Menstruacionet

moonlight

Primus registratum
Re: Menstruacionet

Fillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb] Me thene te drejten une nuk i dua kontraceptivet dhe jam shume dyshuese ndaj tyre. Te gjitha vajzat/grate qe njoh dhe i perdorin kane problem me mbipeshen. Kusherira ime se fundi filloj ti perdori u fry si nje tullumbace ne nje kohe shume te shkurter. [/qb]
Gjate emisionit te '20/20' (besoj e njeh meqe je ne SHBA) gjate listes se 'myths' ishte dhe kjo e kontraceptiveve ne forme pilulash per gra. Sipas tyre shtuarja ne peshe eshte thjesht nje myth. :shrug:
p.s. sidoqofte, shume here ndodh qe femrave tu rritet pak numri i gjoksit. /pf/images/graemlins/smile.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

Ndoshta ke te drejte, por shume here kjo pune e "myth" me duket "myth" per vehte. Kam lexuar disa "myths" qe nuk me duken te tilla ne jeten reale.
Gjithashtu, ndoshta paranoid, por me duket se kompanite farmaceutike jane aq te fuqishme dhe te pasura sa kane aftesi te rregullojne median dhe mjeket per hesap te tyre.

karamel

Primus registratum

CEBUTIDE per dhimbje barku (jo e keshilluar per azmatiket)
DIANE..?! si kontracepitiv

PS: Annablue kontraceptivet merren ne funksion te peshes/gjatesine, dhe duhen dozuar ne funksiont te concentationit te glikogjenit (me duhet ta verifikoj kete gje), jo cdo konctraceptive i pershtatet organizmit te cdo lloj goce, dhe ky eshte nje nga shkaqet kryesore qe kontraceptivi provokon nje marrje peshe, ose probleme te tjera me serioze..( si psh kardiake eh oui cela peut arriver!)

Marimba

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Dua:
[qb] Mjeku popullor, caji i malit nuk ndikoi asgje kete muaj, mos duhet me shume kohe per efekt? Psh 2-3 muaj? :confused:
D. [/qb]
Dua, po pive Rozmarine te siguroj qe nuk do kesh dhimbje. Ziej ujin, hiqe nga zjarri dhe hidh rozmarinen brenda. Pije pas 20 minutash. Do me kujtosh.

Dua

Primus registratum

Mire, do e provoj edhe kete Marimba. /pf/images/graemlins/smile.gif

D.

Odea

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Marimba:
[qb]
Fillimisht postuar nga Dua:
[qb] Mjeku popullor, caji i malit nuk ndikoi asgje kete muaj, mos duhet me shume kohe per efekt? Psh 2-3 muaj? :confused:
D. [/qb]
Dua, po pive Rozmarine te siguroj qe nuk do kesh dhimbje. Ziej ujin, hiqe nga zjarri dhe hidh rozmarinen brenda. Pije pas 20 minutash. Do me kujtosh. [/qb]
Marimba, ky caji i rozmarine kur duhet ta pish, gjate dy diteve te para apo perpara se te te vijne kur e ndjen se po afrohen?

P.S. Atman, me qafsh mu mos boj mo dialogje te atij lloji se me duken pavend gjithkund qe i vendos. Se kuptoj, si mund te thush qe na ka bo zoti favor qe na ka dhene te tilla dhimbja. Do doja qe ti perjetoje nje dite edhe ti e pastaj te shohim si do flasesh. Dua, si ndjehesh mi lal tani, me mire apo...?

Odea

Genta

Primus registratum

Dua une pyeta per ibuprofenin dhe ta perdoresh nje here ne muaj, nuk te ben gje. Po ta pish cdo dite mund te te bej keq. Une me ibuprofen kam rene rehat, nuk i ndjen fare dhimbjet.

Goca

Primus registratum

O Dua, a te keqen motra mos merr per se koti tu provu te gjitha gjojnat qe jane thone ketu , se ke per tu c`rregullu me keq. /pf/images/graemlins/wink.gif

Diddy19

Su@mi

Fillimisht postuar nga atman:

Ne Itali vajzat i quajne menstruacionet MARKEZI.

Shoqet e mia italiane ,kur jane me menstruacione perdorin shprehjen :'Mi son venuti degli ospiti' (Me kane ardhe miqte).Heret e para une s'kuptoja pse e perdornin kete shprehje dhe kur i pyeta pse thonin kshu mu pergjigjen:'Perchè gli ospiti ,quando vengona sono molto fastidiosi'(Sepse miqte kur te vijne jane shume te bezdisshem).ça fantazie ,e?? /pf/images/graemlins/wink.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Tani me menyra me e mire per te rene rehat nga mensturacjonet eshte shtatzania.
/pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Kujdes ti me keto idete e tua brilante se mos shpetosh boten me 9 muaj :rolleyes:
Rrri urte aty e ofro nai te ferkume barku kur i dhemb e leri ato :wink: /pf/images/graemlins/laugh.gif

Guest

eshte e vertete ajo cka thote lr. nje shtatezani do te ishte nje menyre zgjidhjeje.
Ama para se te kerkoni zgjidhjen kerkoni pse? nje vizite tek gjinekologu juaj, ju ndihmon te zgjidhni menyren mbrojtese me efikase per ju(si individ), shkakun e kesaj hemorragjie me shqetesime.

Dua

Primus registratum

Odea, caji i malit s'pati efekt. Tani me te thene te drejten po mundohem te gjej caj Rozmari, s'po e mund e gjej neper tere Kosoven.

bambolina, une e perdor ibobrufenin dhe me ben mire, puna eshte qe nuk i preferoj ilaqet, gjithnje mundohem te reduktoj perdorimin e tyre deri ne minimum. Sigurisht nese ka derman tjeter, me efekt te njejte.

D.

Goca

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] Rrri urte aty e ofro nai te ferkume barku kur i dhemb e leri ato :wink: /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Nje dore e ngrohte , eshte pranoterapia me e mire qe ekziston... /pf/images/graemlins/wink.gif :rolleyes: .

Dua

Primus registratum

Tani me menyra me e mire per te rene rehat nga mensturacjonet eshte shtatzania. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Lr, po pas 9 muajve periudhe rehatie, cfare me rekomandon? Shtatezanine e rradhes? /pf/images/graemlins/laugh.gif

D.

Dua

Primus registratum

Nje dore e ngrohte , eshte pranoterapia me e mire qe ekziston... /pf/images/graemlins/wink.gif :rolleyes: .

PAT-okja gjithcka e ngrohte eshte gje e mire, ngohtesia eshte relaksuese. Edhe ne kete rast nuk perjashtohet ideja qe ngrohtesia eshte ilaq.

D.

arbi

Primus registratum

pastaj,nqs nuk te pelqen lindja me operacion,ne fund te 9 muajshit i merr te gjitha dhimbjet mbrapsht me gjithe interesa bankare /pf/images/graemlins/tongue.gif

Goca

Primus registratum

Mua nje infermiere me pat thene qe aspirinat duhen eliminuar ... :confused:

Guest

eshte e sakte ajo cka thote lara per aspirinat. Aspirinat do rrisi fluksin e gjakut dhe prandaj Nje person jo ekspert ne fushen e mekanizmit te veprimit e shikon si dicka jo te mire.

sdq i qendroj idese shkoni dhe vizitohuni pasi nen kete dhimbje mund te fshihen nje sere problemesh qe mund te jene edhe madhore.