registratum
Re: Menstruacionet

postuar nga lara e dashur croft (e madherishme, megjithse administrator!)
... Jo c'ne Ne Shqiperi vazhdojme te mbajme nuska prej lecke per te mos bere femije dhe per tu shpetuar magjive ...
ka lezet mor vella ! ha erotizem puro !

Raif

Primus registratum

Dua: Ana nuk e provova ende, cajin e kam blere ka nje muaj a me shume, por kam udhetuar mjaft keto javet e fundit dhe me humbi fija e cajit, sa e fillova e lashe ne gjysem ne diten e katert.

D.
=================================================
E paskeni perdor tre dite te plota (sipas rekomandimeve qe ju kam dhene? Ju patjeter keni patur efekt (pozitiv)!

bimba81

Primus registratum

une me perpara kam pasur shume dhimbje qe kur marr pilulen jam rehat fare /pf/images/graemlins/wink.gif

I vjetri

Primus registratum

O goca, na falni qe nuk po i lexoj te gjitha faqet. Edhe mu shyqyr qe me ka bo cun ai atje nolt, se kush ia del me keto pilulat vallahi...

Po, ju du shum dhe nuk ma merrni per keq besoj /pf/images/graemlins/smile.gif , a mund te me thoni dicka qe ka lidhje me reagimin e nje vajze kur eshte me perioda, sepse ne cunat jemi injorante nga ky drejtim dhe do te na ndihmonit edhe ne sikur te na thonit dicka me shume. Pershembull, une i dal dhe i kerkoj nje vajze per t'u njohur, per te pire nje kafe a dicka te ngjshme, d.m.th., i jap shenje se me pelqen dhe se dua te shoqerohem me te me qellimin per t'u lidhur nese i pelqen. Mirepo shume nga vajzat sot jane te pasigurta dhe disa luajne akoma rolin e skeptikes se madhe, dhe reagojne me "jo-ra" e "nuk-du-ra", etj qe i dini vete.

Tani, une dua te di, nese nje vajze eshte me ato, a shtohet mundesia qe kjo te refuzoje nje djale qe i pelqen? D.m.th., a komandon sistemi nervor ne kete rast, apo zemra nuk ndikohet fare nga keto shqetesime qe zgjasin nga 3 deri ne shtate dite? Se ne nuk mund te pyesim nje goce: "me fal, je me ato, se dua te te ftoj per nje kafe?" Po edhe nje vajze nuk mund te na thote : "Jam me ato, keshtu qe mos me ndalo me ose me mos me kerko qe te dalim bashke, se nuk jam mire fizikisht e menderisht."

Ne rast se me keni kuptu, na thoni nje fjale, qe edhe ne t'ju kuptojme, sepse ndodh qe themi edhe fjale per te cilat behemi pishman mbrapa, fjale qe nuk kemi dashur kurre t'i themi, por ndikohemi nga momente te caktuara...

Rrofshin gocat e mira shqiptare :wave: qe s'na i ka kush ne Ballkan e me gjere...!

AnaBlue

Forumium maestatis

I vjetri, pyetjen e mesiperme drejtohe tek temat shoqerore dhe jo shendetsore.

Dua

Primus registratum

E paskeni perdor tre dite te plota (sipas rekomandimeve qe ju kam dhene? Ju patjeter keni patur efekt (pozitiv)!

Jo. Nuk ka patur efekt per 3-4 dite. Problemi im eshte qe une punoj shumicen e kohes ne terren dhe nuk mund te zi cajin 3-4 here ne dite kur te dua une, sepse thjesht nuk me lejojne kushtet. Sa filloj, ndaloj.
Tashti, kismet do marr pushimin dhe do pi caj per nje mahalle. /pf/images/graemlins/laugh.gif

D.

ladouce2005

Primus registratum

menstruacionet, sa inat qe i kam. me sjellin ca dhimbje te tmerrshme dhe jam tere kohen ne nje humor te frikshem dhe shume agresive /pf/images/graemlins/frown.gif
tani pas lindjes, me erdhen per here te pare pas 16 muajsh. diten e pare piva menjehere qetesues nga frika e dhimbjeve dhe gjithcka shkoi mire, por sot qe eshte dita e trete kam shume dhimbje dhe jam nervoze tere kohen /pf/images/graemlins/frown.gif
agje nuk me ka qetesuar deri me sot. ndonje sygjerim? sidomos per humorin, sepse dhe ata qe me rrethojne vuajne nga humori im i pakendshem :smash:
faleminderit

Dua

Primus registratum

Per cudi une me humorin nuk jam keq gjate diteve te zeza. Sigurisht qe nuk jam ne qejf te madh, por edhe nevrike nuk jam. :rolleyes:

D.

