Marketing & Ide, Koncepte dhe psikologji Biznesi.

Daniel H

Primus registratum
Re: Marketing & Ide, Koncepte dhe psikologji Bizn

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: LiPS</div><div class="ubbcode-body">Do interesohem dhe do te te kthej pergjigje se tani e pashe kte postimin /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif </div></div>

Lips faleminderit paraprakisht, por thuaj atyre qe merren me marketingun e revistes qe jeni 0 ne komunikim.
Ju kam nisur nje e-mail ku ju kerkova informacion mbi tarifat per print dhe online dhe asnje fare reagimi nga ana e tyre!
Nuk zihet klienti kur perton te shkruash 2 rreshta pergjigje!

Daniel H

Primus registratum

Pink keto qe punojne ne Banka kryesisht e kane mundesine te perdorin karta krediti dhe njekohesisht fuqine financiare per te blere online. Me karten e kreditit te nje personi mund te blejne 10 shoqe dhe pastaj ja japin leket cash ne dore. Victoria Secrets kam pershtypjen se nuk eshte fort e shtrenjte, per kete arsye numri i atyre qe blejne online nuk kufizohet shume nga mungesa e perdorimit te nje karte krediti, sepse mire keq do e gjejne nje shoqe qe mund t'ua blej me te sajen.
E dyta ky personi qe do hapi kete dyqanin nuk ka ndermend te shese online...thjesht e do faqen per marketing.

E treta ideja eshte qe te zesh rreth 40-50 kliente qe nuk u dhemb dora per te blere dhe me xhiron e tyre ai gjykon se mund te arrije te mbuloj shpenzimet dhe detyrimet dhe te nxjerr dhe fitimin e vet. Pervec kesaj ai do fuse dhe nje game produktesh argjendarie italiane...qe nuk gjykoj se do jene maksimumi i shtrenjtesise, por qe kualiteti i floririt do jete maksimal 24 karat.
Besoj se e dini qe Italia eshte vendi numer 1 ne bote per punimin e arit!

pinkparadise

Forumium maestatis

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif ne fakt pytjet e mia skishin te benin hiç me ate qe po thoje ti...
un kisha ca pytje per veten time /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif sa per te ditur ca behet ne atdhe....

gjithsesi, ketu kartat bankare nuk jane njelloj si kartat e kredis (un se kam iden se cfare kartash ka ne shqiperi) por une po pyesja me teper per kartat bankare.

nejse.

Sa per temen tende...vallaj mu 100euros per te te brendeshme sexyyyyyyyyyyy me duken i çik si shume.... /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif dhe deja per nje nivel jetese evropjan jane shume, dmth qe per shqiperine me duket astronomike....dhe do te thot qe lloji i klienteles qe do "gjuhet" eshte e paket, dhe perfitimi nuk do te jete nje çeshtje sasie, por cilesie.

dimir

Forumium praecox

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: EBM</div><div class="ubbcode-body">Pervec kesaj ai do fuse dhe nje game produktesh argjendarie italiane...qe nuk gjykoj se do jene maksimumi i shtrenjtesise, por qe kualiteti i floririt do jete maksimal 24 karat.
Besoj se e dini qe Italia eshte vendi numer 1 ne bote per punimin e arit!</div></div>

Ari 24 karat nuk ka kuptimi!!!!!
ari 24 karatesh eshte shume i bute, prandaj fusin perqindje argjendi ose bakri.

Unaze ari 24 karat eshte "mashtrim". Ky eshte nje publicitet i tepert dhe i pakuptimte.
Duket sikur e ke shume per zemer kete qe po hap dyqanin.
Qe ka idivide qe nuk i kane problem 100Euro per keshtu gjerash ka, por per te kapur nje treg te till duhet shume marketing dhe ne vecanti shume reklame i cili vertete eshte shume i shtrenjte.

Daniel H

Primus registratum

Dimir dilke shume shpejt ne konkluzione ti lale me keto "mashtrime". Pse nuk mendon se jam i mosinformuar, por direkte te shkon mendja tek mashtrimi?

Cfare reklame sugjeron ti qe mendon se shkon kaq shtrenjte?

