Lord of the Rings

Re: Lord of the Rings

Une do te shkoje ta shoh neser!

riders.jpg

Ec aty Skenderbeu!

Diddy19

Su@mi

Pse me la pershtypjen sikur Frodos i kishin dhene nje nuance te nje hobbit "dell'altra sponda"??? Si si ndryshonte shikimi i tij kur fliste me Sam :mad: :p

personazh

Valoris scriptorum

pranej iku Frodo? se u martu Sam? e fitova bastin!!!

o ça realizimesh i bojn keshtjellave dhe pamjeve me jahu, me ta bo zemra bam-bam-bam.

Guest

Nuk e kuptoj pse i bejne kaq shume reklame ketij filmit per mendimin tim esh pak boring uopo thuaj 4 ore film :D realizimi nuk shahet dot po domosdo tere ato para qe kan harxhuar per ate ..
Mua me duket me shume si perralle se sa film

loaded

Primus registratum

Kristina ti je nga ato gocat tipike qe kenaqesh kur i merr ne kinema me pa ndonje film tip "The sweetest thing" me Cameron Diaz ;)

Guest

E ke gabim xingu ato filma me bejne per te vjelle , e di ca filmash pelqej une ? me dhimbje /pf/images/graemlins/wink.gif
/pf/images/graemlins/laugh.gif

merian

Primus registratum

Une mendoj qe filmi,i gjithi,eshte shume i bukur.Dy pjeset e para jane shtrimi dhe zhvillimi,e treta llogjikisht eshte zgjidhja e mbyllja.lol E dini si po me duket vetja?Si ato mesuesit e letersise kur benim hartim:hyrje,zhvillim,mbyllje.Nejse doja t thoja qe estetikisht eshte realizuar deri ne nje perfeksion maniakal.Ne kompleks mbetet nje nga filmat me te bukur te realizuar ndonjehere(mendimi im ky).Hallall leket plako.

Entelina

Primus registratum

film qe i ka dale nami, nuk e di pse bajne kaq shume une i kam pa te tre, nuk kam pa naj gja te vecante :rolleyes: :shrug:

DriniS

Ecejak

LuvYa, nga c'aspekt nisesh per vleresimin e nje filmi? Te tre serite e Lord of the Ring jane shume te bukura ne realizim.

Valdo, ai skeptri i Gandalf perfundon ne duart e Saruman dhe kur Gandalf hidhet nga kulla e Isenberg per te fluturuar me shqiponjen, iken pa skeptrin e vet. Nuk shpjegohet ne film si e gjeti prape skeptrin qe mbante ne dore kur takoi Frodon ne Rivendell.

d.

glamdring

Forumium praecox

Valdo, ai skeptri i Gandalf perfundon ne duart e Saruman dhe kur Gandalf hidhet nga kulla e Isenberg per te fluturuar me shqiponjen, iken pa skeptrin e vet. Nuk shpjegohet ne film si e gjeti prape skeptrin qe mbante ne dore kur takoi Frodon ne Rivendell.
Drini, ne Middle Earth nuk ka vetem nje "skepter" (skepter nuk eshte fjale e duhur per staff). Duhet te kuptosh qe nje wizard mund te kete shume te tilla. Nga ana tjeter, mund ta mendosh nje skepter si nje shpate, me ndryshimin qe shpatat perdoren nga luftetaret dhe "skeptrat" nga wizard. Fakti qe ka me shume luftetare te jep me shume mundesi per shpata, por nga ana tjeter nuk do ishte nje gje e veshtire per te gjetur nje "skepter" tjeter.

Po te kesh luajtur ndopak Role Playing Games, do ishte me e kollajshme per ta kuptuar. Mund te te jap nje liste te vogel:

Emri: Dual Class
----------------------
Morgoth - Mage (Sorcerer) & Fighter - si arme perdorte The Hammer of the Underworld i njohur gjithashtu si Grond

Sauron: Mage (Conjurer, Sorcerer?!?) & Fighter - si arme perdor maze

Gandalf: Mage(Conjurer) & Fighter - si arme perdor long sword me emrin Glamdring (hehehehe)

Galadriel: Mage(Diviner) & Fighter - armen nuk ia mbaj mend

Elrond: Mage (Seer) & Fighter

Gil-Galad: Mage & Fighter - si arme perdorte te famshem "spear of Gil-Galad" te njohur si Aiglos

Bilbo: Scholar ?!?

Witchking of Angmar: Mage (Sorcerer normalisht) ...

