Mbiemrin e burrit apo tendin?????

ala

Forumium praecox
Re: Mbiemrin e burrit apo tendin?????

une kam mbajtur mbiemrin tim,dhe te them te drejten me duket zgjedhja e duhur.Femijet,per aq kohe sa e lejon ligji marrin mbiemrin e babait,dhe familja sigurisht quhet familja"X-i" nese mbiemri i lartpermendur eshte i burrit,sepse smund te quhet familja "y-ni"kur i tille eshte mbiemri im.Gjthsi nuk besoj se ka ndonje problem te madh te mbash mbiemrin tend.Nese bie dakort cifti,cju duhet te tjereve?
Ne spanje psh.femijet marrin dhe mbiemrin e babit dhe te mamit,dhe keshtu jane me dy mbiemra.Nese nje familje nuk ka djem i bie qe tu shuhet mbiemri,vetem sepse vajzat duhet te marrin mbiemrin e burrit.Pastaj ne gjendjen civile(te pakten ne 99) pyesnin se c'mbiemer do mbaje nusja.Tani nuk e di a pyesin apo jo.por eshte dicka e mire te mbash mbiemrin tend.
se harrova,gjendja familjare e nje familjeje,nuk ndahet me dysh vetem sepse gruaja ka mbiemrin e saj.eshte nje familje me dy pjesetare a me shume,ku sejcili mban mbiemrin e tij.:)

ala

Forumium praecox

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Flisni keshtu se jeni akoma te pamartuara, por kjo gje shikohet me vone. Ne vende te tjera, ku jetojne shqiptare dhe te cilet jane martuar me vajza te huaja, me e bukura eshte qe ato kane marre mbiemrin e shqiptareve dhe vajzat shqiptare preferojne mbiemrin e tyre. Sikur Helena e Trojes te ishte une kete gje do ta refuzoja menjehere.

[/ QUOTE ]

i nderuar tiranas,me duket pak cudi qe shtetaset e huaja te ndryshojne mbiemrin duke vene ate te burrit shqiptar,gjthsi po e marr si te vertete derisa e thua ti.
sa per tjetren qe do ta refuzoje menjehere,them se e ke gabim,pasi nuk eshte mbiemri ai qe do ti tregoje botes se kush eshte gruaja jote.E rendesishme eshte te gjesh njeriun e duhur per te arritur ne hapin e madh te marteses,te tjerat jane gjera elementare,qe rregullohen. /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

Tiranas

Primus registratum

Mbiemri i tregon botes cke me te historine e familjes. Ne Veri kjo gje eshte me e theksuar, sic duket jugu ka qene dhe eshte me liberale ne kete drejtim bukuroshe Meri.

Kondrapedali

Kondrapedali

Un për vete kom majt mbiemrim tim /pf/images/graemlins/rolleyes.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

hawk

Primus registratum

Bravo,mos ja var Helenes...
Vetem se nuk pranoi mbiemrin e burrit ja drodhi me Paridin. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Anana

Primus registratum

ohu emri ndryshon. Po per prenup s'behet fjal ketu? Se vjen tjetri ose tjetra te merr gjerat:)

hawk

Primus registratum

Qyr qyr...ti m'duket ja paske pi langun. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Anana

Primus registratum

Jo me po jetes si dihet. S'eshte me si me pare qe rrinte gruja me burrin qe ti mushte barkun me buk:)

hawk

Primus registratum

Prandaj bente namin e zi kapslleku....vetem buk...!!

arTesa

Primus registratum

sigurisht timin /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/cool.gif..une kom nje familje dhe nje farefis prej te cilit vij dhe duhet qe ta mbaj mbiemrin e keti farefisi :)..familja e burrit nuk do behet kurr familja ime /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/cool.gif..une kom nje prejardhje dhe nje identitet..nuk shoh pse duhet ta humb /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_think.gif

^Ira^

Forumium praecox

Si paksa impulsive qe jam, me te pare do te isha pergjigjur
Hey, mbiemrin tim, as qe behet llaf!?.....
por......duke e menduar ndyshe, si nje gjest dashurie kundrejt bashkeshortit tim, pse jo, mbiemrin e bashkeshortit;
nese per ate eshte aq e rendesishme qe NE te kemi te njejtin mbiemer, pse jo;
une do te ndihesha e lumtur nese do ti dhuroja me kete gjest pakez lumturi a gezim njeriut te zemres, dhe nuk do te shihja aspakt si nje humbje identiteti, mua nuk me krijon, identifikon nje mbiemer a emer, une jam thjesht une

M

Mortal

Guest

Te dy. Emri im, mbiemri im dhe me pas i burrit.

Julianna

Primus registratum

Dhe mua me pelqen kjo ide. Gjinje nese kombinojne bukur. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Nese jo, te burrit, do doja qe familja ime te njihej nen nje mbiemer.

unique

Primus registratum

gjithmon mendoja se do mbaj mbiemrin tim ose se paku do i shtoj mbiemrit tim mbiemrin e bashkeshortit, por tani si u fejova doli qe mbiemri i te fejuarit eshte shume i gjat dhe me del puna si Zhan Klod Van Dam /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif nese i mbaj te dy ... keshtu qe vendosa te marr mbiemrin e tim shoqi ... plus dhe tingellon bukur emri im me mbiemrin e tij /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif dhe per cudi nuk ndjehem se me humbet identiteti im

MLK

Primus registratum

Kot boni kakerdhi ketu /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/devil.gif, se sa ju vje dita jo me u martu, po me u feju, keni me e nderru si çeço mbiemrin /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

unique

Primus registratum

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif shume shpejt do martohem MLK dhe i fejumi do behet bashkshort /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/yay.gif dhe mos me ben pishman tani se kam vendos mbiemrin e burrit do marr /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_boohoo.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

MLK

Primus registratum

Ah vetem me pishmanlleqe jo xhan /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif. Te mirat harrohen nje dite thone, te keqijat me vone se te mirat, vetem pishmanlliqet na shoqerojne deri ne vdekje /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/devil.gif