Sirena

Primus registratum

Ok, meqe ke permendur ate "Luna"-n ne Tirane...kush ka hyre e di shume mire sa te shtrenjta i ka intimet...pra nuk ka ndonje ndryshim 100 eureshi i kesaj qe po thote EBM me ato te Luna-s. Une mbaj mend jam futur nje here sepse kerkoja thjesht nje pale geta dhe me thote nje cmim absurd...6 mije leke (te vjetra)...wow mendova...do kene qene me fije ari me siguri /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif
Pra ideja eshte qe ne Tirane ekzistojne tashme dyqane me veshje intime qe kane cmime shume te shtrenjta dhe mbi te gjitha qe nuk e justifikojne shtrenjtesine, si per bukurine, si per cilesine e si per marken. Ndaj dhe mendoj se nqs ky dyqani i ri qe hapet, pervec cmimit te shtrenjte ofron dhe nje mall te mire, marke te mire (sepse marka te siguron cilesine...te pakten tek intimet eshte keshtu), atehere mendoj se mund te funksionoje per nje pakice njerezish. Fundja kur malli eshte i shtrenjte atehere eshte bere kastile per nje pakice njerezish e mendoj se ne Tirane ekziston kjo pakice. Por do edhe ca reklame...

Sa per floririn...hmmmm sme duket idè e mire. C'do floriri ne nje dyqan intimesh? Pse ne Shqiperi eshte kjo mania qe te futen disa lloj artikujsh te ndryshem qe skane te bejne me njeri tjetrin brenda te njejtit dyqan? Le te jete i specializuar drejt intimeve vetem.

dimir

Forumium praecox

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: EBM</div><div class="ubbcode-body">Dimir dilke shume shpejt ne konkluzione ti lale me keto "mashtrime". Pse nuk mendon se jam i mosinformuar, por direkte te shkon mendja tek mashtrimi?

Cfare reklame sugjeron ti qe mendon se shkon kaq shtrenjte? </div></div>

Mosinformimi ose padija eshte "mashtrim i pandergjegjeshem" (shaka)

Vlera e arit dhe e te gjithe metaleve te cmuara si platin, argjend e tjere rritet nga menyra se si dhe sa punohet.
Kuptohet qe nuk mund te themi se keto bizhuteri ari jane punuar me dore ne itali, se kuptohet qe prape po mashtrojme.
Nese eshte 14,18 ose max 22 karat.
Kuptimi i kesaj eshte se ne nje gram are te punuar ku 100% eshte 24, 14 pjese jane ari dhe 10 pjese jane baker, argjend, apo ne raste te rralla platin.
E vetmja gje qe i rrite vleren per peshe eshte puna, ose produktet te jene unike apo te serive shume te vogla.

dimir

Forumium praecox

Me se fundi behet nje qartesim mbi perkufizimin e Marketingut, me poshte jane dy modelet i riu dhe ai qe i meparshmi i cili kishte nje jetegjatesi per afro 5-vjet.
Une kam bere nje perkthim ashtu sic e kuptova, gjithesesi do ishin te mirepritura sugjerimet pasi pas nja 3 vjetesh ma merr mendja do te ndryshoje dhe ne literaturen tone.

The new definition reads:
“Marketing is the activity, set of institutions, and processes for creating, communicating, delivering, and exchanging offerings that have value for customers, clients, partners, and society at large.”
The previous definition stated:
“Marketing is an organizational function and a set of processes for creating, communicating, and delivering value to customers and for managing customer relationships in ways that benefit the organization and its stakeholders.”

Marre nga:
http://appserver.marketingpower.com/blog/amablog/2008/01/the_american_marketing_associa.html

Marketingu eshte aktiviteti, vendosjes se institucioneve, dhe procesi per krijimin, komunikimin, shperndarjen, dhe shkembimin e ofertave qe kane vlera per konsumatoret, klientet, partneret dhe shoqerine ne pergjithesi.

ismaili

Primus registratum
Re: Marketing & Ide, Koncepte dhe psikologji Biznesi.

me sa pash me siper flited per Fedex dhe UPS
Keto kompani kan synim primar lidhjen e bizneseve
Shumica e klientave tek fedex dhe UPS jan biznese dhe kan kontrata per transporting e mallit. Pakot qe transportojn furnizojn dyqanet me rroba, shkollat me libra, spitalet me ilace etj. Me kujtohet kur apple nxori Iphone dhe njerzit prisnin ne radhe. UPS transportoi iphones per dy dit nga fabrika tek dyqanet para se te hapeshin. Ne shqiperi nuk ka biznese te ketij niveli. Edhe njerzit qe dergoj pako jane te rendsishem per kte industri por nuk te sigurojn qe jan konstant ne dergimin e pakove tek te affermit.

pinkparadise

Forumium maestatis

...ne Shqiperi ka biznese te ketij niveli...por qe mund ti lejojne vetes te ken nje kamion me nje shofer ne dispozicjon (si rrjedhoj e kostos qesharake)...ose te marrin nje hamallxhi per rastin....