Informacioni i mesiperm mund te jete i gabuar, ka shume kohe qe nuk jam marre me keto gjera, ka njerez te tjere qe mund te te japin informacion me te sakte. Ka shume klasa per magjistaret, duke filluar me conjurer, diviner, enchanter, seer, sorcerer, etc. Nje pjese e magjistareve nuk kane nevoje fare per "skepter", nje pjese e perdorin per mbrojtje. Nje pjese nuk jane fare luftetare, dmth nuk mbajne shpate. Ne rastin e Gandalf, Morgoth, Sauron, etj, keta ishin magjistare te llahtarshem, por edhe luftetare te shkelqyer. Nejse, dua te te them qe nje staff nuk ishte edhe aq e veshtire per t'u gjetur ne nje bote te tille. Ketyre mund te kishin fuqi magjike qe ne fillim ose mund t'i visheshin me fuqi magjike qe "wizard" ia jep me vone...

Gjithe te mirat!

PS. Eshte nje bote shume e madhe per te ta shpjeguar dhe sado te dish varet krejtesisht nga deshira e personit. Une sinqerisht nuk do dija nga te filloja te te shpjegoja. Jam me fat te kem pasur miq shume te durueshem te me tregonin keto gjera, dersisa te arrija te isha ne gjendje te kuptoja vete...

daje ceni

Primus registratum

Drini ka të drejtë. Pastaj, Glandring, një shkop magjistari nuk është thjesht shkop dhe aq! Ai është simbol! E ke parasysh tek libri, kur Gandalfi e mposht Sarumanin dhe i thotë që është hequr prej këshillit të bardhë, bën që t’i thyhet shkopi, dhe Sarumanit i humbet fuqia! Por besoj në çdo film ka lajthitje. Psh. The Tëo Toëers, kur Aragorni, pas rënies në humnerë, niset me kalë për në Helm’s Deep, ajo plaga në krah më duket se i del herë në të djathtë e herë në të majtë! :lol:

glamdring

Forumium praecox

Drini ka të drejtë. Pastaj, Glandring, një shkop magjistari nuk është thjesht shkop dhe aq! Ai është simbol! E ke parasysh tek libri, kur Gandalfi e mposht Sarumanin dhe i thotë që është hequr prej këshillit të bardhë, bën që t’i thyhet shkopi, dhe Sarumanit i humbet fuqia! Por besoj në çdo film ka lajthitje. Psh. The Tëo Toëers, kur Aragorni, pas rënies në humnerë, niset me kalë për në Helm’s Deep, ajo plaga në krah më duket se i del herë në të djathtë e herë në të majtë!
Jo Daje, nuk eshte ashtu. Disa shkopa mund te kene fuqi magjike dhe t'i vishen te tjera nga vete magjistari, por nje shkop nuk tregon fuqine e nje magjistari. Ki parasysh, qe shkopi me i mire nuk do i bente pune fare nje magjistari qe nuk di ta perdore!!!

Ne lidhje me renien e Saruman, thyrja e shkopit eshte me shume simbolike (siç e permend edhe ti), ne fjale te tjera fuqia e Gandalf ishte e tille qe arriti t'i thyente shkopin Saruman, por kjo nuk do te thote qe Saruman humbi diturine e tij si magjistar. Sauron dhe Morgoth (Melkor) u mposhten dy here, por kjo nuk do te thote qe humbem diturine apo aftesine e tyre per te bere lufte. Ki parasysh qe Saruman ishte shume me i ditur sesa Gandalf si magjistar (gje per te cilen une e kam pasur gjithmone qejf), nderkohe qe Gandalf mund te perdorte shpaten. Pasi Gandalf kthehet ne jete nga Vala, ai eshte bere qe me pare kryetar i urdhrit te wizards (gje qe shikohet edhe me ndryshimin e ngjyrave)... Faktikisht, kur Gandalf u dergua ne Middle Earth, pavarsisht qe u dergua i fundit, u tha qe ai (Gandalf) do kishte rolin me te madh ne ngjarjet qe do pasonin.

Nuk mbaj mend nese Radagast perdorte nje shkop te ngjashem. Besoj se gjithe wizards perdornin nje te tille, gje qe nga ana tjeter nuk shikohet as tek Elve apo Njerez.

Sa per lajthitje, ne çfaredolloj filmi te nje shkalle te tille do gjenden, por kjo per te cilen po flasim nuk eshte e tille...

true confidental

Forumium maestatis

Lord of the Rings, mbetet film i madh ( librin se kam lexuar), nje fantazi pa kufi ku jane vendosur se bashku skena e figura mitologjike qe i perkasin epokave te ndryshme. Ka konflikt, ka aksion,, skena masive , karaktere te bukur si Frodo, Legolas etj etj, apo edhe djallezore si Sauroman ....Eshte nje mendje shume e komplikuar ajo qe e ka shkruar .......