Mbiemrin e burrit apo tendin?????

olololol

Primus registratum
Re: Mbiemrin e burrit apo tendin?????

Atehere i bie qe femijet e tu do marrin 2 certifikata familjare .Se di ku eshte e shkruar kjo gje qe merret mbiemri i burrit , por skeni pse e kapni kshu kaq lehte po merr mbiemrin e atij qe do , Ai do jete kryefamiljari si do thone njerzit : - Adresa e familjes Topi ? jane shume gjera te lidhura me mbiemerin dhe mos e merr si ulje koke para gjinise mashkullore , eh mer bab ti qe tashi p au martu bo kakardhia vajhalli me burre ti /pf/images/graemlins/shocked.gif
Mjere ne thuj ca do na bi per hise !
ka nje perjashtim ke Vipat qe per te ruajtur Emrin qe kane vene se ndrojne por serish egziston mundesia e nje emri ARTI . MADONA psh . /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

Maj mendjen tate yllo se m'terezi e ke /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

juliana

Primus registratum

Timin.

E mbaj mend si sot perballjen me "bishat" e gjendjes civile. Nenvizoj qe nuk isha ne qytetin tim, por ne ate te tim shoqi. Isha e martuar para Zotit dhe do rregullonim letrat edhe me shtetin-plehre. Kishim vendosur se bashku qe une te mbaja mbiemrin tim.

Ajo (bisha) e gjendjes civile ishte si gjysme burre dhe pyetjen e famshme e beri ne nje forme te tille: "Ti mbiemrin e tet shoqi do marresh, apo jo?" dhe me pa tere sfide. Pastaj i hodhi nje shikim te gjorit dhenderr si per te thene "si te mban dheu, c'burre je nese kjo biba s'merr mbiemrin tend!"
U ndieva shume keq dhe e pranoj qe per nje moment u lekunda. Pastaj i thirra trurit dhe u pergjigja "Do mbaj mbiemrin tim."

Nejse, mu referua me pas se komenti i asaj tipes se gjendjes civile kishte qene; "Kafshe Himare, keshtu jane keto".

Cdo nepunes shteteror ne krye te detyres, per mua eshte vete shteti. Shtet-plehre.

policia

Forumium maestatis

une mendoj se kjo ceshtja e mbiemrit eshte ceshtje zgjedhje... e rendesishme eshte qe me kodin e ri te familjes jo vetem bashkeshortja mund te mbaje mbiemrin e saj por edhe femijet (kuptohet nese bie dakort edhe bashkeshorti). ka shume raste kur nje femer do te mbaje mbiemrin e saj, psh kur nuk ka kush ta trashegoje me mbiemrin pasi eshte e vetme, per arsye dokumentash, pastaj edhe per hobi nuk eshte ndonje cudi e madhe...
une ne fakt e kam ndryshuar mbiemrin...
nuk me pelqen qe ne nje shtepi te kete disa mbiemra, edhe per cdo lloj dokumenti eshte paksa me e veshtire sesa kur e gjithe familja gezon te njejtin mbiemer...

S

Scorpion

Guest

Bravo policia /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

Kjo me duket si teme kryengritjeje per grate ndaj burrave, aq shume duhet te diskutohet se ca mbiemri duhet te mbahet?

nejse

Primus registratum

Me thene ate qe eshte edhe une e kam si te veshtire kete ndryshimin e mbiemrit, por deshiroj qe ti mbaj te dy mbiemrat .

policia

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Bravo policia /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

Kjo me duket si teme kryengritjeje per grate ndaj burrave, aq shume duhet te diskutohet se ca mbiemri duhet te mbahet?

[/ QUOTE ]
une mendoj se shoqeria shqiptare eshte ende tejet maskiliste dhe femrat me te drejte e luftojne kete maskilizem aty ku gjejne hapsira dhe tolerance

baci

Primus registratum

Sot ne shumicen e vendeve te evropes femrat mbajne mbiemrin e saj,kurse femijete zakonisht marin mbiemrin e babait por ka raste qe mund te marin mbiemrin e nenes neqofte se ka nje mirkuptim midis te dyjave paleve.
Per mendimin tim mbajtja e mbiemrit qe ka vajza eshte nje ane shume e mire,ne rradhe te pare tregon qe seshte prone e burit dhe ne rradhe te dyte shkurton shume levizjet burokratike per ndryshim mbiemeri ne ras ndarje

policia

Forumium maestatis

po te dish ti se sa procedura ka ndarja, heqa e mbiemrit eshte me e kollajta...
sa per ate ceshtjen e prones nuk do te thote asgje fare mbiemri, se po te jete keshtu shih se ke sa te duash qe jane femra beqare qe kane me mbiemer dhe me shtepi te veten por qe jane prone te dashnorit te vet... nuk te ben mbiemri te varur nga burri por marredheia qe keni krijuar

TranofiljA

Primus registratum

Martesa tashme i ngjason dickaje qe porosit ne restorant, ku e zgjedh vete se me cfare e do ose nuk e do, me ose pa mbiemrin e burrit, me ose pa vjerr/e, me ose pa femije, me ose pa llogari bankare te perbashket.....

bukurane

Primus registratum

po nuk mundet aq leht te hidhet mbiemri qe ke mbajtur me vite, emrin e familjes, te gjith me dijne me mbiemrin tim, pra, mbiemrin tim nuk heq fare por edhe te burrit do mbaj, edhe ate tani shpejt /pf/images/graemlins/smile.gif

zoulou

ElB@S@N

banbolina , po s'deshe te nderrosh mbiemer hajde martohu ne France(heee,heee).Bile tani edhe femija mund te marri mbiemrin tend!!!!(Mendohu mire!!!!!!!)(hee ,hee)

Runner

Primus registratum

Une do ta mare mbiemrin e gruas sime nga Saranda ne shenje nderimi por edhe ne shenje mos pajtimi me "rregullat" shekullore-primitive qe gruaja medoemos ta mere mbiemrin e burrit.

S

Scorpion

Guest

Po mire mer, aq problem i madh qenka ky, saqe pasket rene ne hall te gjithe per mbiemrin...

VoGeLuShI

Primus registratum

sikush te tijin /pf/images/graemlins/shrug.gif

kalamajte mbiemrat e te dyve /pf/images/graemlins/grin.gif

S

Scorpion

Guest

Po mire u zgjidh çeshtja e mbiemrit te prinderve, po femijet pastaj ke mbiemer duhet te mbajne. Ne fund te fundit ai/ajo person qe zgjedh ta kaloje jeten e tij me me ate djale/vajze pranon gjithe te mirat e te keqiat, hallet e problemet, gezimet e lumturite dhe pranon dhe ate mbiemer qe do te mbaje.

Tiranas

Primus registratum

Flisni keshtu se jeni akoma te pamartuara, por kjo gje shikohet me vone. Ne vende te tjera, ku jetojne shqiptare dhe te cilet jane martuar me vajza te huaja, me e bukura eshte qe ato kane marre mbiemrin e shqiptareve dhe vajzat shqiptare preferojne mbiemrin e tyre. Sikur Helena e Trojes te ishte une kete gje do ta refuzoja menjehere.