Ndersa per sa i perket njerezve qe dergojne pako, ka thjeshte te bej me çmimin e dergeses....dhe jo me fluksin e dergoimit...
(ne shqiperi funksjonon mire DHL-ja....por qe te bi kokes si me te ra vazoja komshiut ke çafka /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif )

ismaili

Primus registratum

DHL eshte kompani qe ka target vendet e pa zhvilluara ose qe kan hyre ne zhvillim shi Shqiperia.

dimir

Forumium praecox

A mund qe njera nga kompanite shqiptare te telefonise Celulare te beje te mundur sjelljen IPHONE ne shqiperi!

Nese kane mundesi pse nuk e bejne mendoj se ka treg per nja 100 000 cope.

pinkparadise

Forumium maestatis

mbase eshte IPhone qe sdo te vije ne shqiperi...

e mbi ça baze llogarije doli ky tregu 100 000 cope????

dimir

Forumium praecox

Pink!

IPhone eshte nje celular i cili sot ne tregun shqiptar shitet me 350 euro.

Ne amerike eshte me 199 USD, duke pare vetite e tij dhe duke ditur mentalitetin shqiptar shume shpejt mund te shiten aq cope sa kam shkruar une me siper.

Po te shikosh tregun e aparateve mobil mund te me japesh te drejte, gjithesesi Eagle Mobile ka zgjedhur nje strategji tjeter per te hyre ne treg.

Kam pershtypjen qe mund te kishte strategji me te mira dhe shume me fitimprurese, por ato bene disa anketa dhe me sa duket u bazua shume ne to......

Cfare sherbimesh kerkon nje qytetare nga nje kompani telefonie mobile?
Dhe te gjithe thone cmime me te ulta....... per mendimin tim kjo e ka futur disi ne mal kompanine. Ajo po kerkon te fitoj terren me disa oferta dhe ka per te fituar ca, por ne nje strategji tjete klientet do ti kishte te sigurte.... nese na gjen ndonje mik andej une mund te bej nje draft plan marketingu per ta prezantuar.

Pacim...

dimir

Forumium praecox

Edhe dicka Eagle, reklamat i ka skandaloze.................................................e

Al-Punk

Still here

Ne fakt une isha veres ne Tirane, dhe vone e kuptova qe Tabelat qe shihja EAGLE rrugeve, nuk marketonin nje Mobileri, por nje kompani celulare.

Jam dakort me Dimir, reklamat skandaloze!

pinkparadise

Forumium maestatis

...se mos te tjeret vlejn me shume....

amc, eshte mire te jesh i pariiiiiiiiiiiiiii......

dimir

Forumium praecox

Pink, kete e kemi diskutuar dhe me pare, por AMC ka risi si ne reklama po ashtu dhe strategjite e marketingut qe po ndjek.

P.Sh ne te gjitha dyqanet ku shiten bojra apo produkte me ngjyra "jeshilja e barit" ka marre emrin "jeshile e AMC".

Tjeter risi ne marketimin e produkteve te saj eshte hapja e zinxhirit te dyqaneve te sherbimit. Kjo mundeson nje lidhje te drejteperdrejte me klientin duke krijuar me teper besim dhe marredhenie ................etj.

Ndersa per Eagle - Mobile mendoj se ka hyre ne treg ne menyren me te keqe te mundshme.

pinkparadise

Forumium maestatis

...shif, un se njof mire Eagle Mobile, nuk e di potenciali financiar ka...
por duke qene se ne treg luan nje rol te dyfishte ate te "challenger + vijusit" dmth qe ka per detyre shume gjera nder te tjera :...te sulmoj co-leader-at, te uli çmimet, te inovoj, te permiresoj sherbimet etc etc etc...
...duke pasur parasysh qe ne nje treg te tille shume te monopolizuar ka shume gjera per tu bere para se te kalosh ke reklamimi, nder me te rendesishmet eshte "ulja çmimit"
dhe mesa duket ajo eshte pika e tyre me e forte, aty ku po e luajn te gjithe lojen, dhe ajo me te cilen ata do fitojne...

per te perfunduar mendimin tim (shume personal /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/whistle.gif ) reklamimi me i mire qe mund te kete je marke eshte ajo qe i bejne klientet e vete (...un e mora vesh ekzistencen e Eagle Mobile fal njonit qe po fliste mire per ofertat e ketij operatori)

Dhe duke dit qe shqiptaret jan llafazona t medhenj...ska shume nevoje per reklamim super te fuqishem /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

pafshimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm... /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif