mydeir margjoni
X-Ray
Re: Lord of the Rings
Une do te shkoje ta shoh neser!
Ec aty Skenderbeu!
Une do te shkoje ta shoh neser!

Ec aty Skenderbeu!
Drini, ne Middle Earth nuk ka vetem nje "skepter" (skepter nuk eshte fjale e duhur per staff). Duhet te kuptosh qe nje wizard mund te kete shume te tilla. Nga ana tjeter, mund ta mendosh nje skepter si nje shpate, me ndryshimin qe shpatat perdoren nga luftetaret dhe "skeptrat" nga wizard. Fakti qe ka me shume luftetare te jep me shume mundesi per shpata, por nga ana tjeter nuk do ishte nje gje e veshtire per te gjetur nje "skepter" tjeter.Valdo, ai skeptri i Gandalf perfundon ne duart e Saruman dhe kur Gandalf hidhet nga kulla e Isenberg per te fluturuar me shqiponjen, iken pa skeptrin e vet. Nuk shpjegohet ne film si e gjeti prape skeptrin qe mbante ne dore kur takoi Frodon ne Rivendell.
Jo Daje, nuk eshte ashtu. Disa shkopa mund te kene fuqi magjike dhe t'i vishen te tjera nga vete magjistari, por nje shkop nuk tregon fuqine e nje magjistari. Ki parasysh, qe shkopi me i mire nuk do i bente pune fare nje magjistari qe nuk di ta perdore!!!Drini ka të drejtë. Pastaj, Glandring, një shkop magjistari nuk është thjesht shkop dhe aq! Ai është simbol! E ke parasysh tek libri, kur Gandalfi e mposht Sarumanin dhe i thotë që është hequr prej këshillit të bardhë, bën që t’i thyhet shkopi, dhe Sarumanit i humbet fuqia! Por besoj në çdo film ka lajthitje. Psh. The Tëo Toëers, kur Aragorni, pas rënies në humnerë, niset me kalë për në Helm’s Deep, ajo plaga në krah më duket se i del herë në të djathtë e herë në të majtë!