alinos

Forumium maestatis

per nje sek mendova se mos te kishin ardhur dhe ty mor dreq! :tipsy:

BISOU

Primus registratum

MENSTRUACIONET JANE RREZIK KALIMI /pf/images/graemlins/laugh.gif DRITE E KUQE /pf/images/graemlins/laugh.gif
MIRE KJO NUK MJAFTON POR DHIMBJET DHE OSHILACIONET NE SISTEMIN NERVOR......
ACARIMET NGA GJERAT ME TE VOGLA QE NE DITE TE ZAKONSHME AS NUK I SHEH....
oooo me vijne dallget e rrezikshme ai qe eshte prane meje duhet te dije se vetem me shume dashuri mund te kalohen keto dite te rrezikshme... me shume humor dhe me plotesimin e deshirave ..
nese dua akullore, : po ne cast si e do ???
nese dua pizza< po patjeter....
nese dua te dal ne mes te nates per shetitje, popatjeter /pf/images/graemlins/laugh.gif ....
nese dua te rrish afer afrohu pernjehere pa asnjelloj justifikimi :mad:
nese dua te rrish larg mos bo gafe te afrohesh :lol:
posi ka dhe keshtu si puna ime... por sigurisht jo te gjitha ne te njejten kohe...
pastaj ka raste qe jam e qete... pa asnje problem...
ja keshtu ....
sot nuk jam mire /pf/images/graemlins/laugh.gif

xhoni

Primus registratum

Sa te mira aq edhe te "veshtirosura" jeni ju femrat. :smash: :tipsy: /pf/images/graemlins/laugh.gif .

Nejse,mua kur me hipen adrenalina,i them ik fut tampon se vdiqa. /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

fairy

Primus registratum

Une kete Alchemilla Vulgaris nuk po e gjej ne asnje vend ne Tirane, madje ne njeren nga keto farmacite popullore shqyen syte kur e degjuan. Di ndonje njeri se ku mund te gjendet ky lloj caji ne Tirane?
Muaj te mbare! /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/wink.gif

@d@

Primus registratum

Hi:)
Per dhimbje une do te sygjeroja ALEVE.Eshte shume i fort si medikament( aq sa te nderpret dhe ciklin) Duhet te merret 1 koker ne cdo 8 ore.
Dhimbjet shkaktohen si pasoj e voneses, mos gjetje e rrugeve te lira, ne muret e organit femeror (mitres).Shpesh dhimbjet shoqerohen me gjakrrjedhje te medha( copa gjaku te ngrira, ngjyre kafe- zeze te permasave te # )si rrjedhoj shumica e femrave vuajne nga anemia(mungesa e gjakut)
Anemia eshte nje semundje jovdekeprurse.(por e rezikshme sidomos per shtatzanin) Semundje e kalushme, e cila kerkon ushqim te mire.

Ps.Nuk e lehte te jesh femer, prandaj bej cik durim.Me kalim e vitete mesohet trupin me dhimje edhe sdo ta ni hic (sic thoni ju prej kosove ) pastaj /pf/images/graemlins/laugh.gif

@d@

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Guri:
[qb] vajzat kosovare jan bija nenash kosovare dhe si te tilla kan mungese ne ushqim. Kosovaret gatuajn keq e keshtu femijet e tyre jan te ushqyer keq. Pamvaresisht se Tito i beri me kolltuqe e kerra Kosovaret nuk mesuan te ushqehen sikurse hungarezet Serbet ose Kroatet.
kosova ushqehet primitivisht vec me ngop zorren..pra pa llojshmeri zarzavatesh e frutash.
"Dua" shko ne Doktor per keshilla.

cdo te mire [/qb]
shi guri /pf/images/graemlins/laugh.gif edhe smerr vesh nga punet e grave edhe vjen e te nxjerr syte /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ps. do kishe be me mire ta kishe ve nickun "shkembi" :goofy: lol

tulipani

Primus registratum

Futi 1 teke fernet e bohesh qiqer moter. Per mua funksionon edhe Advil - Menstrual. Mund ta provosh por fernet-in e ka fal zoti o dor me nji. Ia rekomandoj gjithe femrave qe kan dhimbje.

Dua

Primus registratum

Me duket qe po. Megjithate mund te jete ilaq i perkohshem, hiq me shume.

D.

holtienka

Forumium praecox

any person qe do discovery anything for my crapms do e call me big mouth "SHkencetar"
deri tani ska medicine qe me bo gje, i can go through a wall and not feeling nothing compare to the pain i have...

damn did i say to much
oh well

holtienka

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga California^Babe:
[qb] any person qe do discovery anything for my crapms do e call me big mouth "SHkencetar"
deri tani ska medicine qe me bo gje, i can go through a wall and not feel anything compare to the pain i have...

damn did i say to much
oh well [/qb]